10 Haziran 2020, Çarşamba 13:05:12

THY'nin yurt dışı uçuşları ertelendi

THY bugün yeniden başlaması planlanan yurtdışı uçuşların gerekli izinler henüz temin edilemediği için daha başlatılamadığını belirtti.
  • Değerli arkadaşlar, Temmuz itibarıyla nasıl bir operasyon ve çalışma programı yürütüleceği hala netlik kazanmamış durumda. Dolayısıyla da maaşlar konusu hala belirsiz. Plan, program yapmak imkansız. Fedakârlık ve aidiyet göstergesi adı altında kesinti stratejilerinden bahsediliyor. Şirketimizde maaş politikası normalde, 5 yılını doldurmamış her personelden %20 ve 2buçuk yılını doldurmamış her personelden %45 maaş kesintisi şeklinde zaten. Bu kesintiler uçucu ya da yer personeli farketmeksizin bu süreleri doldurmamış herkese uygulanıyor. Fedakârlık konusunda 5 yılı doldurmamış her arkadaşım ilk günden beri bu kesintiler dolayısıyla fedakârlık zaten yapıyor. Şimdi konuşulduğu gibi %20 kesinti uygun görülürse; zaten kesinti yapılan 5 yıl altındaki tüm çalışanlardan da yapılacak mı? Şartlarımız 5 yıl üzeri çalışanlardan zaten çok ağır. Aidiyet noktasında, normal maaş alanlar isyanlarda(yani KÇÖ'nün geçerli olduğu şu 3 ayı saymazsak, 5 yılı doldurmuş çalısanlar için konuşuyorum). Bizlerse kesintiye bir şekilde râzı olduk zaten. Girdiğimiz günden bu yana kesintili maaşı zaten alıyoruz. 3 aylık KÇÖ döneminde A0(%55) olanlara %35 ve A1(%80) olanlara da %45 toplam maaş ödendi. Ama bizlerden hiçbir ses çıkmadı ve çıkmıyor. Aksine; 5 yılını doldurmuş personeller en fazla isyan edenler ve şirketi kötüleyenler oldular. Onlar için bu 3 aylık kesintide küfrün biri, bin para olmuş durumda. Bırakın %20'lik kesintiyi; %1'lik bir kesintiye bile tahammül edemiyorlar. Yıllarca şirketimiz düzenli maaş, ikramiye ve bazı yıllarda temettü ödemesi yapmış ama bu arkadaşların gözü sanırım toprakla doyacak. Eğer belli bir kesinti yapılacaksa bence şirket ya her personelin maaşını %55 seviyesine çekmeli ya da belli bir üst limit belirlenmeli ve onun üzerinde kimse maaş almamalı. Şirket, hepimizin şirketi. Bu durumda hadi bakalım şirketin ve yöneticilerin arkasından sövüp amirinin karşısında da fedakârlığa gelince -lafta- mangalda kül bırakmayan abiler, ablalar ne yapıyor, görelim. A0(%55) ve A1(%80) kapsamındaki tüm arkadaşlarımın aynı durumla karşılaştıklarını biliyorum. Herkesten aynı oranda kesinti yapılması adilâne olmaz. Mesela rakam vermek gerekirse herkesten yüzde20 kesinti yapılması adil değil. Çünkü 10.000TL maaş alanı 2000TL kesinti çok etkilemeyebilir. Bugünün Türkiye'sinde o maaş çok yüksek zaten. Ama 4500TL alan için 900TL kesinti çok fazla. Takdir, üst yöneticilerin. Umarım üst yöneticiler bu duruma âdil bir formül bulurlar.
  • Sarp sınır kapısı yaya veya özel araç geçişine ne zaman açılacak acaba çok sıkıldım ya
  • Virüs var tutturmuşsunuz uçuş ne zaman Corona var diye kendinizi zor attınız Türkiye ye, virüse yakalaninda o zaman görürüm sizi ..
  • Ya arkadaşlar bir çok yorumu okudum evet ülkemize gitmeyi bizde çok istiyoruz sabırsızlıkla bekliyoruz bizde biletler iptal olunca çok sinirlendik ama sonra oturup bı düşündük durum böyleyken bieltini satan sucluda biletini alan olarak bizde hicmi suç yok ben mesela pişmanım aldigima sonuçta zorla satmadilar bize biletleri evet böyle olacağını dusunemedi kesin birçok insan ama bizde 15haziranda kesin heryer basliyo deyince kanıp aldık ama malesef biraz daha brklicez....
  • Sabir, Yurtdışı ülkeler AB ye üye olduğundan economi çıkarlar için Türkiye uçuşlarına dolaylı yollarla izin vermiyor veya sarı turuncu renk ile risiko lü devlet olarak belirtiyorlar. Ayriyeten sigortalar rococo devletlerde olabileceklerden ödeme yapmayacağını, geri dönüşlerde 14 gün karantinada ve şimdide bazı iş yerleri geldiğin terden virüs getirir diğer iş arkasına bulastirirsin diye isten çıkış verme ile tehdit etmekteler. Tüm bu olumsuzluklar karşısında THY bilet satmaya devam ediyor. Buda bizler tarafından THY ayakta tutmanın oconimik yönü. Bilet ücreti iadesi yok, yerine verilen kupon ile yıl sonuna kadar uçabilirsiniz denilmekte. Önce ucuz biletleriniz iptal edildi ise en son aldığınız bilet farkını uçurunuz gerçekleştiğinde eski ve yeni odemeleronizi THY (Geri bildirim) ile muracaat edilince ödenen fazlalık 2 ay içinde geri iade edilecek denilmekte. 4 defa iptal görmüş bir kişi olarak bilgilerinize.
  • Bu nedir kardeşim 20 gundur ucak seferleri var habire rezervasyon yapiyoruz surekli erteleniyo sırbistan da corona vakası bile yok acin su ucaklari
  • İçişleri Bakanlığı dün bir genelge yayınlayıp yurtdışı uçuşlar için tahmini tarihler vermiş. Dün itibarı ile Almanya başlamış olmalı. İngiltere 15 Temmuz diyor. İnternetteki haberlerin yalancısıyız. Ancak asıl sorun tek başına İçişleri Bakanlığının veya Ulaştırma Bakanlığının yada THY nin planlamasının, yahut diğer ülkelerin izin vermesinden kaynaklanmıyor. AB komisyonunda bir grup birlik dışından uçuş yapılmadın, birlik içinden yapılsın istiyor. Malum havayolu şirketleri zor durumda. Kimse pastasını paylaşmak istemiyor. Ülkeler ise 2 nci salgından endişe ediyor. Sağlık sistemi güçlü olmayanlar bunu kaldıramaz. İtalyayı, Fransayı gördük mesela. Türkiye’ de ise Sivil Havacılıkta, DHMİ de Ulaştırma Bakanlığıda, İçişleri Bakanlığıda, ve hatta Cumhurbaşkanlığı bile THY nin ağzının içine bakıyor. Onlar AB izin verse bile uçmayalım derse devlet te dışarıdan geleceklere izin vermeyecek. Halktan, yolcudan baskı geliyor elbet. Onlarda tansiyon alma babından ara ara tahliye uçuşları ile idare.
  • İnsanlık hali herşey olablilir fakat neden kimse açıklama yapmıyor ve internet sayfasına ulaşılamıyor bürokrasi işlemiyor sorumlu yok thy malesef sahibsiz
  • Avrupaya gelmeyinde nere ucuyorsaniz ucun Hain
  • Özbekistan'dan bir haftalığına gelen misafirim 17 Mart'ta bilet alınmıştı Türk Hava Yolları'ndan tamam Allah'tan gelen korana dedik en son Haziran 10 uçuşlar var denildi Haziran 7'sinde 19'un alındı uçaklarımız denildi 2 gün sonra tekrar aynı biletler gene iptal oldu Temmuz bir dediler Ey yetkililer bu insanların akrabaları tanıdıkları eşleri dostları çocukları patronları veya borçlu olduğu ödemelerinin bulunduğu kurumlar herkes Bunları yalan söylemekle itham ediliyor bu insanlar verilen tarihler bir türlü tutulmuyor bizim yere göre sığdıramadığımız Türk Hava Yolları'ndan yemin ediyorum ki misafirlerimi karşısında utanıyorum nasıl bir iğrenç bir durum insanlar sizlerden net bir cevap bekliyor Bu uçaklar ne gün gidecek kardeşim ne gün tarih nedir her 15 günde bir 10 günde bir hiç ummadığımız zaman saatler tarihlerde işiyor saatlerce telefonlarda bekliyoruz aradığımız kuruma ulaşamıyoruz yazıklar olsun ya Çocuk oyuncağı değil bu işler tarih verin net tarih bu insanlara

THY bugün yeniden başlaması planlanan yurtdışı uçuşların gerekli izinler henüz temin edilemediği için daha başlatılamadığını belirtti.

THY koronavirüs salgınına bağlı seyahat kısıtlamaları nedeniyle tarifeli yolcu uçuşlarını 28 Mart tarihi itibarıyla durdurmuştu.

Normalleşme sürecinde 1 Haziran'da sınırlı sayıda destinasyonla iç hat uçuşlarına yeniden başlayan THY, yurtdışı uçuşlara ise 10 Haziran'da başlamayı planlıyordu.

THY yetkilisi Reuters'a yaptığı açıklamada, bugün yurtdışı uçuş yapılamadığını belirterek, "Yurtdışı uçuşlar başlamadı. İzinler bekleniyor. Elimizde bayağı bir uçuş listesi var ama Sivil Havacılık'tan izin bekleniyor" dedi.

THY'nin uçuş listesinin hazır olmasına karşın izin için ilgili otoritelerle yazışmaların sürdüğünü belirten yetkili, "Biz Sivil Havacılık'a başvuruyoruz. Onlar da karşı tarafın ilgili otoritesi ile yazışıyor, karşı tarafın da izin vermesi gerekiyor. Önce buradan izin alıyoruz, sonra karşı tarafla yazışılıyor onların da izin vermesi gerekiyor. İzinleri bekliyoruz" diye konuştu.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Haziran'da kademeli olarak 40 ülkeye uçak seferlerini başlatmayı planladıklarını; bu kapsamda uçuşların karşılıklı açılması için 15 ülke ile ön mutabakat yapıldığını söylemişti.

Karaismailoğlu bu kapsamda, 10 Haziran itibarıyla KKTC, Bahreyn, Bulgaristan, Katar ve Yunanistan'a uçuşların başlayacağını açıklamıştı.

THY'nin yurt dışı uçuşları ertelendi

Yorumlar Tüm Yorumlar (176)

A0 ve A1 ~ 4 yıl önce
Değerli arkadaşlar, Temmuz itibarıyla nasıl bir operasyon ve çalışma programı yürütüleceği hala netlik kazanmamış durumda. Dolayısıyla da maaşlar konusu hala belirsiz. Plan, program yapmak imkansız. Fedakârlık ve aidiyet göstergesi adı altında kesinti stratejilerinden bahsediliyor. Şirketimizde maaş politikası normalde, 5 yılını doldurmamış her personelden %20 ve 2buçuk yılını doldurmamış her personelden %45 maaş kesintisi şeklinde zaten. Bu kesintiler uçucu ya da yer personeli farketmeksizin bu süreleri doldurmamış herkese uygulanıyor. Fedakârlık konusunda 5 yılı doldurmamış her arkadaşım ilk günden beri bu kesintiler dolayısıyla fedakârlık zaten yapıyor. Şimdi konuşulduğu gibi %20 kesinti uygun görülürse; zaten kesinti yapılan 5 yıl altındaki tüm çalışanlardan da yapılacak mı? Şartlarımız 5 yıl üzeri çalışanlardan zaten çok ağır. Aidiyet noktasında, normal maaş alanlar isyanlarda(yani KÇÖ'nün geçerli olduğu şu 3 ayı saymazsak, 5 yılı doldurmuş çalısanlar için konuşuyorum). Bizlerse kesintiye bir şekilde râzı olduk zaten. Girdiğimiz günden bu yana kesintili maaşı zaten alıyoruz. 3 aylık KÇÖ döneminde A0(%55) olanlara %35 ve A1(%80) olanlara da %45 toplam maaş ödendi. Ama bizlerden hiçbir ses çıkmadı ve çıkmıyor. Aksine; 5 yılını doldurmuş personeller en fazla isyan edenler ve şirketi kötüleyenler oldular. Onlar için bu 3 aylık kesintide küfrün biri, bin para olmuş durumda. Bırakın %20'lik kesintiyi; %1'lik bir kesintiye bile tahammül edemiyorlar. Yıllarca şirketimiz düzenli maaş, ikramiye ve bazı yıllarda temettü ödemesi yapmış ama bu arkadaşların gözü sanırım toprakla doyacak. Eğer belli bir kesinti yapılacaksa bence şirket ya her personelin maaşını %55 seviyesine çekmeli ya da belli bir üst limit belirlenmeli ve onun üzerinde kimse maaş almamalı. Şirket, hepimizin şirketi. Bu durumda hadi bakalım şirketin ve yöneticilerin arkasından sövüp amirinin karşısında da fedakârlığa gelince -lafta- mangalda kül bırakmayan abiler, ablalar ne yapıyor, görelim. A0(%55) ve A1(%80) kapsamındaki tüm arkadaşlarımın aynı durumla karşılaştıklarını biliyorum. Herkesten aynı oranda kesinti yapılması adilâne olmaz. Mesela rakam vermek gerekirse herkesten yüzde20 kesinti yapılması adil değil. Çünkü 10.000TL maaş alanı 2000TL kesinti çok etkilemeyebilir. Bugünün Türkiye'sinde o maaş çok yüksek zaten. Ama 4500TL alan için 900TL kesinti çok fazla. Takdir, üst yöneticilerin. Umarım üst yöneticiler bu duruma âdil bir formül bulurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 4 yıl önce
Sarp sınır kapısı yaya veya özel araç geçişine ne zaman açılacak acaba çok sıkıldım ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıncı ~ 4 yıl önce
Virüs var tutturmuşsunuz uçuş ne zaman Corona var diye kendinizi zor attınız Türkiye ye, virüse yakalaninda o zaman görürüm sizi ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 4 yıl önce
Ya arkadaşlar bir çok yorumu okudum evet ülkemize gitmeyi bizde çok istiyoruz sabırsızlıkla bekliyoruz bizde biletler iptal olunca çok sinirlendik ama sonra oturup bı düşündük durum böyleyken bieltini satan sucluda biletini alan olarak bizde hicmi suç yok ben mesela pişmanım aldigima sonuçta zorla satmadilar bize biletleri evet böyle olacağını dusunemedi kesin birçok insan ama bizde 15haziranda kesin heryer basliyo deyince kanıp aldık ama malesef biraz daha brklicez....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayaman ~ 4 yıl önce
Sabir, Yurtdışı ülkeler AB ye üye olduğundan economi çıkarlar için Türkiye uçuşlarına dolaylı yollarla izin vermiyor veya sarı turuncu renk ile risiko lü devlet olarak belirtiyorlar. Ayriyeten sigortalar rococo devletlerde olabileceklerden ödeme yapmayacağını, geri dönüşlerde 14 gün karantinada ve şimdide bazı iş yerleri geldiğin terden virüs getirir diğer iş arkasına bulastirirsin diye isten çıkış verme ile tehdit etmekteler. Tüm bu olumsuzluklar karşısında THY bilet satmaya devam ediyor. Buda bizler tarafından THY ayakta tutmanın oconimik yönü. Bilet ücreti iadesi yok, yerine verilen kupon ile yıl sonuna kadar uçabilirsiniz denilmekte. Önce ucuz biletleriniz iptal edildi ise en son aldığınız bilet farkını uçurunuz gerçekleştiğinde eski ve yeni odemeleronizi THY (Geri bildirim) ile muracaat edilince ödenen fazlalık 2 ay içinde geri iade edilecek denilmekte. 4 defa iptal görmüş bir kişi olarak bilgilerinize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sosyete ~ 4 yıl önce
Bu nedir kardeşim 20 gundur ucak seferleri var habire rezervasyon yapiyoruz surekli erteleniyo sırbistan da corona vakası bile yok acin su ucaklari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiye ~ 4 yıl önce
İçişleri Bakanlığı dün bir genelge yayınlayıp yurtdışı uçuşlar için tahmini tarihler vermiş. Dün itibarı ile Almanya başlamış olmalı. İngiltere 15 Temmuz diyor. İnternetteki haberlerin yalancısıyız. Ancak asıl sorun tek başına İçişleri Bakanlığının veya Ulaştırma Bakanlığının yada THY nin planlamasının, yahut diğer ülkelerin izin vermesinden kaynaklanmıyor. AB komisyonunda bir grup birlik dışından uçuş yapılmadın, birlik içinden yapılsın istiyor. Malum havayolu şirketleri zor durumda. Kimse pastasını paylaşmak istemiyor. Ülkeler ise 2 nci salgından endişe ediyor. Sağlık sistemi güçlü olmayanlar bunu kaldıramaz. İtalyayı, Fransayı gördük mesela. Türkiye’ de ise Sivil Havacılıkta, DHMİ de Ulaştırma Bakanlığıda, İçişleri Bakanlığıda, ve hatta Cumhurbaşkanlığı bile THY nin ağzının içine bakıyor. Onlar AB izin verse bile uçmayalım derse devlet te dışarıdan geleceklere izin vermeyecek. Halktan, yolcudan baskı geliyor elbet. Onlarda tansiyon alma babından ara ara tahliye uçuşları ile idare.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa kaman ~ 4 yıl önce
İnsanlık hali herşey olablilir fakat neden kimse açıklama yapmıyor ve internet sayfasına ulaşılamıyor bürokrasi işlemiyor sorumlu yok thy malesef sahibsiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 4 yıl önce
Avrupaya gelmeyinde nere ucuyorsaniz ucun Hain

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tet bir bilgi tarih istiyoruz ~ 4 yıl önce
Özbekistan'dan bir haftalığına gelen misafirim 17 Mart'ta bilet alınmıştı Türk Hava Yolları'ndan tamam Allah'tan gelen korana dedik en son Haziran 10 uçuşlar var denildi Haziran 7'sinde 19'un alındı uçaklarımız denildi 2 gün sonra tekrar aynı biletler gene iptal oldu Temmuz bir dediler Ey yetkililer bu insanların akrabaları tanıdıkları eşleri dostları çocukları patronları veya borçlu olduğu ödemelerinin bulunduğu kurumlar herkes Bunları yalan söylemekle itham ediliyor bu insanlar verilen tarihler bir türlü tutulmuyor bizim yere göre sığdıramadığımız Türk Hava Yolları'ndan yemin ediyorum ki misafirlerimi karşısında utanıyorum nasıl bir iğrenç bir durum insanlar sizlerden net bir cevap bekliyor Bu uçaklar ne gün gidecek kardeşim ne gün tarih nedir her 15 günde bir 10 günde bir hiç ummadığımız zaman saatler tarihlerde işiyor saatlerce telefonlarda bekliyoruz aradığımız kuruma ulaşamıyoruz yazıklar olsun ya Çocuk oyuncağı değil bu işler tarih verin net tarih bu insanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000