11 Mart 2013, Pazartesi 10:55:05

THY'NİN ŞİRKET ANALİZİNİ YAPTILAR

Akbank iştiraki Ak Portföy desteğinde düzenlenen CFA Enstitüsü Hisse Senedi Araştırma Yarışması'nda, üniversite öğrencileri, Türk Hava Yolları'nın ayrıntılı şirket analizini yaptılar. Kazanan ekip;Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Dünya finalleri için Londra yolcusu.

CFA Istanbul tarafından, Ak Portföy desteğiyle düzenlenen “ CFA Enstitüsü Üniversitelerarası Hisse Senedi Araştırma Yarışması Türkiye Finali”nin beşincisi tamamlandı. Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden öğrencilerin katıldığı yarışmada, ekipler Türk Hava Yolları'nın “şirket analizi”ni yaptılar.

Sabancı Center’da, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil’in de katılımıyla düzenlenen Türkiye Finali'nde  Bilgi, Bilkent, Boğaziçi, İTÜ, ODTÜ ve Sabancı Üniversitesi öğrencileri sunum yaptı. Yarışmanın birinciliğini Orta Doğu Teknik Üniversitesi  ekibi aldı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi ekibi, 10-11 Nisan günleri Londra'da düzenlenecek Avrupa, Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Finali'ne katılacak. Ekip; burada da başarılı olursa, 12 Nisan günü yine Londra'da yapılacak Dünya Finali'nde de yarışacak.


Törende konuşan Ak Portföy Genel Müdürü Dr. Alp Keler, Türkiye'de yatırımların büyüyerek, 2023 Hedefleri'ne ulaşmak için gelişmiş sermaye piyasasına ihtiyaç olduğuna işaret ederek, “Ak Portföy olarak, sermaye piyasalarının gelişimini desteklemek için üzerimize düşen tüm sorumluluk ve görevlerimizi yerine getirme çabasındayız” dedi. Bu çerçevede, mezuniyetlerinde sermaye piyasası profesyonelleri olma hedefindeki üniversitelileri desteklediklerini ve bu konuda teşvik ettiklerini vurgulayan Keler, “Piyasa ve şirketlere ilişkin olarak iyi analizler oldukça, portföy yönetimindeki başarılar da artacak, sermaye piyasalarının gelişimine de katkı sağlanacaktır. 2011 ve 2012 yılında World Finance ve EMEA Finance’den aldığımız “En İyi Portföy Yönetim şirketi” ve “Çevresel, Sosyal, Kurumsal Yönetişim İlkelerini En İyi Uygulayan Portföy Yönetim Şirketi ” ödüllerini eğitime verdiğimiz destek ve yetişmiş insan gücümüzün katkısıyla kazandık” dedi.

Bu yılki yarışmanın “konu şirketi” olarak seçilen THY'nin Finansman Başkanı Eyüp Işık, CFA de konuşmasında, THY AO Genel Müdürü Sn. Doç Dr. Temel Kotil adına katılımcılara gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti. CFA programı tecrübesinin kendi iş hayatındaki katkısından bahsetti. Türkiye sermaye piyasalarının gelişmesinin THY AO gibi şirketler için önemini vurguladı.  Bu piyasaların gelişmesinde ve Istanbul un bir finans merkezi olmasında finansal altyapının gelişmiş olması üzerinde durdu.  Bunun bir parçası olarak da CFA ın yaygınlaşmasına dikkat çekerek öğrencileri CFA programına katılmaya teşvik etti.

CFA Istanbul Başkanı Dr. Eralp Denktaş, CFA, törende yaptığı konuşmada, insan kaynağının sermaye piyasalarının gelişiminde olmazsa olmaz bir bileşen olduğunu vurgulayarak, “Bu noktada, özellikle sermaye piyasalarına ilgi duyan gençlerimize sağlanan eğitim çok büyük önem taşıyor. Biz de; CFA Istanbul (Yatırım Profesyonelleri Derneği) olarak, finans alanında kariyer amaçlayan gençlerimizi teşvik etmek amacıyla, 5 yıldır aralıksız bu global yarışmada yer alıyoruz” dedi.

CFA Investment Research Challenge Nedir?

CFA Istanbul Derneği'nin bu yıl 5. kez düzenlediği CFA Research Challenge yarışmasına Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden öğrenciler katılıyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, İMKB’de kote bir şirketin analizini yapıyorlar. Ekipler raporlarını, sektörden bir “endüstri mentoru” ve üniversiteden bir “akademik danışman”a danışarak yazıyor ve en son olarak finans sektörü profesyonellerinden oluşan juri önünde sunuyorlar.

Yarışmayı kazanan ekip Türkiye’yi uluslararası yarışmalarda temsil ediyorlar. Öğrencilik döneminde, daha önce bu sürece katılmış öğrenciler, kazandıkları reel deneyim ve ilişkiler sayesinde sermaye piyasalarında araştırma, portföy yönetimi, kurumsal finansman ve trading/sales alanında iş bulma şanslarını artırıyorlar.

Yarışmaya sadece finans piyasasındaki profesyoneller değil, CFA ünvanı sahibi başarılı iş adamları da destek veriyorlar.

THY'NİN ŞİRKET ANALİZİNİ YAPTILAR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000