25 Şubat 2011, Cuma 11:58:31

"THY'NİN BU GECİKMEYİ ARAŞTIRMASI GEREKİYOR"

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Yalçın Bayer, köşesinde bir okurunun mektubuna yer verdi. Mektup, bir THY uçağında yaşananları anlatıyor...
  • Alman polisi bunu sadece THY ye uygulamıyor. bir Türk charter firması olarak sürekli almanya uçuyoruz ve taşıdığımız yolcuların hepsi Alman. zaman zaman gelip onlara da aynı muameleyi yapıyorlar.ayrıca Almanya da çok soğuk bi hava hakimdi Dusseldorf hava alanında tüm uçaklar de-iceing almıştı mesela. bu tarz yoğunluktan dolayı gecikme yaşanmış olabilir. polisin uçağı gecikmeye soktuğu yorumuda çok komik...
  • 737 o gun ariza vermistir yine ! kaptanda 3 - 5 kere entera basinca calismistir. Ben oyle duydum
  • Tek tek pasaportlarin kontrol edilmesini bence bu kadar abartmamak lazim, ustelik bu biraz da devlet politikalari ile ilgili. Sizin devletiniz ne kadar guclu ise, isini ne kadar iyi yapiyorsa gibi konularla da ilgili bu olaylar birazda. Bizim kendi devletimiz bile vatandasina sahip cikmiyorsa Almanya'nin cikmasini beklemek biraz yanlis olur. Herkesi de didik aradiklarini sanmiyorum. 'Frankfurt havaalani bostu, ben orayi bilirim, bunu kasitli yapiyorlar' gibi bir yaklasim da cok sacma. Gecikme o seferin uctugu herhangi bir havasahasindaki yogunluktan da kaynaklanmis olabilir (burada kaptan pilotun da yanlis bilgilendirmesi soz konusu olabilir-ki ona da yanlis bilgi verilmis olabilir).
  • acaba neden, uçakta koltuk numarasını bulamayan ama 30 yıldır avrupa ülkelerinde yaşayan göçmen Türk insanı kendisine bir öz eleştiri yapması gerekmezmi.. suç almanya polisindemi yoksa bizdemi bir özeleştiri yaparsak dönüp kendimizin suçlu olduğunu görürüz. insanlar hak ettiği şekilde muamele görürler. maalesef yazı sahibi köşeyazarı içinde bulunduğu toplumun özelliklerini taşıdığı için aynı muameleyi görmüş tabii rahatsız olmuş tek suçu içinde yaşadığı toplum..
  • o gün FRA da görüşün 200mtye kadar düşmesinden dolayı meydan kapasite düşürdü ve gelen tüm uçaklara 1 saat üzeri slotlar verdi. uygulama sadece THY ye değil FRA meydanına giden Lufthansa dahil tüm havayolu şirketlerine uygulandı. Uçağın varış saatinde de görüş minimaları zaten artmıştı.
  • Almanlar bu uygulama sürekli yapıyor THY nin frankfurt müdürü oradaki türk tarikatları ziyaret etmekten bu tip uygulamaları takip etmiyor ,gerekli önlemi ve tepkiyi vermiyor...avrupa istasyonları olmuş çiftlik tüm işe yaramaz adamlar müdür tek yaptıkları cemaat ziyaretleri...başka bir işe yaradıkları yok,havadan haram para kazanıyorlar,bu şirketin parası helal olmaz size.bu tarafta yırttınız öbür tarafta görüşürüz,
  • Bu tür gecikmelere Almanyada yasayan ve yogun ucan kimseler olarak maruz kaliyoruz. 15.12 DUS-IST ucusumda THY 11:30 ucagi zamaninda hazir olup kapi kapandigi halde kulenin sudan bahaneleriyle 1saat ucak icinde bekletildik. Bu 1saat icinde alana inen kalkan ucak sayisi 10u gecmedi. THY yi engellemek icin adini yogun trafik takiyorlar. Ve Alman polisi bu utanc verici ucak kapisinda Pass.kontrolunu güya EU disindan gelen ucaklara uyguluyor. Ama maalesef 50 yilimizi doldurduk, bir 50yil daha gecse Almanlar hala bizi dislamaya devam edeceklerdir. Cünkü onlar integrationu sadece tartisirlar. Interation adina herseyi bizden beklerler. Bu konunun gereken yere kadar iletilmesini uygundur. Yetkililerimiz gökyüzündeki yildizimizi ezdirmesin. Gezgin
  • arkadasim Frenkfurt havaalaninin serbes olup olmayacagini nerden bilecen cok sakinmisde söyleymis böyleymis hikaye anlatmayin günde kac ucak inis kalkis yapiyo onu ögreninde saga sola yazi yollayin türk ucaklarina uygulanan özel bir arama sözkonusu olamaz.sadece ihbar varsa yaparlar.
  • Alman Polisleri hep Türklerin sahte giyisi esya sigara sinirdan Almanya ya soktugunu saniyor ama bilmiyorlar ki Almanlar Tatilden gelirken bütün sahte esyalari ucus diye Almanya ya sokduklarini
  • Ahmet bey, CTOT nedir bilir misniz?

Alman Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımıza teşekkür eder mi bilmiyorum ama 10 Şubat 2010 tarihinde Frankfurt Havaalanı’nda THY’nin TK1597 sefer sayılı yolcuları olarak karşılaştığımız onur kırıcı bir durumu bilgilerinize sunmak istiyorum.

Alman polisi uçağın kapısına gelerek tüm yolcuların tek tek pasaportlarını kontrol etti. Daha sonra öğrendim ki, özellikle THY yolcularına bu uygulama bazen polis köpeklerinin eşliğinde sıkça yapılıyormuş. Normal pasaport kontrol noktasından geçtikten sonra bir gümrük görevlisi tarafından el bagajımda didik didik kaçak sigara arandı. (Önceki günkü ‘Wall Street Journal’ Gazetesi’nde yayınlanan AB ülkelerine kaçak sigaraların nereden ve nasıl girdiğini çok güzel anlatan bir yazıya da dikkatinizi çekmek isterim.)

Yanımda ne kadar nakit param olduğu gibi aşağılayıcı sorulara muhatap oldum. Almanya’da da şirketleri bulunan, ülkemizin en önemli sanayi kuruluşlarından birisinin çalışanı olarak bu durumu gerçekten utanç verici buluyorum. Üstelik Almanya bizim en büyük ticari ortağımızdır.

Hep, Almanya’daki vatandaşlarımızın uyum sorunundan bahsedilir. Almanya’da oturma izni olan ve hatta Alman vatandaşlığını seçmiş insanlarımızın bu tür bir muamele karşısında o topluma uyum sağlamaları nasıl beklenebilir?

Ayrıca, İstanbul’dan saat 19.45’te kalkması gereken uçağımız yolcu alma işlemini zamanında tamamlayarak kalkışa hazır hale geldiği halde 1.5 saat gecikme ile kalktı. 1.5 saat İstanbul’da uçak içinde bekletildik. Pilot, Frankfurt üzerindeki yoğun hava trafiği dolayısıyla bekletildiğimiz anonsunu yaptı. Oraya vardığımda gördüm ki, hava koşulları iniş ve kalkışlara çok müsaitti. Çok iyi bildiğim Frankfurt Havalimanı’nda hiç olağanüstü bir kalabalık yoktu. Bu gecikmenin, THY uçağına karşı tedbir almak ve kontrolleri daha rahat yapabilmek için Alman polis yetkileri tarafından kasıtlı olarak tertiplendiği kanısına vardım. Görüşüme göre THY’nin de bu gecikmenin nedenini araştırması gerekir. Bu gecikmede THY’nin asla bir kusurunun olduğunu düşünmüyorum.

DIŞİŞLERİ’NE BİLDİRECEĞİM

2. Dünya Savaşı’nda yıkılan Almanya’nın yeniden inşasında bizim insanlarımızın büyük emeği ve altın teri yanında büyük acıları, hüzünleri ve gözyaşları vardır.

Hepimizi Avrupa şehirlerine gittiğimizde metro istasyonlarında, parklarında işsiz güçsüz insanlar görürüz. Bunların arasında bir tane bile Türk vatandaşı yoktur. Bizim insanlarımız bu ülkelere girmişlerdir, iş-güç sahibi olmuşlar, sıkı çalışarak hem bulundukları ülkenin ekonomisine en büyük katkıyı yapmışlar, hem de mütevazı düzenlerini kurmuşladır. Ne orada yaşayan insanlarımız, ne de arada sırada bu ülkeye seyahat etmek durumunda kalan bizler böyle bir muameleyi hak ediyoruz.

Alman yetkililerin havaalanlarında Türkiye’den gelen yolculara yaptığı bu muamele hakkında Dışişleri Bakanlığımızı da ayrıca bilgilendireceğim. Ahmet ÇELEBİ

(Hürriyet)

"THY'NİN BU GECİKMEYİ ARAŞTIRMASI GEREKİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Alman polisi bunu sadece THY ye uygulamıyor. bir Türk charter firması olarak sürekli almanya uçuyoruz ve taşıdığımız yolcuların hepsi Alman. zaman zaman gelip onlara da aynı muameleyi yapıyorlar.ayrıca Almanya da çok soğuk bi hava hakimdi Dusseldorf hava alanında tüm uçaklar de-iceing almıştı mesela. bu tarz yoğunluktan dolayı gecikme yaşanmış olabilir. polisin uçağı gecikmeye soktuğu yorumuda çok komik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
737 o gun ariza vermistir yine ! kaptanda 3 - 5 kere entera basinca calismistir. Ben oyle duydum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tek tek pasaportlarin kontrol edilmesini bence bu kadar abartmamak lazim, ustelik bu biraz da devlet politikalari ile ilgili. Sizin devletiniz ne kadar guclu ise, isini ne kadar iyi yapiyorsa gibi konularla da ilgili bu olaylar birazda. Bizim kendi devletimiz bile vatandasina sahip cikmiyorsa Almanya'nin cikmasini beklemek biraz yanlis olur. Herkesi de didik aradiklarini sanmiyorum. 'Frankfurt havaalani bostu, ben orayi bilirim, bunu kasitli yapiyorlar' gibi bir yaklasim da cok sacma. Gecikme o seferin uctugu herhangi bir havasahasindaki yogunluktan da kaynaklanmis olabilir (burada kaptan pilotun da yanlis bilgilendirmesi soz konusu olabilir-ki ona da yanlis bilgi verilmis olabilir).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
acaba neden, uçakta koltuk numarasını bulamayan ama 30 yıldır avrupa ülkelerinde yaşayan göçmen Türk insanı kendisine bir öz eleştiri yapması gerekmezmi.. suç almanya polisindemi yoksa bizdemi bir özeleştiri yaparsak dönüp kendimizin suçlu olduğunu görürüz. insanlar hak ettiği şekilde muamele görürler. maalesef yazı sahibi köşeyazarı içinde bulunduğu toplumun özelliklerini taşıdığı için aynı muameleyi görmüş tabii rahatsız olmuş tek suçu içinde yaşadığı toplum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
o gün FRA da görüşün 200mtye kadar düşmesinden dolayı meydan kapasite düşürdü ve gelen tüm uçaklara 1 saat üzeri slotlar verdi. uygulama sadece THY ye değil FRA meydanına giden Lufthansa dahil tüm havayolu şirketlerine uygulandı. Uçağın varış saatinde de görüş minimaları zaten artmıştı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Almanlar bu uygulama sürekli yapıyor THY nin frankfurt müdürü oradaki türk tarikatları ziyaret etmekten bu tip uygulamaları takip etmiyor ,gerekli önlemi ve tepkiyi vermiyor...avrupa istasyonları olmuş çiftlik tüm işe yaramaz adamlar müdür tek yaptıkları cemaat ziyaretleri...başka bir işe yaradıkları yok,havadan haram para kazanıyorlar,bu şirketin parası helal olmaz size.bu tarafta yırttınız öbür tarafta görüşürüz,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu tür gecikmelere Almanyada yasayan ve yogun ucan kimseler olarak maruz kaliyoruz. 15.12 DUS-IST ucusumda THY 11:30 ucagi zamaninda hazir olup kapi kapandigi halde kulenin sudan bahaneleriyle 1saat ucak icinde bekletildik. Bu 1saat icinde alana inen kalkan ucak sayisi 10u gecmedi. THY yi engellemek icin adini yogun trafik takiyorlar. Ve Alman polisi bu utanc verici ucak kapisinda Pass.kontrolunu güya EU disindan gelen ucaklara uyguluyor. Ama maalesef 50 yilimizi doldurduk, bir 50yil daha gecse Almanlar hala bizi dislamaya devam edeceklerdir. Cünkü onlar integrationu sadece tartisirlar. Interation adina herseyi bizden beklerler. Bu konunun gereken yere kadar iletilmesini uygundur. Yetkililerimiz gökyüzündeki yildizimizi ezdirmesin. Gezgin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadasim Frenkfurt havaalaninin serbes olup olmayacagini nerden bilecen cok sakinmisde söyleymis böyleymis hikaye anlatmayin günde kac ucak inis kalkis yapiyo onu ögreninde saga sola yazi yollayin türk ucaklarina uygulanan özel bir arama sözkonusu olamaz.sadece ihbar varsa yaparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Alman Polisleri hep Türklerin sahte giyisi esya sigara sinirdan Almanya ya soktugunu saniyor ama bilmiyorlar ki Almanlar Tatilden gelirken bütün sahte esyalari ucus diye Almanya ya sokduklarini

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ahmet bey, CTOT nedir bilir misniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000