07 Ekim 2016, Cuma 10:39:54

THY'den yaz saati düzenlemesi

Türk Hava Yolları, yeni saat düzenlemesiyle ilgili olarak 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarih aralığında gerçekleşecek uçuşlarda, yolcularının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına gereken tüm çalışmaları tamamladı.
  • türkiye için en doğru saat birim yaz saatine göre olanıdır. avrupa ile uyum olacak diye mi değiştireceğiz? lakin türkiye batı ve doğu itibari ile mahalli saat uygulaması gerçekte de uygulanmalı. mesela izmir ile kars aynı saate olmamalı. 26-45 doğu meridyeninde olan bir ülke için lazımdır. ama 36-42 kuzey paraleli de o kadar araya müsade etmiyor. yani anlayacağınız doğu ve batı arasında 30 dakika ya da en fazla 45 dk fark olarak iki zaman dilimi kullanılabilir.
  • Direkt kış saati kullansaydık tüm sene veya da aynı düzene devam etseydik. Çünkü böyle olunca aynı saat dilimini paylaştığımız Yunanistan Finlandiya Güney Afrika İsrail Mısır gibi ülkelerden 1 saat daha ileri olacağız. Gereksiz bir uygulama. Zaten yaz saati uygulamasının ilk çıktığı zaman ile günümüz şartları farklı olduğu için artık çok verimliliği kalmadı.

Türk Hava Yolları, yeni saat düzenlemesiyle ilgili olarak 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarih aralığında gerçekleşecek uçuşlarda, yolcularının herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması adına gereken tüm çalışmaları tamamladı.

08.09.2016 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kış saati uygulamasının kaldırılması ve yaz saati uygulamasının tüm yıl sürecek olması nedeniyle uçuşların tarife yapısı yeniden düzenlendi.

Türk Hava Yolları, 08 Ekim ve 09 Ekim tarihlerinde yapılacak işlemle, 30 Ekim 2016-25 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek seferlere ait saatleri, havacılık alanındaki uluslararası ve yerel otoritelerin hava trafik düzenlemelerine uyum sağlanabilmesi açısından, Türkiye çıkışlı ve Türkiye varışlı bir saat ileriye alacak.

İlgili tarife düzenlemesi sonrası yapılan tarih değişikliği ve iade talepleri, yolcu biletlerindeki orijinal ücret kurallarına göre işlem görecek.

Yolcuların seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu, Türk Hava Yolları’nın resmi web sitesi www.turkishairlines.com ya da 444 0 849 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden öğrenmeleri rica olunur.

THY'den yaz saati düzenlemesi

Yorumlar

şazeli ~ 8 yıl önce
türkiye için en doğru saat birim yaz saatine göre olanıdır. avrupa ile uyum olacak diye mi değiştireceğiz? lakin türkiye batı ve doğu itibari ile mahalli saat uygulaması gerçekte de uygulanmalı. mesela izmir ile kars aynı saate olmamalı. 26-45 doğu meridyeninde olan bir ülke için lazımdır. ama 36-42 kuzey paraleli de o kadar araya müsade etmiyor. yani anlayacağınız doğu ve batı arasında 30 dakika ya da en fazla 45 dk fark olarak iki zaman dilimi kullanılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Direkt kış saati kullansaydık tüm sene veya da aynı düzene devam etseydik. Çünkü böyle olunca aynı saat dilimini paylaştığımız Yunanistan Finlandiya Güney Afrika İsrail Mısır gibi ülkelerden 1 saat daha ileri olacağız. Gereksiz bir uygulama. Zaten yaz saati uygulamasının ilk çıktığı zaman ile günümüz şartları farklı olduğu için artık çok verimliliği kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000