16 Mart 2011, Çarşamba 13:19:46

THY'NİN YENİ A321'LERİ GELİYOR

Türk Hava Yolları Airbus’tan sipariş ettiği uçakları teslim almaya başladı. İlk A319’u geçtiğimiz günlerde teslim alan THY’nin iki adet A321-200 uçağı birkaç gün içinde Türkiye’de olacak.
  • o şeref size ait. tepe tepe kullanın.
  • tamamda afyonkarahisar ismi şu an hale hazırda thy nin filosunda bulunan boeing 737-800 tipi uçakta mevcut durumda son gelen uçaklara verilen isimlerede bakılacak olunur ise türkiyede yer şehir ismi mi kalmadı tekrar başa sarılmaya başlandı biraz saçma değil mi sizcede il ilçe isimleri biter yerel isimler konuyorki istanbuldaki semt isimleride konulmuş durumda istanbuldaki isimler biter türkiyedeki diğer semt isimleride konulabilir böyle tekrarlanmaktansa
  • tesekkurler verdiginiz bilgiye, bende neden kucuk kirmizi motorla geliyorlar diye dusunuyordum. Benimde ilk aklima 'Stable Acceleration in Low Altitude Kinetic Overrun" gelmisti ama sizin dediginiz GERZO daha mantikli. Sizin gibi akilli insanlarimiz oldugu icin bu gibi Avrupa'nin oyunlarina gelmiyecegiz.
  • Ufak Motor var hasta adam değiliz.motorsuzmu ucuyor bunlar almanlara bak filan.Harbiden Bunları Düşünerek mı dediniz.Uçak Boyandığı İçin Motorlar yok.
  • motorsuz ucak olabilir mi arkadaslar yani!!!! O goruntu motorlarin daha monte edilmemis hali o kirmizi gorunen yer motoru tutacak olan yer. Muhtemelen montaj esnasinda hangardan bir yere cekilirken goruntulenmis bir resim.
  • THY nin bazi uçaklari kiralik oldugu için kira sûresi bitince geri gönderiliyor ve o uçagin ismi yeni satin alinan bir uçaga veriliyor. mesela Hindistan jet Airwaysden kiralanan 777-300 lerin "AKDENIZ" ve "KARADENIZ" isimleri Boeingden sifir olarak satin alinan yeni 777-300 lere verildi. Sirada herhalde MARMARA ve ANADOLU var.!!!!
  • O merak ettiğin küçük "kırmızı motor" GERZO yani "Ground Emergency Reverser Zero Overrun"dır. Yani uçak yerde çekilirken çeken araç frenleme sağlayamazsa bu motor burun dikmesindeki sensordan veriyi alır ve çalışır. Uçağı durdurur. Dikkat edersen "kırmızı motor" eksost nozulu yani ucu öne doğrudur. Gücü öne vererek uçağı durdurur. Tabii ki kim bizi küçük motor vererek kazıklayabilir. Aklına şaşarım düşünenin. Biz artık güçlü, çevik bir ülkeyiz idarecilerimizin sayesinde, hasta adam değiliz ki Almanlar bizi kazıklasın. Aferin sana yürü, hatta koş. Kim tutar seni!
  • ancak siz böyle motorsuz uçarsınız ..zu ha ha ha
  • yeni gelen ucaklarda tv li koltuk var mi mutlaka olmali bence
  • once nazilli var. ne inegölü :)..

Türk Hava Yolları filosunu fabrika çıkışlı uçaklarla güçlendirmeye devam ediyor. Airbus’tan sipariş ettiği tek koridor serisi uçakları bu aydan itibaren teslim almaya başlayan THY, geçen yıl sipariş ettiği 14 adet Airbus 321-200’den 2’sini teslim alıyor.

Uçakların Hamburg’daki Airbus tesislerinde teslimat için son kontrolleri yapılırken uçaklar THY’nin yeni logosuna boyandı.

Uçaklardan birine Sarıyer diğerine ise Afyonkarahisar adı verildi. THY’nin filosunda halen 21 adet Airbus 321 tipi uçak bulunurken THY’nin 14 siparişine ek olarak geçtiğimiz günlerde kesinleştirdiği 10 adet A321 siparişi daha bulunuyor. 





©AirportHaber.com ÖZEL

THY'NİN YENİ A321'LERİ GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Misafir ~ 13 yıl önce
o şeref size ait. tepe tepe kullanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tamamda afyonkarahisar ismi şu an hale hazırda thy nin filosunda bulunan boeing 737-800 tipi uçakta mevcut durumda son gelen uçaklara verilen isimlerede bakılacak olunur ise türkiyede yer şehir ismi mi kalmadı tekrar başa sarılmaya başlandı biraz saçma değil mi sizcede il ilçe isimleri biter yerel isimler konuyorki istanbuldaki semt isimleride konulmuş durumda istanbuldaki isimler biter türkiyedeki diğer semt isimleride konulabilir böyle tekrarlanmaktansa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tesekkurler verdiginiz bilgiye, bende neden kucuk kirmizi motorla geliyorlar diye dusunuyordum. Benimde ilk aklima 'Stable Acceleration in Low Altitude Kinetic Overrun" gelmisti ama sizin dediginiz GERZO daha mantikli. Sizin gibi akilli insanlarimiz oldugu icin bu gibi Avrupa'nin oyunlarina gelmiyecegiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ufak Motor var hasta adam değiliz.motorsuzmu ucuyor bunlar almanlara bak filan.Harbiden Bunları Düşünerek mı dediniz.Uçak Boyandığı İçin Motorlar yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
motorsuz ucak olabilir mi arkadaslar yani!!!! O goruntu motorlarin daha monte edilmemis hali o kirmizi gorunen yer motoru tutacak olan yer. Muhtemelen montaj esnasinda hangardan bir yere cekilirken goruntulenmis bir resim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nin bazi uçaklari kiralik oldugu için kira sûresi bitince geri gönderiliyor ve o uçagin ismi yeni satin alinan bir uçaga veriliyor. mesela Hindistan jet Airwaysden kiralanan 777-300 lerin "AKDENIZ" ve "KARADENIZ" isimleri Boeingden sifir olarak satin alinan yeni 777-300 lere verildi. Sirada herhalde MARMARA ve ANADOLU var.!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O merak ettiğin küçük "kırmızı motor" GERZO yani "Ground Emergency Reverser Zero Overrun"dır. Yani uçak yerde çekilirken çeken araç frenleme sağlayamazsa bu motor burun dikmesindeki sensordan veriyi alır ve çalışır. Uçağı durdurur. Dikkat edersen "kırmızı motor" eksost nozulu yani ucu öne doğrudur. Gücü öne vererek uçağı durdurur. Tabii ki kim bizi küçük motor vererek kazıklayabilir. Aklına şaşarım düşünenin. Biz artık güçlü, çevik bir ülkeyiz idarecilerimizin sayesinde, hasta adam değiliz ki Almanlar bizi kazıklasın. Aferin sana yürü, hatta koş. Kim tutar seni!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ancak siz böyle motorsuz uçarsınız ..zu ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yeni gelen ucaklarda tv li koltuk var mi mutlaka olmali bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
once nazilli var. ne inegölü :)..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000