19 Mart 2009, Perşembe 08:35:42

"THY'ye neden saldırıyorlar"

Yeni Şafak yazarlarından İbrahim Kahveci, THY'nin başarılı olmasına rağmen bazı kesimler tarafından neden eleştiri yöntemiyle saldırıya uğradığını kendi görüşleriyle köşesinde açıklamış...
  • Bu yazar gerçekleri söylemeyi saldırı sanıyor. Nede olsa iktidar yalakası. Bakarsınız yarın öbürgün bir devlet kuruluşuna genel müdür olur.
  • THY de TC de airporthaber de !
  • Ciddiye alınacak bir gazete değil zaten. Ne yazdığını bilmeden yazmış. Tirajı da yok.
  • Bu yazıyı okuyup yazara inananlar var. Ne yazıkki bilmiyorlar.THY artık devlete ait milli bir havayolu değildir ve Bayrak taşıyıcı tek havayolu olarak da kabul edilemez.THY nin yüzde ellibirine sahip yeni ortakları bastırsalar şirketin ismini bile değiştirebilirler.Nasıl Devlete ait Şehir Hatları işletmesi dönüp dolaşıp İDO olduysa Çapalı Ayyıldızlı logosu yunuslu logoya dönüştürüldüyse.Aynen öyle.
  • Sivil Havacılık otoriteleri bu sorumluluğu kendi lisanslandırdığı, şirketler içinde de Post Holder olarak kendisini temsil ettirdiği kişilere verir, onları tanır. Bu sorumluların görevlerini sorumluluk bilinci ile değil de pozisyonlarını koruma içgüdüsü ile yerine getirmeleri Sivil Havacılık otoritesinin değil kendi amirlerinin talimatları doğrultusunda davranmaları, filolarında görev yapacak pilotlara karar veremiyor, standart altındakileri filodan uzak tutamıyor, uçak ve insan canını mecburmuş gibi emanet etmeye devam ediyor olduğu sürece kimse de dünyada en çok can kaybına sebep olmuş bu havayolunu savunmasın. Milli hava yolu olmak herbirkaç yılda cankaybına neden olma ayrıcalığı vermez. Lütfen çalışanlar üzerine alınmasın.
  • Amator ve duygusal sataşmalar dışında kimse mesleğe, meslektaşlara saygıdan , nezaketten hiçbir eleştiri yapmadı, yapmıyor, doğrusus da bu. Ama bu THY kusursuz eleştirilemez demek değil. Ama insan canına bu kadar ehemmiyet vermemek, kaza istatistiklerindeki ortalamanın 15 kat üzerinde olmak, buna rağmen teknik ve bilimsel hiçbir sebebe dayanmadan geleneksel kurallarda dayatmak, günlük politikalarla uçak sayısı, torpille pilot adayları belirlemek, insanların canının malının emanet edildiği ekipleri iptidai geleneklere göre oluşturmak lüksü içinde davranmaya da kimsenin hakkı yok. Sermaye ve sermaye yöneticileri insan hayatını , uçuş emniyetini bilmez, birinci önceliği operasyona hiçbir zaman vermez, veremez. Bu yüzdendir ki Sivil Havacılık
  • Yazar eleştrileri saldırı olarak görüyor. Kime yağcılık yapıyor?
  • Yazar beyfendi(?) Durup durduğun yerde THY ye saldırıyorlar diye başlık atmışsın nerden çıkardın saldırı yapıldığını yoksa rüyandamı gördün yada yakında biletmi lazım THY yönetimine yağdanlık yapıyorsun. THY önemli bir kuruluştur ve her havayolu şirketi gibi gündemde yerini alır sanamı kaldı yalandan THY yi savunmak. İki bilgi vermişler eline aman ne çok bilgiye sahip olmuşsun yaz bakalım, sanırsın ekonomist sen kendi yazdıklarını okudunmu kardeşim lise talebeleri bile senden daha güzel kompozisyon yazar bu konuda. Aldınmı beleş biletleri sömürün THY yi Bedavacı seni. Yazarmış pöhhhh.
  • Adam kendi okurunun seviyesin de yazmış, niye kızıyoyorsunuz.Kör atın kör alıcısı vardır
  • yazar(!) ın verdiği örneğe bak..karayolundaki kazadan karayolları gn.müdürümü sorumlu..Allah aşkına mantığa bakın ya..sanki karayollarındaki tüm araçlar gn.müdürün ama sorumlu tutulmuyormuş gibi..yazar(!) kardeşim THY Gn.Md.rü Thy ye ait tüm uçakların Gn.müdürüdür.ve 1.derece sorumlusudur.(icracıdır) Amigoluk bilgi görgü ister.

Türk Hava Yolları (THY) Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları (TCDD)

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ)

Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ)

Yukarıda bir kaçından örnek verdiğimiz devlet kurumlarını daha da artırabiliriz. Dikkat ederseniz burada bir ortak özellik var. Bu kurumların isminden de anlaşılacağı üzere, birer devlet kuruluşu olduklarını görüyoruz. Yani bu kurumlar bir hükümet kurumu değildir.

Türk Hava Yolları uçağının Amsterdam'a uğradığı kaza üzerine medyamızın –azgınları- inanılmaz tespitlerde bulunmuşlardı. İşin uzmanları dahi bu tespitlere ulaşamazken, her alanda uzman yazarlarımız derhal sonuca ulaşıvermişlerdi. Onlara göre kazanın olsa olsa nedeni "yönetim hatası" olmalıydı.

Elbette yönetim hatası da sorgulanmalıdır. Ama derhal sonuca ulaşılması beni şaşırtmıştır. Mesela yurdun bir karayolunda yaşanan trafik kazasında derhal karayolları genel müdürü suçlu ilan edilebilir mi?

Ben yine de kazalarda gerçek nedenin ortaya çıkmasını beklemek gerektiğini düşünüyorum. Mesela Hollandalı yetkili kazanın gerekçelerini sıralarken "Müdür hac görevinden dönerken terlikle görüntülendi" şıkkını söylediğini duyamadım.

Hatta bizim azgın tespitlerin de nerede ise hiçbirine rastlamadım. O zaman nedir bu şiddetli saldırının nedeni? Nereden geliyor Devlet kurumlarına bu kadar saldırma isteği?

Sadece bir örnek üzerinden bakalım. Türk Hava Yolları'nın şöyle bir kârlılık performansını inceleyelim: 1998-2002 arası 5 yılda toplamda net 21 trilyon 530 milyar lira zarar etmiş THY. Örneğin 99 yılında 70,5 trilyon olan zarar, 2000 yılında 69,5 trilyon lira olmuş. 2001 yılında ise sadece 8,1 trilyon kâr var.

Sonrasına bakalım: 2002 yılında 105 trilyon olan kâr sonraki 5 yılda tam 936 trilyon 785 milyar liraya yükselmiş. Altıncı yıl rakamı 2008 yılının dokuz aylık dönemine ait ve sadece 9 aylık kâr 667 trilyon 530 milyar liradır. THY önceki beş yılda 21 trilyon zarar ederken; sonraki beş yılda 937 trilyon kâr yazmıştır.

Acaba diyorum saldırının nedenleri arasında "meyve veren ağaç taşlanır" düşüncesi midir? Aklıma gelen bir başka soru işe daha vahim: Acaba bu kârlar geçmiş yıllarda bir şekilde birilerinin ceplerine mi gidiyordu? Ve o rantları kesilenlerin isyan yansıması mı bu azgınlıklar?

Bir ayrıntıyı unutmayalım. Türk Hava Yolları eskiden iç hatlarda tek uçucuydu; yani tekeldi. Özel sektör iç hatlarda uçamıyor, yolcu taşıyamıyordu ve rekabet yoktu. Fiyatlar görece daha yüksek belirlenebiliyordu. Oysa şimdi rekabet var ve nerede ise bedava bilet satıyorlar. Ama THY yine artarak kâr rekorları kırıyor.

Bir hatırlatma daha yapalım. Türk Hava Yolları'nın kârları uçarken akaryakıt fiyatları da uçuştaydı. Petrolün fiyatı 10 dolardı 1999 yılında, ama THY 70,5 trilyon zarar yazdı. Oysa petrol 147 dolardı 2008 yılında ama THY kâr rekoruna koşuyor.

Kârlılık ile kaza arasında bir bağ kurmuyorum. Çok kârlı iken dahi yönetim hataları oluşabilir. Hatta yüksek kârların bir kısmı aşırı tasarruftan da olabilir. Ama THY'de böyle bir durum olduğunu kim hangi dayanakla söylüyor? Zaten kaza dayanakları da çıktı mı? Ben burada asıl kamu yönetiminde ki değişen anlayışa dikkat çekmek istiyorum. Neden mi?

Şimdi bakın. Türkiye ekonomik krizden çıkmak için kamu yatırımlarını artırmak zorunda. Mesela karayolları, demiryolları yapımında yeni bir sayfa açmalıyız. Barajlar, okullar yapmalıyız. Kısaca hem altyapıya hem de mevcut kamu kurumlarına yatırımlar nedeni ile oluk oluk para akıtılması gerekiyor. Krizden kamunun, yani devletin yapacağı yatırım hamlesi ile daha rahat çıkabiliriz. Aksi çok zor!

O zaman neden devlet kurumlarına bu kadar saldırılıyor. Şimdi biraz daha anlayabiliyoruz. Geçmişin rakamları ışık verebiliyor. Kamu kurumları kâr rekorları kırarken bazı özel holdinglerin çökmesi de ilginç değil mi?

Meselenin özü rant kazası olmasın sakın!

İbrahim KAHVECİ
YENİ ŞAFAK

"THY'ye neden saldırıyorlar"

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazar gerçekleri söylemeyi saldırı sanıyor. Nede olsa iktidar yalakası. Bakarsınız yarın öbürgün bir devlet kuruluşuna genel müdür olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY de TC de airporthaber de !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ciddiye alınacak bir gazete değil zaten. Ne yazdığını bilmeden yazmış. Tirajı da yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yazıyı okuyup yazara inananlar var. Ne yazıkki bilmiyorlar.THY artık devlete ait milli bir havayolu değildir ve Bayrak taşıyıcı tek havayolu olarak da kabul edilemez.THY nin yüzde ellibirine sahip yeni ortakları bastırsalar şirketin ismini bile değiştirebilirler.Nasıl Devlete ait Şehir Hatları işletmesi dönüp dolaşıp İDO olduysa Çapalı Ayyıldızlı logosu yunuslu logoya dönüştürüldüyse.Aynen öyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sivil Havacılık otoriteleri bu sorumluluğu kendi lisanslandırdığı, şirketler içinde de Post Holder olarak kendisini temsil ettirdiği kişilere verir, onları tanır. Bu sorumluların görevlerini sorumluluk bilinci ile değil de pozisyonlarını koruma içgüdüsü ile yerine getirmeleri Sivil Havacılık otoritesinin değil kendi amirlerinin talimatları doğrultusunda davranmaları, filolarında görev yapacak pilotlara karar veremiyor, standart altındakileri filodan uzak tutamıyor, uçak ve insan canını mecburmuş gibi emanet etmeye devam ediyor olduğu sürece kimse de dünyada en çok can kaybına sebep olmuş bu havayolunu savunmasın. Milli hava yolu olmak herbirkaç yılda cankaybına neden olma ayrıcalığı vermez. Lütfen çalışanlar üzerine alınmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amator ve duygusal sataşmalar dışında kimse mesleğe, meslektaşlara saygıdan , nezaketten hiçbir eleştiri yapmadı, yapmıyor, doğrusus da bu. Ama bu THY kusursuz eleştirilemez demek değil. Ama insan canına bu kadar ehemmiyet vermemek, kaza istatistiklerindeki ortalamanın 15 kat üzerinde olmak, buna rağmen teknik ve bilimsel hiçbir sebebe dayanmadan geleneksel kurallarda dayatmak, günlük politikalarla uçak sayısı, torpille pilot adayları belirlemek, insanların canının malının emanet edildiği ekipleri iptidai geleneklere göre oluşturmak lüksü içinde davranmaya da kimsenin hakkı yok. Sermaye ve sermaye yöneticileri insan hayatını , uçuş emniyetini bilmez, birinci önceliği operasyona hiçbir zaman vermez, veremez. Bu yüzdendir ki Sivil Havacılık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazar eleştrileri saldırı olarak görüyor. Kime yağcılık yapıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yazar beyfendi(?) Durup durduğun yerde THY ye saldırıyorlar diye başlık atmışsın nerden çıkardın saldırı yapıldığını yoksa rüyandamı gördün yada yakında biletmi lazım THY yönetimine yağdanlık yapıyorsun. THY önemli bir kuruluştur ve her havayolu şirketi gibi gündemde yerini alır sanamı kaldı yalandan THY yi savunmak. İki bilgi vermişler eline aman ne çok bilgiye sahip olmuşsun yaz bakalım, sanırsın ekonomist sen kendi yazdıklarını okudunmu kardeşim lise talebeleri bile senden daha güzel kompozisyon yazar bu konuda. Aldınmı beleş biletleri sömürün THY yi Bedavacı seni. Yazarmış pöhhhh.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam kendi okurunun seviyesin de yazmış, niye kızıyoyorsunuz.Kör atın kör alıcısı vardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazar(!) ın verdiği örneğe bak..karayolundaki kazadan karayolları gn.müdürümü sorumlu..Allah aşkına mantığa bakın ya..sanki karayollarındaki tüm araçlar gn.müdürün ama sorumlu tutulmuyormuş gibi..yazar(!) kardeşim THY Gn.Md.rü Thy ye ait tüm uçakların Gn.müdürüdür.ve 1.derece sorumlusudur.(icracıdır) Amigoluk bilgi görgü ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000