30 Mart 2010, Salı 22:58:49

THY'YE ARABULUCU ATANDI

Türk Havayolları ile Hava-İş Sendikası arasında arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından arabulucu istenmişti. Çalışma Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü arabulucu atandığını taraflara bildirdi.
  • Evet ya bir tek thy kabin memurlarının standartları var.Pegasus ya da onur air in kabin memurlarının standartı yok. Onlar kuaföre gitmezler başları KEL ya.
  • Ettiği kar aslında çok komik rakam yıllardır zarar ederken sen cebinden mi veriyordun zararın parasını ,kar edince mi gördün.Zarar ederken maaşın düştümü hiç.Devlet yıllardır trilyonlarca lira para döktü bu kuruma tabi ki kar edecek ve döktüğü paraları tekrar elde edecek.Ne güzel ya zarar varken kapa gözlerini,kar varken ettiği kara bak de.Şu geçmiş yılların zararını ödesene o zaman.Sen yokmuydun yoksa zarar ettiği dönemlerde.Sen gelincemi kara geçti kurum.Sen yatırımını bankada vadesiz hesapta mı tutuyorsun,5 kuruş paran para kazansın diye 5 takla atıyorsun.Bu koca şirkete dünyanın yatırımı yapıldı.Bu parayı bankaya koysan bu kardan çok gelir gelirdi ,İşte o zaman senin gibiler bu maaşın kıymetini anlardı.
  • kabin memurunun uyması gereken mesleki standartları vardır buda çalıştığı şirket tarafından takip edilir bundan haberin varmı ? mesela kuaför masrafı vardır hususi araç kullanmak zorundadır vs. vs. . Sana verdik 1000 tl ver 700 kira fatura derken eee ondan sonra londraya sefer tası ile gidersin artık
  • ŞİRKETİN ETTİĞİ KARDANDAN BAHSETSENE BU ÇALIŞANLARIN SAYESİNDE ŞİRKET BU DURUMDA...SENİN GİBİLER DÜŞÜNEMEZ BUNU İŞTE..
  • Benim tanıdığım thy çalışanı birisi havaalanı thy kargo bölümünde masabaşı bilgisayar önünde basit işlemler yaparak çalışıyor.Maaşı ne kadar biliyormusunuz. 3 750 tl ve hiçbir kalifiye özelliği yok.Gerçekten thy yöneticilerine acıyorum.1000 tl ye o adamın yapacağı işi yapmaya hazır o kadar çok işsiz var ki dışarda.ÖZELLEŞTİRME şart bu ülkeye.Özelliğin yok ,3750 tl alıyorsun hala sendikanın peşinde zam yapılsın istiyorsun.Uyanın da Türkiye gerçeklerine bakın ey thy çalışanları.Birgün gelecek özelleştirileceksiniz ,o zaman bu yüksek maaş alanlar nasıl kapı dışarı edilecek seyredin bakalım.Aldığınız bu yüksek rakamlarla sonunuzu hazırlıyorsunuz.
  • 09.52 biz çalıştığımızın karşılığını istiyoruz bizim aldığımız para seni nie geriyo sanane:) hani herşeyi cok ii biliyosunuzya yabancı firmalarda çalışan kabin ekiplerinin maaşlarıyla bizimki arasındaki farkıda biliyosunuzdur türkiye standartlarında ii para alıyoruz evet ama işimiz gereği devamlı yurtdışındayız ona görede giderimiz oluyo sizin zihnete göre ver 1000tl maaş ohh neala
  • o ilk misafir arkadaş ayıp oluyo biraz yorumlarına dikkat etmelisin 30.000 kişiden bahsediyoruz ve yasal bir haktır bu gözümüz tok merak etme sen ama standartlarımızı düşürmek istemeyiz ne gelir o kadar gider ekenomi çarkıda böle döner ha sen birilerinden yanaysan veya para alıp bu yorumu yapıyosan sana hiçbirşey demiyorum sn misafir....senin annen baban kardeşin veya eşin burda çalışsa merak ediyorum ne yazarsın o zaman
  • Buğün Türkiye şartlarında en iyi maaşı alanlar thy çalışanlarıdır.Neyde anlaşamıyorsunuz ,bu paragözlülük nedir anlamıyorum.En iyi çare özelleştirmedir.ondan sonra görelim bakalım anlaşamamayı direk kapı dışarı.adam olun biraz.
  • bu ülkede yıkılmayan ne kaldıki.thy nedir çalışan insan topluluğu.onlarda başının çaresine çok rahat bakar.thy gene denyoların olur.bu kadar kolay.arabulucu olmayan kaç tane sözleşme var.var diyen var mı acaba.herşey yerle bir olmuş sen neden bahsediyon.
  • Türkiye de sendika ağalarının sonu ne zaman gelecek acaba yeter artık işçinin haklarını savunuyoruz derken işçilerden kesilen maaşlarla altlarına son model makam arabaları çekerler, limitsiz geziler, süper maaş bir numaralı solcudurlar ama gerçekte hayat tarzları capitalisttir. Sendika için tek çare benim dediğim olacak yoksa grev yaparım.. Bu memlekette kaç tane dev sanayi tesisin kapanmasına neden olanlarsınızdır. Şimdi sıra THY GELDİ ONU YIKAMASSINIZ BUNA İZİN VERMEZLER..

THY'nin bu konu ile ilgili borsaya gönderdiği yazı şöyle: "İlgi yazımız ile Ortaklığımız ve Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) tarafından 22.Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde bazı maddeler üzerinde anlaşma sağlanamayacağı anlaşıldığından 03.03.2010 tarihinde "Uyuşmazlık Tutanağı" imzalandığı  ve Arabulucu sürecinin başlayacağı bildirilmiş idi.

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Bölge Müdürlüğü'nce Ortaklığımıza bugün tebliğ edilen yazı ile Arabulucunun atandığı bildirilmiştir."

THY'YE ARABULUCU ATANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 14 yıl önce
Evet ya bir tek thy kabin memurlarının standartları var.Pegasus ya da onur air in kabin memurlarının standartı yok. Onlar kuaföre gitmezler başları KEL ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ettiği kar aslında çok komik rakam yıllardır zarar ederken sen cebinden mi veriyordun zararın parasını ,kar edince mi gördün.Zarar ederken maaşın düştümü hiç.Devlet yıllardır trilyonlarca lira para döktü bu kuruma tabi ki kar edecek ve döktüğü paraları tekrar elde edecek.Ne güzel ya zarar varken kapa gözlerini,kar varken ettiği kara bak de.Şu geçmiş yılların zararını ödesene o zaman.Sen yokmuydun yoksa zarar ettiği dönemlerde.Sen gelincemi kara geçti kurum.Sen yatırımını bankada vadesiz hesapta mı tutuyorsun,5 kuruş paran para kazansın diye 5 takla atıyorsun.Bu koca şirkete dünyanın yatırımı yapıldı.Bu parayı bankaya koysan bu kardan çok gelir gelirdi ,İşte o zaman senin gibiler bu maaşın kıymetini anlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kabin memurunun uyması gereken mesleki standartları vardır buda çalıştığı şirket tarafından takip edilir bundan haberin varmı ? mesela kuaför masrafı vardır hususi araç kullanmak zorundadır vs. vs. . Sana verdik 1000 tl ver 700 kira fatura derken eee ondan sonra londraya sefer tası ile gidersin artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ŞİRKETİN ETTİĞİ KARDANDAN BAHSETSENE BU ÇALIŞANLARIN SAYESİNDE ŞİRKET BU DURUMDA...SENİN GİBİLER DÜŞÜNEMEZ BUNU İŞTE..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Benim tanıdığım thy çalışanı birisi havaalanı thy kargo bölümünde masabaşı bilgisayar önünde basit işlemler yaparak çalışıyor.Maaşı ne kadar biliyormusunuz. 3 750 tl ve hiçbir kalifiye özelliği yok.Gerçekten thy yöneticilerine acıyorum.1000 tl ye o adamın yapacağı işi yapmaya hazır o kadar çok işsiz var ki dışarda.ÖZELLEŞTİRME şart bu ülkeye.Özelliğin yok ,3750 tl alıyorsun hala sendikanın peşinde zam yapılsın istiyorsun.Uyanın da Türkiye gerçeklerine bakın ey thy çalışanları.Birgün gelecek özelleştirileceksiniz ,o zaman bu yüksek maaş alanlar nasıl kapı dışarı edilecek seyredin bakalım.Aldığınız bu yüksek rakamlarla sonunuzu hazırlıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
09.52 biz çalıştığımızın karşılığını istiyoruz bizim aldığımız para seni nie geriyo sanane:) hani herşeyi cok ii biliyosunuzya yabancı firmalarda çalışan kabin ekiplerinin maaşlarıyla bizimki arasındaki farkıda biliyosunuzdur türkiye standartlarında ii para alıyoruz evet ama işimiz gereği devamlı yurtdışındayız ona görede giderimiz oluyo sizin zihnete göre ver 1000tl maaş ohh neala

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o ilk misafir arkadaş ayıp oluyo biraz yorumlarına dikkat etmelisin 30.000 kişiden bahsediyoruz ve yasal bir haktır bu gözümüz tok merak etme sen ama standartlarımızı düşürmek istemeyiz ne gelir o kadar gider ekenomi çarkıda böle döner ha sen birilerinden yanaysan veya para alıp bu yorumu yapıyosan sana hiçbirşey demiyorum sn misafir....senin annen baban kardeşin veya eşin burda çalışsa merak ediyorum ne yazarsın o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buğün Türkiye şartlarında en iyi maaşı alanlar thy çalışanlarıdır.Neyde anlaşamıyorsunuz ,bu paragözlülük nedir anlamıyorum.En iyi çare özelleştirmedir.ondan sonra görelim bakalım anlaşamamayı direk kapı dışarı.adam olun biraz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu ülkede yıkılmayan ne kaldıki.thy nedir çalışan insan topluluğu.onlarda başının çaresine çok rahat bakar.thy gene denyoların olur.bu kadar kolay.arabulucu olmayan kaç tane sözleşme var.var diyen var mı acaba.herşey yerle bir olmuş sen neden bahsediyon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye de sendika ağalarının sonu ne zaman gelecek acaba yeter artık işçinin haklarını savunuyoruz derken işçilerden kesilen maaşlarla altlarına son model makam arabaları çekerler, limitsiz geziler, süper maaş bir numaralı solcudurlar ama gerçekte hayat tarzları capitalisttir. Sendika için tek çare benim dediğim olacak yoksa grev yaparım.. Bu memlekette kaç tane dev sanayi tesisin kapanmasına neden olanlarsınızdır. Şimdi sıra THY GELDİ ONU YIKAMASSINIZ BUNA İZİN VERMEZLER..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000