22 Mayıs 2014, Perşembe 10:04:41

THY'DEN ŞOK UYARI!

Türk Hava Yolları, geçen yıl 15 Mayıs’ta greve katılan çalışanlarına ‘verimsizsiniz’ uyarısı göndermeye başladı. Peki bu uyarının anlamı ne?
  • Yıllardır kurum ıcın gecesını ,gunduzune katmıs ,bır yolcuyu ıkı yolcu yapmanın zıhnıyetı ıcerısınde ,eve geldıyınde ,acaba bugunku ucagım dolu mu kalktı dıye vıcdanın ı sorgulayan bu ılkelı ınsanlara haydı sen verımsızsın emeklı ol demek o ınsanlara haksızlıktır ,Allah cc sızden hesap sorar .Yanı b u ne demek sıyasetın talımatları bır kısıyı emeklı yaparsam senın adamını alırım, tabı bu akıl karsı tarafıda memnun edıyor ,bırılerı tarlayı surecek ,bırılerıde gelıp ekecek hasatın durumu ne olursa olsun .
  • Kabin A.S yi unutun arkadaslar, kabinin ici yonetici akrabalariyla dolu, ogrenciyken ise alip bol para alsin diye kabin amiri yaptiriyorlar. Sonrada adalet. En ust yoneticilerin akrabasi dolu orda, daha da kimler.. Sonrada gariban bagaj yuklerken haline Sukret denir...
  • THY İşçiden kazanmanin tadini aldi bi kere.1500 alip sendikasi bile olmayani çalıştırmak varken ellerinden gelse heryerI ayni yaparlar ama bahane bulamiyorlar.
  • Gölge oyunu oynamayı iyi öğrendiniz.THY A.O İşvereninin bizzat yürüttüğü bir operasyon neticesinde; Atilay Ayçin yönetiminin ücreti mukabilinde THY A.O' ya peşkeş çektiği sendikanın başına,305 İŞÇİNİN İŞTEN ATILMASINA,MAHKEME HUZURUNDA 305 İŞÇİ ALEYHİNDE ŞAHİTLİK EDEREK DESTEK VERİP,KATKIDA BULUNMASI KARŞILIĞINDA HAMDİ TOPÇU'dan ALDIĞI LİYAKATLA geçen yeni sendika başkanı ALİ KEMAL TATLIBAL ve ekibi.... Siz mi kurtaracaksınız bizi ? Güldürmeyin insanı.İşten atılmamızın önüne geçebilseniz bile bu bir görev samimiyeti ya da başarı değil,tam tersi;İşçi tabanında güven kazanmak için İşveren ile ortak sahnelediğiniz yeni bir oyun olabilir ancak. ATANMIŞ bir sendikayı,İşverene göbekten bağlı bir Sendika Başkanı ve yönetimini tanımıyoruz!..
  • Bu insanlar arasında tanıdıklarım var ve benden 5 kat daha iyi ve verimli kişilerdir.Bu iş sadece bizden,sizden meselesi.thy küçük Türkiyedir.işte biraz konuşur ön plana çıkarsan hemen ipini çekerler.ben artık facebook tan bişey paylaşmaya bile korkuyorum.ülkede böyle yönetiliyor işte.Allah bu dünyanın hesabını nerde görecegıni bilir başka söze gerek yok.
  • emineyi öven onca mesajın sahibi eminenin ta kendisi , boş vakti bol bu aralar kılavye başında takılıyor , yer işletmeye 5 yıldız aldırır artık, aslında başarılı herkesin nefretini üzerine toplama konusunda ...
  • küfürbaz haydo o..:)
  • Yasadışı kanunsuz eyleme giren her kabin memurun işine son verilecektir. Bunu önceden burda yazmıştım. Yaptığınız kanunsuz eylemin bedeli karşılıksız kalmaz! Bunun dışında gizli belgeyi ifşa eden bu kabin memuru ve diğer THY görevlileri tespit edilerek işlerine son verilecektir.
  • 2012 yılında yapılan grevin bedeli ve THY'nin milyonlarca lira zarara uğratılması sonucu 305 kişinin sırayla iş akdi sırayla bu şekilde fesih edilecektir. Gizli ibareli yazıyı, açığa çıkaran bunu dağıtan veren THY personeli dahil o kişilerde tespit edilerek işlerine son verilmesi için çalışma başlatıldı. Bilginize.
  • Eşşek olana semer vuran cok olur...KABIN A.Ş geliyor. .biraz daha kyfini çıkarın. .kahrol 305 al sana bomba..

Türk Hava Yolları ile çalışanları temsil eden Hava İş Sendikası arasında uyuşmazlık sonrası geçen yıl 15 Mayıs’ta çıkılan grevin faturası kesilmeye başlandı.

2012 yılında havacılıkta grev yasağı getirilmesine yönelik yasa teklifini protesto etmek amacıyla düzenlenen eyleme katılarak göreve gitmeyen 305 çalışanını işten çıkartan THY, bu kez grevcilerle hesaplaşmak için düğmeye başladı.

Hava İş Sendikası’nda yönetim değişikliği sonrası 305 çalışandan büyük bölümüne yeniden iş başı yaptıran THY, greve katılan çalışanlarına şok eden bir mektup gönderdi.

Bir yıl önceki grevin başladığı tarih olan 15 Mayıs’tan itibaren greve katılan çalışanlara gönderilen mektupta,  “Çalışmalarınızdan verim alınamamakta ve hizmetinizden istifade edilememektedir. Konu hakkında savunmanızın iş bu yazımızın tebliğinden itibaren 5 iş günü içinde tarafımıza verilmesi hususunuz rica ederiz” ifadeleri yer aldı. Personel Yönetimi Başkanı Mehmet Yılmaz ve Uçuş Personeli Yönetim Müdürü Hatice Meryem Okumuş imzalı mektuptan bugüne kadar 10’un üzerinde çalışana gönderildiği öğrenilirken, AirportHaber’in edindiği bilgiye göre aynı mektubun greve katılan tüm çalışanlara gönderileceği belirtildi.

VERİMSİZSİNİZ NE ANLAMA GELİYOR?

THY kurum kültürünü bilenler bir çalışana verimsizsiniz raporu verilmesinin anlamını ‘işten çıkarılmanın ilk adımı’ olarak yorumluyor. THY daha önce birçok çalışanla ‘verimsizsiniz’ gerekçesiyle yollarını ayırmıştı.

15 MAYIS GREVİNDE NE OLMUŞTU?

THY ile Hava İş Sendikası arasında yürütelin toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine geçen yıl 15 Mayıs’ta bir kısım THY çalışanı greve çıkmıştı. Greve geniş çaplı katılım olmazken, sendika kanadı binin üzerinde çalışanın grevde olduğunu savunurken THY tarafı bu rakamın çok altında katılım olduğunu belirtiyordu. Ağırlıklı olarak kabin personelinin katıldığı greve pilotlar arasında hiç katılım olmayınca uçuşlarda da herhangi bir aksama yaşanmamıştı. Hava İş Sendikası’nda 7 Aralık 2013’te yaşanan görev değişikliği sonrası THY ile sendika grevi bitiren anlaşmaya imza atmış ve grevdeki çalışanlar yeniden işlerinin başına dönmüştü.

THY'DEN ŞOK UYARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

esas ~ 8 yıl önce
Yıllardır kurum ıcın gecesını ,gunduzune katmıs ,bır yolcuyu ıkı yolcu yapmanın zıhnıyetı ıcerısınde ,eve geldıyınde ,acaba bugunku ucagım dolu mu kalktı dıye vıcdanın ı sorgulayan bu ılkelı ınsanlara haydı sen verımsızsın emeklı ol demek o ınsanlara haksızlıktır ,Allah cc sızden hesap sorar .Yanı b u ne demek sıyasetın talımatları bır kısıyı emeklı yaparsam senın adamını alırım, tabı bu akıl karsı tarafıda memnun edıyor ,bırılerı tarlayı surecek ,bırılerıde gelıp ekecek hasatın durumu ne olursa olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unutun adaleti! ~ 10 yıl önce
Kabin A.S yi unutun arkadaslar, kabinin ici yonetici akrabalariyla dolu, ogrenciyken ise alip bol para alsin diye kabin amiri yaptiriyorlar. Sonrada adalet. En ust yoneticilerin akrabasi dolu orda, daha da kimler.. Sonrada gariban bagaj yuklerken haline Sukret denir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
THY İşçiden kazanmanin tadini aldi bi kere.1500 alip sendikasi bile olmayani çalıştırmak varken ellerinden gelse heryerI ayni yaparlar ama bahane bulamiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞÇİ ÖNDERLERİ ~ 10 yıl önce
Gölge oyunu oynamayı iyi öğrendiniz.THY A.O İşvereninin bizzat yürüttüğü bir operasyon neticesinde; Atilay Ayçin yönetiminin ücreti mukabilinde THY A.O' ya peşkeş çektiği sendikanın başına,305 İŞÇİNİN İŞTEN ATILMASINA,MAHKEME HUZURUNDA 305 İŞÇİ ALEYHİNDE ŞAHİTLİK EDEREK DESTEK VERİP,KATKIDA BULUNMASI KARŞILIĞINDA HAMDİ TOPÇU'dan ALDIĞI LİYAKATLA geçen yeni sendika başkanı ALİ KEMAL TATLIBAL ve ekibi.... Siz mi kurtaracaksınız bizi ? Güldürmeyin insanı.İşten atılmamızın önüne geçebilseniz bile bu bir görev samimiyeti ya da başarı değil,tam tersi;İşçi tabanında güven kazanmak için İşveren ile ortak sahnelediğiniz yeni bir oyun olabilir ancak. ATANMIŞ bir sendikayı,İşverene göbekten bağlı bir Sendika Başkanı ve yönetimini tanımıyoruz!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Purser ~ 10 yıl önce
Bu insanlar arasında tanıdıklarım var ve benden 5 kat daha iyi ve verimli kişilerdir.Bu iş sadece bizden,sizden meselesi.thy küçük Türkiyedir.işte biraz konuşur ön plana çıkarsan hemen ipini çekerler.ben artık facebook tan bişey paylaşmaya bile korkuyorum.ülkede böyle yönetiliyor işte.Allah bu dünyanın hesabını nerde görecegıni bilir başka söze gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 10 yıl önce
emineyi öven onca mesajın sahibi eminenin ta kendisi , boş vakti bol bu aralar kılavye başında takılıyor , yer işletmeye 5 yıldız aldırır artık, aslında başarılı herkesin nefretini üzerine toplama konusunda ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
Kardeş sen Marsda mı yaşıyosun? THY'nin Başkanı kuralları koyar alt yöneticiler uygular. Bu kadının yetkisi sınırlı ve bellidir. Yeter artık bu kadıncağızla uğraştığınız ayıptır. Günahtır!
cenkseyseldeğil ~ 10 yıl önce
küfürbaz haydo o..:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
Yasadışı kanunsuz eyleme giren her kabin memurun işine son verilecektir. Bunu önceden burda yazmıştım. Yaptığınız kanunsuz eylemin bedeli karşılıksız kalmaz! Bunun dışında gizli belgeyi ifşa eden bu kabin memuru ve diğer THY görevlileri tespit edilerek işlerine son verilecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 10 yıl önce
2012 yılında yapılan grevin bedeli ve THY'nin milyonlarca lira zarara uğratılması sonucu 305 kişinin sırayla iş akdi sırayla bu şekilde fesih edilecektir. Gizli ibareli yazıyı, açığa çıkaran bunu dağıtan veren THY personeli dahil o kişilerde tespit edilerek işlerine son verilmesi için çalışma başlatıldı. Bilginize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aci gerçek ~ 10 yıl önce
Eşşek olana semer vuran cok olur...KABIN A.Ş geliyor. .biraz daha kyfini çıkarın. .kahrol 305 al sana bomba..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000