13 Mayıs 2011, Cuma 09:10:56

THY'NİN ŞEFİ UÇUŞ REKORU KIRDI

Türk Hava Yolları'nın (THY), Macaristan'ın Budapeşte ofisinde satış ve pazarlama şefi Andras Földvari (58), 1,9 milyon mile yakın uçarak bu alanda bir rekora imza attı.
  • Gratulálunk András. Nagyon tetszett, hogy találkoztunk. Van rengeteg tapasztalattal a légi közlekedés és a hozzáadott értéket a hivatal.
  • Bu deneyimini THY adina basariyla kullanman dilegiyle... THY ailesine hos geldin!
  • Muthis bir deneyim olmali aslinda ama yazilani tam anlayamadim. bu sehirleri mi ziyaret etmis, havaalanlarini mi? Havayolcu olmanin yararlari ;-)
  • hava yollarının bedava biletleriyle gez gez sonra rekor kırdım, biletleri kendi alacak olsa o kadar yolu macar başbakanı bile yapamaz.rekor kırdı yerine beleşe dünyayı gezdi olmalıydı haberin başlığı.
  • 775 i budapeşte demiyor en fazla kullandığı havalimanı 775 ile budapeşte diyor.
  • toplam 1743 uçuş bunların 775'i budapeşteye ise nasıl 843 farklı rotat uçabiliyor?

Uçak seyahatleriyle sekiz defa Ay'a gidecek mesafeyi kat eden Macaristanlı seyyah, bugüne kadar 133 ülkeye gidip 391 havaalanını ziyaret etti.

Hayatını havacılık sektörüne adayan Andras Földvari, gerçekleştirdiği seyahatlerle tutkulu bir havacı ve havaalanı koleksiyoneri haline gelmiş. Földvari, 21 yaşında ticaret yüksekokulundan mezun olduktan sonra Malev Air Tours'ta tur operasyon yöneticisi göreviyle havacılık sektörüne adım atmış. Daha sonra İsveç ve Belçika'da ülke müdürlüğü görevinde bulunan Földvari, İsrail Hava Yolları El Al'da üç yıl çalıştıktan sonra Brussels Airlines'in Budapeşte ofisinde beş yıl görev yapmış. Macar seyyahın yolu, Ağustos 2010'da çalıştığı ofisin kapanmasıyla THY ile kesişmiş. Daha sonra THY Pazarlama Müdürü olarak göreve başlayan Földvari, bir yandan işiyle uğraşırken bir yandan da yurtdışı gezilerine devam etmiş.

35 yıllık evli olan Andras Földvari'nin eşi, Macaristan Hava Yolları'nda, oğlu da Air France'da çalışıyor. Aile kelimenin tam anlamıyla 'tutkulu bir havacı'.

İlk seyahatini 17 yaşında Polonya'ya gerçekleştiren Andras Földvari, bu ülkeden dönüşünde lehçe eğitimi alarak tur rehberliği yapmaya başlamış. Evde Almanca, lisede İngilizce, okulda Rusça, kültür merkezinde Lehçe, Stockholm'de İsveççe, Brüksel'de biraz Flamance ve Fransızca öğrenen Földvari, şimdi de ülkenin uzak köşelerindekilerle daha kolay iletişim kurabilmek amacıyla Türkçe öğreniyor.

Andras Földvari, bu kadar yoğun seyahati sırasında oldukça ilginç hatıralar da yaşamış. Suudi Arabistan seyahatinde kaldığı lüks otelin bir kanadında sadece 2 kişi kalmışlar. 20 kişi için hazırlanan yemek büfesinde iki kişi yemek yemenin keyfini çıkaran Földvari, Gambiya'dan Senegal'e giderken o kadar da şanslı değilmiş. 800 kişilik gemide bin 200 kişi ile seyahat etmek zorunda kalmış ve yol boyunca batmamak için dua etmiş.

Uçuşlardan ilginç notlar

289'u kıtalararası olmak üzere toplam 1.743 uçuş gerçekleştirdi.

Toplam 4.357 saat 23 dakika, 181,6 gün, 25,9 hafta 6,5 ay havada kaldı.

Uçuşlarında ortalama 1.746 kilometre uçarken, her bir uçuş için 2 saat civarında havada kaldı.

En uzun uçuşunu 1980'de Sydney-Los Angeles arasında (12.073 km), en kısa uçuşunu 2006'da Freetown Mammy Yoko Heliport-Freetown Lungi arasında (17 km) gerçekleştirdi.

En fazla kullandığı havalimanı 775 defa ile Budapeşte olurken, bunu Brüksel (449), Stockholm (140), Kopenhag (116), Frankfurt (80) ve İstanbul Atatürk havalimanları (77) izledi.

Toplam 843 farklı rotaya uçarken, 166 farklı havayolunun 114 farklı model uçağıyla seyahat etti. (Zaman)

THY'NİN ŞEFİ UÇUŞ REKORU KIRDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 12 yıl önce
Gratulálunk András. Nagyon tetszett, hogy találkoztunk. Van rengeteg tapasztalattal a légi közlekedés és a hozzáadott értéket a hivatal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu deneyimini THY adina basariyla kullanman dilegiyle... THY ailesine hos geldin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Muthis bir deneyim olmali aslinda ama yazilani tam anlayamadim. bu sehirleri mi ziyaret etmis, havaalanlarini mi? Havayolcu olmanin yararlari ;-)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hava yollarının bedava biletleriyle gez gez sonra rekor kırdım, biletleri kendi alacak olsa o kadar yolu macar başbakanı bile yapamaz.rekor kırdı yerine beleşe dünyayı gezdi olmalıydı haberin başlığı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
775 i budapeşte demiyor en fazla kullandığı havalimanı 775 ile budapeşte diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
toplam 1743 uçuş bunların 775'i budapeşteye ise nasıl 843 farklı rotat uçabiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000