16 Mayıs 2014, Cuma 14:44:50

THY'NİN İSTANBUL-NEW YORK UÇAĞI HAVALANAMADI!

Türk Hava Yolları’nın İstanbul-New York seferini yapacak yolcu uçağı yaşanan teknik arıza nedeniyle havalanamadı.
  • Tek rakibim turk hava yollari havada sahane yerde sinir kirizi tipinde bir anlayiz
  • A-380,747-8,340-600, bu işi en iyi bilenlerden Lufthansa'nın 777 almaması ve kritik rut'larda 4 motorlu uçaklarını uçurması; bir çağrışım yapıyor mu ? Yerim sizin mühendisliğinizi!
  • Yaa arkadaşlar bu uygulamayı ve verdikleri bilgileri seviyorum ve severek takip ediyorum hatta burda yazılan yorumlarında bana çok şey kattığını düşünüyorum fakat insanların burda bilgi paylaşmasının yanı sıra düşman gibi tavırlar sergilenmesi ve bilmemkimden bilmem kime hitaben diyerek ukalaca tavırlar sergilemesi en azından 20 yaşından küçük olmadığınızı düşündüğüm koca koca adamlara yakışıyormu.Yani bu gereksiz gaza gelmeler ve insanların birbirine karşı negatif tavırları beni gerçekten üzüyor.Bu yorumu yazmak benim haddimemi bilmem ama sizler gibi airport haberin takipçisisi olarak hakkım olduğunu düşünüyorum.Memleketi bu hale getiren kuvvetler demek ki amaçlarına ulaşıyor ki böyle güzide bir sektör ile ilgilenen kişiler sözüm ona ilgili ve bilgili kişiler çok kolay birbirlerine düşebiliyor :(
  • 1,5 saat`de ucak degistirip seferi devam ettirmek bence büyük bir basari. Ucagin base`de olmasina ragmen son derece basarili bir operasyon !!! Bravo THY !!! Not : TK calisani degilim ve sakallimda yok !!!
  • Fly'a : 2 devasa motorlu uçan tomruk ; normalde 4 motoru olması gerekir, tasarruf nedeni ile 2 motor takılmış ve ucuza mal edilmiş; işte bu olsa gerek anlatacağın aerodinamik embraerci kardeş. Sen regional jetlerle uğraş, bu sana 1 gömlek fazla gelir!
  • Vaybe ne cok bilen varmis..Esas sorun elektrik degildi bu arada hatta hic alakasi yok elektrik sistemiyle....
  • Kedi kedi :)
  • Arkadaş eminim bu uçağı sen en yakın flyınn den görmüşsündür. Ve tabi dogu kültüne göre yetişmiş bir kişi olarak tün işin çamur atmaktır. Söylermisin bu uçakla neyi karşılaştırıyorsun. THY nin 777 leri son teknolojidir en eskisi 4 yaşında yani senin beyninin yanında çok yeni.
  • olabilecek teknik sorunlar uçak daha terminaldeyken olmuş. bunlar olabilecek sorunlar..united airline s da oluyor american airlines da oluyor tantanaya gerek yok..
  • 208 ve 209 bulunan 777 lerde elektrik arizasi cikmadan sefere gittigi nadirdir;koruk elektriklerinin sorunlu oldugu herkesce biliniyordu' defalarca uyarilar yapildi, ancak beklenen oldu. Umariz tekrari olmaz yolcular magdur, teknik de bosa is yapmis olmazlar

Türk Hava Yolları’nın TK001 sefer sayılı İstanbul-New York uçağı, yaşanan teknik arıza nedeniyle havalanamadı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; tarifeli olarak saat 13.15’te Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapması planlanan B777-300ER tipi yolcu uçağının yolcu alımından sonra elektriklerinin kesildiği öğrenildi. Arıza nedeniyle uçaktaki yolcuların ve bagajlarının indirildiği belirtildi.

İstanbul-New York seferini yapacak olan TC-JJM kuyruk tescilli uçağın arıza nedeni hakkında açıklama yapılmazken, uçağın seferden alınarak THY Teknik A.Ş. hangarına götürüldüğü ve yapılacak kontroller sonrası arıza nedeninin belli olacağı ifade edildi.

Edinilen bilgiye göre, arızalanan uçakta bulunan 304 yolcunun başka bir uçakla New York’ya götürüleceği ve seferin yaklaşık 1 saat 30 dakika rötarlı gerçekleştirileceği öğrenildi.

©AirportHaber.com ÖZEL

THY'NİN İSTANBUL-NEW YORK UÇAĞI HAVALANAMADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

THY man ~ 10 yıl önce
Tek rakibim turk hava yollari havada sahane yerde sinir kirizi tipinde bir anlayiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
A-380,747-8,340-600, bu işi en iyi bilenlerden Lufthansa'nın 777 almaması ve kritik rut'larda 4 motorlu uçaklarını uçurması; bir çağrışım yapıyor mu ? Yerim sizin mühendisliğinizi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fly ~ 10 yıl önce
A346 uretimi durduruldu. A380 ve B747 gibi jumbojetlerle B777 karsilastirmak cok iyi cagrisim yapiyor, yerim senin yorumunu :)
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yaa arkadaşlar bu uygulamayı ve verdikleri bilgileri seviyorum ve severek takip ediyorum hatta burda yazılan yorumlarında bana çok şey kattığını düşünüyorum fakat insanların burda bilgi paylaşmasının yanı sıra düşman gibi tavırlar sergilenmesi ve bilmemkimden bilmem kime hitaben diyerek ukalaca tavırlar sergilemesi en azından 20 yaşından küçük olmadığınızı düşündüğüm koca koca adamlara yakışıyormu.Yani bu gereksiz gaza gelmeler ve insanların birbirine karşı negatif tavırları beni gerçekten üzüyor.Bu yorumu yazmak benim haddimemi bilmem ama sizler gibi airport haberin takipçisisi olarak hakkım olduğunu düşünüyorum.Memleketi bu hale getiren kuvvetler demek ki amaçlarına ulaşıyor ki böyle güzide bir sektör ile ilgilenen kişiler sözüm ona ilgili ve bilgili kişiler çok kolay birbirlerine düşebiliyor :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BRAVO ~ 10 yıl önce
1,5 saat`de ucak degistirip seferi devam ettirmek bence büyük bir basari. Ucagin base`de olmasina ragmen son derece basarili bir operasyon !!! Bravo THY !!! Not : TK calisani degilim ve sakallimda yok !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Fly'a : 2 devasa motorlu uçan tomruk ; normalde 4 motoru olması gerekir, tasarruf nedeni ile 2 motor takılmış ve ucuza mal edilmiş; işte bu olsa gerek anlatacağın aerodinamik embraerci kardeş. Sen regional jetlerle uğraş, bu sana 1 gömlek fazla gelir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
he yav he, 777'ye 4 motor, tup taktiralim cekisi yukselir :) Dunyadaki en guvenilir uzun menzilli, 2 (iki) motorlu, geniş gövdeli bir tayyareye hala laf sokmaya calisiyorsunuz. Goklerin mercedesidir efenim kendisi guvenerek severek ucuyoruz. Havacilik bilginizi belli ettiniz saygilar.
4 motor mu ~ 10 yıl önce
Kardeşim uzun menzil uçaklarda devir geniş gövde twinjettir. Havacılık trentlerini takip etmiyorsun bari sus. Normalde 4 motorlu olacakmışmış. 115 bin librelik 4 motoru tak da gör bakalım ne oluyor uçak. Madem 4 motor matah bir şeydi de A340 üretimi neden durdu? Az düşünsen keşke.
Vaybe ~ 10 yıl önce
Vaybe ne cok bilen varmis..Esas sorun elektrik degildi bu arada hatta hic alakasi yok elektrik sistemiyle....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kedi kedi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eski diyene ~ 10 yıl önce
Arkadaş eminim bu uçağı sen en yakın flyınn den görmüşsündür. Ve tabi dogu kültüne göre yetişmiş bir kişi olarak tün işin çamur atmaktır. Söylermisin bu uçakla neyi karşılaştırıyorsun. THY nin 777 leri son teknolojidir en eskisi 4 yaşında yani senin beyninin yanında çok yeni.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 10 yıl önce
olabilecek teknik sorunlar uçak daha terminaldeyken olmuş. bunlar olabilecek sorunlar..united airline s da oluyor american airlines da oluyor tantanaya gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobart ~ 10 yıl önce
208 ve 209 bulunan 777 lerde elektrik arizasi cikmadan sefere gittigi nadirdir;koruk elektriklerinin sorunlu oldugu herkesce biliniyordu' defalarca uyarilar yapildi, ancak beklenen oldu. Umariz tekrari olmaz yolcular magdur, teknik de bosa is yapmis olmazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000