13 Şubat 2013, Çarşamba 15:19:28

THY'DEN UÇAKTA İÇKİ AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları, son dönemde sıkça konuşulan uçakta içki yasağına ilişkin açıklama yaptı. THY hangi hatlarda içki ikramını durdurdu?
  • ya ben uçarken huzursuz oluyorum ya sakinleştirici yada alkol almam Lazım istisna için paramı ödemem Lazım ödeyim bana 4 saatlik Uçuş için 4 duble viski yada votka verin olmaz diyorsanız doktorunuz sağlam olsun uçarken size sorun yarata bilirim keyfiniz bilir
  • Yazılanları okudum da gerçekten bu ülkede bir sürü cahil ve sınırını aşan insanlarla yaşıyoruz. Ülkede ciddi bir ayrım var. Kardeşim size ne içki içen içer. Yok içmese ne olurmuş. Herkes sınırını bilsin. Kimse kimsenin hayatına müdahale edemez. İsteyen de gayet güzel içer. Thy önce o kadar paraya tasarlattığı o çağ dışı kıyafetlere baksın da silkelensin. Yobaz yobaz yaşayacağınıza açın biraz beyinlerinizi de belki öbür dünyada bir puan ileri geçebilirsiniz
  • çok şükür... Her şey aslına döner. Türkiye de aslı olan islamiyete dönüyor
  • burası müslüman ülke tabiki içki servis edilmeyecek. diğer hatlarda da en kısa zamanda kaldırılmasını rica ediyorum ve Sn.Temel Kotil bey ile birlikte bu kararı almakta emeği geçen diğer herkesi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.
  • bakin nerelere gidiyor ülkemiz.. en iyi örnegi bu son ´yasaklamalar ´. THY nin son aciklamalarini ciddiye almiyorum.. minareyi calmak isteyen, kilifini önceden hazirlarmis..
  • din yönetimi ile yönetilen ülkelerin milli ve diğer charter şirketlerinde alkollü içki yoktur çünkü din kanunlarına göre yönetildiği için...arap ülkelerinde charter firması olarak wetlease yolu ile yıllarca çalıştım ve bu hep böyleydi...ama eğer şayet sizin milli havayolunuz size ait ise istediğin din ülkesine git uçağın içi aynı konsolusluk gibi havayolu şirketine ait ülke gibi işlem görür yani kimse karışamaz bu yüzde THY nereye uçarsa uçsun uçağın içine içindeki senin vereceğim ikrama karışma yetkisi yoktur bu yüzden alkollü içkide verebilir. THY bunu bahane etmesin ülke istemiyor diye senin uçağın içine karışma yetkisi yoktur çünkü. ikinci durum şayet o ülke destinasyonunda içki tüketilmiyorsa yüklenilmeside mantıksız açıkçası boş yere yük edilmesi,bunu şayet gerekçe gösterirse THY haklı. üçüncü durum şayet koskoca uçağa 2 şişe alkollü içki yük getiriyorsa o uçakta hiç uçuşa gidilmesin açıkçası çünkü kargo değil 2 şişe alkol sonuçta taşınan....durum bu ...(kabin memuru)
  • Adamlar içki için yaptıklarını kendi kariyerleri için, daha insanca yaşamak için, kulluğunun gereği için yapmazlar. Bu kadar sabit fikirli, saplantılı, nato mermer kafayı Allah islah etsin, etmeyecekse def etsin. Yeter artık içki kafalılar, toplumda zararlı şeyler konusunda dünya önlem alma derdindeyken size ne oluyor da eskisi gibi devam etsin diyecek kadar kopuksunuz hayattan. Çocuğunuzun içki içmesini istiyor musunuz. Eminim %90 ınınız hayır diyecek. O zaman sizin içinde hayırlı bir iş yapmak için fırsat çıkıyor, niye gayet iyi olur, bizde hiç olmazsa öyle veya böyle azaltmış oluruz deyip teşekkür etmiyorsunuz. Niçin kötülüklerin ve yanlışlıkların kaldırılmasında bırakın teşviki hep köstek oluyorsunuz. Birazda kapsamlı düşünün ne olur? Evet içki, hem maddi, hemde sağlık açısından maliyetli bir tüketim maddesi, hemde üstüne üstlük zararlı. Var mı aksini iddia eden. İdeolojiyi bir tarafa bırakın. Var mı yanlış bir şey. O halde yanlıştan dönmeye niye bu kadar karşısınız?
  • Yemek ihtiyactir,alkol degil...insan icin tabii ki...
  • Mollalar ülkeyi ne hale getirdi
  • Ne saçma sapan insanlarız uğraştığımız şeyleri okudukça üzülüyorum.kimi içkiyi laikliği CUMHURİYETİ ATATÜRKÜ LE UĞRAŞIR kötüler.kimi yobaz sarıklı der biz NE ZAMAN TAM BİR ULUS TAM BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDE MİLLET OLUCAZ ??? UMARIM YENİ YETİŞEN NESİL BUNU YAPMAZ.

İŞTE THY TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA:

"Türk Hava Yolları yaptığı atılımlar ve hizmet kalitesiyle son iki yıldır Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçilmiştir.

Uçuşlarımızda verdiğimiz ikram Dünyanın en iyi ikramı olarak kabul görmüş, hizmet kalitemiz yolcularımızın beğenisini kazanmıştır.

Son günlerde uçuşlarımızdaki içki servisi ile ilgili yapılan eleştiriler üzerine uygulama hakkında bazı bilgileri paylaşmak ihtiyacı duyulmuştur.

Türk Hava Yolları 98 ülkede, 183 dış hat ve 36 iç hatta uçuş gerçekleştirmektedir. Bu hatlardan bazılarında aşağıda belirtilen gerekçelerle uzun süredir içki servisi yapılmamaktadır.

Yurtiçi uçuşlarda yapılan ikram servisinde sadece business yolculara içki servisi yapılmaktadır. Yurtiçindeki 36 hattın 20’sinde business kabin uygulaması bulunmamaktadır. İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Bodrum ve Dalaman hatları dışındaki diğer hatlarda ise business yolcu ve içki talebi azlığı ile lojistik zorluklar nedeniyle içki servis edilmemektedir.

Dış hatlarda ise sadece 8 ülkede, ilgili ülkelerle yapılan görüşmeler sonucunda gelen istek üzerine içki servisi yapılmamasına karar verilmişti. Bu ülkelerin bayrak taşıyıcı havayolu şirketleri de uçuşlarında içki servisi yapmamaktadır.

Dünyanın en çok ülkesine uçan havayolu şirketi olan Türk Hava Yolları 90 ülkeye yaptığı seferlerinde ise ikram uygulamasına mevcut şekliyle devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

LOJİSTİK YÜKLEME AÇISINDAN ZOR ÇÜNKÜ...

THY'nin açıklamasında yer alan 'içki yüklemesindeki lojistik zorluğa' ilişkin Airporthaber'e bilgi veren bir yetkili, " Uçağa yüklenen meyvesuyu gibi diğer alkolsüz içecekler bütün yolculara servis ediliyor. Ancak içki sadece business class sınıfında uçan bazı yolcular tarafından tercih ediliyor. Buna rağmen her uçağa bütün içki çeşitlerinden yükleniyor ancak tüketim çeşitliliği olmadığı için operasyonel açıdan mantıklı görülmüyor" dedi. 

THY'DEN UÇAKTA İÇKİ AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

Alkolseven ~ 9 yıl önce
ya ben uçarken huzursuz oluyorum ya sakinleştirici yada alkol almam Lazım istisna için paramı ödemem Lazım ödeyim bana 4 saatlik Uçuş için 4 duble viski yada votka verin olmaz diyorsanız doktorunuz sağlam olsun uçarken size sorun yarata bilirim keyfiniz bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tepki ~ 11 yıl önce
Yazılanları okudum da gerçekten bu ülkede bir sürü cahil ve sınırını aşan insanlarla yaşıyoruz. Ülkede ciddi bir ayrım var. Kardeşim size ne içki içen içer. Yok içmese ne olurmuş. Herkes sınırını bilsin. Kimse kimsenin hayatına müdahale edemez. İsteyen de gayet güzel içer. Thy önce o kadar paraya tasarlattığı o çağ dışı kıyafetlere baksın da silkelensin. Yobaz yobaz yaşayacağınıza açın biraz beyinlerinizi de belki öbür dünyada bir puan ileri geçebilirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşasın ~ 11 yıl önce
çok şükür... Her şey aslına döner. Türkiye de aslı olan islamiyete dönüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yozgatlı ~ 11 yıl önce
burası müslüman ülke tabiki içki servis edilmeyecek. diğer hatlarda da en kısa zamanda kaldırılmasını rica ediyorum ve Sn.Temel Kotil bey ile birlikte bu kararı almakta emeği geçen diğer herkesi saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yok artık :) ~ 11 yıl önce
ülkenin müslümanı hristiyanı mı olur.. hahaha..
Murat D. ~ 11 yıl önce
bakin nerelere gidiyor ülkemiz.. en iyi örnegi bu son ´yasaklamalar ´. THY nin son aciklamalarini ciddiye almiyorum.. minareyi calmak isteyen, kilifini önceden hazirlarmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru... ~ 11 yıl önce
din yönetimi ile yönetilen ülkelerin milli ve diğer charter şirketlerinde alkollü içki yoktur çünkü din kanunlarına göre yönetildiği için...arap ülkelerinde charter firması olarak wetlease yolu ile yıllarca çalıştım ve bu hep böyleydi...ama eğer şayet sizin milli havayolunuz size ait ise istediğin din ülkesine git uçağın içi aynı konsolusluk gibi havayolu şirketine ait ülke gibi işlem görür yani kimse karışamaz bu yüzde THY nereye uçarsa uçsun uçağın içine içindeki senin vereceğim ikrama karışma yetkisi yoktur bu yüzden alkollü içkide verebilir. THY bunu bahane etmesin ülke istemiyor diye senin uçağın içine karışma yetkisi yoktur çünkü. ikinci durum şayet o ülke destinasyonunda içki tüketilmiyorsa yüklenilmeside mantıksız açıkçası boş yere yük edilmesi,bunu şayet gerekçe gösterirse THY haklı. üçüncü durum şayet koskoca uçağa 2 şişe alkollü içki yük getiriyorsa o uçakta hiç uçuşa gidilmesin açıkçası çünkü kargo değil 2 şişe alkol sonuçta taşınan....durum bu ...(kabin memuru)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dogru ~ 11 yıl önce
katılıyorum, arabistan uçuşlarında British içki ikramı yapıyor, THY ise Arabistan istemiyor diye bahane ediyor.. ya THY lafi geçmeyen bir havayolu ya da niyet başka..
içki kafalılar ~ 11 yıl önce
Adamlar içki için yaptıklarını kendi kariyerleri için, daha insanca yaşamak için, kulluğunun gereği için yapmazlar. Bu kadar sabit fikirli, saplantılı, nato mermer kafayı Allah islah etsin, etmeyecekse def etsin. Yeter artık içki kafalılar, toplumda zararlı şeyler konusunda dünya önlem alma derdindeyken size ne oluyor da eskisi gibi devam etsin diyecek kadar kopuksunuz hayattan. Çocuğunuzun içki içmesini istiyor musunuz. Eminim %90 ınınız hayır diyecek. O zaman sizin içinde hayırlı bir iş yapmak için fırsat çıkıyor, niye gayet iyi olur, bizde hiç olmazsa öyle veya böyle azaltmış oluruz deyip teşekkür etmiyorsunuz. Niçin kötülüklerin ve yanlışlıkların kaldırılmasında bırakın teşviki hep köstek oluyorsunuz. Birazda kapsamlı düşünün ne olur? Evet içki, hem maddi, hemde sağlık açısından maliyetli bir tüketim maddesi, hemde üstüne üstlük zararlı. Var mı aksini iddia eden. İdeolojiyi bir tarafa bırakın. Var mı yanlış bir şey. O halde yanlıştan dönmeye niye bu kadar karşısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 saat yazana... ~ 11 yıl önce
Yemek ihtiyactir,alkol degil...insan icin tabii ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vedat ~ 11 yıl önce
Mollalar ülkeyi ne hale getirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne güzel ~ 11 yıl önce
çok şükür
xx okuyucu ~ 11 yıl önce
Ne saçma sapan insanlarız uğraştığımız şeyleri okudukça üzülüyorum.kimi içkiyi laikliği CUMHURİYETİ ATATÜRKÜ LE UĞRAŞIR kötüler.kimi yobaz sarıklı der biz NE ZAMAN TAM BİR ULUS TAM BİR BÜTÜNLÜK İÇİNDE MİLLET OLUCAZ ??? UMARIM YENİ YETİŞEN NESİL BUNU YAPMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000