30 Ocak 2013, Çarşamba 10:50:29

THY'NİN 1 NUMARALARI BULUŞTU

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu tarafından her yıl gerçekleştirilen eski yönetim kurulu başkanları buluşması gerçekleşti. Gecede önemli açıklamalar yapıldı. Davete katılan üç gazeteciden biri olan Akşam Gazetesi yazarlarından Funda Özkan, gecede yaşananları köşesine taşıdı. İşte o yazı...
  • buluştular çalışanları daha nasıl tehdit ederiz,atarız,süründürürüz,aidiyet duygularını yok ederiz diye kafa patlattılar !!!
  • Neredeeen nereye, at gözlüklü ÖİB politikaları ile önleri tıkanan yöneticiler bugünleri ibretle izliyorlardır. Peki bu çalışan personelin durumu ne olacak? Onlar ne zaman devler ligini görecek?
  • Daha personelinize doğru düzgün yemek veremiyorsunuz, yemekler rezalet kalitede, b kapısında hergün servis kepazelikleri yaşanıyor kalkmışsınız dönemi ,iktidarı,bilmem kimi övüyorsunuz..hadi be!
  • Allah katında buluştuğunuzda neler konuşacaksınız acaba ?
  • al birini vur ötekine !!!!
  • Sayın başkan bu devlerin arasında nasıl konuşma cesaretinde bulunmuş ? Hayret
  • herkes neyin ne olduğunu biliyor.durmak yok palavra ve kandırmaya devam tabii ki yersen bunları.çok komik ve içi boş beyanatlar bunlar...torpil...kadrolarını kendi adamların ile doldurma...haketmeyenleri müdür,başkan yapmak...haksız yere binler THY çalışanın işten sudan nedenlerle atılması ve işe iade davalarını kazanmlarına rağmen bu mağdur insanların geri alınmayışı....biraz da bunlardan bahsedin birazcık yüreğiniz ve cesaretiniz varsa eğer....
  • eskilerde çalışanlarını eziyordu,zam vermiyordu,atıyordu,torpil vardı vs şimdikiler onları mumla aratır oldu bir de utanmadan türkiye şöyle gelişti böyle kalkındı palavraları ile siyasi olarak hiçbir yere uçmuyoruz yalanlarını utanmadan sıkılmadan söyleyebiliyorlar ya yuh beee!!!!
  • Hamdi Topçu Başkanım bu... Türk Havacılığının ilahı... yakında THY uzaya bile yolculuk başlatırsa kimse şaşırmasın.. Rizeli olsun çamurdan olsun... Helal olsun ...

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Hamdi Topçu, yılda bir defa THY'nin eski yönetim kurulu başkanlarını, genel müdürlerini davet edermiş. Bu seneki yemek, biz üç gazeteci ile 'basına' açılmış oldu.

Önce bir 'az sonra' ile başlayayım. THY'nin kurumsal hafızasını, gelecek planlarını konuşurken söz uçuş maceralarına da geldi. THY'nin yönetim kurulu başkanları, genel müdürleri de meğerse biz 'sıradan yolcular' gibi 'yıldırım'dan, 'rüzgarkesmesi'nden söz edermiş! Bu bölümü başka bir gün aktaracağıma emin olabilirsiniz! Bu arada 'ilginç' yolcu tepkilerini, taleplerini de anlattılar ki, o da ayrı bir yazı konusu.

Ev sahibi Hamdi Topçu'nun dışında masada Cem Kozlu, Tezcan Yaramancı, Erman Yerdelen, Yusuf Bolayırlı, Atilla Çelebi.

Erman Yerdelen, 'Bizim zamanımızda tarifeyi, uçuş ücretini bile kendimiz belirleyemezdik. Renault 12 station'dan başka araba tahsis etmiyorlardı. Düşünsenize Lufthansa'nın başkanını karşılamak için Reno 12 göndermek zorundaydık' diyor.

Tezcan Yaramancı ekliyor:

'CNN International'a reklam verdik diye, ihalesiz reklama çıkmaktan soruşturma geçirdik.'

Hamdi Topçu:

'Bunları çok şükür ki hikaye olarak dinliyoruz' diyor, bugüne dair.

Artık Messi'li, Kobe'li reklamlar tüm dünya televizyonlarında.

THY artık bir dünya markası.

Hamdi Topçu, 'Avrupa'da en büyük üçüncü havayolu şirketiyiz. Bu yılın sonuna kadar ikinciliğe çıkacağız' diyor.

Lutfhansa'nın ardından Air France'ı koltuğundan indirip, ikinciliğe oturacak.

Afrika'da, Air France'ı tahttan indirecek

THY, Afrika'da 33 şehre uçuyor, bu yıl 43 şehir olacakmış. Hamdi Topçu'ya 'Dış ticarette Türkiye çok doğru bir kararla Afrika'yı merceğine aldı. Siz de devlet politikasına uygun' diye söze başlıyorum. Hamdi Topçu bölüp, şunları söylüyor:

'Bizim hiçbir uçuşumuz siyasi gerekçelerle olmadı. 2003'ten beri hiçbir uçuş hattımızı kapatmadık. Bu ticari olduğunu gösterir. Bizimki devlet politikası değil.'

Cem Kozlu sözü alıyor:

'Coca Cola'da Ahmet Bozer, Amerika'ya tayin olduktan sonra yerine gelen meslektaşımız Zimbabwe doğumlu, Kenyalı. 'Türkiye. Afrika'nın önemini fark etti, erken siyasi, ticari ilişkilere girdi. Çinliler kolonyalist Avrupa gibi davranıyor. Türkler Çinliler gibi davranmıyor. Çok da iyi yapıyor' diye anlatıyor.'

Hamdi Topçu devam ediyor:

'Kamerun Ulaştırma Bakanı teşekkür etti, hem de en yeni uçakları koyuyorsunuz diyerek. Biz Lufthansa'nın, Air France'ın uçtuğu yerlere uçuyoruz, hem de yarı fiyatına.'

Ve şu hedefi de veriyor Hamdi Topçu: 'Şu an birinci sırada Air France, yıl sonunda tahtından indireceğiz.'

Funda ÖZKAN
AKŞAM

THY'NİN 1 NUMARALARI BULUŞTU

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

buluşurlar tabii ~ 11 yıl önce
buluştular çalışanları daha nasıl tehdit ederiz,atarız,süründürürüz,aidiyet duygularını yok ederiz diye kafa patlattılar !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışana Bak ~ 11 yıl önce
Neredeeen nereye, at gözlüklü ÖİB politikaları ile önleri tıkanan yöneticiler bugünleri ibretle izliyorlardır. Peki bu çalışan personelin durumu ne olacak? Onlar ne zaman devler ligini görecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi be ~ 11 yıl önce
Daha personelinize doğru düzgün yemek veremiyorsunuz, yemekler rezalet kalitede, b kapısında hergün servis kepazelikleri yaşanıyor kalkmışsınız dönemi ,iktidarı,bilmem kimi övüyorsunuz..hadi be!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 11 yıl önce
yazıklar olsun senın gbı personele kı hem bu sırket bu memleket catısı altında kazanc saglayıp hemde laf edıyorsun ...
Yemek? ~ 11 yıl önce
THY'nin yemekhanelerindeki yemeklere kötü diyen taş olur taş.
Haklısın ~ 11 yıl önce
çok haklısın..yemekler felaket..her yemekten sonra midemiz yanıyor ve kimsenin umrunda değil maalesef..şirketin personeline verdiği değer bu kadar sonra da performans bekliyor bizden!!
acaba ~ 11 yıl önce
Allah katında buluştuğunuzda neler konuşacaksınız acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 yıl önce
al birini vur ötekine !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başkan ~ 11 yıl önce
Sayın başkan bu devlerin arasında nasıl konuşma cesaretinde bulunmuş ? Hayret

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AIRMAN ~ 11 yıl önce
herkes neyin ne olduğunu biliyor.durmak yok palavra ve kandırmaya devam tabii ki yersen bunları.çok komik ve içi boş beyanatlar bunlar...torpil...kadrolarını kendi adamların ile doldurma...haketmeyenleri müdür,başkan yapmak...haksız yere binler THY çalışanın işten sudan nedenlerle atılması ve işe iade davalarını kazanmlarına rağmen bu mağdur insanların geri alınmayışı....biraz da bunlardan bahsedin birazcık yüreğiniz ve cesaretiniz varsa eğer....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuhhh beee ~ 11 yıl önce
eskilerde çalışanlarını eziyordu,zam vermiyordu,atıyordu,torpil vardı vs şimdikiler onları mumla aratır oldu bir de utanmadan türkiye şöyle gelişti böyle kalkındı palavraları ile siyasi olarak hiçbir yere uçmuyoruz yalanlarını utanmadan sıkılmadan söyleyebiliyorlar ya yuh beee!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyüksün.. ~ 11 yıl önce
Hamdi Topçu Başkanım bu... Türk Havacılığının ilahı... yakında THY uzaya bile yolculuk başlatırsa kimse şaşırmasın.. Rizeli olsun çamurdan olsun... Helal olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaşşş ~ 11 yıl önce
Allah'tan cc. başka ilah yoktur... Adam güzel şeyler yapıyor ama kraldan çok kralcılar onu küçültüyorlar bu yazılarıyla. Cahil müslüman dinden çıkar, ilim sahibi Hristiyan müslüman olur, diye boşuna dememiş eskiler..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000