18 Mart 2010, Perşembe 08:19:53

THY'nin 'ortak uçuş' kazığı!

Sunexpress uçuşlarından mil kazanamıyor, ücretsiz otopark hizmetinden yararlanamıyorsunuz. Bilet alırken bu size söylenmiyor. Kimse itiraz etmemiş olabilir, ama ben edeceğim...
  • aslında genel olarak thy nin burada bir suçu yok. sunexpress in hatta hiç suçu yok. çünkü thy bir firma. callcenter özelleştiğinde tüm tecrübeli personeli çıkartıldı ve yeniler geldi. hala yeniler devam ediyor bu şekilde. burada suç onlara eğitim verenlerde ve başlarında şef/müdür olarak dolaşan işe yaramaz kişilerde. mantık olarak thy sisteminden satacağın her uçuşta mil kazanırsın ama bunu öğretemeyen yada öğretmek istemeyen personel yüzünden bu konuma düşüyr. hatası yok değil thy nin ama tek suçlu thy değil gereksiz yere çamur atmayı çok seviyoruz
  • Sunexpress THY ve Lufthansa ortakligi ama ne THY'ye mil verir ne de Lufthansa'ya,
  • 1. Adam sunexpressi bilmiyor diye yadırganmış. Sanki bilmek zorunda gibi! Hepiniz bilmediği bir dünya şey var süper zekiler! 2. Yazar biletini THY'den almış. Sonuna kadar haklı. Sunexpressi aramamış, bileti oradan almamış. Daha neyi savunuyorsunuz? Yutun o dilinizi de kenarda oturun.
  • bedava billet hakkı bitmiştir:)
  • Sunexpress 20 yıldır var olan bir şirket ve THY ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu. Belki low cost çalışan bir şirket ama bakımı ile, eğitimi ile, standartları ile sivil havacılıkta oldukça yüksek bir yere sahiptir. Sanırım önceliğiniz mil kazanmak yerine emniyetli bir yolculuk yapmak olmalı.
  • geç bunları ali bey.ne demek trabzona iki firma var biri thy diğeri pegasus.patronunun telkinleri mi bu yazında etkili oldu. pegasus,anadolujet ve sun express ayarında bir firma thy ayarında değil.sen iyisimi pegasusla uç.
  • 20 yıldır var olan SunExpress'i tanımayan yazarın yazıları da okunmaz.
  • yazarın bu ucuştan en onemli kazancı sunexpress olmuş
  • Normalde THY'nin tüm codeshare uçuşlarından mil alabilirsiniz. Bu uygulama bir çok havayolunda yok. Codeshare dahi olsa uçak o havayolu icra etmiyorsa mil vermez. Bu durum sadece SunExpress te geçerli, XQ biletleri AJET stoğundan satılıyor. Bu durum bize gelen e-maillerde de vardı. diğer tüm codeshare arda mil alabilirsiniz ama.
  • Yazar, Anadolu Jet uçuşunu mil kartıma işletebilir miyim diye sormuş, görevli "tabii ki" demiş. Ama Anadolu Jet uçuşlarından da mil kazanılamıyor. Ayrıca, Anadolu Jet uçuşlarında Miles&Smiles kart avantajları da gerçerli değil. Web sitesinde bu bilgiler mevcut. Görevli "tabii ki" derken ne demek istemiş acaba?

Çarşamba günü, yeğenim Fatih Şafak’la birlikte amcamın cenaze törenine katılmak üzere Trabzon’a gitmemiz gerekiyordu. Salı akşamı uçak bileti satın almak için Türk Hava Yolları’nın 444 0 849 numaralı telefonunu aradım, çarşamba günü Sabiha Gökçen’den Trabzon’a giden sabah uçağında yer olup olmadığını sordum. Telefondaki görevli, “06.30 uçağında yer var” dedi.

Önce 06.30 uçağına rezervasyon yaptırdım, ardından da THY A.O.’dan gelen rezervasyon numarasıyla 198 lira ödeyip biletleri aldım. Sabah Sabiha Gökçen Havaalanı’ndaki kontuarda biniş kartımı alırken bir sürprizle karşılaştım. Milimi işletmek için Miles & Smiles kartımı uzattığımda görevli, “Maalesef mil kazanacağınız bir uçuş değil bu” dedi. Nedenini sordum, aldığım yanıt, “Rezervasyon yaptırırken size söylemiş olmaları lazım. Ortağımız olan SunExspress ile uçuyorsunuz. Eskiden bu uçuşlardan mil kazanılıyordu, ama artık mil işlenmiyor” oldu.

THY’nin Sabiha Gökçen Havaalanı’nı kullanan yolculara sağladığı şöyle bir avantaj da var. Şayet havaalanının otoparkına otomobilinizi park ettiyseniz ve gidiş dönüş uçak yolculuğunuzu THY ile yaptıysanız, uçuş kartlarınızı beyan edince park parası ödemiyorsunuz. Görevliye, “Peki dönüşte bu imkanım olmayacak mı?” diye sordum, “Maalesef olmayacak” dedi.

Trabzon’a uçakla gitmek için arayacağım iki havayolu var. Biri THY, diğeri Pegasus. SunExspress diye bir havayolunu aramak aklımın uçundan bile geçmez. Ben rezervasyon için THY’yi arıyorum, onlar bana ‘ortak uçuş’ yaptıkları SunExspress’in biletini satıyor. Türk Hava Yolları, SunExspress’in seyahat acentası mı? Bu nasıl ortak uçuştur ki, rezervasyon yaptırıp, bilet satın aldığınız hava yolu şirketi, aynı hatta kendi uçağıyla uçtuğunuzda size sağladığı avantajları yok sayabiliyor ve “Ayranım bu, yarısı su. İster iç, ister içme” diyebiliyor.

Salı akşamı THY Rezervasyon Hattı’nı aradığımda, dönüş biletini de satın almıştım. Trabzon’a indiğimde havaalanında İstanbul’a dönüşü iptal edip, Ankara’ya çevirdim. THY bu kez bana Anadolu Jet için bilet kesti. “Satın aldığım bu biletle Miles & Smiles kartıma mil işletebilir miyim” diye sordum. Görevli, “Tabii ki” dedi.

Şimdi bu THY eliyle mağduriyet değil mi? THY bu şekilde şimdiye kadar binlerce insanı uçurdu. Şimdiye kadar bu uygulamaya hiçbir yolcu itiraz etmemiş olabilir, ama ben edeceğim. İstanbul’a dönüşte konuyu yargıya götüreceğim. Tüketici Mahkemesi’ne başvurup THY’nin bize ‘Sun’duğu bu uygulamaya itiraz edeceğim.

Ali EYÜBOĞLU
MİLLİYET

THY'nin 'ortak uçuş' kazığı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
aslında genel olarak thy nin burada bir suçu yok. sunexpress in hatta hiç suçu yok. çünkü thy bir firma. callcenter özelleştiğinde tüm tecrübeli personeli çıkartıldı ve yeniler geldi. hala yeniler devam ediyor bu şekilde. burada suç onlara eğitim verenlerde ve başlarında şef/müdür olarak dolaşan işe yaramaz kişilerde. mantık olarak thy sisteminden satacağın her uçuşta mil kazanırsın ama bunu öğretemeyen yada öğretmek istemeyen personel yüzünden bu konuma düşüyr. hatası yok değil thy nin ama tek suçlu thy değil gereksiz yere çamur atmayı çok seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress THY ve Lufthansa ortakligi ama ne THY'ye mil verir ne de Lufthansa'ya,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1. Adam sunexpressi bilmiyor diye yadırganmış. Sanki bilmek zorunda gibi! Hepiniz bilmediği bir dünya şey var süper zekiler! 2. Yazar biletini THY'den almış. Sonuna kadar haklı. Sunexpressi aramamış, bileti oradan almamış. Daha neyi savunuyorsunuz? Yutun o dilinizi de kenarda oturun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bedava billet hakkı bitmiştir:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sunexpress 20 yıldır var olan bir şirket ve THY ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu. Belki low cost çalışan bir şirket ama bakımı ile, eğitimi ile, standartları ile sivil havacılıkta oldukça yüksek bir yere sahiptir. Sanırım önceliğiniz mil kazanmak yerine emniyetli bir yolculuk yapmak olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
geç bunları ali bey.ne demek trabzona iki firma var biri thy diğeri pegasus.patronunun telkinleri mi bu yazında etkili oldu. pegasus,anadolujet ve sun express ayarında bir firma thy ayarında değil.sen iyisimi pegasusla uç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
20 yıldır var olan SunExpress'i tanımayan yazarın yazıları da okunmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yazarın bu ucuştan en onemli kazancı sunexpress olmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Normalde THY'nin tüm codeshare uçuşlarından mil alabilirsiniz. Bu uygulama bir çok havayolunda yok. Codeshare dahi olsa uçak o havayolu icra etmiyorsa mil vermez. Bu durum sadece SunExpress te geçerli, XQ biletleri AJET stoğundan satılıyor. Bu durum bize gelen e-maillerde de vardı. diğer tüm codeshare arda mil alabilirsiniz ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yazar, Anadolu Jet uçuşunu mil kartıma işletebilir miyim diye sormuş, görevli "tabii ki" demiş. Ama Anadolu Jet uçuşlarından da mil kazanılamıyor. Ayrıca, Anadolu Jet uçuşlarında Miles&Smiles kart avantajları da gerçerli değil. Web sitesinde bu bilgiler mevcut. Görevli "tabii ki" derken ne demek istemiş acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000