11 Ekim 2016, Salı 09:28:37

THY'nin erteleme kararı hisseler için iyi

Bank of America Merrill Lynch'e göre, Türk Hava Yolları'nın uçak siparişlerini ertelemesi hisseler için iyi haber.
  • Ohal suresince sirketlerin iflas ertelemesi talebinde bulunamayacagi aciklanmisti. THY'nin talebi nasil kabul edilmis acaba?
  • Son konustugum airbus yetkilileride thy den şikayetçi 5 günde 10 mail ile ayrı ayrı isteklerde bulunup 6.gün hepsini iptal ediyorlar diyor. Thy maillerini junk a atıyorlatmış artık.
  • thy'deki en büyük 4 risk torpil,hemşehricilik,eş,dost kayırma ve insan ayırmadır!

Türk Hava Yolları geçen Cuma günü yaptığı açıklamada 2018-2022 yılları arasında teslim edilecek uçakların 2022-2023 yılına ertelenmesine karar verdiğini duyurdu.

BoFAML araştırma analisti Osman Memişoğlu tarafından bugün yayımlanan notta, kararın THY yönetiminin "daha iyi kapasite optimizasyonuna gittiğinin potansiyel bir işareti" olduğu belirtildi.

Memişoğlu'na göre, karar aynı zamanda daha yüksek getiri potansiyeline de işaret ediyor. "Türkiye ve Avrupa'ya ilişkin güvenlik endişelerinin daha kötü hale gelmeyeceği varsayımıyla, uçak siparişlerinin ertelenmesinin daha iyi bir kapasite optimizasyonu yoluyla getiriler için de destek işareti olabileceğine inanıyoruz" ifadelerinin yer aldığı notta adımın yönetimin yeniden kapasite optimizasyonun odaklanıyor olmasının olumlu olduğu belirtildi.

Cuma akşam şirketten gelen açıklamada ertelenen siparişlere ilişkin şöyle denilmişti:

"Ortaklığımız Yönetim Kurulunca, Ortaklığımız filosuna 2018-2022 yılları arasında girmesi planlanan 92 adet A321 NEO, 65 adet B737-8 MAX ve 10 adet B737-9 MAX dar gövde yolcu uçaklarının teslimlerinin, 2018 yılında 34 adetten 10 adete, 2019 yılında 40 adetten 35 adete, 2020 yılında 52 adetten 42 adete, 2021 yılında değişiklik olmaksızın, 2022 yılında 6 adetten 30 adete, 2023 yılında da 15 adet olacak şekilde güncellenmesine karar verilmiştir."

THY HİSSELERİNDEKİ 4 RİSK

Notta banka analistlerinin THY hisselerinin genel görünümüne ilişkin değerlendirmeleri de yer aldı. Buna göre hisse üzerinde dört temel risk var:

1) Getirilerin düşmesi

2) Yakıt fiyatlarının yükselmesi

3) Büyümenin yavaşlaması

4) Kapasite artışının yolcu sayısındaki büyümeden fazla olması

Özellikle getirilerin petrol fiyatlarındaki değişimlere karşı çok hassas olduğu belirtilen notta, artan rekabet, terör kaynaklı talep şokları, savaş ve salgın hastalıklar ile düzenleme değişikliklerinin sektörün geneli için risk oluşturduğu vurgulandı.

THY için düşünülen ikincil halka arzın uzamasının da şirketin hisselerini etkileyebileceğine dikkat çekildi.

THY'nin erteleme kararı hisseler için iyi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

OHAL ~ 7 yıl önce
Ohal suresince sirketlerin iflas ertelemesi talebinde bulunamayacagi aciklanmisti. THY'nin talebi nasil kabul edilmis acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oku Anla ~ 7 yıl önce
Okuduğunu anlamamışsın. İflas ile ilgili bir laf var mı haberde?
Airbus ~ 7 yıl önce
Son konustugum airbus yetkilileride thy den şikayetçi 5 günde 10 mail ile ayrı ayrı isteklerde bulunup 6.gün hepsini iptal ediyorlar diyor. Thy maillerini junk a atıyorlatmış artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ve risk ~ 7 yıl önce
thy'deki en büyük 4 risk torpil,hemşehricilik,eş,dost kayırma ve insan ayırmadır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekipçilik ~ 7 yıl önce
En büyük riski bu. Özellikle daha bilinçli ve kuşatıcı olması beklenen bugünün -kendi değişleriyle- "güç" sahiplerinin daha bi marjinalleşen tavırları ve ayrışmaları öyleki iyice ekipcikleştirdiler işi. Bi taraf Amerikadaki roommate'den, kayınçosunun cemaatinden girer, öbür taraf ortaokulun tipi kesmez, aynı okul da kesmez, aynı dönem de kesmez, aynı sınıfta kesmez, aynı sırasına, ranzasına kadar küçültür ekipcikçiliğini. Ekip liderine ve ona ulaşılan yoldakilere hakkı hatırlatmak bile olsa olumsuz bir deyiş akıllardan dahi geçirilemez hale gelir. Sevmediği sevilmez, sevdiği el üstünde tutulur. Bunlarda kendini zamanla mükemmel zannetmeye başlarlar. Çünkü eski dava arkadaşları yeni yalakaları olmuş ve sadece onlarla oturup kalkarlar. Kendi kendilerine yeter görürler. İşte insanoğlunun azdığı durumda budur. (Bknz: Alak süresi). Bu ekipçilik müstağnilik ile sonuçlanınca bekleyin felaketi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000