03 Mart 2010, Çarşamba 07:25:46

THY'NİN DESTEĞİ SAYESİNDE GÜÇLENECEĞİZ

Türk Hava Yolları (THY), 2008 yılında ortağı olduğu Air Bosna'ya ikinci uçağını Mayıs ayında teslim ediyor. Air Bosna Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Aydın, THY'nin her alanda desteği sayesinde 2010 yılında yolcu sayısını yüzde yüz artırmayı hedeflediklerini söyledi.
  • Arkadaslar acaba bu yazilan ve cizilen seylere inanan insan varmi.. devletin parasi nasil olsa bol.. harcayin oraya buraya.. hesap soran olmadiktan sonra.. sizden öncekilerde yapti sizde yapmaya devam edin..
  • Air Bosna,Istabul daki kendi satış ofisinden Seyahat Acentelerinden daha ucuza satarak,Seyahat Acentesi kanalıyla uçak bileti satmak istememektedir!Bu durumda kendi 2 adet personeliyle nasıl büyüyecek ve gelişecektir.Önce Seyahat Acenteleri ile arasını düzeltmelidir.

 
Havayolu şirketinin başkent Saraybosna'daki merkezinde açıklama yapan Mustafa Aydın, uçak sayısı arttıkça Balkanlar ve çevresinde güçlü konuma geleceklerini ifade etti. Aydın, ''Air Bosna mazisi eski olmasına rağmen henüz çok genç. THY ile ortaklığı öncesi iki tane pervaneli ATR uçağı vardı. THY 'İstanbul' adlı Boeing 737-400 uçağını kaptan pilotuyla birlikte verdi. Önünüzdeki mayıs içinde de 737-700 tipi uçağınızı leasingle filomuza dahil edeceğiz'' dedi.

Geçen yıl sezona geç girmelerine ve küresel krizin etkilerine rağmen yolcu sayısında yüzde 40'lık artış yakaladıklarını kaydeden Aydın, 2010 yılında yüzde yüz artışla 200 bin kişi taşımayı hedeflediklerini dile getirdi.

Finans işlerinden sorumlu yönetim kurulu üyesi olan Mustafa Aydın, halen 8 olan hat sayısını da nisandan itibaren 13'e çıkartacaklarına dikkat çekti.

Aydın, ''Aynı zamanda nisanda talebe göre charter uçuşlara da başlayacağız. Bosna Hersek'e vize olmadığı için Türkiye'den buraya ilgi var. Fakat akıllarda savaş kaldığı için gelen kişi sayısı yeterli değil. Buradaki kolej ve üniversitelerde okuyan bin 200 kadar Türk öğrenci var.

Bosna Hersek'e; Hırvatistan, Slovenya, Almanya'dan sonra en çok Türkler geliyor. Gelenler de birkaç gün kalıp dönüyor. Ancak bu yeterli değil. Osmanlı izlerinin yanı sıra eşsiz tabii güzellikleri görülmeye değer.'' izahını yaptı.

''Bosna'ya desteğimiz sürecek!"

THY Saraybosna Müdürü Ahmet Salih Kansu da, THY'nin 1996 yılından bu yana Bosna Hersek'e uçtuğunu hatırlatarak, tarihi ve kültürel bağların da etkisiyle Air Bosna'nın bölgede güçlenmesi için ellerinden gelen yapacaklarını belirten Kansu, ''THY iki uçuşla Sarayevo seferlerine başladı. 2008 yılı sonundan beri haftada 7 kez buraya uçuyoruz. 2009 kış sezonu yolcu azaldığı için sefer sayımızı beşe indirdik. Yaz sezonunda tekrar 7'ye çıkaracağız.'' diye konuştu.

THY desteği ile bölgesel uçuşlarda güçlü konuma gelmek isteyen Air Bosna; 66 koltuklu pervaneli 2 adet ATR uçağı ve THY'nin uçağıyla tarifeli ve talebe göre charter uçuşlar gerçekleştiriyor. İstanbul, Balkanlar ve Avrupa ülkelerine tarifeli seferler düzenleyen havayolu şirketi, yeni uçağının da gelmesiyle acentelerin talebine göre Antalya; Kahire gibi turistik merkezlere de charter uçuş planlayacağını duyurdu. THY, Air Bosna'ya uçak vermenin yanı sıra, teknik bakım, personel eğitim desteği de veriyor.
 
(Haberler.com)

THY'NİN DESTEĞİ SAYESİNDE GÜÇLENECEĞİZ

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar acaba bu yazilan ve cizilen seylere inanan insan varmi.. devletin parasi nasil olsa bol.. harcayin oraya buraya.. hesap soran olmadiktan sonra.. sizden öncekilerde yapti sizde yapmaya devam edin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Air Bosna,Istabul daki kendi satış ofisinden Seyahat Acentelerinden daha ucuza satarak,Seyahat Acentesi kanalıyla uçak bileti satmak istememektedir!Bu durumda kendi 2 adet personeliyle nasıl büyüyecek ve gelişecektir.Önce Seyahat Acenteleri ile arasını düzeltmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000