02 Mayıs 2010, Pazar 12:10:28

THY'NİN TAŞIDIĞI KARGO ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

Lagos’ta ele geçirilen kaçak maddeler ülkede büyük bir tartışmaya neden oldu.
  • kargo bu boru değil... yazılanları okudum da korkunç!!! madem iş bilmiyorsunuz açık IATA kurallaımı okuyun. daha da fazla şaçmalamayın. işine geldiği gibi kıvırmasın kimse. tk da bu işin nasıl yapılacağını bilenler vardı nereye sepetlendiler de böle bir hata çıktı ortaya yada bilinçli mi rus frima temsilcileri yapardı bunu çok eski bir numaradır ama artık o dönemler bitti
  • Arkadasım merak ediyorum CARGO'nun C sinden anlıyormusunda yorum yapıyorsun
  • thy gümrük çıkış işlemleri tamamlanmış ve hava taşımacılıgına uygun ürünleri taşır ve bu ürünler hava taşımaya uygun ve gümrükte beyannları yapılmış... beyan yanlışsa taşıyıcının suçu olamaz.. gönderici ve gümrük sorumludur.... thy veya diger taşıyıcılara çamur atmaya gerek yok...
  • Yapılanlar standart ptosedurlere uygun ıse baska bır kontrol hakkı tasıyıcı fırmaya aıt degıl gumruk muhafazaya aıttır.Tum hava kargo fırmalarında bu tur kargolar halen tasınmaktadır. Dıger fırmaların ıfsa olmamasının nedenı ıse basıt; THY ye camur atmak daha kolay cunku buyuk fırma.dıgerlerınıde bahseddelım ıstersenız.Havacılık sektorunde olupta dıger hava kargo fırmalarında ne tasınıyor bılmeyen yok ama adları gecmez neden esamelerı okunmazda olndan!atın camuru bakalım nerey ekadar.Bunlar basıt tasımalar ama bunun hesabını THYden degıl gumruk muhafazadan soracaksın,ogrende gel kargo tasımacılıgında mesulııyetın keımde oldugunu!
  • Keserler bir deve olay kapanır.
  • Taşınan cargonun thy ile ne alakası vardır. Thy nin Türkiye den cargo yüklenirken ürünleri gönderen firma veya kişilerden gerekli belgeleri yapar bunun haricinde gümrük kontrolleri yapar evraklar tamamsa kontroller de tamamsa ayrıca hava cargo da taşınması son derece tehlikeli, yasak, bir madde, değilse her cargo firması gibi thy de taşır bu kadar net.. Ücretini ödersin olay biter..
Nijerya’da önceki gün başkent Lagos’ta ele geçirilen kaçak maddeler ülkede büyük bir tartışmaya neden oldu.

Gümrükten yapılan açıklamada, koliler içinde 698 parça kamuflaj, 500 çelik yelek, 198 parça asker ünforması, 40 şapka, kasklar, kelepçeler ve birçok polis malzemesi bulunduğu ifade edildi. Bu malzemelerin İstanbul ve Suudi Arabistan’dan Nijeryalılar tarafından kaçak olarak getirildiği, kolillerin Turk Hava Yolları ve Suudi Havayollarıyla taşındığı belirlendi.

Gümrük Müdürü, Murtala Muhammed Havaalanı'na malzemelerin ülkede yapılacak seçimler sırasında kullanılmak içi getirilmiş olabileceğini dile getirdi. 37 bavul içine bulunan kamuflaj kıyafetlerinin yedek parça olarak gösterildiği açıklandı. Kamuflajlar soruşturma için askeri istihbarata verildi, çelik yeleklere el kondu. 

(Habercem.com)
THY'NİN TAŞIDIĞI KARGO ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
kargo bu boru değil... yazılanları okudum da korkunç!!! madem iş bilmiyorsunuz açık IATA kurallaımı okuyun. daha da fazla şaçmalamayın. işine geldiği gibi kıvırmasın kimse. tk da bu işin nasıl yapılacağını bilenler vardı nereye sepetlendiler de böle bir hata çıktı ortaya yada bilinçli mi rus frima temsilcileri yapardı bunu çok eski bir numaradır ama artık o dönemler bitti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadasım merak ediyorum CARGO'nun C sinden anlıyormusunda yorum yapıyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy gümrük çıkış işlemleri tamamlanmış ve hava taşımacılıgına uygun ürünleri taşır ve bu ürünler hava taşımaya uygun ve gümrükte beyannları yapılmış... beyan yanlışsa taşıyıcının suçu olamaz.. gönderici ve gümrük sorumludur.... thy veya diger taşıyıcılara çamur atmaya gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yapılanlar standart ptosedurlere uygun ıse baska bır kontrol hakkı tasıyıcı fırmaya aıt degıl gumruk muhafazaya aıttır.Tum hava kargo fırmalarında bu tur kargolar halen tasınmaktadır. Dıger fırmaların ıfsa olmamasının nedenı ıse basıt; THY ye camur atmak daha kolay cunku buyuk fırma.dıgerlerınıde bahseddelım ıstersenız.Havacılık sektorunde olupta dıger hava kargo fırmalarında ne tasınıyor bılmeyen yok ama adları gecmez neden esamelerı okunmazda olndan!atın camuru bakalım nerey ekadar.Bunlar basıt tasımalar ama bunun hesabını THYden degıl gumruk muhafazadan soracaksın,ogrende gel kargo tasımacılıgında mesulııyetın keımde oldugunu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Keserler bir deve olay kapanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Taşınan cargonun thy ile ne alakası vardır. Thy nin Türkiye den cargo yüklenirken ürünleri gönderen firma veya kişilerden gerekli belgeleri yapar bunun haricinde gümrük kontrolleri yapar evraklar tamamsa kontroller de tamamsa ayrıca hava cargo da taşınması son derece tehlikeli, yasak, bir madde, değilse her cargo firması gibi thy de taşır bu kadar net.. Ücretini ödersin olay biter..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000