24 Nisan 2008, Perşembe 08:00:51

THY'nin ısrarı özel uçak aldırtıyor!

Akşam Gazetesi yazarlarından Serdar Turgut, özel uçak almaya karar vermiş. Nedenlerini de şöyle anlatıyor...

Geçen haftaki New York seyahatinden sonra ne yapıp yapıp kendime mutlaka özel bir uçak almam gerektiğine karar verdim. Bunu başarabilirsem o uçağın içine Oray’ın girmesini de yasaklatacağım.

Bu light yaşam stili değişimini yapma kararımın arkasında iki ana neden var.

Birincisi; alacağım uçağa girmesini yasakladığım kişidir. Diğeri de THY’nin beni Business Class’a sokmamaktaki kararlı direnişidir.

Galiba daha önceki uçuşlarda onları o bölümde utandıran bir hareketim oldu veya anlayamadığım sınıfsal nedenlerle o bölümde oturan insanların yanında oturmaya layık olmadığımı düşünüyor olabilirler.

Business Class’taki ısrarım ise emin olun şımarıklıktan değil. Sol bacağımda hafif bir aksama olduğundan uzun süre bacağı uzatamadan oturduğumda o bacak 24 saat filan kullanılamaz hale dönüşüyor.

Nitekim bu defa da böyle oldu. Ekonomi bölümünde bacağımı rahatlatmaya çalışsaydım bacağım iki koltuk önümde oturmakta olan insanın bir yerlerine girebilirdi kazayla..

Uçak alma kararımda ikinci nedenime gelince... Oray giderken bana büyük stres yaptı.

O, kendisine haksızlık yapıldığına inandığı zaman kavga çıkarıyor. Ben ise haksızlığı içime atarım, bir süre kin tutarım ve sonra karşımdakinin hiç beklemediği anda muhakkak öcümü alırım. Bu açıdan Oray’ın daha mert olduğunu söyleyebilirim.

Kendisine yapılan hangi hareketin haksızlık olduğu yolunda ise net bir ipucu yok. Kriterleri belli değil. Dediğimi anlatabilmek için bir örnek vereyim... New York’a vardık, otele kaydımızı yaptırıyoruz. Oray verilmiş olan odasını daha görmeden kendisine daha büyük oda istedi. Kadın araştırdı ve sonunda beni göstererek “bu beyin odası küçük olabilir ama (Oray’a dönüp) sizinki daha büyük” dedi.

Oray buna rağmen daha büyük oda istedi. Bu konudaki ısrarının gerekçesi yapacağı alışveriş paketlerini rahatça sığdıracağı bir odaya ihtiyacı olmasıymış.

Ben bütün bu fantastik süreci sessizce izliyordum. Bana tüm dünyada neden böyle davranılıyor bilemiyorum. THY yönetiminden başlayarak Waldorf Astoria Oteli yönetimine kadar neden her yetkili bana kötü davranmanın doğal olduğunu düşünüyor ki?... Acaba tipsiz olduğum için mi böyle oluyor, bilgi düzeyimde bir eksiklik mi var, yoksa asıl neden şaşı baktığım mı acaba?..

Asıl nedeni bilemiyorum. Sonunda Oray daha büyük olan odasını, daha da büyüğünü alamadığı için somurtarak ve kızgınlığını belli ederek aldı. Bense kadına gülümseyerek teşekkür ettim ve odamıza çıktık.

İşte bu tavrı nedeniyle Oray’ı satın almayı düşündüğüm uçağa almayacağım. Çünkü adamı memnun etmek katiyen mümkün değil.

Diğer neden ise herhangi bir uçak yolculuğunda Oray yanımdaki koltuğa oturduğu takdirde ben, tamamen hareketsiz ve hacmimi belki küçültebilirim diye nefesimi tutarak uçmak zorunda kalıyorum.

Kabul edersiniz ki New York uçuşunda hayli zorlandım. Çünkü uçuş 11 saat filan sürüyordu. O ise uçuş esnasında gayet tabii ki hayli rahattı. Sadece onun rahatlığı yüzünden, tüm uçuş boyunca Oray’ın sol dizini yüzümün beş santim ötesinde görerek geçirmek zorunda kaldım.

Diyelim ki bir şeyler yiyip içeceğim. Bu dize çarpmamak için azami gayret göstermem gerekti. Belki de sadece bu nedenle önüme konulan yemek tepsisini yere düşürdüm. Bu kaza için bir başka neden de tepsinin boyunun masadan daha büyük olması da olabilirdi tabii...

Bir de telefonla konuşma ve internet yasağı olduğu halde Oray’a Türkiye hakkında sürekli haber geliyordu ve o da bu son dedikoduları bana anlatıyordu. Ben ise dizinin arkasına saklanıp onu dinlemeden uyuklamaya çalışıyordum.

Ya adamda çok güçlü bir telepati durumu var ya da tamamen delirmiş durumda. Ya da seyahate çıkmadan kafasına dedikodu stokluyor.

Ben ise uçağa binmek için körükten yürümeye başladığım an Türkiye’yi unutuyorum. Uçağa bindiğimde eğer bir yanlışlık sonucunda Business Class’a oturmuşsam eğer, kalkacağımız havalimanının hangi ülkede olduğunu bile hatırlamakta zorlanıyorum.

Oray yemekten fırsat bulduğu nadir anlarda bana Türkiye’den haber vermeyi bir hafta boyunca sürdürdü. Böyle bir talebim olmadığı halde bu işkenceyi neden yaptı anlayamıyorum. Yemek bölümü de dahil geziyle ilgili diğer notlar yarın.

Kaynak: Serdar Turgut / Akşam

THY'nin ısrarı özel uçak aldırtıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000