12 Haziran 2009, Cuma 10:23:51

THY'nin borsa verileri olumlu

Oyak Yatırım, THY'nin Mayıs trafik sonuçlarının olumlu olduğunu kaydederek hisse için Endeksin Üzerinde Getiri tavsiyesini koruduğunu duyurdu. Ayrıntılar şöyle:
  • Ya düşen hatta kaybolan hizmet kalitesi ne olacak ?
  • thyao gerçekten geçmişte iyi kazandırdı,şimdide haberleri,bilançosu,defteri güzel.. alıp beklemeye değer derim f/k,ccı,rsı verileri süper..
  • THY NE KADAR DAYANACAK KAÇ UÇAK KALACAK ..DEVLET KARIŞMASIN İŞTE O ZAMAN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKAR...HANGİ DEVLET ADAMI İNDİRİMSİZ GİDEBİLECEK ..İŞTE O ZAMAN BELKİ KENDİ GÖREVLERİNİ DAHA İYİ UYGULARLAR..DEVLET MALI DENİZ YEMEYEN .........YAZMAK İSTEMİYORUM.....İŞİ ZOR DOMUZ TARLAYA GİRDİMİ MAHSÜL KALMAZ DERLERDİ ESKİ İNSANLAR ŞİMDİ İSE İNSANLARA GİRDİ HİÇ ÇIKMAZ..

THY(Endeksin Üzerinde Getiri; Hedef Fiyat: 13.70 TL; Artış Potansiyeli: %22)

Türk Hava Yolları, tüm yıl için belirlediğimiz %5 yolcu sayısı büyüme tahminimizin üzerinde, 2009 yılı ilk 5 ayında %9.0' luk büyüme sağladı...

. Mayıs 2009' da Ücretli Yolcu Kilometre (ÜYK) büyümesi, yıllık %12.2 olarak gerçekleşti. Buna rağmen, yolcu yükleme faktörü, önemli ölçüde kapasite artışından (AKK büyümesi: yıllık %24.9) kaynaklanarak, geçen yıla göre 7.8 puan azalarak 68.7'ye geriledi. Öte yandan, yolcu sayısı, Mayıs 2009'da yıllık %7.6 artarak, 2,105bin olarak gerçekleşti.

. Sonuç olarak, Türk Hava Yolları, yılın ilk 5 ayında, geçen yılın aynı dönemine göre, yolcu sayısını %9.0, ÜYK'sını ise %11 oranında artırdı.

Analist Görüşü: MAYIS TRAFİK SONUÇLARI OLUMLU... Mayıs 09 trafik sonuçları, Türk Hava Yolları'nın, yılın 2. çeyreğinde AKK ve ÜYK büyümesinde yukarı yönlü trendinin devam ettiğini ve şirketin yabancı rakiplerine (-6.6% yıllık) kıyasla yolcu sayısında da göze çarpan bir büyüme (+7.6% yıllık) sergilediğini göstermektedir. Bu pozitif seyrin, mevsimsellik sebebiyle yoğun geçen 3. çeyrekte de devam edeceğini beklemekteyiz. Tavsiyemizi, şu an için %22'lik yükseliş potansiyeli ile 'ENDEKSİN ÜZERİNDE GETİRİ' olarak koruyoruz.

Ek olarak, Türk Hava Yolları, Mayıs 09'da %7.6 yolcu büyümesi ile trafik sonuçları açısından, Avrupalı rakipleriyle kıyaslandığında çok daha iyi bir performans sergilemiştir. Avrupalı rakiplerin, Nisan 09'da yolcu sayısı ortalamada %6.6 oranında azalmıştır.

(Finanstrend)

THY'nin borsa verileri olumlu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ya düşen hatta kaybolan hizmet kalitesi ne olacak ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thyao gerçekten geçmişte iyi kazandırdı,şimdide haberleri,bilançosu,defteri güzel.. alıp beklemeye değer derim f/k,ccı,rsı verileri süper..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY NE KADAR DAYANACAK KAÇ UÇAK KALACAK ..DEVLET KARIŞMASIN İŞTE O ZAMAN GERÇEKLER ORTAYA ÇIKAR...HANGİ DEVLET ADAMI İNDİRİMSİZ GİDEBİLECEK ..İŞTE O ZAMAN BELKİ KENDİ GÖREVLERİNİ DAHA İYİ UYGULARLAR..DEVLET MALI DENİZ YEMEYEN .........YAZMAK İSTEMİYORUM.....İŞİ ZOR DOMUZ TARLAYA GİRDİMİ MAHSÜL KALMAZ DERLERDİ ESKİ İNSANLAR ŞİMDİ İSE İNSANLARA GİRDİ HİÇ ÇIKMAZ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000