13 Ekim 2019, Pazar 00:59:52

THY'nin ilk türbanlı pilotu mezun oldu

Türk Hava Yolları (THY) tarihinde bir ilk gerçekleşti ve ilk türbanlı pilot mezun oldu.
  • Birileri mühendisleri eğitenin de öğretmenler olduğunu unutmuş sanırım. Yeterli koşulları sağlayan herkes olabilir demekki bunu kurum yeterince düşünüp bu kararı almış. İnsanların hazmedemediği ne anlamış değilim!?
  • Bir hava yolu firmasinda turbanli bir pilot var. Her hat kontrol ucusundan kaliyor ama kiza kimse dokunamiyor cunku her kaldiginda Cimer'e "ben turbanli oldugum icin beni biraktilar" diye sikayet yaziyor. Isminin bas harfi de F. ve bir ucagi yere cakana kadar durmayacak.
  • ARKADAŞLAR TORPİL FALAN DEĞİL ARANAN ŞARTLARA BAKARSAN İLERİ DERECEDE İNGİLİZCE İSTENİYOR.KIZ DA BU ŞARTI ÖZELLİKLE İYİ BİR BİÇİMDE SAĞLAMIŞ.ARANAN ŞARTLARDA MÜHENDİSLİK ADINA BİR ŞART ARANMIYOR Kİ BUNDAN SONRASINDA DA PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALIYOR.İNCELEYİN LÜTFEN EĞİTİM ŞARTLARINI.ONA BAKACAK OLURSANIZ EN ÇOK İŞLETME MEZUNLARI PİLOT OLMUŞ.
  • Gerçekten yorumları okurken çok şaşırdım yok kapalı bir kadın nasıl pilot olmuş, torpil varmış, ingilizce bölümünden mezun olan pilot olmuş da mühendislik bolumunden mezun olan neden pilot olamamış ya gerçekten artık şu zihniyetten bi çıkın şartları yerine getirebilen herkes pilot olabilir. Bende kapalı biriyim ve pilot olmak için de çok çalışıyorum olucam da sizin gibi düşünen zihniyete de bunu görücek. Kapalı bir kadının pilot olması da gayet normal birşey. Elenen arkadaşlarda oturup bi özelleştiri yapsınlar biz neden elendik diye başarabilenlere çamur atmayı kessinler.
  • Ey airporthaber bugune kadar onlarca başörtüsüz kadın pilot mezun oldu. Hangisini türbansız pilot mezun oldu diye haber yaptınız ? Sizin yaptığınız bu faşistçe habere lumpen burjuva laikler saldırmaya başlamış. Bravo gerçek bir tetikçi habercilik örneği sergilemişsiniz. Ben normalde bir Müslüman olarak mütesettir bir hanımın namahrem bir erkekle ufacık kokpitte uzun saatler yolculuk yapmasını eleştiririm. Ama su görmüş kuduz köpek gibi ağzından salya akıtarak saldıran beyaz faşistleri okuyunca savunmak gereği duyuyoruz. Kininizle ölün. Eski Türkiye yok. Seve seve kabullenmeyeceksiniz. Söke söke kabulleneceksiniz. Devriniz bitti sizin. Canan Arıtmanlar Nur Serterler tarihin çöplüğüne gömüldü. Siz de mahlas isimlerle cerahat saçarsınız ancak ağzınızdan. Kesin sesinizi de itaat edin. Başka çareniz yok. Oy verdiğiniz partiler bile eli mahkum başörtülü figurleri on plana cıkarıp başörtüsüne karşı değiliz mesajı veriyor. Siz de el mahkum katlanacaksınız.
  • Hakkımı yiyenler Allahından bulsun...
  • Iste bu yorum ile seviyelerini gostermis oluyorlar. O yuzden yorumlari okuyup cok takilmayin...
  • Pardon saglanan ozgurluk derken, kurdugun 2 kelimelik cumle bile kendi ile cakisiyor. Cumhuriyetin tanimi nedir bir bakarmisin? baskalarinin nasil giyineceginimi yasaklayacaksin? bu kadar sacma sapan cahilce bir yorum gormedim. Ataturk sizin bu yorumlari okusa ters doner anitkabirde
  • Yok implant yaptirmis direk headset kulak icine monteli. jack boynuna takacak...
  • "Türbanlı Bayan Pilot" gereğinden çok fazla kişi tarafından yorum yapılmış. Bu da gösteriyor ki "onlar" kazandı. Yıllardır yılmadan, utanmadan, sıkılmadan arsızca milim, milim ilerlediler ve yüz yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti denilen devleti teslim aldılar. Şimdi sıra bizde, yüz yıl bekleyin bakalım.

Türk Hava Yolları (THY) tarihinde bir ilk gerçekleşti ve ilk türbanlı pilot mezun oldu.

Geçtiğimiz Ağustos ayında THY Akademi’de eğitimlere başlayan Fatma Durmuş mezun oldu.

Hacettepe Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü mezunu olan Fatma Durmuş, THY’nin yetiştirilmek üzere pilot adayı alım ilanına başvurmuştu. THY’nin sözlü ve yazılı mülakatlarından başarıyla geçen Durmuş, yüzlerce başvuru sahibi arasından seçilerek THY’nin eğitim sürecine girmeyi başarmıştı.

14 aylık eğitim sürecinin ardından dün  mezun olan Durmuş, THY kokpitindeki ilk türbanlı pilot olacak.

THY'nin ilk türbanlı pilotu mezun oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (337)

Htc şnl ~ 26 gün önce
Birileri mühendisleri eğitenin de öğretmenler olduğunu unutmuş sanırım. Yeterli koşulları sağlayan herkes olabilir demekki bunu kurum yeterince düşünüp bu kararı almış. İnsanların hazmedemediği ne anlamış değilim!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavuz ~ 6 ay önce
Bir hava yolu firmasinda turbanli bir pilot var. Her hat kontrol ucusundan kaliyor ama kiza kimse dokunamiyor cunku her kaldiginda Cimer'e "ben turbanli oldugum icin beni biraktilar" diye sikayet yaziyor. Isminin bas harfi de F. ve bir ucagi yere cakana kadar durmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KJHBHGHG ~ 2 yıl önce
ARKADAŞLAR TORPİL FALAN DEĞİL ARANAN ŞARTLARA BAKARSAN İLERİ DERECEDE İNGİLİZCE İSTENİYOR.KIZ DA BU ŞARTI ÖZELLİKLE İYİ BİR BİÇİMDE SAĞLAMIŞ.ARANAN ŞARTLARDA MÜHENDİSLİK ADINA BİR ŞART ARANMIYOR Kİ BUNDAN SONRASINDA DA PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALIYOR.İNCELEYİN LÜTFEN EĞİTİM ŞARTLARINI.ONA BAKACAK OLURSANIZ EN ÇOK İŞLETME MEZUNLARI PİLOT OLMUŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa ~ 6 ay önce
Her hat kontrol ucusundan kaliyor ama kiza kimse dokunamiyor cunku her kaldiginda Cimer'e "ben turbanli oldugum icin beni biraktilar" diye sikayet yaziyor. ucagi yere cakana kadar durmayacak.
Ayşegül ~ 4 yıl önce
Gerçekten yorumları okurken çok şaşırdım yok kapalı bir kadın nasıl pilot olmuş, torpil varmış, ingilizce bölümünden mezun olan pilot olmuş da mühendislik bolumunden mezun olan neden pilot olamamış ya gerçekten artık şu zihniyetten bi çıkın şartları yerine getirebilen herkes pilot olabilir. Bende kapalı biriyim ve pilot olmak için de çok çalışıyorum olucam da sizin gibi düşünen zihniyete de bunu görücek. Kapalı bir kadının pilot olması da gayet normal birşey. Elenen arkadaşlarda oturup bi özelleştiri yapsınlar biz neden elendik diye başarabilenlere çamur atmayı kessinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Buse ~ 4 yıl önce
Ben de pilot olmayı istiyorum ve kapalıyım. Kimse de bir şey diyemez.
Bir kapalı kız ~ 4 yıl önce
İnşaallah olursunuz. Bende çok istiyorum.
Burcu ~ 3 yıl önce
Konu kapalı olması değil bende kapalı bi kadınım sorun ingilizce öğretmeni olması mühendislik mezunu olsa kimse kötü yorum yapmazdı öğretmen den pilot olmaz kusura bakmayın ben de THY de hostes olarak çalıştım Allah dan şanslıymışım ozaman ki pilot lar cok iyidi ve torpile ihtiyaç ları yoktu çünkü öğretmen değil lerdi
Burcu’ya ~ 2 yıl önce
Ah burcucum keşke öğretmenlerin sana yazmayı öğretseymiş önce. Sandviç dağıtırken uçağın nasıl uçtuğunu öğrenebildin mi de uçurabilen birini yeriyorsun?
Hakkı Savunan ~ 4 yıl önce
Ey airporthaber bugune kadar onlarca başörtüsüz kadın pilot mezun oldu. Hangisini türbansız pilot mezun oldu diye haber yaptınız ? Sizin yaptığınız bu faşistçe habere lumpen burjuva laikler saldırmaya başlamış. Bravo gerçek bir tetikçi habercilik örneği sergilemişsiniz. Ben normalde bir Müslüman olarak mütesettir bir hanımın namahrem bir erkekle ufacık kokpitte uzun saatler yolculuk yapmasını eleştiririm. Ama su görmüş kuduz köpek gibi ağzından salya akıtarak saldıran beyaz faşistleri okuyunca savunmak gereği duyuyoruz. Kininizle ölün. Eski Türkiye yok. Seve seve kabullenmeyeceksiniz. Söke söke kabulleneceksiniz. Devriniz bitti sizin. Canan Arıtmanlar Nur Serterler tarihin çöplüğüne gömüldü. Siz de mahlas isimlerle cerahat saçarsınız ancak ağzınızdan. Kesin sesinizi de itaat edin. Başka çareniz yok. Oy verdiğiniz partiler bile eli mahkum başörtülü figurleri on plana cıkarıp başörtüsüne karşı değiliz mesajı veriyor. Siz de el mahkum katlanacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 6 ay önce
Bırakın bu ayrımcılığı.Baş örtülüymüş,değilmiş.Saygı duymayı öğrendiğimize aşacağız bir çok şeyi.Hayatımın yarısından çoğunu onur ve gururla Türk Hava Yollarına emek verdim.Kimler geldi kimler geçti.Porıl pırıl gençleri kabinde,kokpitte gördükçe gururlanın.Sadece tüm havacılık camiasına hatasız,kazasız uçuşlar dileyin.
CRM ~ 4 yıl önce
Hakkımı yiyenler Allahından bulsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kızılsaclihoca ~ 4 yıl önce
Gel yüzüme soyle
Yolcu Abbas Baglasan ~ 4 yıl önce
Iste bu yorum ile seviyelerini gostermis oluyorlar. O yuzden yorumlari okuyup cok takilmayin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cumhuriyet ci ye ~ 4 yıl önce
Pardon saglanan ozgurluk derken, kurdugun 2 kelimelik cumle bile kendi ile cakisiyor. Cumhuriyetin tanimi nedir bir bakarmisin? baskalarinin nasil giyineceginimi yasaklayacaksin? bu kadar sacma sapan cahilce bir yorum gormedim. Ataturk sizin bu yorumlari okusa ters doner anitkabirde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok Artik ~ 4 yıl önce
Yok implant yaptirmis direk headset kulak icine monteli. jack boynuna takacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Habeş Sultanı ~ 4 yıl önce
"Türbanlı Bayan Pilot" gereğinden çok fazla kişi tarafından yorum yapılmış. Bu da gösteriyor ki "onlar" kazandı. Yıllardır yılmadan, utanmadan, sıkılmadan arsızca milim, milim ilerlediler ve yüz yıl sonra Türkiye Cumhuriyeti denilen devleti teslim aldılar. Şimdi sıra bizde, yüz yıl bekleyin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leyla ~ 4 yıl önce
kazandı derken!!! sen ve senin gibi bölücüler yuzunden kutuplaşma ötekilerştirme oluyor. bu eblehce yorumuna şunu diyorum ki çatla patla degil 100 yil 100yil da gecse ruyanzda görursunuz artik.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000