10 Eylül 2015, Perşembe 10:10:04

THY’nin yabancı pilotları neden ayrıldı?

Yılbaşından bu yana 59 yabancı pilotun istifa ettiği THY’de o tarihten itibaren kaç yabancı pilot işbaşı yaptı? Ayrılan pilotların ayrılma sebebi neydi?
  • THY pilot alımı sürecindeki bir adayım. Pilotluk mesleğinin uygulamadaki ince detaylarını sadece pilotlardan öğrenebileceğim için buradan sormak istedim. Pilotlar için uçuş öncesi ve sonrası (uçuş harici işlemler zaman alıyordur sanırım) ve uçuşta (elbette güvenlik riski oluşturmadan, uygun bir yerde oturarak)namaz kılmak ne derece mümkün olmaktadır? Uçuş ekip odası v.s. gibi yerlerde personelin kolay ulaşabileceği mescid var mı? (Uniforma ile halka açık mescidi kullansak şirketi yıpratmak isteyenelere malzeme oluruz) Namaz kılan bir pilot bu nedenle negatif ayrımcılığa maruz kalır mı? Peşin notlar: 1-Herhangi bir yapı veya siyasi oluşumla alakam yok. Bağımsız, sadece vatandaşım. 2-Uçuş sırasında; tuvalet ihtiyacı, uzun uçuşlarda bacakları açmak için kabin turu hatta tabletten film izlemeye zaman bulunabilen ve güvenliği asla riske atmayacak sadece 2-3 dk zaman alan farz namazı kılmaktan bahsediyorum. 3-Namazı kazaya bırak diyeceklere; kaza namazı bu durumda uygulanamıyor Saygılarımla
  • Türk kaptan 10 Eylül 2015, Perşembe 20:50:30 Sayın Editör; Yukarıdaki , ''Türk kaptan'' rumuzuyla yazan ahlaksızın yazısını yorumlar arasına alıp yayınlamanız hiç uygun değil.Gözden kaçmış olabileceğini umuyorum.Derhal kaldırılmasını teklif ediyorum. Hassas davranıp cevap verilmemesini diğer yorumculardan rica ediyorum.
  • Ulan durum buyken hala yerine yabanci pilot aliyolar 80 milyonluk ulkede.ayiptir kardesim.bu surecte 181 yeni yabanci almis.181 ×20 bin(en assaga)her ay 4-5 trilyon bi para disariya giden.yilda en az 60 trilyon.o da sadece bu surecte alinanlari hesapladik.
  • Bir anımı paylaşmak istiyorum. Uçuştayız ve yabancı kaptanımla sohbet ediyorum. Dedi ki ; "Ben ne kadar şanslıyım bir bilsen. Burada iş verdiler, Avrupa'da bu maaşı ve imkanları bulamadım v.b." Ben de : "Sizin gibi insanlarla çalışmak bizler için bir şanstır, çoklu kültürle çalışmak yeni şeyler öğretir, ufukları açar" gibi CRM'i pekiştirici laflar ettim. Sonra asıl canımı acıtan şeyi söyledi :" Sen, bir Türk olarak benim ülkeme gelip asla benim şartlarımı bulamazsın, yabancıların ülkemizde çalışmaları çok zor". Eee, artık ben de dayanamadım " içimizdeki hainlere sayesinde burada çalıştığın için çok şanslısın, onlar olmasa burada çalışman çok zor olurdu" dedim. Sonra aramızda pek bir konuşma geçmediği anlatmaya gerek yok. THY'nin personel istihdam politikası da ülkenin polikisı ile aynı, kendi toplumuna güvenmeyen , bölünmüş ve yozlaşmış. Bu arada : Uçak : B738NG Cpt: 1800 hrs PIC/ FO(bendeniz):2800 hrs. I do know English and I can kick anyone's A$$ who insults my country and nation.
  • anlamadığım şey...thy 4300 pilotum var diyor....800 ü yabancı yani %20 ye yakın...SHGM yüzdeleri indire indire en son %10 da sabitlemişti hani???
  • THY KENDI IRKINI SEVMIYOR ONDAN
  • Yabancıların İngilizce'si süper Türk kaptanların hepsi çok başarılı özellikle dilleriyle yatılarda hostes uçurmaları meşurdur
  • Turk kaptanlarin sacmaliklarina ve ingilizce bilmeyislerine katlanamamislardir. Ya bu turk kaptanlar ingilizce bilmeden nasil lisans alabiliyorlar?
  • Adamlar galatasaray fenevbahcede forma giyecegine barcelonada oynamak ister tabi
  • Para ile ilgili, Daha cok kazanabilecegi bir baska havayoluyla anlastigi anda gidiyorlar. Bulmalari 6-7 ay alsa da hepsinin gozu disarida yalan yok.

Bir yıl içerisinde doların Türk lirası karşısında yüzde 25 değer kazanmasından sonra yılbaşından bu yana THY’den 59 yabancı pilotun ayrıldığı iddia edilmişti.

O iddialar karşısında THY, ayrılan pilotların kesin sayısını açıkladı. THY’den verilen bilgiye göre, yılbaşından bu yana işten ayrılan 59 pilotun, 42’sinin kendi isteğiyle istifa ettiği, birin hayatını kaybettiği, 5’inin işten çıkarıldığı, 3’ünün deneme sürecinde ve 8’inin de yaş haddinden THY’den ayrıldığı belirtildi.

THY’nin bu süreçte ise 181 yeni yabancı pilotu işe aldığı da ifade edildi.

THY’nin yabancı pilotları neden ayrıldı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

Uçuşta Namaz ~ 9 yıl önce
THY pilot alımı sürecindeki bir adayım. Pilotluk mesleğinin uygulamadaki ince detaylarını sadece pilotlardan öğrenebileceğim için buradan sormak istedim. Pilotlar için uçuş öncesi ve sonrası (uçuş harici işlemler zaman alıyordur sanırım) ve uçuşta (elbette güvenlik riski oluşturmadan, uygun bir yerde oturarak)namaz kılmak ne derece mümkün olmaktadır? Uçuş ekip odası v.s. gibi yerlerde personelin kolay ulaşabileceği mescid var mı? (Uniforma ile halka açık mescidi kullansak şirketi yıpratmak isteyenelere malzeme oluruz) Namaz kılan bir pilot bu nedenle negatif ayrımcılığa maruz kalır mı? Peşin notlar: 1-Herhangi bir yapı veya siyasi oluşumla alakam yok. Bağımsız, sadece vatandaşım. 2-Uçuş sırasında; tuvalet ihtiyacı, uzun uçuşlarda bacakları açmak için kabin turu hatta tabletten film izlemeye zaman bulunabilen ve güvenliği asla riske atmayacak sadece 2-3 dk zaman alan farz namazı kılmaktan bahsediyorum. 3-Namazı kazaya bırak diyeceklere; kaza namazı bu durumda uygulanamıyor Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk kaptan 'a ~ 9 yıl önce
Türk kaptan 10 Eylül 2015, Perşembe 20:50:30 Sayın Editör; Yukarıdaki , ''Türk kaptan'' rumuzuyla yazan ahlaksızın yazısını yorumlar arasına alıp yayınlamanız hiç uygun değil.Gözden kaçmış olabileceğini umuyorum.Derhal kaldırılmasını teklif ediyorum. Hassas davranıp cevap verilmemesini diğer yorumculardan rica ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cnks ~ 9 yıl önce
Ulan durum buyken hala yerine yabanci pilot aliyolar 80 milyonluk ulkede.ayiptir kardesim.bu surecte 181 yeni yabanci almis.181 ×20 bin(en assaga)her ay 4-5 trilyon bi para disariya giden.yilda en az 60 trilyon.o da sadece bu surecte alinanlari hesapladik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir anı ~ 9 yıl önce
Bir anımı paylaşmak istiyorum. Uçuştayız ve yabancı kaptanımla sohbet ediyorum. Dedi ki ; "Ben ne kadar şanslıyım bir bilsen. Burada iş verdiler, Avrupa'da bu maaşı ve imkanları bulamadım v.b." Ben de : "Sizin gibi insanlarla çalışmak bizler için bir şanstır, çoklu kültürle çalışmak yeni şeyler öğretir, ufukları açar" gibi CRM'i pekiştirici laflar ettim. Sonra asıl canımı acıtan şeyi söyledi :" Sen, bir Türk olarak benim ülkeme gelip asla benim şartlarımı bulamazsın, yabancıların ülkemizde çalışmaları çok zor". Eee, artık ben de dayanamadım " içimizdeki hainlere sayesinde burada çalıştığın için çok şanslısın, onlar olmasa burada çalışman çok zor olurdu" dedim. Sonra aramızda pek bir konuşma geçmediği anlatmaya gerek yok. THY'nin personel istihdam politikası da ülkenin polikisı ile aynı, kendi toplumuna güvenmeyen , bölünmüş ve yozlaşmış. Bu arada : Uçak : B738NG Cpt: 1800 hrs PIC/ FO(bendeniz):2800 hrs. I do know English and I can kick anyone's A$$ who insults my country and nation.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi demissin de ~ 9 yıl önce
degisme bisey yok, biz yine onlarin ulkesinde 5. sinif vatandasiz onlar burda 1. sinif. Kendini tatmin etmissin :) ben de yapmiyo degilim bazen ama gercekler aci malesef. Keske bazi ulkelerden, mesela almanya ve ingilter gibi, hic istihdam almasalar o ulkeelerin bizlere yaptigi engeli bizimkiler de onlara yapsa ama nerde..
thy fo adayı ~ 9 yıl önce
anlamadığım şey...thy 4300 pilotum var diyor....800 ü yabancı yani %20 ye yakın...SHGM yüzdeleri indire indire en son %10 da sabitlemişti hani???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaza-kirim ~ 9 yıl önce
THY ne kadar kaza yaparsa o kadar yaptirima ugruyor yabanci sigorta ve garantor sirketler tarafindan, o yuzden pilot secimi ,egitimleri ozellikle sayisi SHGM limitlerini asiyor.
n ~ 9 yıl önce
THY KENDI IRKINI SEVMIYOR ONDAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk kaptan ~ 9 yıl önce
Yabancıların İngilizce'si süper Türk kaptanların hepsi çok başarılı özellikle dilleriyle yatılarda hostes uçurmaları meşurdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Terbiyesiz ~ 9 yıl önce
Terbiyesiz ve iftiracıları yayınlamak moda mı oldu?
Wow ~ 9 yıl önce
Ucur beni kaptanim.... Senin ben o bozuk ahlakina baslayayim, anneniz hanimefendide kabinde calisiyordu galiba o mu anlatti size dilli ucurtmalari?
Selim ~ 9 yıl önce
Yabancıların aynı şeyleri misli ile yapmadıklarını zannediyorsun ey gafil!
Ah Yengem ~ 9 yıl önce
Kaptanim valla yenge duymasin bu dilinizi yatilarda kullandiginizi sonra mazallah kesi verir. Bide yengeme cok selamlar siz yatida mesgulken bi ihtiyaci olursa cekinmesin arasin hemen gider-gelirim tabi baska giden-gelen yoksa!!!!
haklısın kardeş ~ 9 yıl önce
aynen öyle ne hostesler var evli kaptanlarla yatılarda fındıklar kıran
Kapris ~ 9 yıl önce
Turk kaptanlarin sacmaliklarina ve ingilizce bilmeyislerine katlanamamislardir. Ya bu turk kaptanlar ingilizce bilmeden nasil lisans alabiliyorlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolay ~ 9 yıl önce
level 4-5-6 daha kolay ne var ezbere!!!!
Sen ~ 9 yıl önce
Sen otorite misin?
haset ~ 9 yıl önce
yorumunu ingilizce yaz da seviyeni görelim,yallah şimdi,belli kuyruk acın var.
Roro ~ 9 yıl önce
Adamlar galatasaray fenevbahcede forma giyecegine barcelonada oynamak ister tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mevzu tamamen ~ 9 yıl önce
Para ile ilgili, Daha cok kazanabilecegi bir baska havayoluyla anlastigi anda gidiyorlar. Bulmalari 6-7 ay alsa da hepsinin gozu disarida yalan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000