11 Nisan 2013, Perşembe 12:30:12

THY'NİN BAŞARI İNFOGRAFİĞİ

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk kez yayınlanan ve Kobe Bryant ve Messi‘yi karşı karşıya getiren reklam filmi birçok kişiye göre yılın en önemli işlerinden biriydi. Peki, iki süper yıldızın kabindeki küçük bir çocuğun kalbini kazanmak için giriştikleri eğlenceli mücadeleyi anlatan film bu başarıya nasıl ulaştı?
  • Viral reklamin bircok cesidi vardir..ozellikle youtube gibi sosyal aglarda izlenme popularitesi yakalayan konusu ne olursa olsun ticari amac guden reklam videolari da viral reklam olarak sayilmaktadir..youtube uzerinde 100.000.000 izlenen bir reklam viral olarak adlandirilabilir..sizin bahsettiginiz de bir viral reklamdir...bir reklamin viral olmasi icin sadece amator gibi gorunmesi geremiyor..bence siz elestirmeden arastirsaniz daha iyi olur..
  • havalı görünmek adına bol bol teknik terim kullanmışsınız, ancak olmamış. bu tip reklamlara "viral reklam" denmez. açık açık markanın öne çıktığı, televizyonda reklam kuşağında yayınlanan reklamlar viral değildir. yıllar önce ayrılığı sevgilisinin eşyalarını gg üzerinden sattığını söyleyen bir kız videosu vardı internette. viral ona denir. bir nevi gizli reklam yani. havalı görünmek için cahillik yapmak rezil eder insanı. keşke biraz araştırsaydınız...
  • Harbiden güzel reklamdı.

Yanıtlar THY‘nin yayınladığı ‘What happens when stars align?’ (Yıldızlar bir araya gelince ne olur?) adlı infografikte.

Yayınlanmasının ardından geçen beş günlük süre içinde Youtube’da 20 milyonun üzerinde bir izlenme sayısına ulaşan video, Facebook ve Twitter üzerinde de yayılmış ve viral bir patlama yaratmıştı. Bu noktada interneti alt üst eden Gangnam Style fenomeninin aynı rakama bir ay içinde ulaştığını belirtmekte fayda var.

Kobe vs. Messi reklamının geçtiğimiz günlerde 100 milyon izlenme sayısına ulaşması ile birlikte THY tarafından bir infografik yayınlandı. Son dönemin en büyük sosyal medya etkisini yaratan reklamın başarısına ilişkin detaylar bu infografikte.

İnfografiğin üzerine tıklayarak yüksek çözünürlüklü haline ulaşabilirsiniz.

THY'NİN BAŞARI İNFOGRAFİĞİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

viral-1 ~ 11 yıl önce
Viral reklamin bircok cesidi vardir..ozellikle youtube gibi sosyal aglarda izlenme popularitesi yakalayan konusu ne olursa olsun ticari amac guden reklam videolari da viral reklam olarak sayilmaktadir..youtube uzerinde 100.000.000 izlenen bir reklam viral olarak adlandirilabilir..sizin bahsettiginiz de bir viral reklamdir...bir reklamin viral olmasi icin sadece amator gibi gorunmesi geremiyor..bence siz elestirmeden arastirsaniz daha iyi olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
viral ~ 11 yıl önce
sizin için "varsaymak" yeterliyse, doğrudur. youtube'da yayınlandığı için viral diyelim. ama viral değil. üzgünüm. yanlışsınız.
viral ~ 11 yıl önce
havalı görünmek adına bol bol teknik terim kullanmışsınız, ancak olmamış. bu tip reklamlara "viral reklam" denmez. açık açık markanın öne çıktığı, televizyonda reklam kuşağında yayınlanan reklamlar viral değildir. yıllar önce ayrılığı sevgilisinin eşyalarını gg üzerinden sattığını söyleyen bir kız videosu vardı internette. viral ona denir. bir nevi gizli reklam yani. havalı görünmek için cahillik yapmak rezil eder insanı. keşke biraz araştırsaydınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskançlık ~ 11 yıl önce
kıskançık da insanı rezil eder.
Sözcü ~ 11 yıl önce
Harbiden güzel reklamdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000