15 Mayıs 2008, Perşembe 09:45:09

THY-DHMİ KAPIŞMASI

Türk Havacılık Sektörü’nün iki önemli kurumu DHMİ ve THY arasında büyük bir kapışma yaşandı. Kapışmanın galibiyse DHMİ oldu...
  • Türkiye genelinde ilk 3 sıradan şimdi 15.düşmek...Bununla övüneceksek.

Havacılık sektörümüzün iki önemli kurumu Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) ve Türk Hava Yolları (THY), kurumlar vergisi sıralamasında birbirleriyle yarıştı.

Geçtiğimiz yıl Antalya Havalimanı’nı IC-Fraport ortaklığına rekor bir bedelle ihale eden DHMİ, 113,2 Milyon YTL tutarındaki kurumlar vergisiyle tüm listede 15’inci sırada yer aldı.

 

2007 yılı, DHMİ için genel anlamda güzel geçen bir yıl olurken, THY yaz döneminde grevle yattı grevle kalktı. Ancak Türk Hava Yolları içinde bulunduğu bu stres ortamında bile 111.6 Milyon YTL tutarındaki vergiyle kurumlar arasında en yüksek vergi ödeyen 16’ıncı kurum olmayı başardı.

Bu güzel kapışmanın yanı sıra kurumları birbirine yakınlaştıran bir husus daha bulunuyor. Türk Telekom’un birinciliğini elde ettiği Kurumlar Vergisi sıralamasında 15’inci olan DHMİ’nin Genel Müdürü Orhan Birdal, geçen yapılan THY Genel Kurulu’nda THY Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmişti.

©AirportHaber.com

THY-DHMİ KAPIŞMASI

Yorumlar

realist34 ~ 16 yıl önce
Türkiye genelinde ilk 3 sıradan şimdi 15.düşmek...Bununla övüneceksek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000