09 Şubat 2011, Çarşamba 12:01:31

THY'NİN SEKİZİNCİ HARİKASI (VİDEO)

Türk Hava Yolları'nın dün yedinci Boeing 777-300ER uçağını Türkiye'ye getirmesinin ardından 12 siparişten sekizincisi deneme uçuşunda görüntülendi.
  • her yerde yabanci personel aliniyor da pilotlar neden olmasin iyiki de alin di neydi o eski pilotlar asker talimi yaptiriyorlardi burunlarindan kilaldirmazlar sanki sirket calisani degil sirketin sahibi de digerleride onlarin usaklariymis gibi davriniyorlardi ben ce iyi oldu sirketin cehresi degisti
  • Cevap vermeye çalıştığın mesajın son 3 çümlesini okuyup anlamaya çalış. Biraz gayret ...
  • kimsenin küçümsediği yok senin dışında herkez gerçekleri görüyor durum 2 sene hesabı değil pilotlar bu uçaklar gelmeden hazır olmalıydı gelipte 777 lerin geldiği ilk seneleri hesap eden insanlar sizlere soruyorum peki filodaki diğer boeingden ve airbustan muhtelif uçaklar gelmeden yıllarca thy de yabancı pilotlar mı uçtu yoksa siz çok mu uyanık geçinen sözde zeki insanlarsınız 777 yıllardan beri olan bir uçak sorun pilotlarda değil daha öncesinde yeterli zemini hazırlayamayan thy de ve thy nin acziyetindedir
  • Tabiki kazandığı paraları nerde isterse orada harcar, çalışarak kazandı. Sanki Türkiyede hiç para harcamıyorlar!! Türkler yabancı markalara daha çok para harcarlar bu ülkede, yoksa hiç mi coca cola içmezler ve yabancı arabalara binmezler ve daha çok örnek olabilir !!?? Yabancı çalışanlarının maaşlar vergileri ve sigortaları bu meleketin kasasına girer haberin var mıydı?? Bu ödeneklerden kaç çalışamayan veya çalışmak istemeyen işsizlik maaşı alır bir düşün!!
  • THY nı küçümsediğimizi nereden çıkardın acaba. Türk milletinin eğitim seviyesinin artırılması esastır ve milletler arası ilişkilerde karşılıklılık olmalıdır. Keşke bu sonucu çıkarsaydın.
  • bazıları thy nı eleştirip duruyor ilk olarak türkiyede doğru düzgün pilot mu var gördük 2009 da düşen uçağı 3 de Türk, 777 lere iyi pilotlar lazım 2 senede de kaptan pilot filan yetişmez kaç bin saat uçuş gerekiyor 2 senelik iş değil o ama zamanla yabancıları yollarlar bizimkiler deneyim kazandıkça,uçaklar düşmesinde istediği kadar pilotlar yabancı olsun
  • ha diye yetiştiremezler ama seninde bileceğin üzere 777 alımları evden markete gider gibi karar alınıp 1 gün içerisinde alınmadı önceden bunun planlaması yapılmalıydı şirketlerin 20 30 yıllık stratejileri vardır eğer thy bunun altından kalkamamış ise o da thy nin acziyetidir,eğer thy sanıldığı kadar büyük olsaydı şu an türk pilotlara üvey evlat gibi davranıp ikinci sınıf vatandaş gibi görülmektense herkezce şu uçaın gelişinde güzel bir sevinç yaşanırdı,thy yi boş yere öveceğinize biraz gerçekleri görün
  • Al gıcır gıcır 77 yi ver Johnie nin altına. Ver kucak dolusu parayı harcasın memleketinde. Gururumuz gençler hadi iş çıktı koşun temizliğe, çabuk olun kaptan Johnie gecikmesin. Ay sonunda alın asgari ücreti kara kara düşünün nasıl geçineceğinizi. Asıl olan o sahip oldugunuz genç nüfusu eğitebilmektir. Nitelikli iş gücüne sahip olabilmektir. Boş boş gururlanmak dğil.
  • Normalde Avrupa birliği üyesi olan ülkelerin vatandaşları birlik üyesi ülkelerde çalışma hakkına sahiptir. Ama durum farklı. Lufthansa pilot alırken çok iyi Almanca bilme şartı koyar. Tıpkı Alitalya nın İtalyanca, Airfrance ın Fransızca, KLM in Hollanda dili aradığı gibi. Dolayısı ile kimsenin anadili gibi bir yabancı dil bilme imkanı oldığı için birlik içerisinde de böyle bir pozitif ayrımcılık vardır. Eğer Türkiye gercekten globalleşseydi, gurur duyduğu genç nüfusunu eğitir pilot yapar ve pilotlarını aldığı ülkelere baskı yaparak, onların da bizim pilotlarımızı kabul etmelerini sağlayan kanuni düzenlemeler yapmalarına olanak saglamıs olurdu. İçinde bulunduğumuz durumun Arap ülkelerinden bir farkı yoktur.
  • Ülkeler arasında karşılıklılık olmalı. Ben senin pilotunu çalıştırıyorsam sen de benimkini çalıştıracaksın.
2010 yılının son aylarından itibaren yeni sipariş ettiği geniş gövdeli Airbus 330 ve Boeing 777 tipi uçaklarını filosuna katmaya başlayan Türk Hava Yolları, siparişlerini teslim almaya devam ediyor.

Dün 14:30 itibariyle yedinci Boeing 777-300ER tipi uçağını Sabiha Gökçen Havaalanı’na indiren ve TC-JJK tescilini alan "Akdeniz" uçağının ardından TC-JJL tescili verilecek sekizinci uçağını dört gözle bekliyor.

Boeing şirketinin Seattle’da bulunan test merkezinde görüntülenen Türk Hava Yolları’nın sekizinci Boeing 777’si TC-JJL yapılacak boyamanın ardından İstanbul’a getirileceği belirtildi.

İŞTE THY'NİN SEKİZİNCİ HARİKASI


©AirportHaber.com ÖZEL
THY'NİN SEKİZİNCİ HARİKASI (VİDEO)

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 13 yıl önce
her yerde yabanci personel aliniyor da pilotlar neden olmasin iyiki de alin di neydi o eski pilotlar asker talimi yaptiriyorlardi burunlarindan kilaldirmazlar sanki sirket calisani degil sirketin sahibi de digerleride onlarin usaklariymis gibi davriniyorlardi ben ce iyi oldu sirketin cehresi degisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cevap vermeye çalıştığın mesajın son 3 çümlesini okuyup anlamaya çalış. Biraz gayret ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
kimsenin küçümsediği yok senin dışında herkez gerçekleri görüyor durum 2 sene hesabı değil pilotlar bu uçaklar gelmeden hazır olmalıydı gelipte 777 lerin geldiği ilk seneleri hesap eden insanlar sizlere soruyorum peki filodaki diğer boeingden ve airbustan muhtelif uçaklar gelmeden yıllarca thy de yabancı pilotlar mı uçtu yoksa siz çok mu uyanık geçinen sözde zeki insanlarsınız 777 yıllardan beri olan bir uçak sorun pilotlarda değil daha öncesinde yeterli zemini hazırlayamayan thy de ve thy nin acziyetindedir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabiki kazandığı paraları nerde isterse orada harcar, çalışarak kazandı. Sanki Türkiyede hiç para harcamıyorlar!! Türkler yabancı markalara daha çok para harcarlar bu ülkede, yoksa hiç mi coca cola içmezler ve yabancı arabalara binmezler ve daha çok örnek olabilir !!?? Yabancı çalışanlarının maaşlar vergileri ve sigortaları bu meleketin kasasına girer haberin var mıydı?? Bu ödeneklerden kaç çalışamayan veya çalışmak istemeyen işsizlik maaşı alır bir düşün!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY nı küçümsediğimizi nereden çıkardın acaba. Türk milletinin eğitim seviyesinin artırılması esastır ve milletler arası ilişkilerde karşılıklılık olmalıdır. Keşke bu sonucu çıkarsaydın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bazıları thy nı eleştirip duruyor ilk olarak türkiyede doğru düzgün pilot mu var gördük 2009 da düşen uçağı 3 de Türk, 777 lere iyi pilotlar lazım 2 senede de kaptan pilot filan yetişmez kaç bin saat uçuş gerekiyor 2 senelik iş değil o ama zamanla yabancıları yollarlar bizimkiler deneyim kazandıkça,uçaklar düşmesinde istediği kadar pilotlar yabancı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ha diye yetiştiremezler ama seninde bileceğin üzere 777 alımları evden markete gider gibi karar alınıp 1 gün içerisinde alınmadı önceden bunun planlaması yapılmalıydı şirketlerin 20 30 yıllık stratejileri vardır eğer thy bunun altından kalkamamış ise o da thy nin acziyetidir,eğer thy sanıldığı kadar büyük olsaydı şu an türk pilotlara üvey evlat gibi davranıp ikinci sınıf vatandaş gibi görülmektense herkezce şu uçaın gelişinde güzel bir sevinç yaşanırdı,thy yi boş yere öveceğinize biraz gerçekleri görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Al gıcır gıcır 77 yi ver Johnie nin altına. Ver kucak dolusu parayı harcasın memleketinde. Gururumuz gençler hadi iş çıktı koşun temizliğe, çabuk olun kaptan Johnie gecikmesin. Ay sonunda alın asgari ücreti kara kara düşünün nasıl geçineceğinizi. Asıl olan o sahip oldugunuz genç nüfusu eğitebilmektir. Nitelikli iş gücüne sahip olabilmektir. Boş boş gururlanmak dğil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Normalde Avrupa birliği üyesi olan ülkelerin vatandaşları birlik üyesi ülkelerde çalışma hakkına sahiptir. Ama durum farklı. Lufthansa pilot alırken çok iyi Almanca bilme şartı koyar. Tıpkı Alitalya nın İtalyanca, Airfrance ın Fransızca, KLM in Hollanda dili aradığı gibi. Dolayısı ile kimsenin anadili gibi bir yabancı dil bilme imkanı oldığı için birlik içerisinde de böyle bir pozitif ayrımcılık vardır. Eğer Türkiye gercekten globalleşseydi, gurur duyduğu genç nüfusunu eğitir pilot yapar ve pilotlarını aldığı ülkelere baskı yaparak, onların da bizim pilotlarımızı kabul etmelerini sağlayan kanuni düzenlemeler yapmalarına olanak saglamıs olurdu. İçinde bulunduğumuz durumun Arap ülkelerinden bir farkı yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkeler arasında karşılıklılık olmalı. Ben senin pilotunu çalıştırıyorsam sen de benimkini çalıştıracaksın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000