13 Eylül 2016, Salı 15:47:44

THY'nin Porto uçağı İstanbul'a geri döndü

Türk Hava Yolları'nın (THY) bugün planlanan İstanbul-Porto seferini yapan uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra geri döndü.
  • bu sirket batar yakinda
  • TGS de alım varmı?
  • V serisi ucaklar geldiginde yeni ucaklar diye haber yapilmisti. Yeni ucak ariza yapmayacagina gore ikinci el alinmis ucak. Derhal filodan cikarilmali. Bir yolcu olarak hicbir guvenim kalmadi bu ucaga
  • Artik yeter ucaklar ariza yapabilir thy yapiyorsa sizene thy dur bn bi ariza yapiyim diyor yeter artik thye bukadar baski yapmayin sanki dunya da tek thy ariza ypar thy acil inis yapar thy yapar . artik yeter
  • Bu kacinci oldu?
  • yine yanlış ve ayrıca ismi altında yorum yapan arkadaşlara katılıyorum ve boşa yorum yapmayın.
  • Saat 09.00 da Trakya üzerinde belki 10 tur atıp devam ederek büyükçekmece mimaroba (bizim evin) tam üstünden geçerek sanırım 12 tur daha atıp devam ederek cinarcik esenkoy karşısından 3-6R pistine saat 11.25 de iniş yapan JVN'yi yani toplamda 2.5 saat havada dönen bir uçağı saat 15 gibi haber yapmanız büyük başarı sayılır. Ek bilgi olarak söyleyeyim mimaroba üzerinden geçtiği 12 turda da tüm iniş takımları açıktı. İniş takımları açık olarak bütün turlarını attı. Dürbünle izledim garip ve sıradışı bir durum görmedim.
  • Teknik Sağlam ellerde !!!,Allaha emanet,! 100 dönüşten 10 u bile yazılmıyo,ya kuş girdi, hasta yolcu vs yada sessizlik oluyor,bu kadroyla bu kadar yerse,Bu gidişle İnş bi kaza bela olmaz,
  • Olayı neden teknik bir arıza diye geçiştiriyorsunuz. Bildiğim kadarı ile kargo kapı ikazı sebebi ile dönmüş. Yani kargo kapısı kaybı olsa kesin uçağın gövdesinde delik oluşur bazı yolcular sandalyesi ile beraber uçaktan ayrılabilirdi. Hadi hafızaları tazeleyelim. "Türk Hava Yolları Uçuş 981, 3 Mart 1974 tarihinde Türk Hava Yollarına ait McDonnell Douglas DC-10 model yolcu uçağının Paris-Londra seferini yaparken düşmesi sonucu 13'ü mürettebat 333'ü yolcu 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçuş. Uçak, yük kapısının düşük basınç sonucu patlaması nedeniyle Paris'in kuzeyindeki Ermenonville Ormanı'na çakılmıştır. Bu olay havacılık tarihinin dördüncü büyük kazasıdır." Bu nedenle büyük geçmiş olsun. Ayrıca zamanında görüp karar veren pilotları da tebrik ediyorum.
  • Öncelikle geçmiş olsun. Yine yanlış başlık. "Thy yolcuları ölümden döndü" "Türk havayolları tehlike atlattı" "Thy uçuşunda havada PANİK" gibi bir başlık beklerdim sizlerden. Ne oluyor bu Türk havayollarına? Teknik çalışmıyor mu? Uçakları habire havadan dönüyor. Bu kaçıncı olay. Hadi bakalım Gizli Tanık rumuzlu şahıs olmak üzere mükemmel şirket yönetimi, teknik, pilot suçlayıcı yorumlarınızı bekliyorum. Seviyesiz kabin memurlarından, kamyon şoförü pilotlardan bahseden olacak mı bakalım. Ama pardon bu bayrak taşıyan havayolları değil mi? Herşey mübah ona. Kaza yapsa da mübah, olur öyle şeyler. Suçlamak olmaz. Vurun abalıya. Vicdan biraz da yürek diyorum. Havacılık bu herşey olur. Mühim olan cana gelmesin. Ha bir de ben zaten binmem ve de bindirmem, 3-5 kuruş fazla veririm yorumlu arkadaşları, rumuzsuz pilot rumuzlu çakma pilotları, km rumuzlu çakma kabin ekiplerinin de yorumlarını merak ediyorum. Thy sevemem seni bir ayak kremi bile vermiyorlar :)))))

Türk Hava Yolları'nın (THY) bu sabah İstanbul-Porto seferini gerçekleştirecek uçağı, kalkış yaptıktan bir süre sonra Atatürk Havalimanı'na geri döndü.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre; THY uçağı, TK1451 sefer sayısı ile sabah saat 08.30'da gerçekleştirilecek Porto uçuşu için Atatürk Havalimanı'ndan 08.50'de havalandı.

TC-JVN kuyruk tescilli Boeing B737-800 tipi uçak kalkış yaptıktan kısa bir süre sonra teknik bir arıza nedeniyle İstanbul'a geri dönme kararı aldı.

Atatürk Havalimanı'na sorunsuz bir iniş gerçekleştiren uçağın yolcuları terminale alındı. Yapılan kontrollerin ardından uçak seferden çekilerek bakım için hangara alındı. İstanbul-Porto seferi için ise TC-JVG kuyruk tescilli bir başka Boeing B737-800 tipi uçak tahsis edildi.

Uçak TSİ 12.30'da Atatürk Havalimanı'ndan havalanark Porto'ya hareket etti.

THY'nin Porto uçağı İstanbul'a geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

zarar ~ 8 yıl önce
bu sirket batar yakinda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
TGS de alım varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-JVN ~ 8 yıl önce
V serisi ucaklar geldiginde yeni ucaklar diye haber yapilmisti. Yeni ucak ariza yapmayacagina gore ikinci el alinmis ucak. Derhal filodan cikarilmali. Bir yolcu olarak hicbir guvenim kalmadi bu ucaga

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uzattiniz ~ 8 yıl önce
Artik yeter ucaklar ariza yapabilir thy yapiyorsa sizene thy dur bn bi ariza yapiyim diyor yeter artik thye bukadar baski yapmayin sanki dunya da tek thy ariza ypar thy acil inis yapar thy yapar . artik yeter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kn ~ 8 yıl önce
Bu kacinci oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BY Bahri ~ 8 yıl önce
yine yanlış ve ayrıca ismi altında yorum yapan arkadaşlara katılıyorum ve boşa yorum yapmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEBRİKLER ~ 8 yıl önce
Saat 09.00 da Trakya üzerinde belki 10 tur atıp devam ederek büyükçekmece mimaroba (bizim evin) tam üstünden geçerek sanırım 12 tur daha atıp devam ederek cinarcik esenkoy karşısından 3-6R pistine saat 11.25 de iniş yapan JVN'yi yani toplamda 2.5 saat havada dönen bir uçağı saat 15 gibi haber yapmanız büyük başarı sayılır. Ek bilgi olarak söyleyeyim mimaroba üzerinden geçtiği 12 turda da tüm iniş takımları açıktı. İniş takımları açık olarak bütün turlarını attı. Dürbünle izledim garip ve sıradışı bir durum görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sanal Havacı ~ 8 yıl önce
Dürbünle tüm arızalar görülebilse keşke :) Ayrıca, 36R pisti yok İstanbul Atatürk Havalimanı'nda. Antalya'da var dilerseniz. 35R olalı neredeyse 6 yıl oldu.
Hata ~ 8 yıl önce
Yanlış yazdığımın farkındayım özür
FO ~ 8 yıl önce
Daha istanbuldan yeni kalmış bir uçağın, çok acil olmadıkça overweight landing yapmamak için; yakıt harcama amaçlı tur atması, bunu da sürüklemeyi artırmak için iniş takımları açık yapması gayet normal. Uygun ağırlığa eriştiğinde gelip inmiştir. Geçmiş olsun.
FO arkadaşa ~ 8 yıl önce
Tamam havacılıkla ilgili bilgin var ve takdirle karşılıyorum. Ama sakin sakin oku ve anla lütfen. TEBRİKLER rumuzlu arkadaş zaten yapılan işlemlere yanlış, problemli dememiş ki. Lütfen iyi okuyalım ve ona göre değerlendirme yapalım. Ön yargılı olmayalım. Arkadaş, haberi yapanlara bu kadar bariz, uzun süre dolanan bir uçağın olayını saatler sonra haber yaptıkları için, yani geç haber için laf inject :))) etmiş. Uygulanan prosedürler tamamen doğrudur. Sakin... sakin.... kontrollü... :))) Allah daha büyüklerinden korusun.
Sağlam ~ 8 yıl önce
Teknik Sağlam ellerde !!!,Allaha emanet,! 100 dönüşten 10 u bile yazılmıyo,ya kuş girdi, hasta yolcu vs yada sessizlik oluyor,bu kadroyla bu kadar yerse,Bu gidişle İnş bi kaza bela olmaz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardo ~ 8 yıl önce
JI ve JF serisini Allaha Emanet uçtuğu gibi mi kanka ?
Berlin ~ 8 yıl önce
kiralik A330 JI ler ve JF serisi Allaha Emanet uçuyor haberiniz olsun ha tabi bide JU serisi sürekli SOS veriyor felaket yakında Allah göstermesin .
Ayrıca ~ 8 yıl önce
Olayı neden teknik bir arıza diye geçiştiriyorsunuz. Bildiğim kadarı ile kargo kapı ikazı sebebi ile dönmüş. Yani kargo kapısı kaybı olsa kesin uçağın gövdesinde delik oluşur bazı yolcular sandalyesi ile beraber uçaktan ayrılabilirdi. Hadi hafızaları tazeleyelim. "Türk Hava Yolları Uçuş 981, 3 Mart 1974 tarihinde Türk Hava Yollarına ait McDonnell Douglas DC-10 model yolcu uçağının Paris-Londra seferini yaparken düşmesi sonucu 13'ü mürettebat 333'ü yolcu 346 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçuş. Uçak, yük kapısının düşük basınç sonucu patlaması nedeniyle Paris'in kuzeyindeki Ermenonville Ormanı'na çakılmıştır. Bu olay havacılık tarihinin dördüncü büyük kazasıdır." Bu nedenle büyük geçmiş olsun. Ayrıca zamanında görüp karar veren pilotları da tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorma kafanı ~ 8 yıl önce
Yorma kafanı ermediği işlere. 737 nin kargo kapısı tapa tipi dir DC 10 nin ki ise dışa doğru açılır. Yani senin basitce anlayacağız şekilde ikisinin çalışma şekli ve mekanizması oldukça farklıdır. Dolayısı ile 737 için bu arıza baistce üzerinde bahsedilecek bir şeydir
? ~ 8 yıl önce
baskan sen ne iciyorsun ?
Yorma kafalıya ~ 8 yıl önce
Kargo kapıdı problemi olan thy 330 Berlin-İstanbul uçağı. Zannedersem o da dışa doğru. Senin yorumuna göre bu daha da vahim desene :)))
? E ~ 8 yıl önce
Senin içtiğinden koçum.
Yorma kafanı 2 ~ 8 yıl önce
Bilgi sahibi olmafan fikir sahibi olma hastalığının reçetesini sana yazamayacağım ama senin yoruma cevabını okuyanlar boşuna endişelenmesinler diye yazdım. Thy uçağının paris de düşen Dc 10 uçağının kargo kapısı sorunu üretici tarafından biliniyor ama gerekli önlemlerin alınması üretici açısından maliyetli olduğu için düzeltici işlem o kazaya kadar gündeme getirilmedi. Kazadan sonra kilit mekanizmasına gerekli olan güçlendirici işemler tüm uçaklara yapıldı. Büyük gövdeli olup kargo kapısı dışa doğru açılması gereken A 330 gibi uçakların kapılarında kilit sistemi oldukça güvenilirdir. Ha bir de olası şekilde kargo kısımında olası ani basınç düşmesi olursa diye yani Dc 10 in başına gelen olay olmasın diye kabinden kargo kısmına açılan pressure relief paneller vardır ve bunları senin gibi ezbercilerin bilmesi çok olası değil. Anlayacağın yorma kafanı, bak işine
Yine yanlış ~ 8 yıl önce
Öncelikle geçmiş olsun. Yine yanlış başlık. "Thy yolcuları ölümden döndü" "Türk havayolları tehlike atlattı" "Thy uçuşunda havada PANİK" gibi bir başlık beklerdim sizlerden. Ne oluyor bu Türk havayollarına? Teknik çalışmıyor mu? Uçakları habire havadan dönüyor. Bu kaçıncı olay. Hadi bakalım Gizli Tanık rumuzlu şahıs olmak üzere mükemmel şirket yönetimi, teknik, pilot suçlayıcı yorumlarınızı bekliyorum. Seviyesiz kabin memurlarından, kamyon şoförü pilotlardan bahseden olacak mı bakalım. Ama pardon bu bayrak taşıyan havayolları değil mi? Herşey mübah ona. Kaza yapsa da mübah, olur öyle şeyler. Suçlamak olmaz. Vurun abalıya. Vicdan biraz da yürek diyorum. Havacılık bu herşey olur. Mühim olan cana gelmesin. Ha bir de ben zaten binmem ve de bindirmem, 3-5 kuruş fazla veririm yorumlu arkadaşları, rumuzsuz pilot rumuzlu çakma pilotları, km rumuzlu çakma kabin ekiplerinin de yorumlarını merak ediyorum. Thy sevemem seni bir ayak kremi bile vermiyorlar :)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mıçsaydın bari ~ 8 yıl önce
Laf konuştu bal kabaa koy tabaa ye sabaa
Thy li ~ 8 yıl önce
Kedi uzanamadigi cigere pislermis thy nin hakkinda ne biliyorsunda atip tutuyorsun teknik calismiyormuy mus hayatinda herseyi dort dortluk mu yapiyorsun teknik ariza veren tek thy mi.Her teknik ariza can kaybina yol acacak bisi deildir.cok biliyorsun madem teknigin isini git teknikde is bul calis sirketi kurtar madem sizin gibi dusmanlara ragmen sirket yinede buyuyecek rahat ol.Emirates de yanan ucagida elestir onlar dunyanin tepesinde suan ama yinedr ucagi yanabiliyor dimi
?! ~ 8 yıl önce
Ne diyon sen değişik?
Mıçsaydın bariye ~ 8 yıl önce
Sırf muhalif bir cevap vemek için birşeyler karalama. İster mıçarım ister mıçmam. Biraz haber karıştırda berlin istanbul uçağı da neden geri döndü öğren.
Mıçsaydın bari'ye ~ 8 yıl önce
Hoşuna gitmedi mi koçum.
Abartı ~ 8 yıl önce
Güvenlik konusunda siz kesinlikle haklısınız milli taşıyıcımız yapması gereken bazı güvenlik tedbirlerini almıyor ve uygulamıyor. Uçak içi ikramdan, koltuk aralığından daha önemli güvenlik ama verilen diğer tepkiler abartılmış.
Thy li ye ~ 8 yıl önce
Senin işine kalmadım emin ol. Ulaşılamaz iş sadece havacılık mı bu dünyada. Sanki uçak tasarlıyor. Ayrıca bundan sonra servisten çıkan aracın ufak da dahi olsa bir arıza yaparsa servise çemkirme. Nasıl olsa can kaybı yok ya ortada. Her teknik arıza can kaybına yol açmaz ama birikirse itibar kaybına yol açar. Ayrıca kedi uzanamadığı ciğere pisleyebiliyorsa, o kediyi tebrik etmek gerek valla :)))) o pisler değil mundar olacak öğrende gel. bkz. tdk.gov.tr

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000