07 Mart 2008, Cuma 11:08:09

'THY'nin izin vermesi REZALET!'

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yurtsan Atakan, THY'nin uçuşlarında izin verdiği bir konuyu köşesine taşıyarak sert bir dille eleştirmiş. İşte o yazı...

Geçenlerde Hıncal Uluç, "Sevgili Yurtsan Atakan hatta her yanı kapalı pilot kabininde uçağı kullanan uzun yol tiryakisinin içmesine bile karşı çıkmıyor mu, Allah’ın günü Hürriyet’te" diyerek, THY pilotlarının sigara içmesine karşı çıkışıma hem hak vermiş hem de bir yandan hafiften küçümsemişti aynı konuyu inatla yazmamı.

Fikri takip ve çözüm alınmadığı sürece aynı konuyu yazmakta ısrar etmeyi Sevgili Hıncal Uluç abimden öğrendim.

THY’nin pilotlarına uçuş esnasında sigara içme izni vermesi bir rezalet.

Bir kere pilotların içtiği sigaranın dumanı her yanı kapalı pilot kabininin içinde kalmıyor. Öyle olsa ben nereden bileceğim adamların sigara içtiğini? Uçak kokpitlerinin havalandırması yolcu kabinindeki havanın kokpite geçemeyeceği şekilde tasarlanmış. Ancak tersi mümkün, yani kokpitteki hava yolcu kabinine geçiyor. Üstelik pilot sigara dumanıyla sadece yolculara değil yanındaki yardımcı pilotuna da zarar veriyor. Bu konuda yardımcı pilotlardan onlarca şikayet mektubu aldım.

THY bu rezaleti düzeltmediği sürece, fırsat buldukça tekrar tekrar tabii ki yazacağım. Tıpkı kapalı yerlerde sigara içme saygısızlığı, havai fişek görgüsüzlüğü, yasal olmayan plaka kullanımı, Türk şarapçılığını öldürmeyi amaçlayan AKP politikası, İnternet’i sansürleme yasası, RTÜK’ün her şeye maydonoz olması, İstanbul trafiğini arap saçına döndüren polis sorumsuzlukları gibi önemli bulduğum konuları bıkmadan yazdığım gibi...

Türk medyasının bir sorunu da bu zaten. Birbirimizin haklı eleştirilerine topluca destek vermekten kaçınmak. Resmi makamlar medyaya karşı yeni bir tutum takındılar, eleştirileri görmemezlikten gelerek, sessiz kalarak bildiklerini okumaya devam etme eğilimindeler. Bu zekai savunmayı aşmanın yolu dayanışmadan ve haklı eleştirileri bıkmadan usanmadan tekrar etmekten geçiyor.

Hadi şu kapakları kapattıralım da, insanların vurdumduymaz sorumsuzlukları yüzünden artık daha fazla çocuk ölmesin.

Yurtsan Atakan / Hürriyet

'THY'nin izin vermesi REZALET!'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000