06 Nisan 2020, Pazartesi 21:05:55

THY'den ücretsiz izindeki personele duyuru

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 (Yeni Tip Koronavirüs) sebebiyle ücretsiz izinde olan tüm personele bir bilgilendirme yaptı.
  • Ne yapmaya çalışıyorsunuz, benzin fiyatları gibi!
  • Selam, Teknik AŞ'de durumlar nedir? Ailemiz yaptırdığımız sigorta maaşımızdan kesiliyordu, böyle devam edecek mi?
  • Arkadaşlar özel hastanelerin acil servisleri bizi kabul etmiyor 3 özel hastahane gezdim .Avrupa yakasında Bakırköy deyim uçuşum yok ama virüs belirtileri var devlete gittim çok kalabalıktı durumu benden ağır olanlar var diye meşgul etmek istemedim.Tavsiyeleriniz nelerdir ?
  • koskoca thy neyin peşine düşmüş!
  • Şirket bu süreçte elinden geleni yapmıştır. Ücretinden sigortasına kadar. Oturduğu yerden milyonları götüren sendika halen göz boyamaktan başka bir şey yapmamaktadir. Kalıcı olarak aidatları düşürmelidir. Bitkisel hayata girmiscesine varlığı yokluğu bir olmayan sendika işverene yapacağı kafa tutmayı personele karşı yapmaktadır..
  • Ya THY sen ne kadar küçük şeylerle uğraşıyorsun!!!
  • Sağlığıma dokunma HAV-SEN
  • Kahraman Arff bu konunun takipçisiyiz.Ha bu arada biz olmazsak o uçaklar uçmaz.
  • Tepki olusmasa gastelere düşmese bu karar cıkmazdı.

Türk Hava Yolları (THY), Covid-19 (Yeni Tip Koronavirüs) sebebiyle ücretsiz izinde olan tüm personele bir bilgilendirme yaptı.

THY'den ücretsiz izinde olan çalışanlara gönderilen dosyada SGK şartlarına uyanların sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği belirtildi. 

Tüm personelin özel sağlık sigorta ödemelerinin THY tarafından ödeneceği ifade edildi.

İşte THY'den gönderilen o mail:
Değerli Arkadaşlar,
 
COVID-19 pandemisi nedeniyle herhangi bir nedenle ücretsiz izinde olanlar dahil tüm çalışanlarımız;
 
Sosyal Güvenlik Kurumunun belirlediği şartları* karşılamak kaydıyla Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir.
 
Ayrıca herhangi bir tarihte ve herhangi bir nedenle ücretsiz izinde olanlar (Ortaklığımızdan ayrılmamış olup iş sözleşmesi devam eden) dahil tüm çalışanlarımızın 01.04.2020 tarihi itibari ile pandemi süresi boyunca Özel Sağlık Sigortası primleri Ortaklığımız tarafından ödenecektir. Nisan ayı öncesinde herhangi bir tarihte ücretsiz izne ayrılmış çalışanların da grup poliçeleri aktivasyonu Acıbadem Sigorta tarafından sağlanacaktır. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur.
 
Özel Sağlık Sigortası kapsamındaki teşhis ve tedaviler (Covid-19 dahil) özel sağlık kurumlarında karşılanmaya devam edecektir.
 
Herhangi bir nedenle ücretsiz izinde olanlar da dahil olmak üzere tüm çalışanlarımızın halihazırda poliçesinde yer alan aile bireylerine ilişkin yapması gereken işlemler;

Aile bireyi Özel Sağlık Sigortası poliçelerinin devamını isteyen çalışanımız, kredi kartından veya havale yönetimi ile ödeme yaparak devam ettirebilecektir. Aile bireyi primlerinde değişiklik olmayacaktır. Bunun için ekte yer alan ‘’Ferdi Katılımlı Başvuru Formu’’ nu eksiksiz doldurarak, e-posta konu başlığına “Aile Bireyi Ferdi Katılıma Geçiş Talebi” yazarak, 30.04.2020 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine imza niteliği taşıdığı için çalışanın thy.com uzantılı kendi Ortaklık mail adresi ile göndermesi gerekmektedir. Başka bir çalışan adına veya thy.com uzantılı Ortaklık mail adresi haricinde iletilen talepler kabul edilmeyecektir.

Kısa Çalışma Ödeneği Kapsamı süreci bittikten sonra veya ücretsiz izni sona erdikten sonra en geç otuz (30) gün içerisinde tekrar gruba dâhil edilmesi talep edilmez ise; yıl sonuna kadar tekrar giriş talebi kabul edilmeyecek, 1-31 Ocak 2021 tarihleri arasında yenileme döneminde talepler alınabilecektir. Bu kişiler için mevcut haklar korunamayacak olup yeni giriş olarak değerlendirilecektir.
         
Aile bireyi Özel Sağlık Sigortası poliçelerinin devamını istemeyen çalışanımız tarafından, poliçelerinin kapatılması için ekteki “Çıkış Formu” doldurarak 30.04.2020 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir. Aile bireyi Özel Sağlık Sigortası poliçesinin kapatılması durumunda, aile bireyleri poliçeden çıkarılacağı için Özel Sağlık Sigortası kullanılamayacaktır. Ancak, Kısa Çalışma Ödeneği Kapsamı süreci bittikten sonra, en geç otuz (30) gün içerisinde tekrar gruba dâhil edilmesi istenmesi halinde, poliçe kapatılmadan önceki kazanılmış hakları (sigortalılık süresi, limit, ek prim, ÖBYG vb.) korunarak aile bireyi poliçeleri aktif hale getirilecektir ve tekrar primleri maaştan tahsil edilmeye başlanarak poliçelerini kullanmaya devam edeceklerdir. Poliçenin kapalı kaldığı dönemde ortaya çıkan hastalıklar kapsam dışında kalacaktır.      

Aile bireyi Özel Sağlık Sigortası poliçelerinin devamını istemeyen çalışanımız tarafından, poliçeden çıkış işleminin yapılabilmesi için 01.04.2020 tarihi itibari ile tazminat kullanımı bulunmaması gerekmektedir. Aile bireyleri tarafından kullanılan tazminat olması durumunda, ilgili tazminat tutarının iade edilmesi gerekmektedir.     

Aile bireyleri için başvuru veya çıkış talebinde bulunulmaması halinde 30.04.2020 tarihinde aile bireylerinin poliçeleri otomatik olarak kapanacaktır.
         
Bu süreçte doğum, evlilik ve başka sigorta şirketlerindeki sigorta bitişi haricinde yeni başvuru talebi kabul edilmemektedir. 4/a (SSK)

THY'den ücretsiz izindeki personele duyuru

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

THY mensubu ~ 4 yıl önce
Ne yapmaya çalışıyorsunuz, benzin fiyatları gibi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik AŞ ? ~ 4 yıl önce
Selam, Teknik AŞ'de durumlar nedir? Ailemiz yaptırdığımız sigorta maaşımızdan kesiliyordu, böyle devam edecek mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACIBADEM ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar özel hastanelerin acil servisleri bizi kabul etmiyor 3 özel hastahane gezdim .Avrupa yakasında Bakırköy deyim uçuşum yok ama virüs belirtileri var devlete gittim çok kalabalıktı durumu benden ağır olanlar var diye meşgul etmek istemedim.Tavsiyeleriniz nelerdir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir önerim var... ~ 4 yıl önce
Ekip terminalinde fazla dolaşma yeter biz hergün geliyoruz
:( ~ 4 yıl önce
koskoca thy neyin peşine düşmüş!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sirket ~ 4 yıl önce
Şirket bu süreçte elinden geleni yapmıştır. Ücretinden sigortasına kadar. Oturduğu yerden milyonları götüren sendika halen göz boyamaktan başka bir şey yapmamaktadir. Kalıcı olarak aidatları düşürmelidir. Bitkisel hayata girmiscesine varlığı yokluğu bir olmayan sendika işverene yapacağı kafa tutmayı personele karşı yapmaktadır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rr ~ 4 yıl önce
Ya THY sen ne kadar küçük şeylerle uğraşıyorsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wq ~ 4 yıl önce
Sağlığıma dokunma HAV-SEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kahraman Arff ~ 4 yıl önce
Kahraman Arff bu konunun takipçisiyiz.Ha bu arada biz olmazsak o uçaklar uçmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gogogo ~ 4 yıl önce
Tepki olusmasa gastelere düşmese bu karar cıkmazdı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000