24 Şubat 2016, Çarşamba 11:10:17

THY'ye sis davasında karar belli oldu

Yargıtay, sis nedeni ile iniş yapamayan uçaktaki çiftin açtığı davada ilginç bir karar verdi.
  • Bir bilet aldı diye havayolu şirketinin tapusunu aldım sananlara kapak olsun. Sen evinden araba ile çıkıp işine giderken akşam evine dönebileceğin %100 garanti altında mı da her uçuşun garanti yapılabileceğini düşünüyorsun?
  • bilet alan yolcu ne slot nedir bilir ne minima ne de bunun ne kadar emniyeti tehdit ettigini. ama bunu bilmek zorunda da degildir ki, yolcu o. istedigi gibi davasini acar ki karar zaten geregi sekilde verilmis. kendilerince haklarini aramasini neden bu kadar yadirgiyoruz. yapmayin lutfen, bari siz yapmayin, herkes okumus, bilgili, saygili insan surada.
  • Ucakta kabin ekibine olan tavir ve davranislarini tahmin bile edemiyorum :)
  • thy iniş saati garantisi verse idi o zaman davalarında haklılardı ancak thy böyle bir garanti vermiyor. tur şirketine dava açabilirlerdi bence. tur şirketi parayı aldıysa ama erken ama geç onları tura katılabildikleri yerden dahil ederdi.
  • Demokraside bu gayet normal bir durum. Kisi haksızlığa uğradığını düşünüyorsa dava açar, hukuk sistemi (bağımsız olanları) karar verir, sorun çözülür. Siz ne yetkiyle bu insanları dava açtı diye aşağılayıp iğrenç diyebiliyorsunuz? Kimsiniz ki? Medeniyet görmediniz mi, demokrasinin ne olduğunu hiç mi bilmiyorsunuz? Aynı fikirde olmayabilirsiniz ama bu size bu kişileri aşağılama hakkı vermez.
  • Diyelim IST binecekler. Bunlar taksi de.... trafik sıkıştı. Taksi şoförüne dava açabilirler mi? 500 tl maddi 450 tl manevi
  • Bu da böyle ukala yolculara kapak olsun!!!
  • İğrenç demiyelim de promosyon bilet alıp uçağı satın aldığını sanatlardan bunlar
  • Havacılık böyle bir şey. Bunlar bu işin doğasında olan şeyler. Bunu baştan kabul etmek gerek.
  • mağdurum ben mağdurum. mağdurum ben mağdurum!!

Yargıtay, sis nedeni ile iniş yapamayan uçaktaki çiftin açtığı davada ilginç bir karar verdi. İzmirli çift, önce sis, sonra teknik arıza nedeni ile Roma’ya saatler sonra gitmelerine neden olan havayolu şirketine tazminat davası açtı. Ancak Yargıtay, çiftin talebini geri çevirdi.

H. B.K. ve eşi N. K. aile dostları ile İtalya’nın başkenti Roma’ya gezi planladı. Bunun için bir tur şirketi ile gerekli anlaşma yapıldı.

K. çifti, 7 Nisan 2007’de sabah 06.00 THY uçağı ile İzmir’den İstanbul’a gitmeyi planladı. Planlamaya göre saat 07.00’de İstanbul’da olunacak. Saat 09:20’de ise İstanbul’dan Roma’ya kalkan uçağa binilecekti. Çiftin planına göre saat 10:40’da Roma’da olunacaktı.

SİS NEDENİ İLE İNİŞ YAPAMADI

Ancak İzmir’den kalkan uçak yoğun sis nedeni ile İstanbul’a inemedi. İzmir’e geri dönen uçak bir süre sonra yeniden kalkış yaptı ve İstanbul’a vardı. Ancak Roma uçağı kaçırılmıştı.

İKİNCİ UÇAK DA ARIZA YAPTI

THY, Roma seferi için TK1863 sefer sayılı yeni bir uçak ayarladı. Ancak bu uçak teknik arıza nedeni ile kalkış yapamadı. THY bu kez, K. çiftini başka bir havayolu şirketinden yer ayarladı. K. çifti bu firmanın uçağı ile Roma’ya ulaştı.

ROMA PLANLARI BOZULDU

Ancak, o gün için tüm planları altüst oldu. Sabah saatlerinden Roma’ya varmayı planlayan çifti akşam saatlerinde Roma’ya vardı. K. çifti, Roma’ya zamanında varamadıkları için tur şirketine ödedikleri ücret de yanmış oldu. Çift, İzmir’e döndükten sonra durumu yargıya taşıma kararı verdi. Çiftin iddiası hem maddi hem manevi kayba uğradıkları yönündeydi.

PERSONEL İLGİLENMEDİ

Çift, 450’şer lira maddi bin 500’er lira da manevi tazminat talep etti. Çift, havalimanında bekledikleri süre içinde THY personelinin kendileri ile ilgilenmediklerini de vurguladı. THY avukatlarının sundukları savunmanın dayanağını ise, 'kötü hava koşulları' oluşturdu.

YARGITAY ONAMA KARARI VERDİ

Dava, Bakırköy 5. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme şubat 2010’da kararını verdi. Mahkeme, yaşanan sürecin kaynağında sis olduğunu, teknik arızanın, gecikmenin esas sebebi olmadığını hükmetti. Karar, K. çiftinin talebinin geri çevrilmesi yönünde çıktı. Çiftin avukatı kararı temyiz etti. Dosyasının temyiz incelemesini Yargıtay 11. Hukuk Dairesi yaptı. Daire, yerel mahkemenin verdiği kararın yerinde olduğuna hükmetti. Daire, kararı oybirliği ile onadı.

Dinçer Gökçe / Hürriyet

THY'ye sis davasında karar belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Kapak Olsun ~ 8 yıl önce
Bir bilet aldı diye havayolu şirketinin tapusunu aldım sananlara kapak olsun. Sen evinden araba ile çıkıp işine giderken akşam evine dönebileceğin %100 garanti altında mı da her uçuşun garanti yapılabileceğini düşünüyorsun?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo_fo ~ 8 yıl önce
bilet alan yolcu ne slot nedir bilir ne minima ne de bunun ne kadar emniyeti tehdit ettigini. ama bunu bilmek zorunda da degildir ki, yolcu o. istedigi gibi davasini acar ki karar zaten geregi sekilde verilmis. kendilerince haklarini aramasini neden bu kadar yadirgiyoruz. yapmayin lutfen, bari siz yapmayin, herkes okumus, bilgili, saygili insan surada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustehak ~ 8 yıl önce
Ucakta kabin ekibine olan tavir ve davranislarini tahmin bile edemiyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 8 yıl önce
thy iniş saati garantisi verse idi o zaman davalarında haklılardı ancak thy böyle bir garanti vermiyor. tur şirketine dava açabilirlerdi bence. tur şirketi parayı aldıysa ama erken ama geç onları tura katılabildikleri yerden dahil ederdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demokrasi. ~ 8 yıl önce
Demokraside bu gayet normal bir durum. Kisi haksızlığa uğradığını düşünüyorsa dava açar, hukuk sistemi (bağımsız olanları) karar verir, sorun çözülür. Siz ne yetkiyle bu insanları dava açtı diye aşağılayıp iğrenç diyebiliyorsunuz? Kimsiniz ki? Medeniyet görmediniz mi, demokrasinin ne olduğunu hiç mi bilmiyorsunuz? Aynı fikirde olmayabilirsiniz ama bu size bu kişileri aşağılama hakkı vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIS ~ 8 yıl önce
Diyelim IST binecekler. Bunlar taksi de.... trafik sıkıştı. Taksi şoförüne dava açabilirler mi? 500 tl maddi 450 tl manevi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 8 yıl önce
Bu da böyle ukala yolculara kapak olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
İğrenç demiyelim de promosyon bilet alıp uçağı satın aldığını sanatlardan bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
procu ~ 8 yıl önce
alnında mı yazıyor promosyon bilet aldığı? alsa ne olacak? köpek gibi hizmet edeceksiniz!!
Hoşt ~ 8 yıl önce
Seviyeni koru
Hoştx2 ~ 8 yıl önce
Sendemi o yolculardansın?
Ezik ~ 8 yıl önce
Git sen otobuse bin uçak fazla sana
Flap ~ 8 yıl önce
Pardon ama "köpek" gibi hizmet etmek ne oluyor? Ne biçim tabir kullanıyorsunuz.Önce üslubunuzu düzeltin , havacılık sektöründe calışan binlerce insan var , insanların emeklerine "köpek gibi hizmet etmek"olarak değerlendirmeniz ne derece doğru?
yunus ~ 8 yıl önce
Havacılık böyle bir şey. Bunlar bu işin doğasında olan şeyler. Bunu baştan kabul etmek gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mağdurum ben ~ 8 yıl önce
mağdurum ben mağdurum. mağdurum ben mağdurum!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000