30 Mart 2011, Çarşamba 14:17:53

THY'YE GICIR GICIR İKİ UÇAK DAHA

Türk Hava Yolları Airbus’tan satın aldığı 10 uçaklık A321-200 serisine ait ilk iki uçağı Atatürk Havalimanı’na getirdi.
  • TURK PILOTLARI BU KADAR EZEN ASLINA HAKARET EDEN VE DESTEK OLMAYAN TIP MUDURLERI VE BASKANLARINI BIR ARAYA GETIRMEK SANIRIM BUYUK BIR BASARIDIR .KUTLUYORUM SIZLERI SAYIN UCUS ISLETMEME.
  • bir devir kapandı bağıra bağıra, uçuş işletme artık pilotlarının lehine aleyhine bakmaksızın yönetim ne isterse onu yapıyor, hatta mümkünse aleyhine olanları daha da istekli yerine getiriyor, yeni uçakları da alacakları yabancı kaptanlar uçurur, tüm şartları yerine getirmiş Türk pilotlar 6 aydır kaptanlık listesi beklerken.... olsun varsın Türküz elhamdülilhah koyun gibi bekleriz, arkalarından küfrederiz, büyüklere dokunmayan yılan bin yaşasın nasılsa, sizin zamanınızdan geriye kalan milletin ağzındaki ''TAYYARE'' lafı kaldı, racon tarihe gömüldü,, haydi hayırlı traşlar şimdi:((
  • bu uçakları uçuracak uçuş işletmeden pılotlar nerede kim ucuracak bu uçakları..yoksa bütün başkan seviyesinde olanalar pılotaj eğitimlerini tamamladılarmı acaba..nerede uçuş işletme genel müdür yardımcısı kaptanımız ...nerede uçuş işletme başkanı olan kaptanı9mız..koltuklarını bırakırlarsa yerlerine birimi oturcak diye korkuyorlar yoksa protokolda yoklarmı..herkes orda bak uçuş işletmeyi işlemez duruma getirmişler...üzülüyorum emekli bir kaptan olarak..bizim zamanımızda böyle değildi..
  • 7. A333, TC-JNL de geliyor
  • United ve Cathay Pacific ile ortaklik, code share guzel olur.
  • Her ne kadar Inegol piskopat yatagi olsa da, dugun gecesi damatlarimiz gelinlere hos geldin dayagi atsada, yine de Inegol isimli bir ucak istiyoruz :)
  • Hep beraber el el'e verin de bu yeni gelenleri de PERT'E ÇIKARTIN...Neresinden vursanız 12 puan alırsınız? Eh, artık o da sizin tecrübelerinize... BAŞARILAR
  • Tüm yönetici kadrosunu tebrik eder, bu ve benzeri başarılarda emeği geçenlerin ellerine, kollarına sağlık. Yolunuz açık, pürüssüz olsun.
  • yeni aldigi ucakta tv li yolcu koltugu var mi
  • 152 idi bugün gelenler ile 154 oldu. Hayırlı olsun... Nice güzel uçuşlara... yakışır...

Türk Hava Yolları Airbus’tan satın aldığı 10 uçaklık A321-200 serisine ait ilk iki uçağı Atatürk Havalimanı’na getirdi.

Türk Hava Yolları yeni Teknik Hangarı önünde yapılan tanıtım törenine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, Atatürk Havalimanı Mülki İdari Amiri Ahmet Aydın, Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürü Şener Yılmaz, DHMI Başmüdürü Celal Özuğur ve Türk Hava Yolları yetkileri katıldı.

Türk Hava Yolları filosuna yeni katılan 16 business ve 164 economy sınıf koltuğa sahip A321 uçağını inceleyen Hamdi Topçu ve Temel Kotil uçakları gezdikten sonra kokpitte poz verdi.

Uçakta yapılan kısa turun ardından Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kotil şöyle konuştu: “Avrupa pazarında çok etkin bir havayoluyuz. Almanya’nın 9 noktasına haftada 250 sefer yapıyoruz. Fransa’ya İtalya’ya uçuyoruz ve İtalya’da 4 olan destinasyon sayımız 7’ye çıkıyor. Bu uçaklar daha çok bu pazarda çalışacaklar. Bu hatlarda bulunan business class yolcularımız için yeni bir konfügrasyonu getirdik. Daha önceki uçaklarımızda 2 kişilikti ortada bir servis sehpası vardı. Bu açıdan yolcu çok rahat değildi. Avrupa’da standart 35 inçti, biz bu uçakta bir kademe yukarı çektik ayak mesafesi de 25 cm ilave koyduk. Business yolcusu Avrupa’dan Uzakdoğu’ya gitmek istiyorsa beklentinin çok üzerinde bir ürün ortaya koydu. Bu uçakların toplamı 65 uçak olacak. Bizim için prestij pazarı olan Ukrayna, Rusya, Ortadoğu ve Avrupa’da prestijimiz artacak. Yani standartları biz yukarı çektik.”

Yeni uçakların ekonomi sınıfına da yenilikler getirdiğini kaydeden Kotil, “Ekonomi koltuklarının her birinde videolar var. İstediği filmi istediği eğlenceyi haberi müziği neyi dinlemek istiyorsa bunu sunmuş oluyoruz.  Avrupa’da bulunan taşıyıcılardan bir kat daha üst bir ürün ortaya sunuyoruz. Ağustos’tan beri yeni bir proje düzenliyoruz. Kabindeki bütün ekibimiz her ay 1 gün boyunca eğitime gidiyor. Bu uçaklarla birlikte 2011’de beklentilerimizi gerçekleştireceğiz. Kısa mesafe uçuşlarda deri koltuklar mevcut. Ve diğer filoların yapamadığı kullanılmayan alanların koltukların aralıklarını genişletmek amacıyla kullanamıyor diğer frmalar” dedi.

THY Genel Müdürü Kotil, Asiana Havayolları’nın İstanbul seferlerini de değerlendirdi.  United Airlines ve Cathay Pacific gibi şirketlerin de Türkiye’ye gelmek istediğini vurgulayan Kotil, “ Eskiden bu havayolları, Atina’yı tercih ediyorlardı. Atina seferlerini iptal edip, buraya gelmeye başlayacaklar. Bu İstanbul’un büyük bir hub olduğunun sinyalini vermektedir. Daha önce Korea Havayolları buraya uçmaya başlamıştı. Haftada 3 sefer yapıyorduk. Kore başladıktan sonra her güne çıkarttık seferlerimizi. Eğer otoban genişliyorsa, talep artıyor.. İnşallah Cathay Pacific ve United buraya gelir. Slotla ilgili bir sorun olduğu için gelemediler” diye konuştu.
 
Filo yaşına da dikkat çeken Kotil, yaş ortalamasının şu anda 6 olduğunu eski uçakların filodan çıkarılması ve yeni uçakların dahil edilmesiyle filo yaşının daha da düşeceğini kaydetti.

Yaş ortalamasının yine de çok düşük olduğun kaydeden Kotil, “Avrupa’da filo yaş ortalaması 17, Amerika ortalaması 25. Bu yüzden rakiplerimize fark atıyoruz” dedi.


 
Kuzey Afrika’daki kargaşa ve Japonya’daki tsunaminin THY’ye etkilerini de anlatan Kotil şöyle dedi:

“Libya’da yaşanan olaylar ve o hat içinde durdurulan uçuşlar da çok üzüntü verici. Ama Mısır kendini toparladı. Geçen sene 2 seferdi bu yıl 3 sefere çıkartacağız. Mısır, Tunus, Cezayir kendini toparlamıştır.  Japonya’da yaşanan olaylara çok üzülüyoruz. İnşallah nükleer felaket yaşanmaz. Orada bir miktar yolcu düşmesi mevcut. Ama Libya’da başka yere kayıyor. THY için şu çok önemli biz dünyanın en büyük havayolu şirketi değiliz. Ama kapsama alanında sekizinciyiz. Çok farklı pazarlardayız. Libya’da problem çıkınca Cezayir’e kayması gibi hemen yolcular başka yere kayabiliyor. Onun için biraz daha şanslıyız diğer havayollarına göre.”

Temel Kotil, Japonya’daki radyasyon tehlikesine karşın personelin bir kısmını Kore’nin başkenti Seul’e çektiklerini, hiçbir sorun bulunmadığını kaydetti.

Son olarak sponsorluklara da değien Kotil, tanıtıma 100 milyon dolar harcayacaklarını, Kültür Bakanlığı’ndan sonra en çok tanıtım harcamasını kendilerinin yaptığını bildirdi.







THY'YE GICIR GICIR İKİ UÇAK DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Misafir ~ 13 yıl önce
TURK PILOTLARI BU KADAR EZEN ASLINA HAKARET EDEN VE DESTEK OLMAYAN TIP MUDURLERI VE BASKANLARINI BIR ARAYA GETIRMEK SANIRIM BUYUK BIR BASARIDIR .KUTLUYORUM SIZLERI SAYIN UCUS ISLETMEME.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bir devir kapandı bağıra bağıra, uçuş işletme artık pilotlarının lehine aleyhine bakmaksızın yönetim ne isterse onu yapıyor, hatta mümkünse aleyhine olanları daha da istekli yerine getiriyor, yeni uçakları da alacakları yabancı kaptanlar uçurur, tüm şartları yerine getirmiş Türk pilotlar 6 aydır kaptanlık listesi beklerken.... olsun varsın Türküz elhamdülilhah koyun gibi bekleriz, arkalarından küfrederiz, büyüklere dokunmayan yılan bin yaşasın nasılsa, sizin zamanınızdan geriye kalan milletin ağzındaki ''TAYYARE'' lafı kaldı, racon tarihe gömüldü,, haydi hayırlı traşlar şimdi:((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu uçakları uçuracak uçuş işletmeden pılotlar nerede kim ucuracak bu uçakları..yoksa bütün başkan seviyesinde olanalar pılotaj eğitimlerini tamamladılarmı acaba..nerede uçuş işletme genel müdür yardımcısı kaptanımız ...nerede uçuş işletme başkanı olan kaptanı9mız..koltuklarını bırakırlarsa yerlerine birimi oturcak diye korkuyorlar yoksa protokolda yoklarmı..herkes orda bak uçuş işletmeyi işlemez duruma getirmişler...üzülüyorum emekli bir kaptan olarak..bizim zamanımızda böyle değildi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
7. A333, TC-JNL de geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
United ve Cathay Pacific ile ortaklik, code share guzel olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her ne kadar Inegol piskopat yatagi olsa da, dugun gecesi damatlarimiz gelinlere hos geldin dayagi atsada, yine de Inegol isimli bir ucak istiyoruz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hep beraber el el'e verin de bu yeni gelenleri de PERT'E ÇIKARTIN...Neresinden vursanız 12 puan alırsınız? Eh, artık o da sizin tecrübelerinize... BAŞARILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tüm yönetici kadrosunu tebrik eder, bu ve benzeri başarılarda emeği geçenlerin ellerine, kollarına sağlık. Yolunuz açık, pürüssüz olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni aldigi ucakta tv li yolcu koltugu var mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
152 idi bugün gelenler ile 154 oldu. Hayırlı olsun... Nice güzel uçuşlara... yakışır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000