30 Ağustos 2014, Cumartesi 10:50:43

THY'YE TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Trabzon Barosu avukatlarından Ali Sürmen uçak saati değiştiği için Yargıtay’daki duruşmaya katılamayarak avukatı olduğu davayı kaybetti. Davayı kaybetmesinin sebebi olarak THY’yi gösteren Sürmen, 20 Bin TL manevi tazminat talep etti.
  • Arkadaşlar avukat sonuna kadar haklı. Avukatin kndi isini nasıl organize ettiği değil sorun olan, sorun olan thy'nin uluslararası bir hava yolu sirketine yakışmayan tutumu uçağın saati degisiyorsa bu bildiirilir ilan edilir, herkesin isi gücü var. Bu 2x2 kadar net bir şey. Ama thy son zamanlarda artik rutin halne gelen bir uygulama ile sürekli rötar yapmakta ve bunu mesajla bildirmedigi gibi hava alaninda dahi yolcuları bilgilendirmemekte, ben havaclik yapiyorum hassas bir is diyip isin icinden cikamazsin, bir hizmet sunuyorsan hassasiyetlerini bilip organizasyonu ona göre yaparsin 6.30 uçağıni kaldirmayacaksan ucus koymaz bilet satışa cikarmazsin. Gunumuzde hava şartları dahi kabul edilebilir bir mazeret degildir.
  • http://www.turkishairlines.com/tr-us/seyahat-bilgileri/mevzuat-ve-yasal-bilgiler/yolcu-ve-bagaj-tasima-genel-sartlari/ucus-tarifeleri-ucus-iptalleri Biletteki veya ilgili parçasındaki varış yerine Yolcuyu kendi veya başka bir havayolunun planlanmış uçuşları ile veya karayolu taşıması ile gönderecektir. Ücret toplamı, fazla Bagaj ücreti ve diğer hizmet giderleri yeniden düzenlenen yolculukta daha yüksek ise, Taşıyıcı Yolcudan ek ücret veya gider istemeyecektir ve bu yeni seyahatin ücret ve giderleri daha düşük ise aradaki farkı Yolcuya iade edecektir veya, Madde 11 Kurallarına uygun olarak ücreti iade edecek ve Yolcuya karşı herhangi bir sorumluluğu kalmayacaktır.
  • BU AVUKAT BU DAVAYI DA KAYBETMEYE ADAY.MADEM DAVAN O KADAR ÖNEMLİYDİ TEDBİRLİ OLAYDIN.HAVAYOLU ULAŞIMINDA VARIŞ NOKTASINA ULAŞMAK BİR ÇOK NEDENLE MÜMKÜN OLMAYABİLİR.BUNU BİLMEYENDEN AVUKATTA OLMASA İYİ OLUR .BUNDA THY VEYA HERHANGİ BİR ŞİRKETİN KEYFİ NEDENLER HARİÇ HİÇ BİR SORUMLULUĞU OLAMAZ.GEÇMİŞ OLSUN AVUKAT.
  • Aldığın biletin altında yazmıyor mu, THY bu uçuşu iptal etme, saatini değiştirme hakkına sahiptir diye. uyanık avukat avcunu yalarsın
  • Avukatın avukatı var, komik, çünkü amaç davayı bir avukat arkadaşına açtırmak. Çünkü istediği 20.000 TL tazminatın haklı bulunsa bile mahkemece tamamının onaylanmicanı biliyor ve davayı bir vekil üzerinden açtırarak ayrıca ücret-i vekalet alma peşinde uyanık. Yani diyelim mahkeme avukatı buldu ve 3.000 TL tazminata hükmetti eh, davayı başka bir avukat üzerinden vekalet koyarak açtığı için mahkeme ayrıca avukatlık ücreti tahakkuk ettirecek, o da ya o avukata kıyak geçmiş olacak yada o avukat arkadaşıdır yada aynı büroyu paylaştığı ortağıdır, mahkemenin hükmettiği ücret-i vekalet kendi cebine girecek. Bu memlekette THY o avukatın kolunu koparsa mahkeme 20.000 TL manevi tazminata hükmetmez.
  • Kesin bir onceki ucusta ucak bos kalmistir ve thy iki ucusu birlestirmistir. Nerden biliyorsun derseniz ayni sey benim basima geldi. Sabiha gokcen ankara seferinde 10:00 ucagi bos kaldigi icin 11:00 ucagiyla birlestirdiler. Saat 10:00 ucusundaki yolculari 11:00 ucagina aldilar. Buyuk dediginiz firmalar boyle uygulama yapamazlar
  • 1. Uçakla seyahat eden ve önemli birşeye yetişmesi gereken dünya üzerindeki tek şahıs bu sanırım. Böyle bir tazminat davası olmaz. 2. Bir operasyonun tarifeye göre gerçekleştirilmesi onlarca parametrenin bir araya gelmesiyle mümkün olacağından asla yüzde yüz olmaz, havacılığın doğası bu. Bu yüzden kimse kimseye bir bilet karşılığında bunun üzerinde yazan saatte uçacağının garantisini vermez. Ayrıca hiçbir havayolu programını keyfi olarak aksatmaz, bir uçuştaki en ufak gecikme o uçağın bütün programını aksatır ki bu önce havayolunun kendisi için büyük derttir. 3. Yapılan mantıksız yorumlar ülkemizde havacılığın gitgide daha da yaygınlaştığını gösteriyor. Umarım zamanla yolcu bilinç seviyesi de yükselir. Buna satın alınan biletle, havayolu neyi taahhüt eder bunu öğrenmekle başlanılabilir. Asgari şartlar: http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/yolcular_icin/yolcu_haklari_brosur.pdf
  • Kendini garantiye alıp bir gün önceden gitseydin avukat. Bilet alırken herseyi kabul ederek alıyorsun ama..
  • Uçuşun saati neden değişti??
  • Topçu Hava Yolları. Helal olsun sana avukat.

Trabzon Barosu avukatlarından Ali Sürmen uçak saati değiştiği için Yargıtay’daki duruşmaya katılamayarak avukatı olduğu davayı kaybetti. Davayı kaybetmesinin sebebi olarak THY’yi gösteren Sürmen, 20 Bin TL manevi tazminat talep etti. Sürmen, Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, uluslararası bir markaya güvenerek bilet aldığını ve uçuşu ertelenerek, mesleki açıdan zor durumda kaldığını ileri sürdü.

Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi davalı D. B.'yi 200 Bin TL tazminata mahkum etti. B.'nin avukatı Ali Sürmen kararı temyiz ederek davanın duruşmalı yapılmasını talep etti. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, D.B.'ye 27 Mayıs 2014 tarihinde saati 09.45 olarak duruşma günü verdi. Avukat Ali Sürmen davaya katılmak üzere 27 Mayıs 2014 tarihine Trabzon - Ankara seferini yapan THY'nin alt markası olarak hizmet veren AnadoluJet'in 06.30 seferini yapacak olan uçağına bilet aldı.

UÇUŞUN SAATİ DEĞİŞTİ

Davaya katılmak ve uçağa binmek üzere evden çıkan Sürmen, havalimanında şoka uğradı. Aracını park ederek THY bankosu önünde uçuş bileti almak isteyen Sürmen, uçağın saatinin 10.20 olarak değiştirildiğini öğrendi. Uçmak zorunda olduğunu ve Ankara'da duruşması olduğunu anlatan Sürmen, uçak saatinin değiştirildiğini neden kendisine mesajla bildirilmediğini sordu. Bu sorulara cevap alamayan Sürmen, önce biletini açığa aldı ardından da hemen bürosuna dönerek Yargıtay 3. Hukuk Dairesi'ne bir dilekçe göndererek yaşadıklarını anlatı ve mazeret dilekçesi gönderdi. Sürmen davanın ertelenmesini istedi. Yargıtay davayı görüştü ve karara bağladı.

MANEVİ TAZMİNAT İSTEDi

Ali Sürmen, Avukatı Tekin Sağır aracılığıyla 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, uluslararası bir markaya güvenerek bilet aldığını ileri sürdü. Sağır'ın mahkemeye sunduğu dilekçesinde müvekkilinin mesleki açıdan zor durumda kaldığını belirterek, "THY'nin hatası yüzünden mesleğini icra edememesi müvekkilimi son derece üzmüştür. 27 yıllık meslek hayatı boyunca ilk kez başına böyle bir olayla karşılaşmıştır. Eğer uçuşun ertelendiği müvekkile bildirilmiş olsaydı, bir gün önce Samsun 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde katıldığı duruşmadan sonra karayolu ile Ankara'ya geçebilirdi' dedi.

RUHSAL SIKINTI OLABİLİR

Sağır mahkemeye sunduğu dilekçesinde müvekkilinin bundan sonraki Yargıtay'daki duruşmalara ‘acaba yine uçuş iptal olup duruşmaya katılamayacak mıyım' şeklinde düşünüp ruhsal ve psikolojik sorunlar yaşayabileceğini ileri sürdü. Mahkemeye delilleri sunan Avukat Sağır, THY'den yasal faizi ile birlikte 20 Bin TL manevi tazminat talep etti. (Günebakış)

THY'YE TAZMİNAT DAVASI AÇTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

rezalet ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar avukat sonuna kadar haklı. Avukatin kndi isini nasıl organize ettiği değil sorun olan, sorun olan thy'nin uluslararası bir hava yolu sirketine yakışmayan tutumu uçağın saati degisiyorsa bu bildiirilir ilan edilir, herkesin isi gücü var. Bu 2x2 kadar net bir şey. Ama thy son zamanlarda artik rutin halne gelen bir uygulama ile sürekli rötar yapmakta ve bunu mesajla bildirmedigi gibi hava alaninda dahi yolcuları bilgilendirmemekte, ben havaclik yapiyorum hassas bir is diyip isin icinden cikamazsin, bir hizmet sunuyorsan hassasiyetlerini bilip organizasyonu ona göre yaparsin 6.30 uçağıni kaldirmayacaksan ucus koymaz bilet satışa cikarmazsin. Gunumuzde hava şartları dahi kabul edilebilir bir mazeret degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonim ~ 10 yıl önce
http://www.turkishairlines.com/tr-us/seyahat-bilgileri/mevzuat-ve-yasal-bilgiler/yolcu-ve-bagaj-tasima-genel-sartlari/ucus-tarifeleri-ucus-iptalleri Biletteki veya ilgili parçasındaki varış yerine Yolcuyu kendi veya başka bir havayolunun planlanmış uçuşları ile veya karayolu taşıması ile gönderecektir. Ücret toplamı, fazla Bagaj ücreti ve diğer hizmet giderleri yeniden düzenlenen yolculukta daha yüksek ise, Taşıyıcı Yolcudan ek ücret veya gider istemeyecektir ve bu yeni seyahatin ücret ve giderleri daha düşük ise aradaki farkı Yolcuya iade edecektir veya, Madde 11 Kurallarına uygun olarak ücreti iade edecek ve Yolcuya karşı herhangi bir sorumluluğu kalmayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
BU AVUKAT BU DAVAYI DA KAYBETMEYE ADAY.MADEM DAVAN O KADAR ÖNEMLİYDİ TEDBİRLİ OLAYDIN.HAVAYOLU ULAŞIMINDA VARIŞ NOKTASINA ULAŞMAK BİR ÇOK NEDENLE MÜMKÜN OLMAYABİLİR.BUNU BİLMEYENDEN AVUKATTA OLMASA İYİ OLUR .BUNDA THY VEYA HERHANGİ BİR ŞİRKETİN KEYFİ NEDENLER HARİÇ HİÇ BİR SORUMLULUĞU OLAMAZ.GEÇMİŞ OLSUN AVUKAT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu ~ 10 yıl önce
Aldığın biletin altında yazmıyor mu, THY bu uçuşu iptal etme, saatini değiştirme hakkına sahiptir diye. uyanık avukat avcunu yalarsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Traxy ~ 10 yıl önce
Avukatın avukatı var, komik, çünkü amaç davayı bir avukat arkadaşına açtırmak. Çünkü istediği 20.000 TL tazminatın haklı bulunsa bile mahkemece tamamının onaylanmicanı biliyor ve davayı bir vekil üzerinden açtırarak ayrıca ücret-i vekalet alma peşinde uyanık. Yani diyelim mahkeme avukatı buldu ve 3.000 TL tazminata hükmetti eh, davayı başka bir avukat üzerinden vekalet koyarak açtığı için mahkeme ayrıca avukatlık ücreti tahakkuk ettirecek, o da ya o avukata kıyak geçmiş olacak yada o avukat arkadaşıdır yada aynı büroyu paylaştığı ortağıdır, mahkemenin hükmettiği ücret-i vekalet kendi cebine girecek. Bu memlekette THY o avukatın kolunu koparsa mahkeme 20.000 TL manevi tazminata hükmetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kesin bir onceki ucusta ucak bos kalmistir ve thy iki ucusu birlestirmistir. Nerden biliyorsun derseniz ayni sey benim basima geldi. Sabiha gokcen ankara seferinde 10:00 ucagi bos kaldigi icin 11:00 ucagiyla birlestirdiler. Saat 10:00 ucusundaki yolculari 11:00 ucagina aldilar. Buyuk dediginiz firmalar boyle uygulama yapamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Frozen ~ 10 yıl önce
1. Uçakla seyahat eden ve önemli birşeye yetişmesi gereken dünya üzerindeki tek şahıs bu sanırım. Böyle bir tazminat davası olmaz. 2. Bir operasyonun tarifeye göre gerçekleştirilmesi onlarca parametrenin bir araya gelmesiyle mümkün olacağından asla yüzde yüz olmaz, havacılığın doğası bu. Bu yüzden kimse kimseye bir bilet karşılığında bunun üzerinde yazan saatte uçacağının garantisini vermez. Ayrıca hiçbir havayolu programını keyfi olarak aksatmaz, bir uçuştaki en ufak gecikme o uçağın bütün programını aksatır ki bu önce havayolunun kendisi için büyük derttir. 3. Yapılan mantıksız yorumlar ülkemizde havacılığın gitgide daha da yaygınlaştığını gösteriyor. Umarım zamanla yolcu bilinç seviyesi de yükselir. Buna satın alınan biletle, havayolu neyi taahhüt eder bunu öğrenmekle başlanılabilir. Asgari şartlar: http://web.shgm.gov.tr/documents/sivilhavacilik/files/pdf/yolcular_icin/yolcu_haklari_brosur.pdf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
samsung ~ 10 yıl önce
Kendini garantiye alıp bir gün önceden gitseydin avukat. Bilet alırken herseyi kabul ederek alıyorsun ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
craney ~ 10 yıl önce
Uçuşun saati neden değişti??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 10 yıl önce
Topçu Hava Yolları. Helal olsun sana avukat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000