27 Haziran 2013, Perşembe 15:05:25

THY’YE CİVA FATURASI AĞIR OLDU

THY’nin 20 Haziran’da Kiev’de civa sızıntısı yaşanan uçağı, bir haftadan bu yana seferlere verilmiyor. Uçağın HABOM’da detaylı teknik kontrollerden geçirilmesi bekleniyor.
  • 738 ve739 kal bile edilebilir, isin ciddiyetinden cok uzak ahbap cavus kargocularla buraya kadar
  • Kiev de civa dökülen uçak 737-900 tipi uçaktır.
  • Lutfen bilmediginiz konularda yorum yapmayin civanin asindirici etkisi oldugunu bilmiyosunuz sanirim ucak yapisina nufuz ettigi an o bolgeyi eritip yapisal hasar verebilir oyle sil temizle sefere verle olmaz bu isler civanin dokuldugu bolgeler en ince ayrintisina kadar kontrol edilip ndt kontrolunden gecmesi gerekiyo bilmediginiz konularda yorum yapmayin lutfen...
  • Dua edelim de civavın buharına hiç kimse maruz kalmamış olsun. İnsanı ve civayı birarada taşıyan THY şayet yolcuların ve personelinin ileride ağır metallerin yol açtığı kanserojen hastalıklara bu işgüzarlık yüzünden yakalanırsa , bunun hesabını nasıl verecek THY ? Herkes birkaç milyon doları düşünüyor. O uçakta sen veya ben, yada yakınlarımız veya sevdiklerimiz olsaydı o uçağı kim düşünürdü ?
  • Habom'a uçaklar bugün ulaştı. Uçaklar diyorum 737'in dışında bir de airbus bulunuyor. Selçuk ve Manisa. Uçakların xray testinden geçeceği söylendi Uçakların bakımları 2 ay sürecekmiş.
  • teknigi revize ettiler, tecrubeli ne kadar kişi varsa işten cıkarıldı, hatta bazıları bu bakımları yapma yetkısıne sahip insanlar bunlar olmayınca onların yerıne yurt dısından teknık kiralandı ve tabi bu is daha ucuza geldi !! ?
  • Bu konunun teknikle ne ilgisi var ya cıva yüklemesinden emniyetinden teknik mi sorumlu? Gereksiz bilgi/yorum günde 2 arıza çıkıyor muş kafanızı deve kuşu gibi gömmüşsünüz kuma senin bir kuyruk acın var sanırım???
  • annem pastırma istediydi de bırakmadılar götüremedim ama cıva yı götürmüşler ya pastırma olaydı yanmıştı thy akıllı adamlar vesselam işinin uzmanı hepsi tebrik ediyorum
  • 2 uçağa dökülmüş bir737-900 birde 737-800. Afrikada dökülmüş olmalı genelde oralarda oluyor bu tip kaçakçılık olayları. oralarda x-raydan geçmiyor kargolar.
  • Arkadaşlar bunun sebebi nedir,civanın kaynağı nereden bilen varmı?

Türk Hava Yolları’nın Kiev-İstanbul seferini yapacak Boeing 737-800 tipi uçağında yaşanan civa sıkıntısı THY’nin başını epey ağrıtacak gibi görünüyor.

Civa sızıntısının yaşandığı 20 Haziran tarihinden bu yana seferlerine verilmeyen THY uçağı, bugün öğlen saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndaki HABOM tesislerine getirildi. Sızıntı sonrası uçağa yapısal hasar vermesi olasılığına karşı uçağı baştan aşağı kontrol ettirecek olan THY’nin, sözkonusu bakım ve kontrol işlemlerinin, ne kadar süreceği konusunda bir öngörüsü bulunmuyor.  Uçağın en küçük detaylar bile atlanmadan detaylı kontrolden geçirileceği kaydedilirken, bunun için özel bir ekibin görev yapacağı bildirildi.

- MİLYONLAR HAVAYA UÇTU -

Uçaktaki civa sızıntısından kaynaklı zararın, uçağın seferden çekilme ve bakım maliyetleri ile birlikte bir kaç milyon dolara ulaşabileceği belirtilirken, bir haftadan bu yana sefer gerçekleştiremeyen uçağın yeniden seferlere dönüş tarihi konusunun belirsiz olması da maliyetin artması olasılığını yükseltiyor.

©AirportHaber

THY’YE CİVA FATURASI AĞIR OLDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

tayyareci tayyar ~ 11 yıl önce
738 ve739 kal bile edilebilir, isin ciddiyetinden cok uzak ahbap cavus kargocularla buraya kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANLIS BILGI ~ 11 yıl önce
Kiev de civa dökülen uçak 737-900 tipi uçaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucak teknisyeni ~ 11 yıl önce
Lutfen bilmediginiz konularda yorum yapmayin civanin asindirici etkisi oldugunu bilmiyosunuz sanirim ucak yapisina nufuz ettigi an o bolgeyi eritip yapisal hasar verebilir oyle sil temizle sefere verle olmaz bu isler civanin dokuldugu bolgeler en ince ayrintisina kadar kontrol edilip ndt kontrolunden gecmesi gerekiyo bilmediginiz konularda yorum yapmayin lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KANSER ~ 11 yıl önce
Dua edelim de civavın buharına hiç kimse maruz kalmamış olsun. İnsanı ve civayı birarada taşıyan THY şayet yolcuların ve personelinin ileride ağır metallerin yol açtığı kanserojen hastalıklara bu işgüzarlık yüzünden yakalanırsa , bunun hesabını nasıl verecek THY ? Herkes birkaç milyon doları düşünüyor. O uçakta sen veya ben, yada yakınlarımız veya sevdiklerimiz olsaydı o uçağı kim düşünürdü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
barkotçu ~ 11 yıl önce
merhbalar tgs yer hizmetlerinde brkotçuyum bu uçağın yüklemesini biz yaptık ve hastalık bulaşmış olabilir :/
habom'dan haberler ~ 11 yıl önce
Habom'a uçaklar bugün ulaştı. Uçaklar diyorum 737'in dışında bir de airbus bulunuyor. Selçuk ve Manisa. Uçakların xray testinden geçeceği söylendi Uçakların bakımları 2 ay sürecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
revize ~ 11 yıl önce
teknigi revize ettiler, tecrubeli ne kadar kişi varsa işten cıkarıldı, hatta bazıları bu bakımları yapma yetkısıne sahip insanlar bunlar olmayınca onların yerıne yurt dısından teknık kiralandı ve tabi bu is daha ucuza geldi !! ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gözlemci ~ 11 yıl önce
UCAN Beygir BAKIMLARI BULGARYADA YAPTIRACAK ONA LAF ATAN YOK NE HiKMETSE? AMA THY OLUNCA SALLAYAN NE KADAR KLAViYE ARSLANI VAR HAYRET.DERDiNiZ NE BU KADAR OLMAZ YANi.
eee'ye cevap ~ 11 yıl önce
Bu konunun teknikle ne ilgisi var ya cıva yüklemesinden emniyetinden teknik mi sorumlu? Gereksiz bilgi/yorum günde 2 arıza çıkıyor muş kafanızı deve kuşu gibi gömmüşsünüz kuma senin bir kuyruk acın var sanırım???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
annem pastırma istediydi de bırakmadılar götüremedim ama cıva yı götürmüşler ya pastırma olaydı yanmıştı thy akıllı adamlar vesselam işinin uzmanı hepsi tebrik ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mercury ~ 11 yıl önce
2 uçağa dökülmüş bir737-900 birde 737-800. Afrikada dökülmüş olmalı genelde oralarda oluyor bu tip kaçakçılık olayları. oralarda x-raydan geçmiyor kargolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bunun sebebi nedir,civanın kaynağı nereden bilen varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000