03 Aralık 2019, Salı 20:06:46

THY'den tartışılacak alkol kararı

Türk Hava Yolları (THY) kısa ve uzun mesafeli uçuşlarında içki ikramında kısıtlamaya gitti. Kısa uçuşlarda Rakı, Cin ve Votka tamamen kaldırıldı.
  • O yasak, bu yasak.... Hep yasak. Yolcu hareketleri ile kimseyi rahatsız etmediği sürece içki içebilir. Yanımda oturanın kendi getirdiği ekmek arası sucuk yediğini bilirim. Rahatsız da olmadım. Bana ne!! Hareketleri ve davranışları ile kimseyi rahatsız etmiyor.
  • sirket yanlis bir karar alarak max ucaklarini aliyor sonra okusan zarardan dolayi kisintiya gidiyor ve sonucunda aervis kalitesi ve musteri magduriyeti olusuyor. Ucakta verilen icki sarhos olana kadar ic diye degildir, bir kac duble icip sakinlesmek icindir, ben hep oyle yaparim icer sonra uyurum. ama herkes oyle degil, bir ucusumda yanimdaki yolcu sarhos olmustu ve yolculuk benim icin hic konforlu degildi. bundan dolayi sinirlamaya gidilmeli belli bir sure ikramdan sonra ucretli satilmali. ickiyi kaldirmak thy’nin firsatciligidir. siyasi falan demiyorum tamamen maddi firsatcilik, birseyleri bahane edip maddi kazanc sagliyorlar. covid bahane ederek uzun ucuslarda yemegi kesip sandwich kutulariyla servis yaptilar. ama konu bilet satmak oldugunda covid yokmus gibi devletin kuralina, iata’nin ve who’nun tavsiye kararina ragmen insanlari yanyana oturttular, hatta ailesiyle ucaga binen insanlara bile ayri yerlerden koltuk vererek daha beter riske attilar. thy curumus, yolsuzluklarin icime batmis bir sirket, bizde mecburen direkt ucuz oldugu icin kullaniyoruz iste.
  • Uçaklar kapalı ortam ortak kullanım alanıdır içki verilen kişilerin soluğu ortama yayılır buda diğer içki kullanmamış olanları rahatsız eder sigara kapalı ortamda niçin icilmiyor hava yoluyla diğer kisilerin sağlığını tehdit ettiği içindir ickidede aynı mevzu uçaklar içki içmeye uygun alanlar olarak tahsis edilmemiştir Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna bile az
  • Şiz orda insanlara hizmet için ordasınız İş hayatında eleştiri olmaz ya başka iş yaparın yada işe devam edersin Siz bu işin böyle olduğunu bilerek başvurdunuz
  • Uçak meyhanemi kardeşim sağolsun içkiyi iptal edene hiç içilmesin kullanan meyhaneye yürü
  • Çok iyi olmuş. Bir kabin memuru olarak yazıyorum. Uçaklarda o kadar alkol alan yolcu var ve bize o kadar sıkıntı yaşatıyorlar ki anlatamam, say say bitmez. Ayrıca o alkol alan yolcu birşey istersen ağızları o kadar leşşşş gibi kokuyor ki midemiz kalkıyor bazen. Alkol tamamen kalkmalı. Bir uçuş en fazla ne kadar uzun olabilir?? 12-13 saat olsun (ki genel olarak uçuşlar 3-5 saattir). 12-13 saat(max.) alkol almayıver ne olur sanki ölür müsün???
  • Arabistan ve İran'da da alkol yasak,birçok müslüman ülkede de öyle ama bereketleri de yok huzurları da buna ne diyeceksin? Allah niye hristiyana verdikçe veriyor da müslümanlara vermiyor?
  • Kaldıralım ama sen de gayri müslüm icatlarını kullanmayacaksın olur mu?
  • Ne zamanmış o chp thy'si? Chp,son 70 yıldır tek başına iktidar mı olmuş? İktidar olmadığı halde thy'de etkili olabilmişse bravo o zaman.İktidar yalakası olmasan dişleyecek kemik bulamayacaklardansın belli ki...
  • Üstüne yolcuya da zuber verirlerse tam olur :)

Türk Hava Yolları (THY) kısa ve uzun mesafeli uçuşlarında içki ikramında kısıtlamaya gitti. Kısa uçuşlarda Rakı, Cin ve Votka tamamen kaldırıldı.

2019 yılı içerisinde yaşanan B737 Max krizi sonrası sıkıntılar yaşayan Türk Hava Yolları bir süre önce tasarruf tedbirlerini uygulama koydu. Ekim ayında alınan karar ile birlikte birçok kalemde tasarruf tedbirlerini uygulamaya başlayan THY'nin, son tasarruf tedbiri ise oldukça tartışılacak gibi görünüyor. 

Özellikle ikramları ile yolcusunun beğenisi kazanan ve bu alanda birçok ödül alan THY, dış hatlar ekonomi sınıflarında alkol ikramı ile ilgili radikal kararlar aldı. Dış hat ekonomi sınıfında Rakı, Votka ve Cin ikramını kaldıran bayrak taşıyıcı, 6 saati aşan ER (ekonomi) olarak bilinen uçuşlarda ise tek tip Ballantines marka viski ikram edeceğini duyurdu Konu ile ilgili olarak kabin memurları ve Turkkish Do&Co şefleri bilgilendirildi. 

Uygulamanın 6 Aralık tarihinden itibaren belirtilen tüm uçuşlarda başlatılacağı kaydedildi. 

THY'den tartışılacak alkol kararı

Yorumlar Tüm Yorumlar (201)

Nihat ~ 3 yıl önce
O yasak, bu yasak.... Hep yasak. Yolcu hareketleri ile kimseyi rahatsız etmediği sürece içki içebilir. Yanımda oturanın kendi getirdiği ekmek arası sucuk yediğini bilirim. Rahatsız da olmadım. Bana ne!! Hareketleri ve davranışları ile kimseyi rahatsız etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 3 yıl önce
sirket yanlis bir karar alarak max ucaklarini aliyor sonra okusan zarardan dolayi kisintiya gidiyor ve sonucunda aervis kalitesi ve musteri magduriyeti olusuyor. Ucakta verilen icki sarhos olana kadar ic diye degildir, bir kac duble icip sakinlesmek icindir, ben hep oyle yaparim icer sonra uyurum. ama herkes oyle degil, bir ucusumda yanimdaki yolcu sarhos olmustu ve yolculuk benim icin hic konforlu degildi. bundan dolayi sinirlamaya gidilmeli belli bir sure ikramdan sonra ucretli satilmali. ickiyi kaldirmak thy’nin firsatciligidir. siyasi falan demiyorum tamamen maddi firsatcilik, birseyleri bahane edip maddi kazanc sagliyorlar. covid bahane ederek uzun ucuslarda yemegi kesip sandwich kutulariyla servis yaptilar. ama konu bilet satmak oldugunda covid yokmus gibi devletin kuralina, iata’nin ve who’nun tavsiye kararina ragmen insanlari yanyana oturttular, hatta ailesiyle ucaga binen insanlara bile ayri yerlerden koltuk vererek daha beter riske attilar. thy curumus, yolsuzluklarin icime batmis bir sirket, bizde mecburen direkt ucuz oldugu icin kullaniyoruz iste.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muzaffer Çetin ~ 3 yıl önce
Uçaklar kapalı ortam ortak kullanım alanıdır içki verilen kişilerin soluğu ortama yayılır buda diğer içki kullanmamış olanları rahatsız eder sigara kapalı ortamda niçin icilmiyor hava yoluyla diğer kisilerin sağlığını tehdit ettiği içindir ickidede aynı mevzu uçaklar içki içmeye uygun alanlar olarak tahsis edilmemiştir Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna bile az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihat ~ 3 yıl önce
Sarımsak yiyenler de uçağa alınmasın o zaman. Başka bir bahane bul.
İsimsiz ~ 4 yıl önce
Şiz orda insanlara hizmet için ordasınız İş hayatında eleştiri olmaz ya başka iş yaparın yada işe devam edersin Siz bu işin böyle olduğunu bilerek başvurdunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstanbul ~ 4 yıl önce
Uçak meyhanemi kardeşim sağolsun içkiyi iptal edene hiç içilmesin kullanan meyhaneye yürü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murtaza ~ 4 yıl önce
Hadi ordan mantığa bak ya
Yolcu ~ 3 yıl önce
Uçak lokanta mı peki? Yemek su isterken iyi. Mantığa bak.
kabin memuru ~ 4 yıl önce
Çok iyi olmuş. Bir kabin memuru olarak yazıyorum. Uçaklarda o kadar alkol alan yolcu var ve bize o kadar sıkıntı yaşatıyorlar ki anlatamam, say say bitmez. Ayrıca o alkol alan yolcu birşey istersen ağızları o kadar leşşşş gibi kokuyor ki midemiz kalkıyor bazen. Alkol tamamen kalkmalı. Bir uçuş en fazla ne kadar uzun olabilir?? 12-13 saat olsun (ki genel olarak uçuşlar 3-5 saattir). 12-13 saat(max.) alkol almayıver ne olur sanki ölür müsün???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayfur ~ 4 yıl önce
Thy içki sattığı için hisse senedinde haram olduğundan alamyoruz
süper'e ~ 4 yıl önce
Arabistan ve İran'da da alkol yasak,birçok müslüman ülkede de öyle ama bereketleri de yok huzurları da buna ne diyeceksin? Allah niye hristiyana verdikçe veriyor da müslümanlara vermiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mikaël ~ 4 yıl önce
Her hristayan ulkenin 20 devletten fazla somurgesi var africa ulkeleri mal arastir biraz
Airport ~ 4 yıl önce
Allah avrupa'ya da birinci ve ikinci dünya savaşlarını yaşattı, demek ki orada yaşayan yahudi ve hiristiyanlar alkol içtikleri için. Ama islam âlemine hiç bir dünya savaşı yaşatmadı. Zaten üçüncü dünya savaşı çıkarsa da yine alkolik kafalar yüzünden çıkar, alkol içmeyen kafalar yüzünden değil. Çünkü islam aleminde de alkolik kafalara uyanlar var maalesef.
isimsiz ~ 4 yıl önce
saçmaladığının farkına umarım varırsın
Korkusuz ~ 4 yıl önce
Boş konuşma ebu cahil
Nalaka ~ 4 yıl önce
Sen sinavdan kalacan anlasilan cınım
Osmanlı'ya ~ 4 yıl önce
Kaldıralım ama sen de gayri müslüm icatlarını kullanmayacaksın olur mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cırcıf'a ~ 4 yıl önce
Ne zamanmış o chp thy'si? Chp,son 70 yıldır tek başına iktidar mı olmuş? İktidar olmadığı halde thy'de etkili olabilmişse bravo o zaman.İktidar yalakası olmasan dişleyecek kemik bulamayacaklardansın belli ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Agam bizle dalga geçiyi ~ 4 yıl önce
Üstüne yolcuya da zuber verirlerse tam olur :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah THY vah AKP vah Başkan vah.. ~ 4 yıl önce
Son 2 yılda 20den fazla fuzuli müdürlük açıp yandaş eşi dostu zengin eden yönetim koskoca THY markasını ne hale getirdiniz. "İstikbal Göklerdedir" mottosu ile 100 yıl önce vizyonunu ortaya koyan bir Kurucu Lider'den, "İtibardan tasarruf olmaz" diyen kafalara geçerseniz siz, kusura bakmasın kimse daha çok koca şirketimiz ülkemiz gibi kepenkleri kapatır. THY batışı ve haliyle Katarlilara satışı da şimdiden hayırlı olsun. Ülkede tek bir değer birakmayanlarin da Allah iki yakasını bir araya getirmesin dilerim. Amin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000