24 Mayıs 2019, Cuma 18:16:38

THY'nin eğitim uçağı pistten çıktı

Türk Hava Yolları (THY) Akademi'ye ait Diamond Da-42 tipi uçak pistten çıktı.
  • Bütün yorumlara bakıyorumda Gerçekten sadece konuşmak için sadece yorum yapmak karalamak ve laf sokalım diye bir yarış var . Bir olay olmuş lastiğin patlamasından kaynaklı içinde biri hoca diğeri öğrencisi olan iki kardeşimiz iki abimiz talihsiz bir olay yaşamış ve faciadan dönülmüş burnu kanamadan kurtulmuş geçmiş olsun. Bu olayı Öğrenciye , yabancısına yada eğitim seviyesine bağlamak çok saçma. Pilotluk mesleği dünya çapında uluslararası bir meslek olduğu için ülkemizde onların aldığı maaş hep bir göze batan konu olmuştur yada siyasete olan merakımız bizim hep daha çok konuşmaya eleştirmeye fikirleri eleştirip saygısızlaştırmaya itmiş. Lisans okuyan herkes pilotaj okumuyor ve okuyanlarda biliyor ki insan kendini geliştiremedikten sonra diploma sadece bir kağıt parçası ve her üniversitenin diplomasının eş değer olması bunun ispatı. Her önüne gelen lisans mezununun ganosu dikkate alınmıyorsa o zaman lisans diplomasının pek bir önemi yok. Önemli olan bu işi yapacak yetenekli sorumluluk sahibi olan özgüveni tam ve Ahlaklı insanlara ihtiyaç var.adam fizik profesörü olsa ne yazar yükseklik korkusu olduktan sonra..Önemli olan işini severek yapan uçuş emniyetinden ödün vermeyen ahlaklı ve ülkesinin bayrağını taşıyan THY markasını ileriye taşıma arzusu olan insanların bu işi yapmasıdır. THY ailesine geçmiş olsun ve diğer pilotlarımızada aldıkları sorumluluk için saygı duyalım. Yapıcı konuşalım varsa mantıklı fikirler onu tartışalım ama hakaret ve eleştirinin bi zahmet ötesine geçip geçmiş olsun bi daha olmamasını temenni etmeyi bilelim.
  • zorluk fakirlik gormus kahraman safiye olsaydi kurtarirdi ucagi! Yoksa kurtaramazmiydi(!) Hani cok zorluklardan gelmisti ya o bakimdan
  • pilotunuz konuşuyor. aramızda zeka olarak o kadar gelişmemiş, hayatta başka hiçbirşey de becerisi olmadığı için trolleme konusunda uzmanlaşmış, hayatlarında kendilerini seven sayan bir aile mensubuna dahi sahip olmayan karaktersiz yaratıklara sesleniyorum. 2 insan ölümden dönmüş, Öğretmen pilot olayı gayet güzel yönetip hem kendi hayatını hem de öğrencisinin hayatını kurtarmıştır. bunu anlamak, gecmis olsun demek bu kadar mı zor? a sirketi yunan pilotu kaptan olarak alır, devresini yunan hava kuvvetlerinin öldürdüğü fo nun yanına koyar, ona bile alkış tutarsınız. yabancılar bu işi bizden iyi yapıyor dersiniz. Türk - Türk uçunca da yok o sivil o asker, o üniversite öbürü lise mezunu dersiniz. o diplomalar .... boşlukları karakter yoksunları zaten kendi ahlakınca doldurur. Ogretmen Hocam cok gecmiş olsun. İnşallah başka bir sorun ile karşılaşmazsınız. Ögrenci arkadasıma da gecmis olsun. umarım karşılacağı ilk ve son acil durum bu olur. sorumlu aramayın torpillileri bulursunuz.
  • Çok geçmiş olsun, Allah hepinizi kazadan beladan korusun.
  • Öncelikle tüm ekibe geçmiş olsun.Vahim sonuçları olabilirdi..Çok geçmiş olsun..Her haberde pilotlara saldıran bebelere gelince : Pilot olabilmek mangal gibi yürek , bilgi birikimi ve bilek ister..Tamamen sevda ve aşk işidir..Tüm hayatınız boyunca ailenizden de çocuklarınızdan da fedakârlık gerektirir..Soğukkanlılık gerektirir..Ayrıca herkesin abarttığı gibi çok üniversite eğitimi ne de şart olarak gerek yoktur..Eğitimleri takip ve tatbik edebilecek seviye yeterlidir..Gerisi sevgi ve disiplin işidir , YETENEK işidir....Dışarıda yüzlerce genç var lise mezunu maddi imkânsızlık yüzünden eğitimlerini tamamlayamayan , mücadele veren gökyüzü sevdalısı ve yetenekli..İnşallah hepsi brövelerine kavuşur..Bröve sahibi herkes mesleki saygıyı hak eder..Ama İnsan olarak saygı görebilmek ise başka birşeydir..Sağlam karakter gerektirir..Herkesin birbirine koşulsuz saygı gösterdiği bir dünya ne kadar güzel olurdu..Bu iş takım işidir..Evimizden sevdiklerimiz tarafından uçuşa uğurlanıp uçuş sonrasında tekrar sevdiklerimize kavuştuğumuz ana kadar kaçımızın kaç ekibin emeği var düşünün..Benden belki 20 yaş küçük olmasına rağmen uçuş sonrası elini sıkarken hocam diye hitap ettiğim teknisyenime kadar...Birbirimizi ötekileştirmeyelim...17 yaşımızda pilanörde yalnız uçuş almış , 18 yaşında otomatikten serbest atlayışa geçmiş devamında pilotaja başlamış insanlara lâf sokmaya çalışmayı bırakın da işinize 4 elle sarılın..Kendinizi geliştirin..
  • uçağın içine otursa yerde 10m kontrol edemeyecek insanların laflarına kulak asmayın. geçmiş olsun, biz gerçekleri biliyoruz. dışarıdaki insanların hasetine ve garez dolu yorumlarına maruz kalmak bu mesleğin kaderi. umarım en kısa zamanda tekrar gökyüzünde olursun.
  • THY’de çalışmayı en fazla tercih eden yabancı pilotlar Almanlar oldu. 94 Alman pilotu, 70 pilotla Yunanlılar, 57 pilotla İspanyollar, 55 pilotla İtalyanlar, 44 pilotla Hollandalılar, 23 pilotla Belçikalılar ve 21 pilotla İngilizler takip etti.
  • Allah burda cahilce veya haince yorum yazanları da korusun, kaza bela vermesin. Geçmiş olsun.
  • Oncelikle bu konunun yeri bu haberin alti degil. Kazayi geciren hocama ve ogrenci arkadasa gecmisler olsun diyorum. Akademi kriterleri yuksek iken girip pilot olan biriyim. Elektronik muhendisligini dereceyle bitirdim. En ufak faydasini görmedim. Asla alakasi yok. Pilotluk bambaska bir sey. Lise mezunu da yapar on lisansta felsefe okuyanda. Eger hamurunda mayasi varsa olur yoksa profesörde olsan yapamazsın. Pilot olmayan insanların pilotlarin seviyelerini konusmasi kadar sacma bir sey yok.
  • Garip ama gerçek, ARFF'NİN başarısından kimse söz etmemiş!

Türk Hava Yolları (THY) Akademi'ye ait Diamond Da-42 tipi uçak pistten çıktı.

AirportHaber'in edindiği bilgilere göre THY Akademi'nin eğitim uçuşu yapan Da-42 tipi uçağı iniş sırasında tehlike atlattı.

İniş yapan uçağın pistten çıktığı öğrenildi. Denizli Çardak Havalimanı ARFF ve sağlık ekipleri olay yerine kısa sürede gelirken uçaktaki öğretmen ve öğrenci pilotların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

THY'nin eğitim uçağı pistten çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Bilmiyorsan Öğren ve Saygı Duy ~ 5 yıl önce
Bütün yorumlara bakıyorumda Gerçekten sadece konuşmak için sadece yorum yapmak karalamak ve laf sokalım diye bir yarış var . Bir olay olmuş lastiğin patlamasından kaynaklı içinde biri hoca diğeri öğrencisi olan iki kardeşimiz iki abimiz talihsiz bir olay yaşamış ve faciadan dönülmüş burnu kanamadan kurtulmuş geçmiş olsun. Bu olayı Öğrenciye , yabancısına yada eğitim seviyesine bağlamak çok saçma. Pilotluk mesleği dünya çapında uluslararası bir meslek olduğu için ülkemizde onların aldığı maaş hep bir göze batan konu olmuştur yada siyasete olan merakımız bizim hep daha çok konuşmaya eleştirmeye fikirleri eleştirip saygısızlaştırmaya itmiş. Lisans okuyan herkes pilotaj okumuyor ve okuyanlarda biliyor ki insan kendini geliştiremedikten sonra diploma sadece bir kağıt parçası ve her üniversitenin diplomasının eş değer olması bunun ispatı. Her önüne gelen lisans mezununun ganosu dikkate alınmıyorsa o zaman lisans diplomasının pek bir önemi yok. Önemli olan bu işi yapacak yetenekli sorumluluk sahibi olan özgüveni tam ve Ahlaklı insanlara ihtiyaç var.adam fizik profesörü olsa ne yazar yükseklik korkusu olduktan sonra..Önemli olan işini severek yapan uçuş emniyetinden ödün vermeyen ahlaklı ve ülkesinin bayrağını taşıyan THY markasını ileriye taşıma arzusu olan insanların bu işi yapmasıdır. THY ailesine geçmiş olsun ve diğer pilotlarımızada aldıkları sorumluluk için saygı duyalım. Yapıcı konuşalım varsa mantıklı fikirler onu tartışalım ama hakaret ve eleştirinin bi zahmet ötesine geçip geçmiş olsun bi daha olmamasını temenni etmeyi bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halbuki ~ 5 yıl önce
zorluk fakirlik gormus kahraman safiye olsaydi kurtarirdi ucagi! Yoksa kurtaramazmiydi(!) Hani cok zorluklardan gelmisti ya o bakimdan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan Pilot ~ 5 yıl önce
pilotunuz konuşuyor. aramızda zeka olarak o kadar gelişmemiş, hayatta başka hiçbirşey de becerisi olmadığı için trolleme konusunda uzmanlaşmış, hayatlarında kendilerini seven sayan bir aile mensubuna dahi sahip olmayan karaktersiz yaratıklara sesleniyorum. 2 insan ölümden dönmüş, Öğretmen pilot olayı gayet güzel yönetip hem kendi hayatını hem de öğrencisinin hayatını kurtarmıştır. bunu anlamak, gecmis olsun demek bu kadar mı zor? a sirketi yunan pilotu kaptan olarak alır, devresini yunan hava kuvvetlerinin öldürdüğü fo nun yanına koyar, ona bile alkış tutarsınız. yabancılar bu işi bizden iyi yapıyor dersiniz. Türk - Türk uçunca da yok o sivil o asker, o üniversite öbürü lise mezunu dersiniz. o diplomalar .... boşlukları karakter yoksunları zaten kendi ahlakınca doldurur. Ogretmen Hocam cok gecmiş olsun. İnşallah başka bir sorun ile karşılaşmazsınız. Ögrenci arkadasıma da gecmis olsun. umarım karşılacağı ilk ve son acil durum bu olur. sorumlu aramayın torpillileri bulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinyor kaptan ~ 5 yıl önce
sözde kaptan pilota ula salak yalaka uçak senin gibi hamsalakca düşmüş kör senin gibi o hocanında hayatı yalan işiniz gücünüz yalakalık adam olun adam ...
sinyor kaptana ~ 5 yıl önce
seni nasaya gondermek lazım. türkiye de yazı yazmasını tec hücreli amip bulundu diye. daha ne yazdığımı dahi anlamayan, beyin hucrelerinden nasibini almamış ucube...
İsimsiz ~ 5 yıl önce
Çok geçmiş olsun, Allah hepinizi kazadan beladan korusun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SCRAMBLE ~ 5 yıl önce
Öncelikle tüm ekibe geçmiş olsun.Vahim sonuçları olabilirdi..Çok geçmiş olsun..Her haberde pilotlara saldıran bebelere gelince : Pilot olabilmek mangal gibi yürek , bilgi birikimi ve bilek ister..Tamamen sevda ve aşk işidir..Tüm hayatınız boyunca ailenizden de çocuklarınızdan da fedakârlık gerektirir..Soğukkanlılık gerektirir..Ayrıca herkesin abarttığı gibi çok üniversite eğitimi ne de şart olarak gerek yoktur..Eğitimleri takip ve tatbik edebilecek seviye yeterlidir..Gerisi sevgi ve disiplin işidir , YETENEK işidir....Dışarıda yüzlerce genç var lise mezunu maddi imkânsızlık yüzünden eğitimlerini tamamlayamayan , mücadele veren gökyüzü sevdalısı ve yetenekli..İnşallah hepsi brövelerine kavuşur..Bröve sahibi herkes mesleki saygıyı hak eder..Ama İnsan olarak saygı görebilmek ise başka birşeydir..Sağlam karakter gerektirir..Herkesin birbirine koşulsuz saygı gösterdiği bir dünya ne kadar güzel olurdu..Bu iş takım işidir..Evimizden sevdiklerimiz tarafından uçuşa uğurlanıp uçuş sonrasında tekrar sevdiklerimize kavuştuğumuz ana kadar kaçımızın kaç ekibin emeği var düşünün..Benden belki 20 yaş küçük olmasına rağmen uçuş sonrası elini sıkarken hocam diye hitap ettiğim teknisyenime kadar...Birbirimizi ötekileştirmeyelim...17 yaşımızda pilanörde yalnız uçuş almış , 18 yaşında otomatikten serbest atlayışa geçmiş devamında pilotaja başlamış insanlara lâf sokmaya çalışmayı bırakın da işinize 4 elle sarılın..Kendinizi geliştirin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 5 yıl önce
uçağın içine otursa yerde 10m kontrol edemeyecek insanların laflarına kulak asmayın. geçmiş olsun, biz gerçekleri biliyoruz. dışarıdaki insanların hasetine ve garez dolu yorumlarına maruz kalmak bu mesleğin kaderi. umarım en kısa zamanda tekrar gökyüzünde olursun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milliyetçi mustafa ~ 5 yıl önce
THY’de çalışmayı en fazla tercih eden yabancı pilotlar Almanlar oldu. 94 Alman pilotu, 70 pilotla Yunanlılar, 57 pilotla İspanyollar, 55 pilotla İtalyanlar, 44 pilotla Hollandalılar, 23 pilotla Belçikalılar ve 21 pilotla İngilizler takip etti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaza ~ 5 yıl önce
Allah burda cahilce veya haince yorum yazanları da korusun, kaza bela vermesin. Geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriterle alakasi yok ~ 5 yıl önce
Oncelikle bu konunun yeri bu haberin alti degil. Kazayi geciren hocama ve ogrenci arkadasa gecmisler olsun diyorum. Akademi kriterleri yuksek iken girip pilot olan biriyim. Elektronik muhendisligini dereceyle bitirdim. En ufak faydasini görmedim. Asla alakasi yok. Pilotluk bambaska bir sey. Lise mezunu da yapar on lisansta felsefe okuyanda. Eger hamurunda mayasi varsa olur yoksa profesörde olsan yapamazsın. Pilot olmayan insanların pilotlarin seviyelerini konusmasi kadar sacma bir sey yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil ~ 5 yıl önce
torpili dayısı yoksa ne olacak,Allah burunlarından fitil fitil getirsin inşallah...
Arife ~ 5 yıl önce
Garip ama gerçek, ARFF'NİN başarısından kimse söz etmemiş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 5 yıl önce
Resimdeki itfaiye aracının askeri olduğunu fark edemediniz mi?
Ne basarisi ~ 5 yıl önce
Ne yaptin at kafasi
Arff kimdir ne iş yapar ~ 5 yıl önce
Arff nedir biri açıklasın?
Pilotlar candır ~ 5 yıl önce
Geçmiş olsun... nedenleri araştırılarak tekrarı önlenmeli, ceza vermek kolay olanı, önemli olan bu tecrübeyi yaşayanların geri bildirimlerini alıp olayın tekrarının önlenmesi olmalıdır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000