16 Ağustos 2013, Cuma 09:03:52

"THY'NİN BUSINESS'I PEGASUS'TAN BETER!"

Sabah Gazetesi'nin entelektüel yazarı Hıncal Uluç, "THY Business'i benim için Pegasus'tan beter!" diyerek Türk Hava Yolları'na Business Class konusunda tavsiyelerde bulundu.
  • Yukarıda yazanlara bir o kadar da ben ekleyebilirim. Bahsedilen çip dış hatlar. Burada yorum yapan insanların çoğu belli ki dış hatların önünden bile geçmemiş iç hatlarda gördüklerini birşey zannediyorlar. Yazılan eleştirilere son harfine kadar katılıyorum. Senede ortalama 30-35 deniz aşırı uçuş yapıyorum ve hepsi business.. Uçuş başına harcadığım para 3-6 bin usd.. Kimse kusura bakmasın.. Bavul ticareti yapan Türkmenistan yada Kırgızistan vatandaşlarının çip de piknik yapmalarına karşıyım. Burada boş boş yorum yapanlarda bir kez olsun bizim ödediğimiz bilet parasını versin ondan sonra burada yorum yapsınlar
  • Uçak şirketleri asıl kârlarını Business sınıfından elde ederler hahahahahahaahahah
  • Hıncal'ı hiç sevmem ama buseferki eleştirilerine tamamen katılıyorum. Uçak dış hatlardan gelmiş ve iç hata gidecek veya tersi. Körüğü ayırıyorlar ve yolcuların hepsi minare merdiveninden inip çıkmaya mecbur. Yaşlısı var, Hıncal gibi sinekten yağ çıkaranı var ama böyle sorunlara çare bulmak okadar zormu acaba?
  • ucmayacaksın arkadasım o zaman ucmayacaksın!!! 45 dakikalık yolda yiyeceğin iki lokma nimete laf atacaksan ucmayacaksın!!laf atıyosanda iki dakika bir durup dusuneceksin senin o begenmediğin yemegi yiyebilmak için kaç saat çalışmak zorunda olan insanlar var. gunah!!!
  • Herşeyi bilen adam konuşmuş. Ha bir de RTE var, onu unutmayalım. O da herşeyi biliyor.
  • Pegasuss da yarim kilo fazla kilo farki istemisler beyden? Pegaus en kötü örnek 3 senedir ucmuyorum. Hakli tarafi Business Class yolculari artik bütün meydanlarda ve hava yollarin da ilgisini kayip etti, Check in kontuar dan baska bir fark yok,.
  • Dünyanın en bilgisiz ve en maydonoz adamından yine anlamsız yorumlar..Popularitesi düşmüş herhalde yazık ilgi çekmeye çalışıyor. Ya da bedava biletmi vereceklerini düşünüyor..Genelde business uçarım ve çok memnunum herşeyden.. Teşekkürler THY...
  • Yalan atma be!! Kackere seni tasidik, biletinin biri yere dusmustu, sadece vergisini oduyorsun, bedava ucuyorsun, bi de ustune bidi bidi.,, hata thy de tabi, ne diye bunun gibilere bedava bilet verir ki!!
  • bir hekim olarak yorumlara bakiyorum da, belediye otobusunden sikayet edene taksiye bin kardesim mantigi ruhlara islemis. ekonomide de businessta da ucsa herkes beklentilerini dile getirebilir.
  • Ya bi de bir şeyi beğen be HINCAL

THY, ülkemizin yüz akı olmaya devam ediyor.

Avrupa'nın en iyi havayolu seçiliyor yıllardır. Bunda gerçi, bizdeki ilerleme kadar rakiplerdeki dökülme de rol oynuyor ya..
Galatasaray'ın durmadan kupa kazanması gibi..

Dünya Atletizm Şampiyonası boyunca, THY'nin, dünya izlenme rekoru kıran Messi ve Kobe'li reklamını Eurosport'un dünyaya yayılmış milyonlarca seyircisi arasında gururla izledim..

Bunları bir yana koyalım..

Alkışlar onlara da bol bol ulaşıyordur zaten..

Benim eleştirilerim de var.

Uçak şirketleri asıl kârlarını Business sınıfından elde ederler.

Ekonomi sınıfı aşırı rekabet yüzünden çok düşük fiyatlarla giderken, Business uçağın zararını kurtarır hatta ve kâra geçirir. Business fiyatları ekonomiyi fena halde katlar çünkü..

Ben, 1994'te vurulup alçılar ve koltuk değnekleri ile dolaşmak zorunda olduğum günden başlayarak hep Business uçtum.

Nerdeyse 20 senelik iyi bir business müşterisiyim.

Business, uçağın önünde ve daha rahat koltuklarda oturmanın çok ötesindedir.. Business, baştan sona kolaylık ve rahatlık satın almak demektir..

İnsanlar o kadar farkı bunun için verirler..

Başından başlayalım..

Business yolcuları, işlek hava alanlarında CIP salonlarını kullanır. Bu salonlar son zamanlarda otobüs terminaline döndü. THY'nin hatırlı dostlara, ya da bilmem ne kartı ile alışveriş yapanlara bol keseden dağıttığı kartlar yüzünden, hemen herkes CIP'te.. Oturacak yer bulamadığım oldu, inanın..

Parasını verenlerle, hatırlılar ayrılmalı.. İki ayrı salon yapılabilir, imkanlar var. CIP ikramları genelde tatminkâr. Herkese göre bir şeyler var. Aç olduğum zaman CIP'ye güvenip erken gidiyorum ve keyifle atıştırıyorum. Elemanlar da çok çok iyiler.

Uçağa taşınma felaket.. Herkesi CIP'ye alınca, Business otobüsü oluyor, Halk otobüsü.. Tıkış tıkış.. Ayakta.. Tonla para ödeyen yolcu uçağa ayakta gidiyor iyi mi?. THY rahat bir servis düşünemez mi, aldığı para karşılığı?.

Asıl felaket otobüsten inince.. Körüğe yanaşmış uçağa, aprondan binmeyi denedi mi hiç, THY yöneticileri?. Bir kuleye tırmanıyorsunuz..

Resmen kule.. Yahu benim gibi yaşlılar var. Engelliler var. Fazla para ödemenin cezası kuleye tırmanmak mı?. Ki para genelde yaşlıların cebinde.. Business müşterilerinin çoğu yaşlı..

Bir çözüm bulunmalı.. En pratiği.. Otobüs kule kapısına değil, uçağın hemen başında servis elemanlarının kullandığı bir kısa merdiven ve kapı var, onun yanına yanaşmalı. Hiç değilse beş adımda yerine çıkarsın.. Bir talimat yeter..

Uçağa giriş, hele körük kulesinde ayrıca dert.. Kuyrukta bekliyorsun. Business yolcuları ya önce alınır, ya sonra.. Bekletilmez.. Ben o parayı rahatım için veriyorum..

Kapıda o sıcakta bekle, bekle.. Giriyorsun.. Otobüste tıklım tıklım sizinle gelenler içinde businesste kalan nerdeyse yok. Hepsi arkaya.. Ama baş üstü dolapları dolu.. Neden?. Arkaya gidenler, kolaylık olsun diye el bagajlarını oraya koyup geçiyorlar da ondan..

Giriş ikramı bazen yok?. Neden?. Geleneksel şampanya yok.. Neden?. Limonata eklenmiş. Harika..

Yemekler, bana göre değil.. İki yıldır uçakta yemek yediğimi hatırlamıyorum.
Çünkü artık ezberlenmiş, fabrikasyon tepside benim yiyeceğim şey yok.. Haşlanmış beyaz et ve çiğ somon.. Yahu bunları yemeyen tonla insan var..

Peynir ülkesi Türkiye'de peynir ve tereyağı da kalkmış ki, bir ufak ekmekle sandviç dahi yapamayalım.. THY Business'i benim için Pegasus'tan beter. Pegasus, peynir ekmeği satıyor hiç değilse..

Çıkışta business yolcusu olmanın, hiç ama hiç bir kolaylığı yok.. Neden?.

THY, business yolcularına biraz özen gösterse, bugünün iki misli business bileti satar. Bu kafayla devam ederse, benim gibiler "Niye misliyle para veriyorum yahu" diye düşünmeye başlarlar ki, ben başladım bile..

"THY'NİN BUSINESS'I PEGASUS'TAN BETER!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Dış hatlar ~ 9 yıl önce
Yukarıda yazanlara bir o kadar da ben ekleyebilirim. Bahsedilen çip dış hatlar. Burada yorum yapan insanların çoğu belli ki dış hatların önünden bile geçmemiş iç hatlarda gördüklerini birşey zannediyorlar. Yazılan eleştirilere son harfine kadar katılıyorum. Senede ortalama 30-35 deniz aşırı uçuş yapıyorum ve hepsi business.. Uçuş başına harcadığım para 3-6 bin usd.. Kimse kusura bakmasın.. Bavul ticareti yapan Türkmenistan yada Kırgızistan vatandaşlarının çip de piknik yapmalarına karşıyım. Burada boş boş yorum yapanlarda bir kez olsun bizim ödediğimiz bilet parasını versin ondan sonra burada yorum yapsınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
wasde ~ 11 yıl önce
Uçak şirketleri asıl kârlarını Business sınıfından elde ederler hahahahahahaahahah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hıncal'ı hiç sevmem ama buseferki eleştirilerine tamamen katılıyorum. Uçak dış hatlardan gelmiş ve iç hata gidecek veya tersi. Körüğü ayırıyorlar ve yolcuların hepsi minare merdiveninden inip çıkmaya mecbur. Yaşlısı var, Hıncal gibi sinekten yağ çıkaranı var ama böyle sorunlara çare bulmak okadar zormu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
ucmayacaksın arkadasım o zaman ucmayacaksın!!! 45 dakikalık yolda yiyeceğin iki lokma nimete laf atacaksan ucmayacaksın!!laf atıyosanda iki dakika bir durup dusuneceksin senin o begenmediğin yemegi yiyebilmak için kaç saat çalışmak zorunda olan insanlar var. gunah!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahilim ~ 11 yıl önce
Adam ne diyor sen ne diyorsun... 95 oktan benzin nasil heryerde ayni olmak zorunda ise Business class ta da fazlan olacak eksigin olmayacak. Adam ibadet ve sukretmek icin o kadar para vermiyor. ama kalitesiz isletmecilikle THY para caliyor. Anladin?? Yani bu isler mahalle kulturune gore degil global olcutlere gore yapilir
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Herşeyi bilen adam konuşmuş. Ha bir de RTE var, onu unutmayalım. O da herşeyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Business ~ 11 yıl önce
Pegasuss da yarim kilo fazla kilo farki istemisler beyden? Pegaus en kötü örnek 3 senedir ucmuyorum. Hakli tarafi Business Class yolculari artik bütün meydanlarda ve hava yollarin da ilgisini kayip etti, Check in kontuar dan baska bir fark yok,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs ~ 11 yıl önce
pegasus en kotu ornek demıssın emın ol bırdaha pegasusla uçmam dıyenler yıne pegasusla uçar.her uçağın belırlı bır yuk kapasıtesı var her ağırlık hesaplanıyo 15 kg yetmıyorsa ozaman otobüse bın 8-9 saat vaktını harca yada efendı gıbı ode 1 saatte gıt
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Dünyanın en bilgisiz ve en maydonoz adamından yine anlamsız yorumlar..Popularitesi düşmüş herhalde yazık ilgi çekmeye çalışıyor. Ya da bedava biletmi vereceklerini düşünüyor..Genelde business uçarım ve çok memnunum herşeyden.. Teşekkürler THY...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yalaan ~ 11 yıl önce
Yalan atma be!! Kackere seni tasidik, biletinin biri yere dusmustu, sadece vergisini oduyorsun, bedava ucuyorsun, bi de ustune bidi bidi.,, hata thy de tabi, ne diye bunun gibilere bedava bilet verir ki!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ruhsaldurum ~ 11 yıl önce
bir hekim olarak yorumlara bakiyorum da, belediye otobusunden sikayet edene taksiye bin kardesim mantigi ruhlara islemis. ekonomide de businessta da ucsa herkes beklentilerini dile getirebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oretha ~ 11 yıl önce
Ya bi de bir şeyi beğen be HINCAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000