11 Eylül 2019, Çarşamba 23:51:19

THY'nin yolcu sayısı Ağustos ayında düştü

Türk Hava Yolları (THY) Ağustos ayına ilişkin trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirim ile duyurdu.
  • Azalması normal. Çünkü THY çok pahalı bilet satıyor...
  • Fiyatlar ve İstanbul havalimanı
  • Pegasus'u ve atlas'ı büyütmekten başka bir sonucu olmayacak saçma bir işletme ve yönetim anlayışı. Özünde vatandaş diyor ki, sen benim için milli havayolu değilsin artık. Sen benim değerlerimi dikkate almadan sadece kendi ideolojine göre yatırım yaparsan, hizmet sunarsan, benim vergilerimle var ettiğim havayolunu kullanmam diyor. Kendi ideolojine inanan yolcularına kendi ideolojine sahip çalışanlarla hizmet sun; benden sana zırnık çalışmaz diyor. Atlas premium yolcunu kapıyor, pegasus ekonomi yolcunu. Sen dıştan dışa bana yeter diyorsun ama en sadık yolcunu tek tek kaybediyorsun. Çok güvendiğin dıştan dışa yolcu ise en vefasız yolcudur. Bir kazada yada avantajlı bir promosyon kampanyasında hepsini kaybedersin. Bugün körfezdeki rakiplerin bana gel millerini aynen işliyorum dese üstüne senin fiyatlarının altında fiyat çekse o yolcuların uçar mı seninle? Allah göstermesin ya bir kaza olsa? Akıllanmadınız japonya yolcusundan değil mi? Overbook uçaklar biranda 50-60 yolcu ile uçmadı mı? Kendi vatandaşın senin kötü gününde can simidindir hemde şirketinin sahibidir. En basitinden siyasi ideolojiniz yüzünden muhalif gazeteleri kaldırığınız günkü yada çalışankar bizden olsun kafadasınız ama vatandaş artık ye-mi-yor.
  • Qatar’a devir öncesi gayet normal bunlar.
  • Ne yapalım hem çok pahalı hem de İGA acayip uzak. Sabiha Gökçen'i tercih ediyorum şahsen.
  • Uçak yok. Ajet lerin kırmızı kuyruk operasyonu yaptıkları bir yaz. 24 uçak nerdeyse 1000 personel fazlası demek. Taşınma ve max sorunu 20- 30 yılda bir olabilecek sorunlar ve aynı yıla denk geldi. Iki durum pegasusun etkilenmemesi sebebiyle pegasusu yılın yıldızı yapar.
  • 200 tl nin altina bilet saymazsa dusute olur tabi ki. Havalimanina ulasim iskencesi de eklenince cok zor satarsiniz biletleri o fiyata
  • Havaalanina gecis surecinde guzel Rakamlar. Metronun da aktif hale gelmesi ile ic hatkardada toparlanma gerceklesir ve seneye 90 100 milyon yolcuya ulasilir gibi. Kisin operasyonda bir sorun cikmassa tam Gaz devam
  • Yeni yolla beraber bodrum ortalaması 5 saat, IGA dan uçuşu ve maliyeti hesapladığınızda kara yolu daha ucuza geliyor, buda önemli etkenler arasında. Genel vurararak araştırmak daha doğru tabiki ama BJV ve ADB için bu söylediklerim geçerli olabilir....
  • Çok düşünmeye gerek yok fahiş fiyatlardan olabilir. Bilet sitlerinde ucuzdan pahalıya sıralayınca thy uçuşlarına gelmeden illaki bütçeye uygun bilet bulunuyor şu ara. Max lardan oluşan zararı biletten mi telafi etmeye çalışıyorlar anlamadım

Türk Hava Yolları (THY) Ağustos ayına ilişkin trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı bildirim ile duyurdu. 

THY'den yapılan açıklamada Ağustos ayına ve Ocak-Ağustos dönemine ait rakamlara yer verildi. Açıklamada THY'nin iç hat yolcu sayısında yaşanan düşüş ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte THY'nin Ağustos rakamları;

Ağustos 2018 döneminde 7,5 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde %1,8'lik azalışla 7,4 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısı iç hatlarda %10,7 azalırken, dış hatlarda ise %4,6 artmıştır.
•     Yolcu doluluk oranı Ağustos 2019 döneminde 0,8 puanlık azalış ile %84,8 olarak gerçekleşmiştir. Aynı dönemde iç hat seferlerdeki doluluk oranı da 0,7 puanlık artış göstermiştir ve %88,4 olmuştur.
•     Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ağustos 2018 döneminde 14,7 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %3,0 artarak 15,2 milyar olarak gerçekleşmiştir. ÜYK, iç hat uçuşlarda %9,2 azalmış; dış hat uçuşlarda ise %4,8 artmıştır.
•     Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayısında Ağustos 2018 dönemine kıyasla %9,4 oranında bir artış gerçekleşmiştir.
•     Dıştan Dışa Transfer Hariç Dış Hat Yolcu sayısında Ağustos 2018 dönemine kıyasla %0,4 oranında bir azalış gerçekleşmiştir.
•     Taşınan Kargo-Posta, Ağustos 2018 döneminde 116.682 ton iken, 2019 yılının aynı döneminde %11,5'lik artışla 130.151 tona yükselmiştir.
•     Ağustos 2019 döneminde bölgesel sonuçlara bakıldığında;
o     Ücretli Yolcu Km (ÜYK) Uzak Doğu'da %11,2, Afrika'da %10,5 ve Avrupa'da %6,0,
o     Yolcu doluluk oranı İç hatlar'da 0,6 puan, Kuzey Amerika'da 0,4 puan ve Uzak Doğu'da 0,3 puan,
o     Yolcu Sayısı ise Uzak Doğu'da %10,5, Afrika'da %7,5, Avrupa'da %7,5 ve Orta Doğu'da %3,7 artış göstermiştir.

Ortaklığımızın Ocak-Ağustos 2019 dönemine ilişkin trafik sonuçları aşağıdaki gibidir:

•     Ocak-Ağustos 2018 döneminde 50,8 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2019 yılının aynı döneminde %2,1'lik azalışla 49,7 milyon olarak gerçekleşmiştir. Yolcu sayısında iç hatlarda %7,2'lik bir azalış, dış hatlarda %1,9'lık bir artış kaydedilmiştir.
•     Dıştan Dışa Transfer Yolcu sayısında Ocak-Ağustos 2018 dönemine kıyasla %3,5 artış gerçekleşmiştir.
•     Dıştan Dışa Transfer Hariç Dış Hat Yolcu sayısında Ocak-Ağustos 2018 dönemine kıyasla bir değişiklik gerçekleşmemiştir.
•     Yolcu doluluk oranı 0,6 puanlık azalma ile %81,2 olarak gerçekleşmiştir.
•     Toplam Arz Edilen Koltuk Km (AKK), Ocak -Ağustos 2018 döneminde 122,3 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %1,4 artarak 124,0 milyar olarak gerçekleşmiştir. AKK iç hat uçuşlarda %7,0 azalmış, dış hat uçuşlarda %2,7 artmıştır.
•     Ücretli Yolcu Km (ÜYK), Ocak-Ağustos 2018 döneminde 100,0 milyar iken, 2019 yılının aynı döneminde %0,6 artarak 100,7 milyar olarak gerçekleşmiştir. ÜYK iç hat uçuşlarda %5,8 azalmış, dış hat uçuşlarda ise %1,7 oranında artmıştır.
•     Yolcu uçakları Konma Sayısı, Ocak-Ağustos 2018 döneminde 333.689 iken, 2019 yılının aynı döneminde %1,8'lık azalışla 327.568 olarak gerçekleşmiştir.
•     Taşınan Kargo-Posta, Ocak-Ağustos 2018 döneminde 898.541 ton iken, 2019 yılının aynı döneminde %9,6'lik artışla 985.228 tona yükselmiştir.
•     2018 Ağustos ayı sonunda uçak sayısı 326 iken 2019 Haziran ayı sonunda 343 olmuştur. 

THY'nin yolcu sayısı Ağustos ayında düştü

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Sedat Subaşı ~ 5 yıl önce
Azalması normal. Çünkü THY çok pahalı bilet satıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden ki ~ 5 yıl önce
Fiyatlar ve İstanbul havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lp ~ 5 yıl önce
Pegasus'u ve atlas'ı büyütmekten başka bir sonucu olmayacak saçma bir işletme ve yönetim anlayışı. Özünde vatandaş diyor ki, sen benim için milli havayolu değilsin artık. Sen benim değerlerimi dikkate almadan sadece kendi ideolojine göre yatırım yaparsan, hizmet sunarsan, benim vergilerimle var ettiğim havayolunu kullanmam diyor. Kendi ideolojine inanan yolcularına kendi ideolojine sahip çalışanlarla hizmet sun; benden sana zırnık çalışmaz diyor. Atlas premium yolcunu kapıyor, pegasus ekonomi yolcunu. Sen dıştan dışa bana yeter diyorsun ama en sadık yolcunu tek tek kaybediyorsun. Çok güvendiğin dıştan dışa yolcu ise en vefasız yolcudur. Bir kazada yada avantajlı bir promosyon kampanyasında hepsini kaybedersin. Bugün körfezdeki rakiplerin bana gel millerini aynen işliyorum dese üstüne senin fiyatlarının altında fiyat çekse o yolcuların uçar mı seninle? Allah göstermesin ya bir kaza olsa? Akıllanmadınız japonya yolcusundan değil mi? Overbook uçaklar biranda 50-60 yolcu ile uçmadı mı? Kendi vatandaşın senin kötü gününde can simidindir hemde şirketinin sahibidir. En basitinden siyasi ideolojiniz yüzünden muhalif gazeteleri kaldırığınız günkü yada çalışankar bizden olsun kafadasınız ama vatandaş artık ye-mi-yor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şu karşıki yayladan göç Qatar Qatar ~ 5 yıl önce
Qatar’a devir öncesi gayet normal bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 5 yıl önce
E bizim pilotlar Turk kahvesini panele koyup instagramda her gun paylasiyor
S ~ 5 yıl önce
Ne yapalım hem çok pahalı hem de İGA acayip uzak. Sabiha Gökçen'i tercih ediyorum şahsen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Max zararı ve iga ~ 5 yıl önce
Uçak yok. Ajet lerin kırmızı kuyruk operasyonu yaptıkları bir yaz. 24 uçak nerdeyse 1000 personel fazlası demek. Taşınma ve max sorunu 20- 30 yılda bir olabilecek sorunlar ve aynı yıla denk geldi. Iki durum pegasusun etkilenmemesi sebebiyle pegasusu yılın yıldızı yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Henry ~ 5 yıl önce
200 tl nin altina bilet saymazsa dusute olur tabi ki. Havalimanina ulasim iskencesi de eklenince cok zor satarsiniz biletleri o fiyata

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni ~ 5 yıl önce
Havaalanina gecis surecinde guzel Rakamlar. Metronun da aktif hale gelmesi ile ic hatkardada toparlanma gerceklesir ve seneye 90 100 milyon yolcuya ulasilir gibi. Kisin operasyonda bir sorun cikmassa tam Gaz devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matematik ~ 5 yıl önce
ilk okuldan itibaren matematik eğitiminin ne kadar önemli olduğu buradan anlaşılıyor.
BJV ~ 5 yıl önce
Yeni yolla beraber bodrum ortalaması 5 saat, IGA dan uçuşu ve maliyeti hesapladığınızda kara yolu daha ucuza geliyor, buda önemli etkenler arasında. Genel vurararak araştırmak daha doğru tabiki ama BJV ve ADB için bu söylediklerim geçerli olabilir....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 5 yıl önce
Çok düşünmeye gerek yok fahiş fiyatlardan olabilir. Bilet sitlerinde ucuzdan pahalıya sıralayınca thy uçuşlarına gelmeden illaki bütçeye uygun bilet bulunuyor şu ara. Max lardan oluşan zararı biletten mi telafi etmeye çalışıyorlar anlamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000