07 Haziran 2015, Pazar 09:44:34

THY'den 'yerli simülatör' hamlesi

Pilotların eğitim gördükleri ve yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki uçuş eğitim simülatörleri Türkiye’de üretilecek. THY ve HAVELSAN, yurtdışına bağımlılığı azaltacak yerli simülatör için işbirliğine gidiyor.
  • hayret seçime yetişmedi:) hepiniz kaybedenlerdensiniz kendinize iş arayın geliyoruzzzz!
  • bu seçim sonuçlarıyla bu işler zora girdi artık. Bütçe kesintileri başlayacak çok yakında. Büyük projeler gecikecek yada rafa kalkacak yine. Halk layığını buldu malesef.
  • Her sim ucusunda ariza veren kaliteli simulatorlerimizden sonra yerli uretimle artik hic ucus yapamayiz teknisyen cagirmaktan
  • türkiye bence bunu yapabilir eğer ki istesin. öyle göstermelik 2 günlük politika ile değil. devlet ppolitikası haline getirerek.
  • Bence biran önce uçak lastiği üretim ve kaplamasina başlanmalı. Bazılarına komik gelebilir ancak çok önemli bir gider.
  • Guzellll
  • 50 milyonada mal olsa yerli olsun
  • Tebrikler. Ara vermeden üretmeye devam.
  • Yapılanları görüp yapılacaklara hala hayal diyenler var çok komik. Over load oldunuz tabi bu kadar icraat fazla geldi yenilerini hazmetmekte zorlanıyorsunuz :)
  • Ziyaaaa ziyaaaaaa.

Yerli otomobil ve uçaktan sonra uçuş eğitim smülatörü yolda. Pilotların periyodik aralıklarla eğitim gördükleri ve yaklaşık 10 milyon Euro değerindeki uçuş eğitim simülatörlerinin yerlisi geliyor. Bünyesinde 10 adet simülatör bulunan ve sadece kendi pilotlarına değil, müsaitliğe bağlı olarak yabancı havayolu şirketlerinin pilotlarına da eğitim veren Türk Hava Yolları, yurtdışına bağımlılığı azaltmak için kolları sıvadı.

THY HAVELSAN İŞBİRLİĞİ
Yerli simülatör üretimi için görüşmeler yapan Havelsan ile THY'nin anlaştığı ve üretilecek yolcu uçağı simülatörünün teknik detayları üzerinde çalıştıkları öğrenildi. Projenin tüm detaylarının çok yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

10 MİLYON EURO DEĞERİNDE
Yaklaşık fiyatı 10 milyon Euro olan simülatörler, yurtdışında havacılık alanında faaliyet gösteren birkaç firma tarafından ileri teknoloji ile üretiliyor. Şu an Türk Hava Yolları'nda 3 adet Boeing 737-800 FFS (Tam Uçuş Simülatörü), 3 adet Airbus 320, 2 adet Boeing 777-300ER ve 2 adet Airbus 330 olmak üzere kokpit için 10 adet tam uçuş eğitim simülatörü bulunuyor. Bunlara ilave olarak 6 adet FTS (Flight Training Device) hareketsiz, görüntü ve kontroller olmayan prosedür simülatörü de bulunuyor.

Proje ile yerli similatörünü üretecek olan Türkiye ekonomisine bir katkı da bu alanda yapmış olacak.

THY'den 'yerli simülatör' hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

hayerttt ~ 9 yıl önce
hayret seçime yetişmedi:) hepiniz kaybedenlerdensiniz kendinize iş arayın geliyoruzzzz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli ~ 9 yıl önce
bu seçim sonuçlarıyla bu işler zora girdi artık. Bütçe kesintileri başlayacak çok yakında. Büyük projeler gecikecek yada rafa kalkacak yine. Halk layığını buldu malesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Her sim ucusunda ariza veren kaliteli simulatorlerimizden sonra yerli uretimle artik hic ucus yapamayiz teknisyen cagirmaktan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadir ~ 9 yıl önce
türkiye bence bunu yapabilir eğer ki istesin. öyle göstermelik 2 günlük politika ile değil. devlet ppolitikası haline getirerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bence biran önce uçak lastiği üretim ve kaplamasina başlanmalı. Bazılarına komik gelebilir ancak çok önemli bir gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten var ~ 9 yıl önce
Zaten uretiliyor. Kirsehir. Abdulkadir ozcan a.s. petlas. Sen yeter ki alip ucaklarina tak.
Dallamayim ~ 9 yıl önce
Guzellll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basarılar ~ 9 yıl önce
50 milyonada mal olsa yerli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tebrikler. Ara vermeden üretmeye devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yapılanları görüp yapılacaklara hala hayal diyenler var çok komik. Over load oldunuz tabi bu kadar icraat fazla geldi yenilerini hazmetmekte zorlanıyorsunuz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ziyaaaa ziyaaaaaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000