14 Temmuz 2010, Çarşamba 11:06:21

THY'YE KORKU İMPARATORLUĞU SUÇLAMASI

THY’de 19 yıl görev yapan M.Ş adlı kabin amiri, şirketteki bazı uygulamalara yönelik zehir zemberek eleştiriler yaparak emekliye ayrıldı. Kabin amirinin hedefinde, ismini vermediği Kabin Hizmetleri Başkanı vardı.
  • her hava yolunun uydugu ve uyması gerektıgı sıvıl havacılık kuralları vardır bunu herbırımız bılıyoruz.THY de mesaım tutmadıgı ıcın ucusa gıdemem dedıgım zaman ''tamam sen bılırsın gıtme'' dıye cevap aldıgım o kadar cok zaman oldu ki anlatamam.bıde bızden guleryuzlu olmamızı ıstıyorsunuz bu ortamda bu psıkolojıyle bu kadar cok yaptırımla nasıl meslegımızı ıcra edebılırız.THY sevıyorum bayragımı tasıyor ama yonetım kadrosunu asla ben kurtuldum darısı kalan arkadaslarımın basına
  • nilüfer alataş nerde????şimdikiler nerde???m.ş.zehir zemberek ayrıldı tabi içi ve yüreği kırgın peki ya s.d.c onun ne günahı vardı?ah nilüfer hanım ah bir nilüfer gider bin tane gelir inş.birgün o da olucak h.g.
  • Evet güven ve inanç sorunu var şirkette,böylesine göz göre göre haksızlık yapılmasını hazmedemiyorum.Amaç ne ?Kaos mu yaratılmaya çalışılıyor...Değerli insanların kıymeti neden bilinmiyor.Tamamen KHB tarafından yapılan bir işlem bu,yeter artık yeterrr.Yönetim istifa..........
  • Çokilginç olaylar olmaya başladı,hiç bir şeye anlam veremiyorum,bir huzursuzluk mutsuzluk var mesele para değil mesele insanların adalete olan inançlarını yitirmesi,bu böyle gitmez bir kere artık KHB ye güvenilmiyor,suskunluk var ama içten içe de bir kaynama var,bence başkan istifa etmeli olmadı sevilemedi bir türlü diyaloğu kuramadı bundan sonra ne yapsa hep kuşkuyla karşılanacak bence ısrar etmesin bir yeni
  • sdc sabıkalıymış efendim şirkete düşmanmış falanmış filamnmış ne kı9lıf amaaaa.... yazıklar olsun şirketime yazıklarrrr....
  • Görüyorum ki hatta tansiyon gittikçe yükseliyor. Mutsuz,huzursuz çalışanlarda BANA NE ,zihniyeti oluşmaya başladı. Güzel şirketimizi bu hale getirenler,düşünün biraz...nereye gidiyoruz görün artık...İç huzur istiyoruz sadece ve sevgi dolu bir toplum istiyoruz.Birbirinin kuyusunu kazanlar,haksız yere işten atılanlar ve koltuk sevdalıları İSTEMİYORUZ........
  • sevgili amirimiz s.d.c için hatta yayınlandı artık semra dereli için bişeyler yapılmalı.insanın ekmeğiyle oynanırken hem de sebepsiz yere seyirci kalınmamalı tüm thy kabin memurları amirler sesinizi hiç olmazsa burdan duyurun ...
  • Arkadaşlar Genel müdürümüz sizleri bekledi,neden gelmediniz,ya da gelemediniz. Baskı ,yönlendirme yapıldı mı? söylentilerle korkutuluyorsunuz. 60-70 kişi atılmış diyorlar.Sadece canımız arkadaşımız S.D.C. yi biliyoruz. Onun durumu da henüz net değil.İŞ GÜVENCESİYLE TEHDİT hem yasal hem etik değildir,bunlar varsa gidilecek adresler bellidir,S.D.C.için ne yapmalıyız. Koltuk için herkesi huzursuz edenlere ne yapacağız?Düşüncelerinizi bekliyorum.
  • İstifa bekliyoruz......Kabinden uçucu ,tecrübeli,bizi bilen BAŞKAN.....İSTİYORUZ....
  • İSTİFA
İşte kabin memuru M.Ş’nin THY Genel Müdürü Temel Kotil’e yolladığı o mail:

“14 Temmuz itibarıyla 19 senedir severek yaptığım görevimden Kabin Amiri olarak, kendi isteğimle emekliye ayrılıyorum…

Biraz duygusal, biraz gerçekçi sebeplerle, son dönemdeki güncel ankete ait bazı sorulardan yola çıkarak ,herkesin bildiği ama elinden bir şey gelmediği veya iş akdinin devamı sebebiyle ve mevcut cezai yaptırımlardan dolayı konuşamadığı, ama daha ileriye sağlam adımlarla ilerlememizde çok büyük rolü olacağına inandığım bazı konuları bilginize aktarmak istiyorum.Sizin bu konuda ki hassasiyetiniz biliyor ve yazdıklarımı dikkate alacağınızı umuyorum. Hazırlanan ankette;

‘’Kişisel performansınızın % kaçını kullanabiliyorsunuz ?’’diye bir soru vardı.
Cevabım ne yazık ki; % 30 seviyesinde !!!!

Zaten tecrübemin en üst seviyede ve şirketim için en verimli olacağım zamanda emekliliği tercih etmemin sebebi de, bağlı olduğum başkanlıkdaki profesyonel olmayan idare şekline artık tahammül edemiyor olmam.

Sevgi ve saygıya dayalı şeffaf bir ortamda % 100 performansla çalışabilecek kapasiteye sahip bir çalışan olarak, bu ortamın giderek yok olduğunu hatta güvensiz bir ortamda, sevgi ve saygının tükenip yerini bireysel çıkarların ön planda olmasına bağlıyorum.

En başta, basamakları tek tek tırmanarak en üst seviyeye çıkması gereken ve bu işin tüm inceliklerine ışık tutabilecek tecrübeye sahip, çalışanlarıyla açık iletişime girebilen,realist,haksızlıklara ‘’DUR’’diyebilecek,o koltuğun gerçek hakkını verebilecek ve uçuş hayatında çok tecrübeli ve aktif olarak uçan bir KABİN HİZMETLERİ BAŞKANI olması gerekir.

Buna en güzel örnek;geçtiğimiz yıllarda aynı görevi yapmış, daimi olarak kendisinin desteğini arkamızda hissettiğimiz kişi Sayın NİLÜFER ALATAŞ ‘dır.
Uygulamada uçuş tecrübesi olmayan, uçuş kuralları ve prosedürleri öğretilmeye ve purser kimliği kazandırılmaya çalışılan, bir yönetici başkan kimliği mevcuttur.Olur,diye düşünüldü belki ama uçmadan olmuyor…

Bu sebeple şu an ki başkanımızı 4000 kişinin çoğunluğu tanımıyor.
Nefes almakta zorlanarak beklemek zorunda olduğumuz bir görev bekleme alanımızda yer alan, K.H.Başkanına ait oda da bir kez olsun göremedim başkanımızı ne yazık ki !
Çalışanların hasta olması istenmeyen ve rapor aldıkları için ceza uygulanılan ve kıdemi indirilen,amirlikleri verilmeyen kişiler,nasıl psikolojik sorunları olduğunu söyleyebilirlerdi ki.Psikologla görüşmeye gelenlerin isimleri alınıyor ve KHB na bildiriliyor.Otuz tane psikolog gelse bu sorunları çözemez.Çünkü iletişim sıfır...

Aynı, sizin de katıldığınız ve sözde sorunlarımızı ortaklaşa dile getirebileceğimize inandırıldığımız,salı günleri konferans salonunda yapılan toplantılarda olduğu gibi.. Sorununu söyleyecek kişilerin isimleri,kaç gün rapor ve mazeret izni veya ücretsiz izin aldıkları liste halinde ellerinde olan idareciler,korkutma politikasıyla kişilere sorunlarını unutturdular !!!

Bu yöntemin birçok örneğini mail ortamında paylaşılan cevaplardan da gözlemleyebilirsiniz. Çünkü orada sorunların üstü kapatılıyor sayın Genel Müdür’üm.Buna emin olabilirsiniz.

Kabin Hizmetleri Başkanlığı korkutma psikolojisiyle otorite kurmaya çalıştığından kabin ekipleri 3.ncü kata zorunlu olmadıkça gitmiyorlar.O sebeple aksaklıkların,raporların önüne geçilmesi mümkün olamamaktadır.Kişisel isyanlardır,sessiz çığlıklardır bunlar.

Başkana yakın olan kişilerden oluşan bir yönetim kadrosu;bir kabin memuru için büyük önem teşkil eden boy ve kilo sorununa sahip,uçağın dar koridorlarında hizmet veremeyecek kapasitede,aslında mevcut yönetmelikde de ceza alması gereken kişilerden oluşuyor.

Purser eğitimini bitirip , 1 gün önce kendi kontrol uçuşunu gerçekleştirip,Sorumlu kabin amirliğinde hiç tecrübesi olmadan hemen ertesi gün başkasının kontrollüğünü yapamaz.Bu kadar basite indirgenemez, bu asil ve sorumluluk isteyen görev;birikim ve tecrübe işidir.

Kişilere hakaretleriyle bilinen,her uçuşunda 5-6 adet KM nun gelmediği, kontrolüne gittiği amirlerin korkulu rüyası haline gelen ve negatif davranış örnekleri sergileyen kişiler yönetimde görevlendirilmemeli... İnsanlar ağlayarak iniyorlar uçaktan. Yetişkin insanlar, neden bunu yaşasın ki?

Ekip Planlama ve Kabin Hizmetleri ,bunca çalışanın verimli olabilmesi için,yapıcı ve ortak kararlar alarak çalışması gerekirken kendi aralarında anlaşmazlık içindeler hala…Arada olan bizlere oluyor..Standart kabin ekibi sayısı uygulaması için eylül de uygulanacağı şeklinde yapılan protokol anlaşması önemsenmeyerek KHB tarafından yayınlandı ve herkes NEDEN UYGULANMIYOR ? diye sordu doğal olarak… Orada da doğru yapılamayan planlamalarla haksızlıklar tavan yapmış durumda, belirli kişiler sürekli ER yaparken, belirsiz şahıslarda her sabah 05.00 z başlayan seferlerde görev alıyor. Hatta 6 ay 340 da uçmadığı için sertifikası düşüyor ve yeniden eğitime alınıyor.
İnsan faktörü gözönüne alınmadan planlanan bu uçuş programlarında,aile ve sosyal hayatın hiçe sayıldığı,hatta özel hayatın olmadığı düşünülerek yapılan kuralsız tebliğler sonucu psikolojimizin ve performansımızın negatif etkilendiği bir gerçektir.Bunun sürekliliğinden emin olabilirsiniz.

Her geçen gün hızla büyüyen şirketimizde, ben buraya kadar görev aldım ve artık bayrağı devrediyorum.Bugüne kadar gerek mevcut yönetimdeki kişilerle,gerekse yıllarca kader birliği yaptığım uçuş arkadaşlarımla hiçbir şahsi sorun yaşamadığımı,hatta gereğinde desteğini aldığım kişilere de teşekkür ederek, özellikle belirtmek istiyorum, Ama gönlüm rahat değil, geride kalan arkadaşlarımın keyifli, huzurlu ve emniyetli çalışma ortamının sürekliliği adına ve şirketimi gerçekten sevdiğim için, hayati önem taşıyan bu konuları tüm arkadaşlarımın huzurunda şahsınıza arz ediyorum.

Sizin görüşleriniz,THY nı daha ileriye taşımak için gösterdiğiniz çabaya olan inancım bunları yazmama vesile olmuştur.

Saygılarımla.”

M. Ş.
THY'YE KORKU İMPARATORLUĞU SUÇLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (199)

Misafir ~ 14 yıl önce
her hava yolunun uydugu ve uyması gerektıgı sıvıl havacılık kuralları vardır bunu herbırımız bılıyoruz.THY de mesaım tutmadıgı ıcın ucusa gıdemem dedıgım zaman ''tamam sen bılırsın gıtme'' dıye cevap aldıgım o kadar cok zaman oldu ki anlatamam.bıde bızden guleryuzlu olmamızı ıstıyorsunuz bu ortamda bu psıkolojıyle bu kadar cok yaptırımla nasıl meslegımızı ıcra edebılırız.THY sevıyorum bayragımı tasıyor ama yonetım kadrosunu asla ben kurtuldum darısı kalan arkadaslarımın basına

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
nilüfer alataş nerde????şimdikiler nerde???m.ş.zehir zemberek ayrıldı tabi içi ve yüreği kırgın peki ya s.d.c onun ne günahı vardı?ah nilüfer hanım ah bir nilüfer gider bin tane gelir inş.birgün o da olucak h.g.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet güven ve inanç sorunu var şirkette,böylesine göz göre göre haksızlık yapılmasını hazmedemiyorum.Amaç ne ?Kaos mu yaratılmaya çalışılıyor...Değerli insanların kıymeti neden bilinmiyor.Tamamen KHB tarafından yapılan bir işlem bu,yeter artık yeterrr.Yönetim istifa..........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Çokilginç olaylar olmaya başladı,hiç bir şeye anlam veremiyorum,bir huzursuzluk mutsuzluk var mesele para değil mesele insanların adalete olan inançlarını yitirmesi,bu böyle gitmez bir kere artık KHB ye güvenilmiyor,suskunluk var ama içten içe de bir kaynama var,bence başkan istifa etmeli olmadı sevilemedi bir türlü diyaloğu kuramadı bundan sonra ne yapsa hep kuşkuyla karşılanacak bence ısrar etmesin bir yeni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sdc sabıkalıymış efendim şirkete düşmanmış falanmış filamnmış ne kı9lıf amaaaa.... yazıklar olsun şirketime yazıklarrrr....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Görüyorum ki hatta tansiyon gittikçe yükseliyor. Mutsuz,huzursuz çalışanlarda BANA NE ,zihniyeti oluşmaya başladı. Güzel şirketimizi bu hale getirenler,düşünün biraz...nereye gidiyoruz görün artık...İç huzur istiyoruz sadece ve sevgi dolu bir toplum istiyoruz.Birbirinin kuyusunu kazanlar,haksız yere işten atılanlar ve koltuk sevdalıları İSTEMİYORUZ........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sevgili amirimiz s.d.c için hatta yayınlandı artık semra dereli için bişeyler yapılmalı.insanın ekmeğiyle oynanırken hem de sebepsiz yere seyirci kalınmamalı tüm thy kabin memurları amirler sesinizi hiç olmazsa burdan duyurun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar Genel müdürümüz sizleri bekledi,neden gelmediniz,ya da gelemediniz. Baskı ,yönlendirme yapıldı mı? söylentilerle korkutuluyorsunuz. 60-70 kişi atılmış diyorlar.Sadece canımız arkadaşımız S.D.C. yi biliyoruz. Onun durumu da henüz net değil.İŞ GÜVENCESİYLE TEHDİT hem yasal hem etik değildir,bunlar varsa gidilecek adresler bellidir,S.D.C.için ne yapmalıyız. Koltuk için herkesi huzursuz edenlere ne yapacağız?Düşüncelerinizi bekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İstifa bekliyoruz......Kabinden uçucu ,tecrübeli,bizi bilen BAŞKAN.....İSTİYORUZ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İSTİFA

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000