24 Haziran 2009, Çarşamba 08:10:35

THY'ye çağrı var...

Türklerin vizesiz gidebildiği az sayıda ülkeden biri: Türk ve Bosnalı turizmciler iki ülke arasındaki turizm hacmini canlandıracak önerileri tartıştı.
  • avrupa ulkelerine vizesiz gidemiyoz bosna da ne isimiz var
  • Vatandas, 240 liraya bileti ucustan bi gun once alirsan bulursun ancak. O da cok pahali bir rakam. En az iki hafta onceden al o zaman 49 a da bilet var.. Ozelleri dene. Belesi ne kadar cok seven bi milletiz yaaa..
  • iç hat uçuyşları da çok yüksek. Bu ekonomi kırızde memlekıtımıze anne ve babamızı zıyaret etmek için bile gidemiyoruz. tadile çocukları götüremiyoruz bari memlekete gideli dedik kişi başı biletler 240 tl üzeri yanlız gidiş birde geliş eklendimi vay halimize. bizlerin sesini duyun lütfeeen..

Toplantılardan THY'ye çağrı çıktı: Uçak biletleri ucuzlarsa karşılıklı turizm hemen gelişir Bosna Hersek'in Sarayova Kantonu'nda buluşan Türk ve Bosnalı turizmciler, iki ülke arasında turizmin geliştirilmesi için işbirliği kararı aldı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) öncülüğünde gerçekleştirilen temaslarda, Sarayova Kantonu Parlamentosu üyeleri ve Kanton Başbakanı ile de bir araya gelindi. Türk Hava Yolları (THY) temsilcisinin de hazır bulunduğu toplantılardan, ortak çalışma grubu oluşturulması kararı çıktı ve THY'ye 'Bilet ücretlerini düşürün iki ülke arasında turizm patlasın' çağrısı yapıldı. TÜRSAB Başkan Danışmanı Rıza Epikmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaş, THY Temsilcisi Ece İbiş ile Türkiye'deki seyahat acentalarının temsilcilerinin katıldığı 'Turizm' konulu etkinlik, Bosna Hersek'in Sarayova Kantonu'nda yapıldı. Kanton yöneticileri ve Bosnalı meslektaşlarıyla buluşan Türk turizmciler, iki ülke arasında turizmi canlandıracak projeleri masaya yatırdılar.

Üç gün süren Sarayova temasları sırasında Sarayova Kantonu Parlamentosu Başkanı Denis Zvizdiç, Sarayova Başbakanı Besim Mehmediç ile Sarayova Parlamentosu üyeleriyle de toplantılar yapıldı. Toplantıda konuşan TÜRSAB Başkan Danışmanı Rıza Epikmen, Sarayovalı turizmcileri İzmir'de gerçekleştirilecek Turizm Fuarı'na davet etti, ücretsiz stand teklifinde bulundu ve Bosnalı turizim öğrencilerine TÜRSAB'a ait tesislerde staj imkanı güvencesi verdi.

Sarayova Parlamentosu Başkanı Zvizdiç ise Türk girişimcilere seslenerek Sarayova'da turizm yatırımına çağırdı. Toplantılarda, iki ülke arasında turizmin geliştirilmesi konusunda neler yapılabileceği de irdelendi. Sarayova'nın pahalı bir şehir olmadığına dikkat çeken katılımcılar, turizmin önündeki en büyük engelin uçak biletlerinin yüksek olmasından kaynaklandığı görüşünde birleştiler ve THY'ye 'Bilet fiyatlarını düşürün iki ülke arasında turizm patlasın' çağrısında bulundular. İki ülkenin temsilcilerinin katıldığı toplantılardan, turizm amaçlı ortak bir çalışma grubu oluşturulması kararı da çıktı.

 

THY'ye çağrı var...

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
avrupa ulkelerine vizesiz gidemiyoz bosna da ne isimiz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Vatandas, 240 liraya bileti ucustan bi gun once alirsan bulursun ancak. O da cok pahali bir rakam. En az iki hafta onceden al o zaman 49 a da bilet var.. Ozelleri dene. Belesi ne kadar cok seven bi milletiz yaaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iç hat uçuyşları da çok yüksek. Bu ekonomi kırızde memlekıtımıze anne ve babamızı zıyaret etmek için bile gidemiyoruz. tadile çocukları götüremiyoruz bari memlekete gideli dedik kişi başı biletler 240 tl üzeri yanlız gidiş birde geliş eklendimi vay halimize. bizlerin sesini duyun lütfeeen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000