11 Nisan 2009, Cumartesi 08:24:18

THY'nin 'domuz eti' davası başladı

THY’nin 11 Şubat 2009 tarihinde Varşova-İstanbul seferi yapan uçağına pistte bir aracın çarpması üzerine dört saati bulan rötar sırasında yolculara dağıtılan sandviçlerde domuz eti olduğu iddiasının ilk duruşması yapıldı.
  • yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sanki yanlışlıkla hiç domuz eti yememişlermi ? neymiş efendim bu vatandaş durumdan çok sarsılmış ,Türkiyede de et yemiyormuş,kimmiş bu peygamber doğrusu merak ettim,peki bu vatandaş yanlışlıkla kendisi hiçbir şey yapmıyormu acaba tamamen artniyetli bir adam ve haber ,anca gülünür,hatta katıla katıla ,bir de bu vatandaşa 40 bin lira tazminat öylemi (atasözü=ya sen hiç dayak yemedin yada sayı saymasını bilmiyorsun) THY beğenmiyorsan Alman Hava Yollarını kullan orda koyun etli sandviç veriyorlar ,bazı arkadaşlarda ciddi cidi yorumda bulunmuşlar pes doğrusu )))))))
  • diyelim ki domuz eti var nolacak ye gitsin
  • En ufak bir olayda dahi THY acımasızca eleştiriliyor. Sebebini hiç araştırdınızmı. Bence Yönetimin, adaletsiz, hak ve insaf sınırları dışındaki uygulamalarının meyvalarıdır diyebilirmiyiz. Call centre personelini grev oylamasında evet dedikleri için , anında kapı dışarı koyan, yer işletmeyi de koymak üzere hazırlıklarını yapan bu yönetimi eleştirenler az bile.
  • Deveye sormuşlar hesabı, doğru yerimiz neresi ki. Olay hep THY ve karşıtları zeminine çekiliyor. Tamam milli bayrak taşıyıcımız TK ama hatalarını, kötü zihniyetleri hatalarını konuşmayalımmı arkadaşlar. Ozaman karalamacımı oluyoruz. THY eleştirilemezmi yahu nedir bu kısır döngü. Adama domoz eti yedir, bir de yok bişkereden bişi olmaz de... Ayıp ayıp ya utanmadan buradan olayı savunmayın AYIIIPPPPPPPPPPP
  • "Eşek" eti nasıldır acaba? Hele bir de "uçan eşek"se "fil" etinden bile sert olmalı... :D
  • Deve eti çok lezzetli. Sandviçleri deveden yapsalar
  • THY MÜDÜRÜNE SAHİP ÇIKMALIDIR
  • Bi tane cahil herif domuz yedi diye ortalık ayağa kalktı zıkkım yesin
  • Yahu bu Aydın Doğan medyası hep bir ağız olup her olayı deve yapıp gündemde tutuyorlar. Acaba neden? Damadından dolayı olmasın sakın...
  • Çok tecrübeli ve önemli değerler de hata yaparlar.Hatanın büyüklüğüne göre de bedeli olur ve affı olmaz. Osmanlı zihniyeti ile efendi adamdır, paşa adamdır, dini bütün adamdır diye ne pilot ne yönetici nede kamyon şöförü hatasında hoş görülebilir.Hele havayollarında,tayyarecilikde.

Yetkililere nasıl böyle bir şey yapabildiklerini soran yolculara “Bir kereden bir şey olmaz” yanıtı verildiği öne sürüldü. Yolculardan Ali Kerem Çiftçi, sandviçlerden bir örnek alarak laboratuara tahlile gönderdi ve gerçekten domuz eti olduğunu öğrendi. THY, iddialara 3 sayfalık dilekçeyle cevap verdi. THY avukatları hazırladıkları cevap dilekçesinde “Yolcularımızın tüm milletlerden olabileceği göz önüne alındığından ikram menülerimizde hiçbir surette domuz eti ve yan ürünlerine yer verilmemektedir. Her yolcuya sadece peynir ve salamdan oluşan 2 çeşit sandviç ile 1 adet meyve suyu ikram edilmiştir. Bu siparişleri hazırlayan SSP Poland Ltd şirketi de ’Sandviçlerde domuz eti olmadığına dair’ beyanlarını tarafımıza göndermiştir” denildi.

İtiraf ve özür yoktur

Dilekçenin devamında “Varşova müdürümüz Halil Yorulmazer’in davacıya ”Sandviçteki etin domuz eti olduğunu itiraf ettiği, özür dilediği, ayrıca bunun önemli bir şey olmadığı, kendisinin de domuz eti yediği “ şeklindeki beyanları külliyen yalandır. Olayın gerçeğinde müdürümüz Halil Yorulmazer, ”Bu sandviçlerden ben de yedim. Domuz eti olsa hiç yer miyim“ cevabını vermiştir. Dilekçenin son kısmında ”Davacının olaydan dolayı oldukça sarsıldığı, Türkiye’de et ve et ürünleri yiyemediği’ şeklindeki beyanları gerçekdışı ve abartılıdır. Son olarak davacı tarafından talep edilen 40 bin TL’lik manevi tazminat son derece fahiş, sebepsiz zenginleşmeye neden olacak miktardadır. Bu sebeplerden dolayı itirazımızın kabulü ile dosyanın yetkili Bakırköy Asliye Ticaret Mahkemesine gönderilmesine karar verilmesini talep ediyoruz “ denildi. Mahkeme talebiyerinde bularak dosyayı asliye ticaret mahkemesine gönderdi.

Vatan

THY'nin 'domuz eti' davası başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 15 yıl önce
yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız sanki yanlışlıkla hiç domuz eti yememişlermi ? neymiş efendim bu vatandaş durumdan çok sarsılmış ,Türkiyede de et yemiyormuş,kimmiş bu peygamber doğrusu merak ettim,peki bu vatandaş yanlışlıkla kendisi hiçbir şey yapmıyormu acaba tamamen artniyetli bir adam ve haber ,anca gülünür,hatta katıla katıla ,bir de bu vatandaşa 40 bin lira tazminat öylemi (atasözü=ya sen hiç dayak yemedin yada sayı saymasını bilmiyorsun) THY beğenmiyorsan Alman Hava Yollarını kullan orda koyun etli sandviç veriyorlar ,bazı arkadaşlarda ciddi cidi yorumda bulunmuşlar pes doğrusu )))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
diyelim ki domuz eti var nolacak ye gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
En ufak bir olayda dahi THY acımasızca eleştiriliyor. Sebebini hiç araştırdınızmı. Bence Yönetimin, adaletsiz, hak ve insaf sınırları dışındaki uygulamalarının meyvalarıdır diyebilirmiyiz. Call centre personelini grev oylamasında evet dedikleri için , anında kapı dışarı koyan, yer işletmeyi de koymak üzere hazırlıklarını yapan bu yönetimi eleştirenler az bile.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deveye sormuşlar hesabı, doğru yerimiz neresi ki. Olay hep THY ve karşıtları zeminine çekiliyor. Tamam milli bayrak taşıyıcımız TK ama hatalarını, kötü zihniyetleri hatalarını konuşmayalımmı arkadaşlar. Ozaman karalamacımı oluyoruz. THY eleştirilemezmi yahu nedir bu kısır döngü. Adama domoz eti yedir, bir de yok bişkereden bişi olmaz de... Ayıp ayıp ya utanmadan buradan olayı savunmayın AYIIIPPPPPPPPPPP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
"Eşek" eti nasıldır acaba? Hele bir de "uçan eşek"se "fil" etinden bile sert olmalı... :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deve eti çok lezzetli. Sandviçleri deveden yapsalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY MÜDÜRÜNE SAHİP ÇIKMALIDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bi tane cahil herif domuz yedi diye ortalık ayağa kalktı zıkkım yesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Yahu bu Aydın Doğan medyası hep bir ağız olup her olayı deve yapıp gündemde tutuyorlar. Acaba neden? Damadından dolayı olmasın sakın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Çok tecrübeli ve önemli değerler de hata yaparlar.Hatanın büyüklüğüne göre de bedeli olur ve affı olmaz. Osmanlı zihniyeti ile efendi adamdır, paşa adamdır, dini bütün adamdır diye ne pilot ne yönetici nede kamyon şöförü hatasında hoş görülebilir.Hele havayollarında,tayyarecilikde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000