17 Şubat 2011, Perşembe 08:49:43

THY'YE İSYAN GİBİ ELEŞTİRİ

TBMM Dışişleri Komisyonu'nun Ak Partili üyeleri, THY Genel Müdürü Temel Kotil'i "fiyat fahiş, rötar çok, sefer az, koltuklar dar, ikram yok, atıl havaalanı çok" diyerek eleştiri yağmuruna tuttu.
  • anadolu jet yurtdisinda kaybettigi paralari cikartmaya calisiyor o yuzden ankara hatlarinda tekel olmanin avantajiyla fahis fiyatlar uyguluyor. simdi bir milletvekili soru onergesi verse derler ki biz ozel sektoruz o yuzden hesap vermeyiz, yatirimci istese su anadolu jet ne kadar kaybetti binbir dereden su gotururler de cevap vermezler. yurekleri yetiyorsa aciklasinlar bende ismimi aciklayacagim ))
  • Anadolu Jeti begenmiyorlarsa pegasusla ucsunlar o zaman gorsunler hanyayi konyayi.Anadolu Jet iki tane milletvekilinin keyfiyle mi ucacak?
  • Anadolujet in uçakları gayet iyi Hizmet bu kadar olur diğer lovkost hava yollarında ikram ücretli,bagaj hakkı 15 kğ fazla bagaj kğ fiyatı 6 tl Anadolujet fazla bagaj fiyatı 3 tl ikram ücretsiz eğer Anadolujet bu kadar sınırlı fıyat sunmasa dlğer tşıyıcılar bilet fiyatları 250-300 tl altı olmaz bunu zaman zaman diğer taşıyıcılarada görüyoruz Anadolujet en yüksek bilet fiyatı 199 tl diğer lovkost tşıyıcılarda 354 tl ye kadar çıkıyor THY nin kıymetinl bilelim başarılar dleğiyle
  • evet bilet fiyatları çok pahalı özellikle Atatürt havalimanına olan uçuşlar .THY uçakları genelde boş kalkıyor ama flyat yüksek kimse binemiyor fiyatlar biraz 200 tl nin altına düşse uçaklar boş kalkmaz boş koltuklar değerlenmiş ve vatandaşta fayda görmüş olur böyle giderse THY iç hatlarda pazar payını kaybedecek artık THY rekabet anlayışını değiştirmesi lazım vatandaş iç hatlarda bilet fiyatına bakıyor koltuuk,ikram v.s dikkat eden yok özel şlrketler bunun göstergesi Temel beye bunları anlatan yok galiba saygılarımla
  • sayın eleştiren vekiller siz temel beyin havacılık üstüne aldığı eğitimin yüzde kaçını aldınız ki eleştiriyorsunuz hatta yanlış eleştiriyorsunuz PIA network carrierdır ve merak etmeyin konforludur business classı thy'ye yakın hizmet vermektedir Anadolu jet ise low-cost'tur uçağın limitleri ölçüsünde azami koltuk koymak için koltuk aralıkları dardır bu yüzden bu iki şirket karşılaştırılamaz. 2. havacılığın geleneğinde vardır son dakika biletleri pahalıdır bunun gelir yönetimi ile alakası vardır.Cem Kozlu ve Temel Bey olmasa THY hala they hate you olarak kalıcaktı. Şimdi tüm avrupa tanıyor bu güzide şirketimizi
  • 6 ay sonra Temel bey bakan olunca bakalım aynı şeyleri dile getirebilecekler mi :)
  • Nasıl olduysa kendi partisi de görmüş okumuş ama vizyonu gelişmemiş yöneticiyi. THY nı dünya yerine arap dünyasının havayolu yapan kim ? Ben mi yaptım ?
  • ANADOLU JET THY YE YAKIŞMIYOR ANADOLU JET ACİL OLARAK SATILSIN SABİHA GÖKÇENDEKİ AĞIR TORPİLLİ İŞE YARAMAZ TK CILARDANDA BAŞTA H.K HANIMEFENDİ OLMAK ÜZERE THY KURTULSUN...BÖYLECE 1 TAŞLA 2 KUŞ VURULMUŞ OLUR...ÇOK HAYIRLI BİR İŞ OLUR...
  • Ak partili milletvekilleri Temel Kotil i elestirmis. Vay be, baksinlar kendi islerine. Onlar kim Temel Kotil i elestirmek kim ya. Siz once bir lise bitirin, sonra universite, sonra bir master, sonra doktora, sonra bir doktora daha belki ondan sonra Temel Kotil i elestirebilirsiniz.
  • güzel kardeşim ist-gap uçuşları thy ile yapılıyor yani itiraz thy nin urfa için fiyat politikasına itraz dır bilmem anlata bildimi..
Kotil'in sınıf arkadaşı Komisyon Başkanı Ak Partili Murat Mercan eleştiri bombardımanına katılarak "Anadolu Jet'le yolculuk edince kendini Pakistan havayollarında gibi hissediyorum" diye konuştu.

Dışişleri Komisyonu, dünkü toplantısında Suriye ile ilgili 24 anlaşmadan 9'unu kabul etti.

Havacılık alanındaki bir anlaşma nedeniyle toplantıya katılan THY Genel Müdürü Kotil, iktidar ve muhalefet milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı. Anadolu Jet'in özellikle vatandaşların hava ulaşımından daha yaygın biçimde yararlanabilmesi için daha ekonomik fiyatlarla hizmet sunmak üzere kurulduğunu ifade eden milletvekilleri, İstanbul-Urfa, İstanbul-Mardin biletlerinin 200 TL'nin üzerinde olduğunu belirterek, "İnsaf böyle bilet fiyatı olur mu?" diye sordular. 3 ay önceden biletini almış insanların 69 TL'ye istedikleri yere uçabildiklerini, ancak cenaze, doğum, toplantı gibi acil durumlar nedeniyle uçmak zorunda kalan insanların 200 TL'nin üzerinde ödemek zorunda kaldıklarını ifade eden vekiller Kotil'e, "Siz Anadolu Jet'in karını Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi vatandaşlarından mı çıkartmaya çalışıyorsunuz?" çıkışında bulundular. Vekiller bilet fiyatlarının daha makul bir seviyeye çekilmesini istediler. CHP Bursa Milletvekili Onur Öymen, "Bursa'da havaalanı yüksek binalar ve şehrin içinde kaldığı için kullanılamıyor. İstanbul'da iki pist birbirine yakın olduğu için aynı anda uçuş yapılamıyor. Antalya Gazipaşa Havaalanı'nda dağ nedeniyle uçuş yapılamıyor. Havaalanı yapıldıktan sonra mı o dağ çıktı. Onca havaalanı yatırımı boşa gidiyor" diye konuştu.

Sınıf arkadaşı affetmedi
Kotil'i sınıf arkadaşı Mercan da affetmedi. Görevi nedeniyle kendisinin çok seyahat etmek zorunda kaldığını belirten Mercan, "Anadolu Jet bildiğimiz dolmuş uçağı gibi. Kendimi ABD'nin en kötü havayolu şirketiyle, Pakistan havayollarıyla uçuyormuşum gibi hissediyorum. Rötarlar çok. Vaktim havalanlarında uçak beklemekle geçiyor. Artık Ankara'dan İstanbul'a uçakla değil arabayla gitmenin daha akıllıca olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kotil: Çalışıyoruz
Milletvekillerinin şikayet bombardımanı karşısında Kotil, "Şikayetlerinizin bir çoğunu inceleteceğim. Ancak yeniden yapılandırma projelerimiz var. Atıl havaalanlarını hızla işler hale getiriyoruz. Yüksekova, Tatvan buralara uçuşlar olacak. Hatta yaz döneminde Bozcaada'ya uçak seferlerimiz başlayacak. Dediklerinizin hepsini aşacağız" karşılığını verdi.

Su anlaşmalarına itiraz
Komisyon toplantısında Türkiye ile Suriye arasında "Sınır Kapılarının Ortak Kullanımı", "Müteahhitlik ve Teknik Müşavirlik Hizmetleri Alanlarında İşbirliği", "Su Kaynaklarının Verimli Kullanımı ve Kuraklıkla Mücadele", "Su Kalitesinin İyileştirilmesi", "Asi Nehri Üzerinde Dostluk Barajı Adı Altında Ortak Baraj İnşa Edilmesi", "Dicle Nehrinden Su Çekilmesi İçin Suriye Topraklarında Pompa İstasyonu Kurulması", "Tarım Alanında Ekonomik, Bilimsel ve Teknik İşbirliği", "Hayvan Sağlığı Alanında İşbirliği", "Bitki Koruma ve Karantina Alanında İşbirliği" anlaşmaları görüşülerek benimsendi. CHP'li Öymen su ile ilgili anlaşmalara genel anlamda itiraz etti. Türkiye ile Suriye arasında su konusunda yıllara dayanan bir görüş ayrılığının bulunduğunu ifade eden Öymen, toplantıya katılan Dışişleri Bakanlığı temsilcilerine "Bu görüş ayrılıkları giderildi mi?" sorusunu yöneltti. Öymen, "Hayır iki taraf da görüşlerinde ısrarlı. Herkes aynı noktada" yanıtı üzerine, "O zaman bu anlaşmaları nasıl yapıyoruz?" diye sordu. Öymen, imzalanan bazı anlaşmalarda diplomaside görülmemiş biçimde "süresiz" olanlar bulunduğunu belirterek, "Bu nedenle CHP olarak biz bu anlaşmalara onay verilmesini doğru bulmuyoruz" dedi. Öymen, komisyon raporuna muhalefet şerhi yazacağını söyledi.

(Milliyet)
THY'YE İSYAN GİBİ ELEŞTİRİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
anadolu jet yurtdisinda kaybettigi paralari cikartmaya calisiyor o yuzden ankara hatlarinda tekel olmanin avantajiyla fahis fiyatlar uyguluyor. simdi bir milletvekili soru onergesi verse derler ki biz ozel sektoruz o yuzden hesap vermeyiz, yatirimci istese su anadolu jet ne kadar kaybetti binbir dereden su gotururler de cevap vermezler. yurekleri yetiyorsa aciklasinlar bende ismimi aciklayacagim ))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anadolu Jeti begenmiyorlarsa pegasusla ucsunlar o zaman gorsunler hanyayi konyayi.Anadolu Jet iki tane milletvekilinin keyfiyle mi ucacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Anadolujet in uçakları gayet iyi Hizmet bu kadar olur diğer lovkost hava yollarında ikram ücretli,bagaj hakkı 15 kğ fazla bagaj kğ fiyatı 6 tl Anadolujet fazla bagaj fiyatı 3 tl ikram ücretsiz eğer Anadolujet bu kadar sınırlı fıyat sunmasa dlğer tşıyıcılar bilet fiyatları 250-300 tl altı olmaz bunu zaman zaman diğer taşıyıcılarada görüyoruz Anadolujet en yüksek bilet fiyatı 199 tl diğer lovkost tşıyıcılarda 354 tl ye kadar çıkıyor THY nin kıymetinl bilelim başarılar dleğiyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
evet bilet fiyatları çok pahalı özellikle Atatürt havalimanına olan uçuşlar .THY uçakları genelde boş kalkıyor ama flyat yüksek kimse binemiyor fiyatlar biraz 200 tl nin altına düşse uçaklar boş kalkmaz boş koltuklar değerlenmiş ve vatandaşta fayda görmüş olur böyle giderse THY iç hatlarda pazar payını kaybedecek artık THY rekabet anlayışını değiştirmesi lazım vatandaş iç hatlarda bilet fiyatına bakıyor koltuuk,ikram v.s dikkat eden yok özel şlrketler bunun göstergesi Temel beye bunları anlatan yok galiba saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sayın eleştiren vekiller siz temel beyin havacılık üstüne aldığı eğitimin yüzde kaçını aldınız ki eleştiriyorsunuz hatta yanlış eleştiriyorsunuz PIA network carrierdır ve merak etmeyin konforludur business classı thy'ye yakın hizmet vermektedir Anadolu jet ise low-cost'tur uçağın limitleri ölçüsünde azami koltuk koymak için koltuk aralıkları dardır bu yüzden bu iki şirket karşılaştırılamaz. 2. havacılığın geleneğinde vardır son dakika biletleri pahalıdır bunun gelir yönetimi ile alakası vardır.Cem Kozlu ve Temel Bey olmasa THY hala they hate you olarak kalıcaktı. Şimdi tüm avrupa tanıyor bu güzide şirketimizi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
6 ay sonra Temel bey bakan olunca bakalım aynı şeyleri dile getirebilecekler mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Nasıl olduysa kendi partisi de görmüş okumuş ama vizyonu gelişmemiş yöneticiyi. THY nı dünya yerine arap dünyasının havayolu yapan kim ? Ben mi yaptım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ANADOLU JET THY YE YAKIŞMIYOR ANADOLU JET ACİL OLARAK SATILSIN SABİHA GÖKÇENDEKİ AĞIR TORPİLLİ İŞE YARAMAZ TK CILARDANDA BAŞTA H.K HANIMEFENDİ OLMAK ÜZERE THY KURTULSUN...BÖYLECE 1 TAŞLA 2 KUŞ VURULMUŞ OLUR...ÇOK HAYIRLI BİR İŞ OLUR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ak partili milletvekilleri Temel Kotil i elestirmis. Vay be, baksinlar kendi islerine. Onlar kim Temel Kotil i elestirmek kim ya. Siz once bir lise bitirin, sonra universite, sonra bir master, sonra doktora, sonra bir doktora daha belki ondan sonra Temel Kotil i elestirebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
güzel kardeşim ist-gap uçuşları thy ile yapılıyor yani itiraz thy nin urfa için fiyat politikasına itraz dır bilmem anlata bildimi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000