06 Ocak 2015, Salı 10:28:53

THY'DEN YENİ ANLAŞMA

Türk Hava Yolları, GE Havacılık ile filosuna yeni katılan üç Airbus A330-200 uçağına güç veren CF6-80E motorlarının bakım ve onarım hizmetleri için 5 yıllık bir OnPointSM bakım sözleşmesi imzaladı.
  • On point motor üreticilerinin (OEM) bir aldatmacısı, maalesef bu tür anlaşmalar ülkemizde gelişmiş olan MRO hizmetlerini baltalayacaktır. Bu ülke Avrupa ülkelerinin F135 motorlarının bakımını yapabiliyorken bu motorlardan kat kat daha teknolojisi düşük motorların bakımını dışarıya veriliyor,anlamak gerçekten çok güç. Kazanan GE oluyor.
  • Turkbine diye bir şerketi var THYT'in ortağı olduğu. Onlar da CF6-80E bakım onarım yetkisi var. Neden Turkbine'a verlmedi ki bu iş?
  • TEC ne iş yapıyor peki? Bu tip motorlara bakamıyorlar mı?

Türk Hava Yolları, GE Havacılık ile filosuna yeni katılan üç Airbus A330-200 uçağına güç veren CF6-80E motorlarının bakım ve onarım hizmetleri için 5 yıllık bir OnPointSM bakım sözleşmesi imzaladı.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve CEO’su Temel Kotil, 'GE ile bu sözleşmeyi CF6-80E motorlarımıza OEM standartlarında bakım yapılması ve en üst seviyede operasyon koşullarına sahip olmaları için imzaladık' dedi.

GE Havacılık Servis Organizasyonu CEO’su Kevin McAllister: “GE, Türk Hava Yolları’nın geçtiğimiz yıllar içerisinde GE90 ve CF6-80E motorlarına sahip filosunun bakımını üstlenmesiyle iki firma arasında güçlü bir ilişki gelişti. Son dönemde Türk Hava Yolları filosuna katılan CF6-80E motorlarına bakım ve destek hizmeti sağlayarak firmanın kusursuz biçimde işleyen operasyonlarının önemli bir parçası olmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

OnPoint bakım çözümleri, her tür filo boyutu ve değişik kullanıcıya göre, operasyonel ve finansal ihtiyaçları çerçevesinde özel olarak sunulan, uzun süreli bakım anlaşmaları olduğu kaydedildi. Bu anlaşmalar kullanıcıların işletme maliyetlerini düşürmek ve motorların kullanımını maksimuma çıkartmak amacıyla dizayn ediliyor. GE’nin küresel destek ağı tarafından desteklenen OnPoint bakım çözümleri, genel bakım, kanat üzeri destek, yeni ve kullanılmış yedek parçalar, komponent onarımı, teknolojik güncellemeler, motor kiralama, ayrıca teşhis ve entegre sistemlerin desteğini içeriyor.

THY'DEN YENİ ANLAŞMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

LANCA ~ 9 yıl önce
On point motor üreticilerinin (OEM) bir aldatmacısı, maalesef bu tür anlaşmalar ülkemizde gelişmiş olan MRO hizmetlerini baltalayacaktır. Bu ülke Avrupa ülkelerinin F135 motorlarının bakımını yapabiliyorken bu motorlardan kat kat daha teknolojisi düşük motorların bakımını dışarıya veriliyor,anlamak gerçekten çok güç. Kazanan GE oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 9 yıl önce
mıllete hızmetkar olmaya geldık sozunu nasıl yorumladıgına baglı üretmek calısmak millete zor gelmıo cesur devlet adamı kalmadı pkklı kahraman ilan eden bir zihnyetten ne beklenıor ???
Turkbine neci ~ 9 yıl önce
Turkbine diye bir şerketi var THYT'in ortağı olduğu. Onlar da CF6-80E bakım onarım yetkisi var. Neden Turkbine'a verlmedi ki bu iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkbine ~ 9 yıl önce
Turkbine bakım yetkisi sadece LM6000 ve CF6-80A3/C2 için geçerlidir.
TEC ~ 9 yıl önce
TEC ne iş yapıyor peki? Bu tip motorlara bakamıyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEC-PW/GE ~ 9 yıl önce
TEC bir Pratt & Whitney ve THYT ortaklığı. Burada anlaşılan motor ise GE. GE ile P&W ortak olur mu kardeşim. Ortaklığın ortağı our mu kardeşim. Adam pastanın tümünü kendi yemek istiyor. Anlaşılmıyor mu senin baktığın yerden kardeşiiim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000