08 Temmuz 2019, Pazartesi 12:12:37

THY'nin rüya uçağı ilk seferini yaptı!

Türk Hava Yolları(THY), şehit Eren Bülbül anısına 'Maçka' ismini verdiği Boeing 787-9 tipi Dreamliner uçağıyla ilk seferini Trabzon'a gerçekleştirdi.
  • Dünyanın her yerine kiralık uçaklarla 2 misli fiyata uçuyoruz. Amerika 12 saat, Cezayir 3 saat aynı para. Günde Cezayir e karşılıklı thy nin 3 seferi var, allah aşkına hiç değilse haftada 1-2 sefer SAW a uçuş koyun. kartal, adapazarı,izmitten gelenler kaç saat önce yola çıkıyorlar biliyormusunuz. Yazın antalya aktarmalı SAW a sefer konuluyor oda fiyatı yüzde 60-70 pahalı ve 9 ila 16 arası sürüyor, aktarma olduğundan. Lütfen afrikanın en ücra yerine uçtuğunuz gibi birde Sabiha gökçen - Alger seferi koyun. Kaale alınırmı bilemem ama genede yazdım.
  • Bunlar cuma namazinami gidiyor trabzona umarim B 737 max lar gibi ellerinde patlamaz rüyamiz
  • Bu uçağın kuyruk numarası ne, hiç bir yerde bulamadım
  • anlayan anladı , yolcular İTİNAYLA seçilmiş !!!!
  • Hala 787 ler geç alındı diyenler var. 787 yi ne zaman alırsan al erken almışsın demektir. Öyle hemen sahip olmayı isteyeceğiniz kusursuz ve mükemmel bir uçak değil çünkü. THY beklemekle çok doğru, almakla çok yanlış bir karar verdi
  • Gidenler sanırım ak partiden hep bayanlar özellikle ilk mail atan 150 kişi denildi 17:30 da 17:31 de gönderen bir çok arkadaş seçilmedi ???
  • Bir sürü havayolu yıllardır bu uçağı uçuruyo amerika bu uçağı üretiyo bizde uçak aldık diye dünyayı kurtardık gibi sevinelim
  • Dunyanın gundemınde.Herkez turkiyeden bahsediyor. Flas haber diye geçiyo. Kısacası amarıkan malıyla gururlanmamız lazım. Ey amarıka gor bızı.....
  • Türbişleri doldurmuşlar.
  • Sanki uçağı biz Türkler yaptık.Ne bu arkadaş yeter elin uçağına para verip almışız.Boeing bu kadar haber yapmadı bu uçağın ilk uçuşunda.

Türk Hava Yolları(THY), şehit Eren Bülbül anısına 'Maçka' ismini verdiği Boeing 787-9 tipi Dreamliner uçağıyla ilk seferini Trabzon'a gerçekleştirdi. Uçağın yolcularını uğurlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ”Şimdi biz de 'İyi ki varsın Eren' diyoruz. Senin için Maçka uçağı dünyanın 4 bir tarafına 120 den fazla ülkeye uçacak” dedi.

Türk Hava Yolları İstanbul Havalimanı'nda karşılanan ilk Dreamliner uçağı, bugün ilk seferini Trabzon'a düzenlendi. İlk sefere katılan yolcuları uğurlayan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

“Dünyanın 4 bir tarafına 120 den fazla ülkeye uçacak”

Uçağa "Maçka" isminin verilmesinde sosyal medyadaki vatandaşların büyük katkısı olduğunu söyleyen İlker Aycı, “Türk Hava Yolları’nın yeni uçağı Maçka, sosyal medyadaki vatandaşlarımızın duyarlılığı neticesinden verilmiştir. İsmi ve ilk seferi hayırlı olsun. Milli bayrak taşıyıcı olarak bugüne kadar yaptığımız tüm uçuşları özel ve kıymetli görüyoruz. Bu gün sadece bir şehre ve havalimanına uçmuyoruz. Bugün şehidimiz Eren Bülbül’e uçuyoruz. Bu uçağımızın içindeki bazı yolcularımız Eren Bülbül’ün kabrini ziyarete gidiyor. Sosyal Medya’da bu kampanyaya oldukça yüksek katılım oldu. Olumlu duygular etrafında birleşerek milli değerlerimizin altında birleşebildiğimizi gösterdik. 15 yaşında bir kardeşimizin bundan iki yıl önce şehit olduğu Maçka’nın adını verdik. Elbette bir genç olarak onunda hayalleri vardı. Teröristlere en güzel cevabı eren dimdik durarak vermişti. Şimdi biz de 'İyi ki varsın Eren' diyoruz. Senin için Maçka uçağı dünyanın 4 bir tarafına 120 den fazla ülkeye uçacak. Uçtuğu her ülkeye hep aynı mesajı götürecek. Mili birlik ve beraberliğimizin bayrak taşıyıcılarından olan Türk Hava Yolları 'İyi ki varsın Eren' diyerek uçacak. Bu gün Eren Bülbül’ün ailesi de bizimle beraber bu uçakta “ifadelerini kullandı.

'Rüya' uçak olarak adlandırılan Boeing 787-9 Dreamliner tipi uçağın THY bünyesinde ilk olmasının yanı sıra özel bir anlamı daha bulunuyor. THY tarafından sosyal medyada başlatılan 'Yeni uçağımızın ismi ne olsun?' isimli kampanyaya kullanıcıların yoğun ilgi gösterdi. 2017 yılında Trabzon'da güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Eren Bülbül'ün memleketi 'Maçka' ismi verilmişti. Bunun yanı sıra THY, Dreamliner'ın ilk seferini de şehit Eren Bülbül anısına bugün Trabzon'a gerçekleştirdi. Sefer yapmadan önce THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı uçağın içinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. TK4900 sefer sayılı uçak, saat 10.00'da İstanbul Havalimanı'ndan Trabzon'a gitmek üzere 300 yolcusuyla havalandı. Dreamliner'ın ilk uluslararası uçuşu ise 17 Temmuz'da THY'nin uçuş ağına katılacak Bali'nin başkenti Denpasar'a düzenlenecek. 2019 yaz dönemi boyunca orta ve uzun mesafeli egzotik rotalarda yolcu taşıyacak olan B787-9 Dreamliner'ın uçacağı destinasyonlar arasında; Londra, Manchester, Dubai, Washington DC, New York, Atlanta, Mexico City, Cancun, Bali, Amsterdam, Delhi, Panama ve Bogota bulunuyor. Verilen siparişler kapsamında THY'nin filosuna 2019 yılı Ağustos ayının sonuna kadar toplam 6 adet 787-9 Dreamliner katılmış olacak. 







THY'nin rüya uçağı ilk seferini yaptı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

yorumsuz ~ 5 yıl önce
Dünyanın her yerine kiralık uçaklarla 2 misli fiyata uçuyoruz. Amerika 12 saat, Cezayir 3 saat aynı para. Günde Cezayir e karşılıklı thy nin 3 seferi var, allah aşkına hiç değilse haftada 1-2 sefer SAW a uçuş koyun. kartal, adapazarı,izmitten gelenler kaç saat önce yola çıkıyorlar biliyormusunuz. Yazın antalya aktarmalı SAW a sefer konuluyor oda fiyatı yüzde 60-70 pahalı ve 9 ila 16 arası sürüyor, aktarma olduğundan. Lütfen afrikanın en ücra yerine uçtuğunuz gibi birde Sabiha gökçen - Alger seferi koyun. Kaale alınırmı bilemem ama genede yazdım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erkan ma ~ 5 yıl önce
Bunlar cuma namazinami gidiyor trabzona umarim B 737 max lar gibi ellerinde patlamaz rüyamiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EZS06 ~ 5 yıl önce
Bu uçağın kuyruk numarası ne, hiç bir yerde bulamadım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Registration ~ 5 yıl önce
TC-LLA
Tahsin ~ 5 yıl önce
Uçağın kuyruk ismi LLA
hepsi KAPALI ~ 5 yıl önce
anlayan anladı , yolcular İTİNAYLA seçilmiş !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutena İstisna ~ 5 yıl önce
Anadolu evladı 100 tane şehit yakını var orada.Anlamayan anlamadı!
.. ~ 5 yıl önce
Hala 787 ler geç alındı diyenler var. 787 yi ne zaman alırsan al erken almışsın demektir. Öyle hemen sahip olmayı isteyeceğiniz kusursuz ve mükemmel bir uçak değil çünkü. THY beklemekle çok doğru, almakla çok yanlış bir karar verdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
150 kişi gidenler ~ 5 yıl önce
Gidenler sanırım ak partiden hep bayanlar özellikle ilk mail atan 150 kişi denildi 17:30 da 17:31 de gönderen bir çok arkadaş seçilmedi ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 5 yıl önce
Bir sürü havayolu yıllardır bu uçağı uçuruyo amerika bu uçağı üretiyo bizde uçak aldık diye dünyayı kurtardık gibi sevinelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
..... ~ 5 yıl önce
Dunyanın gundemınde.Herkez turkiyeden bahsediyor. Flas haber diye geçiyo. Kısacası amarıkan malıyla gururlanmamız lazım. Ey amarıka gor bızı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine ~ 5 yıl önce
Türbişleri doldurmuşlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TR ~ 5 yıl önce
Sanki uçağı biz Türkler yaptık.Ne bu arkadaş yeter elin uçağına para verip almışız.Boeing bu kadar haber yapmadı bu uçağın ilk uçuşunda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000