09 Eylül 2016, Cuma 20:06:53

THY'nin New York uçağı Oslo'ya indi

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-New York seferini gerçekleştiren uçağı Norveç'in başkenti Oslo'ya iniş yaptı.
  • .. bugün British A. sabah Londra seferi uçaktaki arıza sebebiyle iptal edildi, onlarca yolcu saatlerce bekledi uçuşlarını ayarlamak için.. Bayram arefesinde mağdur oldular havalimanında tek bir görevli haricinde muhattap bulamayarak.. 10 saat beklediler meydana gittikten sonra.. bunları da haber yapın sadece THY de meydana gelen aksaklıkları değil.. daha adil olur.
  • Zarar yapmayı seviyoruz
  • Bu durumlarda bence inis yapimamali vesefer tamamlanmali. Aksi taktirde hep geriye donus hepzarar hep maliyet
  • Amerikaya oslo üzerinden yada yakınından gidiyor olması enteresan.. NY bayaa bi kuzey batı da kalıyor Oslo ya göre..
  • hic doguya giden ucaklarda böyle bir yolcu rahatsizlanmasi olmuyorken ki Jetlag doguyaa giidbnce daha etkilidir, Amerika kitasina yapilan ucuslarda hep yolcu rahatsizlanmasi oluyor, hemde en cok inisler Reykjavik e yapiliyor, artik havada bermuda ucgeni mi ne var, izlandaya yaklasan thy ucaklari direk oraya iniyorlar
  • New York mu Londra'mı bu kadar dikkatsizlik olmamalı
  • Rahatsızlanan yolcu sebebiyle dıvert
  • Bu hastalar hepmi amerika yolcusu oluyor amerika icin saglik raporu istensin
  • Ya newyork ucaginin hindistanin en buyuk sehirlerinden osloda ne isi var
  • Pilot ucusta gazi kokleyerek bu açığı kapatmıştır.

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-New York seferini gerçekleştiren uçağı Norveç'in başkenti Oslo'ya iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapan THY'nin TC-JJG kuyruk tescilli Boeing B777-300ER tipi uçağının Oslo'ya iniş sebebi henüz netleşmedi.

THY uçağı burada geçirdiği 3 saatlik sürenin ardından Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentine gitmek üzere yeniden havalandı.

20.38 Güncellendi | İstanbul-New York seferini yapan THY uçağında bir yolcunun rahatsızlanması nedeniyle Oslo'ya acil iniş yapıldığı öğrenildi. Yolcunun bırakılmasının ardından uçak sefere devam etti.

THY'nin New York uçağı Oslo'ya indi

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Metin Tbl ~ 8 yıl önce
.. bugün British A. sabah Londra seferi uçaktaki arıza sebebiyle iptal edildi, onlarca yolcu saatlerce bekledi uçuşlarını ayarlamak için.. Bayram arefesinde mağdur oldular havalimanında tek bir görevli haricinde muhattap bulamayarak.. 10 saat beklediler meydana gittikten sonra.. bunları da haber yapın sadece THY de meydana gelen aksaklıkları değil.. daha adil olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 8 yıl önce
Zarar yapmayı seviyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep Zarar ~ 8 yıl önce
Bu durumlarda bence inis yapimamali vesefer tamamlanmali. Aksi taktirde hep geriye donus hepzarar hep maliyet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo ~ 8 yıl önce
Kalp krizi geçiren yolcu da vefat etsin ozaman uçakta
Sa ~ 8 yıl önce
Senin hastalandığında haber ver içmeyelim.
Enteresan ~ 8 yıl önce
Amerikaya oslo üzerinden yada yakınından gidiyor olması enteresan.. NY bayaa bi kuzey batı da kalıyor Oslo ya göre..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 8 yıl önce
normal rota bu ; istanbul'dan kuzey avrupa üzerinden yay çizilerek kuzey amerika'dan kıtaya girilir.
Ah tatlım ~ 8 yıl önce
Enlem-Boylamdan hiç haberin yok dimi? Dünyanın yuvarlak olduğunu unutup, böyle yorumlar yapıyorsunuz ya çok tatlışsınız!
Yolcu ~ 8 yıl önce
Merakimi bagislayin gercekten merak ediyorum Turkiye'den Amerika kitasina giden ucaklar neden bukadar kuzeyden gidiyor hariyata bakinca bati avrupadan gitmesi daha yakin gibi duruyor mutlaka aciklamasi vardir tabi bilmedigim icin soruyorum
Flat Earth ~ 8 yıl önce
Dünyanın yuvarlak olduğu yalandır. Dünya flat yani düzdür. Flat Earth diye internette gerçekleri inceleyin.
Bir bilen ~ 8 yıl önce
Kuzey kutbuna yakın gitmesinin sebebi , soguk hava basinciyla daha az yakit yakilmasidir. Direk gitse rota en az 2-3 saat kisalir yakilan yakit 2 katina cikar.
Cahit ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar 1-kuzeyden uçunca yol daha kısa dünyanın konumundan dolay , 2-güvenlik sebepleri acil durumlar için, 3-dünyaca belirlenmiş uçuş hatları var hava trafiğine göre siz şimdi araba kullanırken atıyorum çok dolanıyo yol gereksiz ben asfalttan inip tarladan geçip karşıdan tekrar yola çıkarım diyemezsiniz
Partizan ~ 8 yıl önce
Eline bir dunya haritasi kuresi al, bir de iplik. Once Istanbul-New York ayni enlemden gidecek sekilde mesafeyi olc, sonra bir de kuzeyden yay cizecek sekilde olc. Hangisi daha kisa bir bak bakalim.
Coğrafya Harita Filan ~ 8 yıl önce
Samimiyetle soranların sorularını yanıtlamayı görev kabul edip başlıyorum: Neden Kuzeyden? Doğru ya NY ile İstanbul neredeyse aynı paralel üzerindedir. Sürekli batıya giderek NY'a daha kısa sürede varamaz mıyız? Dünya bir küredir. Ama bu küre yukarılarda yani kutuplarda daha basık, ortalarda yani ekvatorda daha şişiktir. Matematik açısından bakacak olursak, ekvatorda dünyanın yarıçapı daha fazladır. Kutuplara doğru gittikçe bu yarıçap azalır. Rota da bir çemberin parçası olduğuna göre, Çemberin Uzunluğu=2 kere Pi kere yarıçapın boyu olduğuna göre yarıçap kısaldıkça çemberin ve dolayısıyla çemberin bir parçası olan rota kısalır. Örnekle daha iyi anlarım diyenler için: Elinize plastik bir top alın ve alttan ve üstten bastırın. Ya da zahmete girmeyin bir portakal veya mandalina alın. Türkiye ve New York'un yerlerini kabaca yerleştirin ve ölçün. Kuzeyden gidilen rota daha kısa ve daha "düz"dür. Bakmayın siz elinizdeki haritalara. Onlar düz gösterse de değildir. Portakalın kabuklarını karpuz dilimi gibi soyduktan sonra masaya yanyana yatırırsanız arada boşluklar kalır. Harita projeksiyon sistemlerinin bir kısmı bu aradaki boşlukları genişleterek doldurur ve NY'a yapılan kuzeyden uçuşlar sanki kavisli bir rota ve uzun gibi görünür gerçek öyle değildir. Ama yine de siz benim yazdıklarıma bakmayın. Dünya düzdür. Yer çekimi diye bir şey yoktur. Hatta yer itimi neden olmasın? Gece ve gündüz diye de bir şey yoktur. Onlar bir varlığın gelişi ve gidişidir aslında. Aya bile gidilmemiştir. Piramitler Türkiye'den Mısır'a kaçırılmıştır.....
anlamadim ~ 8 yıl önce
hic doguya giden ucaklarda böyle bir yolcu rahatsizlanmasi olmuyorken ki Jetlag doguyaa giidbnce daha etkilidir, Amerika kitasina yapilan ucuslarda hep yolcu rahatsizlanmasi oluyor, hemde en cok inisler Reykjavik e yapiliyor, artik havada bermuda ucgeni mi ne var, izlandaya yaklasan thy ucaklari direk oraya iniyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sina ~ 8 yıl önce
New York mu Londra'mı bu kadar dikkatsizlik olmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
001 ~ 8 yıl önce
Rahatsızlanan yolcu sebebiyle dıvert

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Bu hastalar hepmi amerika yolcusu oluyor amerika icin saglik raporu istensin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
remzi ~ 8 yıl önce
Ya newyork ucaginin hindistanin en buyuk sehirlerinden osloda ne isi var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cografya ~ 8 yıl önce
Oslo Hindistan'in bir sehri degildir, bagimsiz bir ulkedir ve Avrupa'da yer alir.
remziye ~ 8 yıl önce
sıktın artık remzi
Azores High ~ 8 yıl önce
:)
Yeni teknisyen ~ 8 yıl önce
Pilot ucusta gazi kokleyerek bu açığı kapatmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000