13 Şubat 2011, Pazar 10:26:46

"THY'YE BÜTÇE HAVAYOLU OLARAK RAKİP OLDUK"

Pegasus, Electro World, Medline gibi markalarına geçen yılın son aylarında AFM Sinemaları’nı ekleyen Esas Holding’in CEO’su Çağatay Özdoğru, sinema salonlarını etkin hale getireceklerini söyledi.
  • Birisi bana söylesin, PGS' nin Türkiye 'de rakibi kim? THY değil onu kabul ettik ama...Kim olarak kendini rakip görecek he....???
  • Yakında uçaklardaki WC ler ilk kullanım sırasına göre 1, 2 veya 3 TL olursa şaşırmayın :) Erken Wc bileti alan 1 TL ye işini görür :) Geç kalana WC 3 TL :)) Olmaz olmaz demeyin... Pegasus Low Cost dan ziyade ''Sinekden nasıl yağ çıkartır satarım '' zihniyetiyle çalışan bir firmadır... Şirketlere sınırsız mesaj paketlerinin çok çok ucuza satıldığı bir dönemde PGS nin mesaj başına 1 TL talep etmesi firmanın ciddiyetsizliğini zaten gözler önüne koyuyor !
  • Bos teneke tingirdamaya basladiiiiii
  • THY gibi size ufak gelir! sizi ancak united paklar. Hatta siz gelecek yıl,dünyanın en büyük havayolu bile olabilirsiniz mazallah : )
  • Siz Thy ye hicbir konuda rakip degilsiniz.
  • Daha dünkü şirketsin ! 20-05-1933 de kurulan 31 i yurtiçi,73 ü yurtdışı olmak üzere 104 noktaya uçan, 10.272 kişiyi istihdam eden 150 uçaklık filosu olan THY ile kendini bir mi tutuyorsun ??? 31 tane uçağınız var diye kendinizi kral mı sanıyorsunuz ! Demek ki 50 tane uçağnız olsa '' Dünyanın en büyüğü biziz '' mi diyecektiniz ??? NE KADAR KOMİKSİNİZ :))))
  • Tamam ama THY den rakip olarak söz etmenizi anlamadım.THY bütçe havayolu değil.Anadolujet bile bütçe havayolu değil. Pegasus başarılı bir havayolu ama THY ile rekabet etmesi için aynı sofraya oturup dertlerin de aynılarını yaşamayı öğrenmeli ilk önce.
  • AFM'yi de bitirirler şimdi. :) Arka ortalardan koltuk istersiniz film için. Koltuk seçmek parayla derler. "Low-Cost Sinema" burası derler. Patlamış mısır 10 liraysa 15 olur 20 olur. Salon WC'leri falan hep paralı olur. Görmeyi istediğiniz film için "2 ay önceden bilet alın ucuza seyredin" derler. :)
Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Üyesi Çağatay Özüdoğru, Vatan gazetesinden Elif Ergu'yla yaptığı röportajda “Sinema diğer işlerimizden farklı değil. Ürün var, dükkanlar var. Satış da yapıyorsunuz. Koltuklar var Pegasus gibi. Biz sinema salonlarını etkin hale getireceğiz. Seminerler de, salon kiralama da yapacağız. Çocuk doğumgünleri, partiler gibi çok keyifli organizasyonlar yapılabilir. Bunun için de çalışıyoruz” dedi.

Holdingin 2011 hedeflerini Çağatay Özdoğru’dan dinledik.

Lokomotifiniz havacılık sektörü değil mi?

Şu anda cirodaki ağırlığı 2 yılda yüzde 65’ten yüzde 50’te düştü. Evet havacılık büyüyor ama bizim portföy de çeşitlenip büyüyor. ElectroWorld de hızla büyüdü.

Ambulans hizmeti, havayolu şirketi, elektronik... Hepsi direkt müşteriyle temas kuran sektörler. Hep böyle mi olacak?
Biz müşteri demiyoruz misafir diyoruz. Biz girdiğimiz iş alanlarında öncelikle misafire odaklıyız ve misafir sayısına bakıyoruz.

Kaç misafiriniz var diye sorayım o zaman?
Misafir sayımız Pegasus’ta 2010’da 13 milyondu. Electro World’te 15 milyona yaklaştı.

Electro World’ün kaç mağazası oldu?
6 ilde 16 mağaza var. 8 mağaza İstanbul’da. Yakında da 20 mağaza olacağız. Misafir sayısı bu yıl artacak. Sinemalarda 10 milyona yakın kişi bekliyoruz.

AFM’leri de aldınız. Sinema salonu işi diğer işlerinize benzemiyor.

Bizce benziyor. Ürün var, dükkanlar var satış yapıyorsunuz. Koltuklar var Pegasus gibi.

Uçak koltuğu satmak mı daha kolay, sinema koltuğu satmak mı?
Uçaklar sanki daha kolay. Misafir karar veriyor. ‘Ben Amerika’ya gideyim’ deyip hangi havayolu şirketi iyiyse, hesaplıysa onu tercih ediyorsunuz. Filmcilik de başka şeyler var. Filme bağlısınız. Film iyiyse izleyici geliyor.

Pegasus’un rakibi THY... Çok güçlü bir rakip. Bunun hem avantajları var hem de zorlukları... Siz zorlukları nasıl aşıyorsunuz?
Büyük bir rakip THY. Ama dünyada da bütçe havayolları diye bir konsept var. Bunu devreye sokmak için girdik. Başarılıyız bu konuda. Rakamlar bunu gösteriyor.

Pegasus ‘ucuz bilet’ ya da ‘hesaplı bilet’ imkanı getirdi...

Esas Holding’in finansman gücü yüksek. Pegasus sayesinde hayatında hiç uçağa binmemiş kişiler de uçağa bindi. Pegasus’un fiyat politikası sayesinde Türkiye’de uçak lüks olmaktan çıktı.

(Vatan)
"THY'YE BÜTÇE HAVAYOLU OLARAK RAKİP OLDUK"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
Birisi bana söylesin, PGS' nin Türkiye 'de rakibi kim? THY değil onu kabul ettik ama...Kim olarak kendini rakip görecek he....???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakında uçaklardaki WC ler ilk kullanım sırasına göre 1, 2 veya 3 TL olursa şaşırmayın :) Erken Wc bileti alan 1 TL ye işini görür :) Geç kalana WC 3 TL :)) Olmaz olmaz demeyin... Pegasus Low Cost dan ziyade ''Sinekden nasıl yağ çıkartır satarım '' zihniyetiyle çalışan bir firmadır... Şirketlere sınırsız mesaj paketlerinin çok çok ucuza satıldığı bir dönemde PGS nin mesaj başına 1 TL talep etmesi firmanın ciddiyetsizliğini zaten gözler önüne koyuyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bos teneke tingirdamaya basladiiiiii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY gibi size ufak gelir! sizi ancak united paklar. Hatta siz gelecek yıl,dünyanın en büyük havayolu bile olabilirsiniz mazallah : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz Thy ye hicbir konuda rakip degilsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Daha dünkü şirketsin ! 20-05-1933 de kurulan 31 i yurtiçi,73 ü yurtdışı olmak üzere 104 noktaya uçan, 10.272 kişiyi istihdam eden 150 uçaklık filosu olan THY ile kendini bir mi tutuyorsun ??? 31 tane uçağınız var diye kendinizi kral mı sanıyorsunuz ! Demek ki 50 tane uçağnız olsa '' Dünyanın en büyüğü biziz '' mi diyecektiniz ??? NE KADAR KOMİKSİNİZ :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tamam ama THY den rakip olarak söz etmenizi anlamadım.THY bütçe havayolu değil.Anadolujet bile bütçe havayolu değil. Pegasus başarılı bir havayolu ama THY ile rekabet etmesi için aynı sofraya oturup dertlerin de aynılarını yaşamayı öğrenmeli ilk önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AFM'yi de bitirirler şimdi. :) Arka ortalardan koltuk istersiniz film için. Koltuk seçmek parayla derler. "Low-Cost Sinema" burası derler. Patlamış mısır 10 liraysa 15 olur 20 olur. Salon WC'leri falan hep paralı olur. Görmeyi istediğiniz film için "2 ay önceden bilet alın ucuza seyredin" derler. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000