16 Mart 2017, Perşembe 10:11:36

THY'nin kiralık B747'si göreve başladı

Türk Hava Yolları (THY) bir süre önce Atlas Air ile Boeing B747 kiralama görüşmeleri yapıyordu. THY'nin Atlas Air'den kiraladığı dev kargo uçağı hizmete başladı.
  • Cehalet pacanızdan akiyor. Uçak ihtiyaç olduğu için kiralandı. Thy nin boeing 747 satın alması, eğitimine para harcamak yerine blok saat satın alarak yaptığı bir operasyon bu.
  • bahse konu 'Atlas' Türkiye'de ki Atlas olmayıp haberde belirtildiği üzere Abd merkezli Atlas Air'dir.Kargo ucagıdır,yolcu tasımaz. Haberde Abd merkezli ve dev kargo ucagı ifadeleri gecerken nasıl okuyup ta ic hat yolculuk yaptıgınızı ifade ediyorsunuz,anlamak guc.
  • Gururmuz 747 türkiyede atlasta..herkez atlasa
  • Argadaşlar kk747 koduyla uçuyor bende bindim öükemmeldi istanbul adana gittim
  • Atlas ne zaman 747 aldi ??
  • Ya ben bu atlasın uçağıyla uçan nadir kişilerdenim geçen ay istanbul antalya yaptım daha ilk iç hatta vermişlerdi
  • Thy kendine Hong Kong merkezli Cathay Pasific i örnek almalı başkasının emanet kiralık uçaklarıyla bu iş yürümez acil 747-8 777 F gibi uçakları sipariş verip bu işe dört elle sarılması lazım ve kargo işi yolcu taşımadan daha karlı bir iş hiçbir zaman uçağın boş kalkma şansı yok dünyada rekabet için filon kuvvetli olacak A 310 lar A 300 ler metal yorgunu uçaklar ekonomik ömrü bitmiş para kazandırmaz
  • Arkadaşlar herkez kendi hür iradesiyle yorumlarını tabiki yapabilir sunu düzeltmek isterim ilk seferi KWI/DWC dir.747 seferleri full pozisyon ve full hacim ile gerçekleşmektedir.114ton a yakın bir kapasite ve overhang yüklemeler için çeşitlilik vermektedir.a310 300 330F kapasite yakıt maliyetleri gibi konularda tip e göre masrafları düşünülerek ticari olarak kararlar alınmaktadır.777 veya 747 seferlerinde taban çekeri sayesinde bile taşıyabileceğimiz yüklerden haberiniz bile bulunduğundan emin değilim.. yapılan yatırım ve ticari hedefler hem şirket hem dünya fwd şirketleri arasında yer almak için gerekliliklerden.Ticari hacim göz önünde bulundurularak planlama yapılmaktadır yani her sefer için 40ton u aşmayan bir istasyona 747 seferi yaparsanız tabiki zararla karşılaşmamak elde değildir. stabil max getirisi olan ve 330 310 300 ile iki belki 3 sefer yapacagınız ve overhang kargolar için daha avantaj sağlayan 747 tabikide daha makbuldür. Kazasız belasız uçuşlar dilerim.
  • uls cargodan 2 a310 e mng den kiralı 1 a300 vermeli yerlerine a330 alınmalı veya kiralanmalı hem daha fazla kargo ve uzun menzil.
  • Thy işe girecek olanlara bölümünü tanıtan bir kitapçık veriyormuş doğru mu

Türk Hava Yolları (THY) ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli havayolu şirketi Atlas Air bir adet Boeing B747 kiralanması için anlaşmıştı. 

Wet lease (ekiple birlikte) olarak yapılan anlaşmanın ardından dev uçağın THY renkleri ile hizmet vermeye başlayacağı konuşuluyordu. Ancak beklendiği gibi olmadı ve Atlas Air uçağı, kendi renkleri ile bu Pazartesi günü THY için uçmaya başladı.

N412MC kuyruk tescilli dev kargo uçağı, TK6491 sefer sayısı ile ilk uçuşunu Hong Kong-Bişkek arasında gerçekleştirdi.

THY'nin kiraladığı bu uçak, 2000 yılından bu yana Atlas Air filosunda bulunuyor. Söz konusu uçak daha önce Qantas Airways adına da uçuşlar yapmıştı.

AirportHaber

THY'nin kiralık B747'si göreve başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Cühelâ ~ 7 yıl önce
Cehalet pacanızdan akiyor. Uçak ihtiyaç olduğu için kiralandı. Thy nin boeing 747 satın alması, eğitimine para harcamak yerine blok saat satın alarak yaptığı bir operasyon bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogrusu ~ 7 yıl önce
bahse konu 'Atlas' Türkiye'de ki Atlas olmayıp haberde belirtildiği üzere Abd merkezli Atlas Air'dir.Kargo ucagıdır,yolcu tasımaz. Haberde Abd merkezli ve dev kargo ucagı ifadeleri gecerken nasıl okuyup ta ic hat yolculuk yaptıgınızı ifade ediyorsunuz,anlamak guc.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 7 yıl önce
Çekemeyenlere ayıp ya atlas jet bayrak taşıyıcımız
Atlas ~ 7 yıl önce
Hala çekemeyenler diyor yaa
Atlas ~ 7 yıl önce
Gururmuz 747 türkiyede atlasta..herkez atlasa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlasçıya ~ 7 yıl önce
Bu atlas senin bildiğin atlas değil
Aylas 747 ~ 7 yıl önce
Argadaşlar kk747 koduyla uçuyor bende bindim öükemmeldi istanbul adana gittim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 7 yıl önce
Kargo uçağıyla mı adanaya gittin :)
Atlas Cargo ~ 7 yıl önce
Sizin gibi bir malı taşımaktan mutluluk duyduk. Koliniz itinayla yüklenip boşaltıldı. Umarız memnun kalmışsınızdır.
? ~ 7 yıl önce
Atlas ne zaman 747 aldi ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atlas ~ 7 yıl önce
Ya ben bu atlasın uçağıyla uçan nadir kişilerdenim geçen ay istanbul antalya yaptım daha ilk iç hatta vermişlerdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
....... ~ 7 yıl önce
Thy kendine Hong Kong merkezli Cathay Pasific i örnek almalı başkasının emanet kiralık uçaklarıyla bu iş yürümez acil 747-8 777 F gibi uçakları sipariş verip bu işe dört elle sarılması lazım ve kargo işi yolcu taşımadan daha karlı bir iş hiçbir zaman uçağın boş kalkma şansı yok dünyada rekabet için filon kuvvetli olacak A 310 lar A 300 ler metal yorgunu uçaklar ekonomik ömrü bitmiş para kazandırmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 7 yıl önce
Teşekkürler einstein
Cargo opr. ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar herkez kendi hür iradesiyle yorumlarını tabiki yapabilir sunu düzeltmek isterim ilk seferi KWI/DWC dir.747 seferleri full pozisyon ve full hacim ile gerçekleşmektedir.114ton a yakın bir kapasite ve overhang yüklemeler için çeşitlilik vermektedir.a310 300 330F kapasite yakıt maliyetleri gibi konularda tip e göre masrafları düşünülerek ticari olarak kararlar alınmaktadır.777 veya 747 seferlerinde taban çekeri sayesinde bile taşıyabileceğimiz yüklerden haberiniz bile bulunduğundan emin değilim.. yapılan yatırım ve ticari hedefler hem şirket hem dünya fwd şirketleri arasında yer almak için gerekliliklerden.Ticari hacim göz önünde bulundurularak planlama yapılmaktadır yani her sefer için 40ton u aşmayan bir istasyona 747 seferi yaparsanız tabiki zararla karşılaşmamak elde değildir. stabil max getirisi olan ve 330 310 300 ile iki belki 3 sefer yapacagınız ve overhang kargolar için daha avantaj sağlayan 747 tabikide daha makbuldür. Kazasız belasız uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tkk ~ 7 yıl önce
uls cargodan 2 a310 e mng den kiralı 1 a300 vermeli yerlerine a330 alınmalı veya kiralanmalı hem daha fazla kargo ve uzun menzil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 7 yıl önce
Thy işe girecek olanlara bölümünü tanıtan bir kitapçık veriyormuş doğru mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 7 yıl önce
Torpil şeması var. Kim kimşn adamı , torpili nerden ve kimden, nezamandan beri torpilli, torpil desteği devam ediyormu bunun gibi bilgiler var. Senden daha torpillilere laf sokma vs diye. Medeniyet

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000