27 Nisan 2008, Pazar 09:04:23

THY'ye Ankara'da isyan var

Türk Havayolları'nın Ankara merkezli AnadoluJet'i uçurmaya başlamasının ardından huzursuzluklar bir bir ortaya çıkmaya başladı. İşte Ankaralıların Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Yalçın Bayer'e gönderdikleri mektup.

THY Ankara’dan İstanbul hariç diğer şehirlere daha ucuz uçmak için Anadolu Jet markasıyla uçuşlara başladı. İnsanları gitmek istedikleri yerlere daha ucuza ve daha çabuk ulaştırmak için yapılan bu girişim doğru olarak gözükmektedir.

Ancak, milli özelliğimiz olan bir şeyi yaparken başka şeyleri bozmak durumu THY’nın bu girişiminde de ortaya çıkmıştır.

Şöyle ki; ilk olarak Ankara-İstanbul uçuşları dışında kalan Ankara çıkışlı bütün yurt içi uçuşlarından business class uygulaması kaldırıldı. Bu çok önemli bir girişim sayılmayabilir. Denilebilir ki herkes ekonomik sınıfta uçsun. Bu kabul edilebilir. Fakat THY’nin uygulaması bununla bitmiyor. Çok sık uçarak elde etiğiniz millerden kazandığınız klasik kart, elit kart’ın sağladığı avantajları da kullandırmıyor. Çok uçarak elde etiğiniz bu kartın en büyük avantajı ekonomik sınıfta uçsanız bile CIP salonundan faydalanabiliyordunuz. Şimdi bu avantaj Ankaralılara yasaklandı. Üstelik bu kartların bazıları para karşılığı bir zamanlar THY tarafından insanlara satılmıştı. THY’nın Ankaralılara layık görülen ikinci sınıf vatandaş uygulaması bununla da bitmiyor. Hangi sınıfta uçarsanız uçun THY uçtuğunuz hattın uzunluğuna göre yolcularına ödül olarak mil vermekteydi. Bu milleri biriktirip ücretsiz bilet alma hakkı gibi bazı haklara sahip olabiliyordunuz. THY Ankaralıların elinden bu hakkıda almış bulunmakta ve bu durumu yolcularına mail ile bildirmekten de kaçınmıyor.

Yukarıda yazdığım hususlar olmasa ne olur sorusunun cevabı bu uygulamalar her şehir için uygulansa itiraz edilmez, bu hakları herkesten geri almışlar denilebilir. Ancak bu kısıtlamalar sadece Ankara’da yaşayanlara uygulanıyor. Yani açıkça ayrımcılık yapılıyor.

İstanbul’dan İzmir’e gitmek isteyenler ekonomik sınıfta uçsa bile CIP salonundan faydalanabilecek ve uçuş millerini işletebilecek, Ankara’dan İzmir’e gitmek isteyenler bunların hangisinden faydalanabilecek? Hiçbirinden...

 

Oray ÜNAL

THY'ye Ankara'da isyan var

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000