22 Aralık 2016, Perşembe 14:21:20

THY'nin "Göbeklitepe" uçağı parçalandı

Türk Hava Yolları'nın Nepal'de pitten çıkan TC-JOC kuyruk tescilli Airbus A330 tipi "Göbeklitepe" isimli uçağı parçalara ayrılıyor. İşte Göbeklitepe'nin son görüntüleri...
  • Şu asker düşmanlığınız bi bitemedi gitti..Burda sivillerin bu ülkeye verdiği zararları saymaya kalkarsam elim yorulur...kazalar, hatalar zincirinin sonucu oluşur..en sonunda kabak kaptanın başına patlar kardeş...o kaptan deneyimli,başarılı bir kardeşimiz;aynı tip uçakta aslanlar gibi uçuyo..bi araştır bakalım asker pilot diye çamur atmadan o uçuş öncesi ne yanlışların yapıldığını....sen kaptanın neden bu kadar çabuk derdest edildiğini bi düşün...bi de ben anlamadım bu uçak tek pilotlu mu yavvv???habire kaptan deyip duruyonuz,f/O da vardı de mi kokpitte :))))
  • asker kökenli pilotların ülkeye, şirkete verdikleri zararlardan biri daha. hatırlarsınız 15 temmuz'da da bu asker kökenli pilotlar halka bomba yağdırmıştı. asker kökenli pilota hayır!
  • Ülke bitiyor,sonumuz kapkaranlık,Atamızın heykelleri kaldırılıyor,Türkiye Cumhuriyeti cahiliyye dönemine doğru ilerliyor,askerlerimiz yakılıyor kimse bunu dert etmiyor da,yok bilmem kaç bin $ lık uçak,yazık oldu 1 yıllık uçağa diyebiliyorsunuz..bu nasıl bir kafadır...yazık çok yazık....
  • Şu A330 karın da şansı. Kimi Katmandu'da pistten çıkar, kimi Afrika'ya giderken havada kaybolur...
  • su nepalli hintli ingiliz meraklısı eziklere bu ucak verilmez arkadas. colombo medine riyadh katmandu lagos nairobi vs buralara eski ucaklari verin
  • bu şirkette a 340'lar varken neden katmandu gibi bir yere sıfır a 330 gönderilir. ben brezilyaya a 340 ile uçuyorum elin katmanduya giden entel danteli sıfır a 330'la. bir gariplik var bu işte. kardeşim dandik yerlere dandik uçak verin. birşey olursa kalsın orda. a 340 ın ederi 30 milyon dolar.. bu uçak 260 milyon dolar. yazık günah.
  • Uça thy hostes eğitim salonu olarak değerlendirmek gerek daha başarılı olur.
  • Yazık uçağa
  • Ucaga yazik ya daha 2014 yapimi önüne geleni pilot yaparlarsa olacagi bu yeni a320 ucaginida bu hale getirmislerdi sonra THY ye kiziyorlar neden yabanci pilot aliyorsunuz diye bizimkiler artist oldugundan ucaklar zarar görüyor.
  • A320 e her atlasdan geleni malum kişiden dolayı ögretmen yaptılar, keza B737 e de her Pegasustan geleni şirkete katılısının 1.yılında ogretmen yapıyorlar, Low cost airline da flight safety ikinci planda, park etmeden motorları kapatan mı dersin,rush approach devamı unstabil mi dersin, az yakıcagını zannedip max FL a tırmanmaya kalkıp turbulans yuzunden airspeed low olup 3000-5000 ft kaybeden mı dersin hersey var her ay ucus emniyet bulteninde. kök nedeni arastıran yok !

Türk Hava Yolları'nın (THY) Nepal'in başkenti Katmandu'da pistten çıkan TC-JOC kuyruk tescilli Airbus A330 tipi uçağı parçalanıyor.

4 Mart 2015 tarihinde TK726 sefer sayısı ile İstanbul-Katmandu seferini yapan THY uçağı, Katmandu Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkmıştı. TC-JOC tescilli uçakta 60 milyon dolarlık hasar meydana gelmişti.

"Göbeklitepe" isimli uçak, Katmandu'da parçalarına ayrıldı. Uçağın parçalanmasına THY ekipleri de yardımcı oldu. TC-JOC tescilli uçağın müzeye gönderileceği öğrenildi.

İşte TC-JOC tescilli A330'un son hali;







THY'nin "Göbeklitepe" uçağı parçalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (87)

Bıktık ~ 7 yıl önce
Şu asker düşmanlığınız bi bitemedi gitti..Burda sivillerin bu ülkeye verdiği zararları saymaya kalkarsam elim yorulur...kazalar, hatalar zincirinin sonucu oluşur..en sonunda kabak kaptanın başına patlar kardeş...o kaptan deneyimli,başarılı bir kardeşimiz;aynı tip uçakta aslanlar gibi uçuyo..bi araştır bakalım asker pilot diye çamur atmadan o uçuş öncesi ne yanlışların yapıldığını....sen kaptanın neden bu kadar çabuk derdest edildiğini bi düşün...bi de ben anlamadım bu uçak tek pilotlu mu yavvv???habire kaptan deyip duruyonuz,f/O da vardı de mi kokpitte :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asker ~ 7 yıl önce
asker kökenli pilotların ülkeye, şirkete verdikleri zararlardan biri daha. hatırlarsınız 15 temmuz'da da bu asker kökenli pilotlar halka bomba yağdırmıştı. asker kökenli pilota hayır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asker ~ 7 yıl önce
Ne o askerler canını çokmu acıttı alıp vermediğin var
vuhuuu ~ 7 yıl önce
yazıık seni pilot yapmadılar diyemi böyle yazıyorsun beyin fakiri?
Açın gözünüzü ~ 7 yıl önce
Ülke bitiyor,sonumuz kapkaranlık,Atamızın heykelleri kaldırılıyor,Türkiye Cumhuriyeti cahiliyye dönemine doğru ilerliyor,askerlerimiz yakılıyor kimse bunu dert etmiyor da,yok bilmem kaç bin $ lık uçak,yazık oldu 1 yıllık uçağa diyebiliyorsunuz..bu nasıl bir kafadır...yazık çok yazık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 7 yıl önce
Sen istersen bir an evvel kaç kurtar kendini. Yazık etme hem kendine hem de bize,
atamızın hey... ~ 7 yıl önce
atamızın heykellerinden sonrasını okumadım :D phauahuauhhuhadsfdsfdsfdfd gülme tuttu fashfashfashfashfash
Zafer ~ 7 yıl önce
Şu A330 karın da şansı. Kimi Katmandu'da pistten çıkar, kimi Afrika'ya giderken havada kaybolur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
meraktan ~ 7 yıl önce
su nepalli hintli ingiliz meraklısı eziklere bu ucak verilmez arkadas. colombo medine riyadh katmandu lagos nairobi vs buralara eski ucaklari verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 7 yıl önce
bu şirkette a 340'lar varken neden katmandu gibi bir yere sıfır a 330 gönderilir. ben brezilyaya a 340 ile uçuyorum elin katmanduya giden entel danteli sıfır a 330'la. bir gariplik var bu işte. kardeşim dandik yerlere dandik uçak verin. birşey olursa kalsın orda. a 340 ın ederi 30 milyon dolar.. bu uçak 260 milyon dolar. yazık günah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji ~ 7 yıl önce
RNP-AR ile ilgili bir durum var. O yüzden yeni nesil A330-300ler gidiyor Nepal'e. Meydanın çevresi mania dolu.
Eğitim ~ 7 yıl önce
Uça thy hostes eğitim salonu olarak değerlendirmek gerek daha başarılı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ege ~ 7 yıl önce
Yazık uçağa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ya ~ 7 yıl önce
Ucaga yazik ya daha 2014 yapimi önüne geleni pilot yaparlarsa olacagi bu yeni a320 ucaginida bu hale getirmislerdi sonra THY ye kiziyorlar neden yabanci pilot aliyorsunuz diye bizimkiler artist oldugundan ucaklar zarar görüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
direct entry ~ 7 yıl önce
A320 e her atlasdan geleni malum kişiden dolayı ögretmen yaptılar, keza B737 e de her Pegasustan geleni şirkete katılısının 1.yılında ogretmen yapıyorlar, Low cost airline da flight safety ikinci planda, park etmeden motorları kapatan mı dersin,rush approach devamı unstabil mi dersin, az yakıcagını zannedip max FL a tırmanmaya kalkıp turbulans yuzunden airspeed low olup 3000-5000 ft kaybeden mı dersin hersey var her ay ucus emniyet bulteninde. kök nedeni arastıran yok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tatakçı ~ 7 yıl önce
merhaba, uçuş emniyet bültenine nasıl bakıyorsunuz ? takip etmek isterim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000