13 Haziran 2010, Pazar 05:57:55

THY'nin direkt seferleri golf turizmini canlandırdı

Türk Hava Yolları ve British Airways'in Avrupa'nın birçok kentinden Antalya'ya direkt uçuşları golf turizmini de canlandırdı. Geçen yıl 100 bin golfçüyü ağırlayan turizm şirketleri, bu yıl sayıyı 120 bine çıkarmayı planlıyor.
  • Sayin Havacilar, Golf turizmini canlandirmak uzere acaba Sn. Temel Kotil ve Hamdi Topcu ve ulastirma bakanimiz Binali Yildirim Belekte birlikte golf oynasalar hos olmazmi, boylece ulkemiz icinde de golf sporunun gelisimini katkida bulunduklari gibi dunya golf camiasida Turkiye ye gelmek isteyecektir. Saygilarimla, Satilmis Davaroglu
Hedef ise 750 bin golfçünün bulunduğu Hindistan. Millennium Golf Genel Müdürü Öner Uygun, önümüzdeki ay 500 zengin golf tutkunu Hintliyi Belek'e getireceklerini söyledi.

Dubai, İspanya ve Portekiz'e giden golf tutkunu zengin Hintlilerin yeni adresi Belek oldu. Avrupa ve İskandinav pazarlarına yönelik çalışan Millennium Golf, Hindistan'dan Türkiye'ye golf turisti getirecek. Genel Müdür Öner Uygun, Hintli bir tur operatörüyle anlaştıklarını, önümüzdeki eylül ayında Hindistan'dan operasyona başlayacaklarını bildirdi. İlk etapta 500 zengin Hintliyi ağırlayacaklarını belirten Uygun, önümüzdeki dönemde bu sayıyı 5 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Türk Hava Yolları (THY)'nın kış aylarında Antalya'dan Stockholm, Paris ve Düsseldorf'a direkt seferlere başlaması ile British Airways'in Londra'dan Antalya'ya direkt uçması golf turizmini hareketlendirdi. Geçen yıl 100 bin golfçüyü ağırlayan turizmciler, doğrudan uçak seferlerinin artmasıyla 2010 yılında bu sayıyı 120 bine çıkarmayı hedefliyor. Belek'te oynanan golf oyunu sayısı da yüzde 14 artarak 437 bine çıktı. Geçen yıl golften 100 milyon Euro kazanan turizmciler, yeni sahaların devreye girmesiyle 2010'da 120 milyon, 2011'de ise 150 milyon Euro ciro bekliyor. Türkiye'nin golf merkezi Belek'teki sahaların sayılarında da artış gözleniyor. Turizm yatırımcılarının golfe önem vermesiyle saha sayısı son üç yılda 10'dan 16'ya çıktı. Belek'teki oteller uluslararası nitelikteki sahaların artmasıyla kış aylarını dolu geçiriyor. Özellikle kasım-mart döneminde otellerin müşterilerinin yüzde 70'ten fazlasını golfçüler oluşturuyor. Ayrıca golf tutkunları yaz sezonunda gelen normal turiste göre 10 kat daha fazla para harcıyor.

Belek'teki turizmciler, daha fazla golf turisti çekmek ve pazarı genişletmek için arayışlarını sürdürüyor. Yeni hedef, 750 bin golfçünün bulunduğu Hindistan. Bu potansiyeli değerlendirmek için bir yıldır çalışan Millennium Golf, Hindistan pazarına girmeyi başardı. Hintli bir operatörle anlaşan şirket, önümüzdeki aylarda ilk kafileyi Belek'e getirecek. Konuyla ilgili bilgi veren Millennium Golf Genel Müdürü Öner Uygun, Hintli şirketle 5 yıllık anlaşma yaptıklarını, bu süreçte 5 bin golfçü getirmeyi planladıklarını aktardı. Uygun, "Hindistan'da lisanslı ve lisanssız olarak 750 bin golfçü var. Dolayısıyla çok büyük bir pazar. O pazarı iyi irdelemek lazım. Çünkü Türkiye'nin artık yeni pazarlara ihtiyacı var." diye konuştu.
THY'nin direkt seferleri golf turizmini canlandırdı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin Havacilar, Golf turizmini canlandirmak uzere acaba Sn. Temel Kotil ve Hamdi Topcu ve ulastirma bakanimiz Binali Yildirim Belekte birlikte golf oynasalar hos olmazmi, boylece ulkemiz icinde de golf sporunun gelisimini katkida bulunduklari gibi dunya golf camiasida Turkiye ye gelmek isteyecektir. Saygilarimla, Satilmis Davaroglu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000