29 Ocak 2022, Cumartesi 16:43:17

THY'nin ilginç ekip planlaması!

Türk Hava Yolları'nın New York ve Bangkok hatlarında iki pilot ile uçuş planlaması yaptığı öğrenildi.
  • LAX, SFO uçuşları da iki pilotla yapılmalı. SHGM den muafiyet çakın bi tane olsun bitsin. Covid sebebiyle filan diye de ekleyin altına.
  • Peki bu duruma ekip planlama baskani olan Kaptan arkadasimiz ne diyor? Kendisi ucmuyor mu 77'de? Yazik!
  • İşin üzücü tarafı fatigue yüzünden kaza yapsalar pilotlar suçlu olur
  • Sabah kalkışla 2 kişi neden 9-10 saat blok uçuş yapamıyor 77ciler bi zahmet anlatsın. Biz de 12-13 saat mesai yapıyoruz üstüne ertesi gün tekrar görev. Ny da time zone için gerekli istirahat yapıldıktan sonra 2 kişi neden uçamayasınız?
  • JFK-IST seferi uçuş süresi 8:30 saat bunu da iki kişi bir zahmet yapsın. En düşük uçuş limiti 11 saat gece seferleri için.
  • Operasyonda ki birimlerle kumar oynamaktır. Bir çok birimi kiralarsınız yerini doldurursunuz. Lakin Kokpit, Kabin, Teknik, Tgs gibi birimlerle oynarsanız tünelin sonunda ki ışığı görürsünüz.
  • ilgililere açık çağrıdır. yatıları kısaltınız, uzun ucuslari, mesaileri bağladınız, 24 saat görevler yaptırdınız. ancak bu tarz işlere girmeyin, istenmedik bir olay yaşanmadı diye yapılan aşırı uygulamaları “karlı” saymayın. bu gerçekten riskli ve okyanus geçişi ardından abd gibi şiddetli hava olaylarının ve yoğun hava trafiğinin oldugu bir yere iki kişi operasyon yaptırarak hepimizin geleceğini tehlikeye atmayın. LÜTFEN !!!
  • En büyük sıkıntı düşünme şeklinizde. Sonrası ise şöyle, limit tutuyor diye riski arttırmak biraz garip değil mi? Kaldı ki risk dediğimiz şey yüzlerce insanla dolu uçağın düşmesi iken?! Her şey limit değil. İnsanları aşırı yormadan, hata yapmaya zorlayacak mesailer yazmadan da yapılabilir bu iş ama tabi onlara ne değil mi? Yazsınlar, uçsunlar.!
  • Geçmişte kabin ekibi yorgun uçmak istemiyor eylemine dönüşür yakında bu iş diyeceğim ama bu şartlar altında zor.
  • Buyuk risk. 12 saatlik mesafe için 2 pilot çok az. Birakin pilotlar nefes alsin. Ne ara çayini içek, yemek tatlisini yiçekek,şekerleme yapaçak? 3 veya 4 kokpite yeter.

Türk Hava Yolları'nın New York ve Bangkok hatlarında iki pilot ile uçuş planlaması yaptığı öğrenildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Okyanus aşırı uçuşlara ekip bulmakta zorlanan Türk Hava Yolları, söz konusu seferlerden bazılarına 2 pilot ile planlama yapıyor. Bu durumun Uçuş İşletmenin bilgisi dahilinde olduğu ifade edilirken, FTL mesai limtilerine de uygun olduğu iddia edildi.

©AirportHaber


 

THY'nin ilginç ekip planlaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

Yetmez ~ 2 yıl önce
LAX, SFO uçuşları da iki pilotla yapılmalı. SHGM den muafiyet çakın bi tane olsun bitsin. Covid sebebiyle filan diye de ekleyin altına.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Er ~ 2 yıl önce
Peki bu duruma ekip planlama baskani olan Kaptan arkadasimiz ne diyor? Kendisi ucmuyor mu 77'de? Yazik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 2 yıl önce
İşin üzücü tarafı fatigue yüzünden kaza yapsalar pilotlar suçlu olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aynen ~ 2 yıl önce
Shgm onayli diyorlar baska birsey onemli degil; kardesim Fatique olayini ucus emniyetine etkisini degerlendirdinmi, kul hakkini dusundunmu, bu olaya katilan kisilerin alin terlerini verdinmi, ayaklar bas olmus, sirketi dusunuyor, murud olan sahis sadece actigi poligon derdinde, allah korusun cok kotu kazalar olabilir
737 panteri ~ 2 yıl önce
Sabah kalkışla 2 kişi neden 9-10 saat blok uçuş yapamıyor 77ciler bi zahmet anlatsın. Biz de 12-13 saat mesai yapıyoruz üstüne ertesi gün tekrar görev. Ny da time zone için gerekli istirahat yapıldıktan sonra 2 kişi neden uçamayasınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 ci ~ 2 yıl önce
sen -bence yorucu olan- böyle bir uçuşu yapıyorsun diye neden başkalarının da bu kadar riskli, kesintisiz 11 saati aşan bir uçuşu yapmasını bekliyorsun onu anlat ??? ne geçecek eline ? senin programın mi hafifleyecek ? gerçekten kafayı kullanmıyorsunuz! kardeşim 77 kimsenin babasının filosu degil, çoğu 37 den gelme. sen de yarın 77 de uçacaksın, yanı normal sanıp savunduğun şeyleri sen emin ol fazlasıyla yaşayacaksın. bizim eleştirdiğimiz insanlar burayı okuyunca keyifleniyordur “zaten birbirlerini yiyorlar bunlar” diye. biraz mantık. lütfen ! ayrıca okyanus geçişi artı abd iklimi ve operasyonu uzun bir uçuşun ardından risk teşkil eden seyler. öyle olmasa avrupalı şirketler dört kişi gidip 48 saat yatmazdı.
Triplesev ~ 2 yıl önce
Bazı insanlar harbiden boşa nefes alıp veriyor, düşünmeden konuşuyor, bilmeden fikir yürütüyorlar, akıllarıyla değil hasetleriyle bakıyorlar olaylara, Allah gönüllerine merhamet vicdan akıl kullanabilme kabiliyeti arzusu versin.
737 ~ 2 yıl önce
JFK-IST seferi uçuş süresi 8:30 saat bunu da iki kişi bir zahmet yapsın. En düşük uçuş limiti 11 saat gece seferleri için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılıkta En büyük Hata ~ 2 yıl önce
Operasyonda ki birimlerle kumar oynamaktır. Bir çok birimi kiralarsınız yerini doldurursunuz. Lakin Kokpit, Kabin, Teknik, Tgs gibi birimlerle oynarsanız tünelin sonunda ki ışığı görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AÇIK ÇAĞRI ~ 2 yıl önce
ilgililere açık çağrıdır. yatıları kısaltınız, uzun ucuslari, mesaileri bağladınız, 24 saat görevler yaptırdınız. ancak bu tarz işlere girmeyin, istenmedik bir olay yaşanmadı diye yapılan aşırı uygulamaları “karlı” saymayın. bu gerçekten riskli ve okyanus geçişi ardından abd gibi şiddetli hava olaylarının ve yoğun hava trafiğinin oldugu bir yere iki kişi operasyon yaptırarak hepimizin geleceğini tehlikeye atmayın. LÜTFEN !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahi? ~ 2 yıl önce
En büyük sıkıntı düşünme şeklinizde. Sonrası ise şöyle, limit tutuyor diye riski arttırmak biraz garip değil mi? Kaldı ki risk dediğimiz şey yüzlerce insanla dolu uçağın düşmesi iken?! Her şey limit değil. İnsanları aşırı yormadan, hata yapmaya zorlayacak mesailer yazmadan da yapılabilir bu iş ama tabi onlara ne değil mi? Yazsınlar, uçsunlar.!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Freex ~ 2 yıl önce
Geçmişte kabin ekibi yorgun uçmak istemiyor eylemine dönüşür yakında bu iş diyeceğim ama bu şartlar altında zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport ~ 2 yıl önce
Buyuk risk. 12 saatlik mesafe için 2 pilot çok az. Birakin pilotlar nefes alsin. Ne ara çayini içek, yemek tatlisini yiçekek,şekerleme yapaçak? 3 veya 4 kokpite yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000