01 Şubat 2018, Perşembe 13:36:10

THY'den yeni pilot ilanı!

Türk Hava Yolları gelecek hedefleri doğrultusunda yeni pilotlar yetiştirecek.
  • Başlangıç Fo maaşı ne kadar acaba?
  • Merhaba, dişteki kaplama pilot olmaya engel midir ?
  • " maaş desteği de alacakları eğitime başlayacaklar". burdaki maaş desteği ne kadar bir bilgisi olan var mı? Nihayetinde mevcut işi bırakıp oraya gideceğim. Ailemizi geçindirmeye devam edebilecek miyim?
  • Biz hazir bekliyoruz, halen bizi almiyorlar.. Yetistirecegine piyasada 3-4000 bin saatlik adamlar var THY yolunu bekliyor.. hersey 4/4'luk sadece yas olayindan kaciriyoruz.. Buda senelerdir gereken sartlari yerine getirecegiz diye ugrasiyorduk.. Simdide gerekmiyor.. Cok sacma agbi..
  • Bu sirkette 737 de pilot olmak demek: Enzor meydanlara en kotu saatlerde en kotu havasartlarinda en agir mesailerle gitmek demek, ayda enaz 8 gun afrikada 8 gun ankarada toplamda ayda 16 gün yatı yapıp enaz harcırahı almak demek,afrikada yiyecek birsey bulamamak,bazen sitma olup ölmek,bazen aileni ayda enfazla 8 kere görmek, bazen anadolujette 4 bacak 4 farklı ucak ekip 30 dakika aralıklara koşturmak demek,bazen sabiha gokcene giderken trafikte 4 saat beklemek,bazen airbus 320 filosunun gitmeye korktuğu mogadishu gibi meydanların birgünde 737 filosuna geçmesi ve senin heray buraya gitmen demek,yılda sadece 1,2 tane avrupa yatı yapmak demek,yatı harcırahlarının bile avrupa meydanlarından az olması bu yüzden enaz harcırah alan filo demek,dünyada daha dip varmıdır bilmiyorum.İnşallah yakında kaçıcam allahta bu filoda uçan herkesi kurtarsın....
  • Huzur yok
  • Asker kokenlilerden de kesinti yapilsin. Bedavaya tip egitimi alip baskoseye oturmak yok artik. Belesci surusu
  • 4374 pilotu istihtam eden ülkemizin gururu bu hava yolu şirketi 10 tane uçuş öğretmenini istihtam edemiyor. Çok üzücü...
  • Cevaplarsa sevinirim . 19 yasindayim uni ye hazirlaniyorum sizce uni bitirip bi pilotluga gitmeliyim bu isin kestirme bi yolu yokmudur illa uni sartmidir allaha cok sukur maddi acidan durumumuz var ancak zorlayacak bizi bi kac kisi aciktan oku bu arada ucus okuluna git dediler sizler bana ne tavsiyeler verebilirsiniz ?
  • Boşver ver ABD'ye , İngiltere'ye, Yunanistan'a hazır pilot ilanı.Pardon kur yükseldiği için yabancılar kaçıyordu değil mi THY'den?Yazık.

Türk Hava Yolları gelecek hedefleri doğrultusunda yeni pilotlar yetiştirecek.

Türkiye’nin bayrak taşıyıcı havayolu Türk Hava Yolları beklentilerin de ötesinde bir performans sergileyerek geride bıraktığı 2017 yılının ardından yeni hedefleri için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Türk Hava Yolları, dünyanın en iyi havayolu şirketleri arasındaki yükselişine katkı sağlayacak pilotlarını yetiştirmek üzere yeni istihdam duyurusu yayınladı.

Bayrak taşıyıcı, 2017 yılındaki yükseliş ile birlikte şirketin farklı departmanlarında oluşan iş gücü ihtiyacını karşılayacak istihdam duyurularını web sitesindeki* kariyer bölümünde yayınlıyor. Şirket, yayınladığı “Yetiştirilmek Üzere II.Pilot Aday Adayı” ilanı ile de Türkiye’nin bayrağını dünyanın 120 ülkesine taşıma hayali olanlara Türk Hava Yolları’nın kokpit ekibine katılma çağrısında bulundu. 

Türk Hava Yolları’nın tüm masrafları karşıladığı eğitim programına dil belgesi şartı aranmaksızın** başvuru yapılabilecek. Üniversitelerin örgün veya açık öğretim bölümlerinden lisans derecesinde mezun adaylar, işe alım sürecini başarıyla tamamladıkları takdirde maaş desteği de alacakları eğitime başlayacaklar. 18 ile 24 ay arasında süren eğitimleri de başarıyla geçen adaylar ise bayrak taşıyıcının 331 uçaklık ve daima gelişen uçak filosunda ikinci pilot olarak göreve devam edecekler. 

Türk Hava Yolları bünyesinde görevli 4374 pilot dünyanın en çok ülkesine uçan havayolunun 120 ülkedeki operasyonlarında görev alıyor.

**Dil belgesinin eksikliği başvuru için bir engel teşkil etmemektedir. İlan şartlarında gerekli olduğu belirtilen dil belgelerini teslim edebilmeleri için adaylara başvuru süreci sonrasında ek süre tanınacaktır.

BAŞVURU İÇİN TIKLAYINIZ...

THY'den yeni pilot ilanı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

Ec ~ 6 yıl önce
Başlangıç Fo maaşı ne kadar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Merhaba, dişteki kaplama pilot olmaya engel midir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kameni ~ 6 yıl önce
Değildir
TKLI ~ 6 yıl önce
" maaş desteği de alacakları eğitime başlayacaklar". burdaki maaş desteği ne kadar bir bilgisi olan var mı? Nihayetinde mevcut işi bırakıp oraya gideceğim. Ailemizi geçindirmeye devam edebilecek miyim?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tip egitimi baslayana kadar yaklasik 2 yil ~ 6 yıl önce
2 asgari ucretin brutunden net maas hesaplanip veriliyor
Yani? ~ 6 yıl önce
2.029,50 X 2 = 4bin küsür brüt, bunun netini mi alacağız? çok sıkıntı. küçümsemiyorum ama şuan standardım daha yüksek olduğu için ciddi bedel ödemem gerekecek sanırım. Hayırlısı
Mate.. ~ 6 yıl önce
Biz hazir bekliyoruz, halen bizi almiyorlar.. Yetistirecegine piyasada 3-4000 bin saatlik adamlar var THY yolunu bekliyor.. hersey 4/4'luk sadece yas olayindan kaciriyoruz.. Buda senelerdir gereken sartlari yerine getirecegiz diye ugrasiyorduk.. Simdide gerekmiyor.. Cok sacma agbi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 filosuna geleceksen oku ~ 6 yıl önce
Bu sirkette 737 de pilot olmak demek: Enzor meydanlara en kotu saatlerde en kotu havasartlarinda en agir mesailerle gitmek demek, ayda enaz 8 gun afrikada 8 gun ankarada toplamda ayda 16 gün yatı yapıp enaz harcırahı almak demek,afrikada yiyecek birsey bulamamak,bazen sitma olup ölmek,bazen aileni ayda enfazla 8 kere görmek, bazen anadolujette 4 bacak 4 farklı ucak ekip 30 dakika aralıklara koşturmak demek,bazen sabiha gokcene giderken trafikte 4 saat beklemek,bazen airbus 320 filosunun gitmeye korktuğu mogadishu gibi meydanların birgünde 737 filosuna geçmesi ve senin heray buraya gitmen demek,yılda sadece 1,2 tane avrupa yatı yapmak demek,yatı harcırahlarının bile avrupa meydanlarından az olması bu yüzden enaz harcırah alan filo demek,dünyada daha dip varmıdır bilmiyorum.İnşallah yakında kaçıcam allahta bu filoda uçan herkesi kurtarsın....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski 320ci ~ 6 yıl önce
1- 1 ayda 16 gün yatı yapıyorsan 320cilerden daha fazla dinlenmen gerekir. 37cilerin hepsi değil ama bir kısmı böyle dramatize etmeyi sever ağlar... ama afrikaya bir git bir gel yaparlar 320deki adam bacak bacak üstüne uçarken. üzerine bir de dinlenmeleri vardır. aylık boş günü karşılaştırmazlar mesela. 2- duyan da 320 afrikaya gitmiyor o bahsedilen riskleri taşımıyor sanacak. mogadishu vahşi batı gibiyken oraya 320 gidiyordu. sonradan herşeyi düzelttiler de 37 gitmeye başladı. 3- 320 nin meşhur avrupa yatılarındaki dinlenme süreleri 12-13 saat iken ( ortalama) 37cilerin dinlenmelerini de yazaydın. 4- doğru 37ciler çok yoruluyor. normal. sorsan bilekle uçuruyorlar uçağı :) ama ne sürat tutabilirler, ne prosedürlere uyarlar. bütün emniyet bültenlerine çıkarlar. 5-şaka bir yana 37 ve 320 bu şirketin en çok yorulan filolarıdır. Hepsine kolay gelsin.
Xlby ~ 6 yıl önce
Bu kadar kötü mu durum bayan alımı için başvurdum gitmesem mi acaba? Oylesineydi gerçi başvurum her hafta yolcu olarak ucuyorum yapılır diye düşündüm ama yorumları gorunce caydim akademik köle olmaya devam edeyim şöyle bakınca benziyor senet sözleşme isleri
Para var ~ 6 yıl önce
Huzur yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesinti ~ 6 yıl önce
Asker kokenlilerden de kesinti yapilsin. Bedavaya tip egitimi alip baskoseye oturmak yok artik. Belesci surusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotcuk ~ 6 yıl önce
4374 pilotu istihtam eden ülkemizin gururu bu hava yolu şirketi 10 tane uçuş öğretmenini istihtam edemiyor. Çok üzücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Degerli pilot abilerim ablalarim işi bilen üstadlar ~ 6 yıl önce
Cevaplarsa sevinirim . 19 yasindayim uni ye hazirlaniyorum sizce uni bitirip bi pilotluga gitmeliyim bu isin kestirme bi yolu yokmudur illa uni sartmidir allaha cok sukur maddi acidan durumumuz var ancak zorlayacak bizi bi kac kisi aciktan oku bu arada ucus okuluna git dediler sizler bana ne tavsiyeler verebilirsiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kardeşim ~ 6 yıl önce
Sen bence direk liseye gitmeden uçuş okuluna git daha kestirme
Yabancı ~ 6 yıl önce
Boşver ver ABD'ye , İngiltere'ye, Yunanistan'a hazır pilot ilanı.Pardon kur yükseldiği için yabancılar kaçıyordu değil mi THY'den?Yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000