22 Mart 2011, Salı 09:13:46

"THY'YE ÖNCE TEŞEKKÜR SONRA DA TEBRİK EDİYORUM"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Ayşe Arman, Türk Hava Yolları'nı tebrik etti. Peki, neden? İşte o yazı...
  • AYŞE ARMAN ÇOK ABARTMIŞ THY Yİ!! BIRAKIN THY DE SUUDA RAHAT GİTMEYİ İNSANLAR HAFTALAR ÖNCE ALDIĞI BİLETİYLE KENDİ KOLTUĞUNDA CİDDEYE GİDEMEYİP ARAYA ADAMLAR SOKARAK ZOR BELA UÇANLARDAN BAHSETSİN BENCE !! AYIP YA ÇOK AYIP.... THY BİLET SATRAKENDE HACI UÇUŞU OLAN UÇUŞLAR İÇİN BİLET SATARKEN DAHA DİKKATLİ OLSUN BENCE! HERKES SUUDİYE HACCAMI GİDİYOR SANKİ???? İNSANLARA EZİYET ETMEYİN LÜTFEN!! HAKİKAT....!!
  • madem görgü kuralı madem ayakkabı çıkarılmaz peki neden THY uzun uçuşlarda çorap dağıtıyor. ben hiç uzun uçmadım hiç ayakkabı çıkarmadım ama bence gayet mantıklı tabi çorabınız kokmamak kaydıyla...
  • Bende Yurtdisinda yasiyorum ve sık sık uçuyorum. Hangi sınıfta olursa olsun. Yalınayaklı birisinin ayaklarını önündeki koltuğun tepesine uzatması GÖRGÜSÜZLÜKTÜR!
  • Yurtdisinda yasiyorum. Uzun yollarda ayakkabi cikarmak gorgusuzluk degil, dogaldir. Ben devamli cikararirim, herkeslerde cikarir onemli degil boyle seyler. First class'ta yalinayakli birisinin ayaklarini onudeki koltugun tepesine uzatanlari bile gordum.
  • Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken bazı kurallar vardır. Kısaca GÖRGÜ kuralları diyelim. Ayakkabı çıkarılmaz mesela. Esas ayakkabısını çıkarıp magandalık, kıroluk etmek isteyenler babalarına uçak aldırsın da onunla gitsin...
  • ayşe arman senden nefret ediyorum ya.. sen kimsin nesin özelliğin ne gelmişin yok kokuyo yok bilmem ne nasıl iş bu ya bu çapsız özelliksiz insanları nerelere getiriyoruz yuh...ÇOK BATIYOSA ÖZEL UÇAK VERSİN AYDIN BABAN!!!
  • THY şu anda dünyanın her yanında her milleten insanları uçuruyor ve son dönemde özellikle ikram ve comfort class tebrikleri geliyor yani ayşe hanım değil bir çok medya mensubu da aynı teşekkür mesajlarını iletiyor
  • INTERNET cikti, yigitlik bozuldu. Bak benim bile yazdigim hersey, yorum diye burlarda gozukuyor. Ne demisler; "Beni Hurriyet yazarlarina emanet ediniz"
  • ayşe armanın artık dubai biletleri ücretsiz kutlarım kendisini akıllı kadın nerde beleş oraya yerleş yada yazı yaz:)) bu kadar bariz yapılmaz bazı şeyler yazıklar olsun zaten okumazdım artık hiç okumam bu kadını.ayrıca thy yönetimi böle ucuz reklamlara niye girer satılık kalemlere niye ihtiyaç duyar anlamam
  • başlıkta kullanılan cümlede nesne-yüklem uyumsuzluğu var. "THY'ye önce teşekkür ediyorum, sonra da THY'yi tebrik ediyorum." şeklinde olması gerekir.

7 senedir Dubai-İstanbul mekik dokuyorum.

Ayda ortalama 2-3, hatta bazen 4 seferim vardır.

Yani bu 7 senede o kadar çok uçağa bindim ki, ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

Üstelik korkuyorum da uçaklardan.

Bu son seneye kadar Emirates’in Türk Hava Yolları’na konfor açısından bastığını söyleyebilirim. Hatta bunu yazdım da. Emirates’in uçakları hep daha büyüktü, hep daha konforluydu. Bu da milli bir mesele olarak sinirimi bozuyordu. Arada, atla deve fiyat farklı olmamasına rağmen bu nedir diye.

Ve arkadaşlar, müthiş bir değişim oldu.

Sezar’ın hakkını Sezar’a teslim etmek lazım.

THY’nin Dubai seferlerine çok rahat, şık ve geniş Airbus’lar koydular.

Oldu yani.

Economy’de bile gitseniz, insana koymuyor.

Hele Bussiness’ta, kim tutar sizi.

THY bir sürü atılım içinde, görmemek, fark etmemek ve takdir etmemek, eşeklik olur.

Hayatının bir kısmı gökyüzünde geçen biri olarak, Türk Hava Yolları’na önce teşekkür, sonra da tebrik ediyorum.

*****

UÇAKTA AYAK KOKUSU!

Aman Allah’ım bu ne?

Bu koku...
Feci bir şey...
Havada asılı duruyor...
Burun deliklerimden girip beynime çakıyor...
Bu galiba ayak kokusu...
Uçağa binmişiz, emniyet kemerimizi takmışız, en az 4 saat bu koltukta seyahat edeceğiz.
Ve bu ayak kokusu da bize eşlik edecek.
Kafamı sağ tarafa çeviremiyorum, yüzüme çarpıyor koku.
Başım dönüyor, o kadar keskin.
Kafam soldaydı, sağa çeviremedim çünkü, tabii boynum tutuldu.
Bir ara, sadece bir ara, gözüm kaydı, kokunun kaynağını araştırabilmek için ve koridorun hemen yanında, yerde, iki ölü fare gibi duran, turuncu lastik ayakkabıları gördüm.
Koku oradan geliyor ve şu çıplak ayaklardan! Spor ayakkabısını çorapsız giymiş, demek ki, ayakları da terlemiş...
Ya da çoraplı giymiş, çorapları da bir tarafa da atmış, koku o çoraplardan geliyor, ama ben keşfedemedim, o kadar uzun süre o tarafa bakamadım.
Aslında neler hayal etmiştim, bilgisayarımı açacaktım, iş yapacaktım, Coelho’nun yeni kitabını okuyacaktım, dergi karıştıracaktım, dım, dım, dım. Hiçbirini yapamadım.
Kokunun kaynağı, çıplak ayakların sahibi ise, oralı bile değil, neşeli neşeli film seyrediyor.
Demek ki o havada asıl duran kokuyu duymuyor.
Ne yaparsınız bu durumda?
Bir insana, “Pardon ayaklarınız kokuyor” denebilir mi?
Demek ayıp mı?
Bir çözüm, herhangi bir çözüm önerilebilir mi?
Ama toplu taşıma araçlarında başkalarını rahatsız etmemeleri gerektiği, kokmamaları gerektiğini nasıl öğrenecekler?
Bu soruların cevaplarını aradım, bulamadım, sizin varsa bir fikriniz, öneriniz, söyleyin.
Ben çantamdan parfüm çıkardım, parmak uçlarıma sıktım, burun deliklerine götürdüm Alya’ya da aynı şeyi yaptım...
Parfümlü rüyalara daldık.

Ayşe ARMAN
HÜRRİYET

"THY'YE ÖNCE TEŞEKKÜR SONRA DA TEBRİK EDİYORUM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
AYŞE ARMAN ÇOK ABARTMIŞ THY Yİ!! BIRAKIN THY DE SUUDA RAHAT GİTMEYİ İNSANLAR HAFTALAR ÖNCE ALDIĞI BİLETİYLE KENDİ KOLTUĞUNDA CİDDEYE GİDEMEYİP ARAYA ADAMLAR SOKARAK ZOR BELA UÇANLARDAN BAHSETSİN BENCE !! AYIP YA ÇOK AYIP.... THY BİLET SATRAKENDE HACI UÇUŞU OLAN UÇUŞLAR İÇİN BİLET SATARKEN DAHA DİKKATLİ OLSUN BENCE! HERKES SUUDİYE HACCAMI GİDİYOR SANKİ???? İNSANLARA EZİYET ETMEYİN LÜTFEN!! HAKİKAT....!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem görgü kuralı madem ayakkabı çıkarılmaz peki neden THY uzun uçuşlarda çorap dağıtıyor. ben hiç uzun uçmadım hiç ayakkabı çıkarmadım ama bence gayet mantıklı tabi çorabınız kokmamak kaydıyla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bende Yurtdisinda yasiyorum ve sık sık uçuyorum. Hangi sınıfta olursa olsun. Yalınayaklı birisinin ayaklarını önündeki koltuğun tepesine uzatması GÖRGÜSÜZLÜKTÜR!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yurtdisinda yasiyorum. Uzun yollarda ayakkabi cikarmak gorgusuzluk degil, dogaldir. Ben devamli cikararirim, herkeslerde cikarir onemli degil boyle seyler. First class'ta yalinayakli birisinin ayaklarini onudeki koltugun tepesine uzatanlari bile gordum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Toplu taşıma araçlarında uyulması gereken bazı kurallar vardır. Kısaca GÖRGÜ kuralları diyelim. Ayakkabı çıkarılmaz mesela. Esas ayakkabısını çıkarıp magandalık, kıroluk etmek isteyenler babalarına uçak aldırsın da onunla gitsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayşe arman senden nefret ediyorum ya.. sen kimsin nesin özelliğin ne gelmişin yok kokuyo yok bilmem ne nasıl iş bu ya bu çapsız özelliksiz insanları nerelere getiriyoruz yuh...ÇOK BATIYOSA ÖZEL UÇAK VERSİN AYDIN BABAN!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY şu anda dünyanın her yanında her milleten insanları uçuruyor ve son dönemde özellikle ikram ve comfort class tebrikleri geliyor yani ayşe hanım değil bir çok medya mensubu da aynı teşekkür mesajlarını iletiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
INTERNET cikti, yigitlik bozuldu. Bak benim bile yazdigim hersey, yorum diye burlarda gozukuyor. Ne demisler; "Beni Hurriyet yazarlarina emanet ediniz"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ayşe armanın artık dubai biletleri ücretsiz kutlarım kendisini akıllı kadın nerde beleş oraya yerleş yada yazı yaz:)) bu kadar bariz yapılmaz bazı şeyler yazıklar olsun zaten okumazdım artık hiç okumam bu kadını.ayrıca thy yönetimi böle ucuz reklamlara niye girer satılık kalemlere niye ihtiyaç duyar anlamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
başlıkta kullanılan cümlede nesne-yüklem uyumsuzluğu var. "THY'ye önce teşekkür ediyorum, sonra da THY'yi tebrik ediyorum." şeklinde olması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000